Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκε η ανεκτίμητη εικόνα της Παναγίας

  • [01] Βρέθηκε η ανεκτίμητη εικόνα της Παναγίας

    Βρέθηκε σήμερα το πρωί η εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, που είχε κλαπεί πριν τριάντα επτά ημέρες από την Ιερά Μονή της Ελωνας στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

    Ο 28χρονος Ρουμάνος ο οποίος είχε συλληφθεί την Πέμπτη το μεσημέρι, στο χωριό Φαλακρό της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα χρυσά αφιερώματα που είχε η εικόνα και που εκρατείτο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε τον τόπο που είχε κρύψει την εικόνα.

    Ηταν στον μανδρότοιχο της εκκλησίας της Παντάνασας στο χωριό Φαλακρό της Νεάπολης. Την εικόνα την είχε τοποθετήσει σε κουτί, την είχε τυλίξει με ρούχα και την είχε τοποθετήσει στον τοίχο, ενώ γύρω-γύρω είχε κτίσει πέτρες.

    Σήμερα στις 12 το μεσημέρι έφθασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη τύπου.

    Είπε χαρακτηριστικά: "Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Ελληνική Αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση της διακεκριμένης κλοπής της Εικόνας της Παναγίας. Ιδιαίτερα για μας, για την Ελληνική Αστυνομία, η ανεύρεση του κειμηλίου και η σύλληψη των ιερόσυλων, αποτέλεσε στοίχημα τιμής".

    Ως προς την αναζήτησή της, εκτός από τη συνεργασία όλων των Σωμάτων της Αστυνομίας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν, ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL, ο Αρχηγός της EUROPOL και αρχηγοί Αστυνομιών, κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο δράστης φαίνεται πως έδρασε μόνος του και δεν εμπλέκονται άλλα άτομα στην υπόθεση. Ο δεύτερος Ρουμάνος υπήκοος που συνελήφθη στην Κρήτη, ως ύποπτος, η σχέση του με την υπόθεση είναι ότι ο δράστης χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του μια μοτοσυκλέτα που ανήκει στον δεύτερο Ρουμάνο. Το γεγονός θα εξετάσει η Δικαιοσύνη.

    Ο δράστης σήμερα το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα της Σπάρτης για τα περαιτέρω, ενώ η εικόνα θα τοποθετηθεί στη θέση της στο Μοναστήρι της Ελωνας την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

    Επιθυμία του Αρχηγού της Αστυνομίας είναι να κτιστεί ένα εκκλησάκι στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα και μέσα να τοποθετηθεί αντίγραφό της, με μέριμνα και έξοδα της Αστυνομίας.

    Ο δράστης που χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα σκληρός και επικίνδυνος, ζει στην Ελλάδα επτά χρόνια και εξετάζεται η εμπλοκή του και σε άλλα αδικήματα στην Ελλάδα και στη Ρουμανία.

    Τελειώνοντας την εισήγησή του ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε: "Πολλοί πολίτες είχαν προσφέρει χρηματικά ποσά για όποιον έδινε πληροφορίες, ή ακόμη και γι' αυτόν που είχε την εικόνα, για να την επιστρέψει. Αυτά τα χρήματα είναι καλοδεχούμενα μόνο υπέρ του Μοναστηριού και όχι για κανέναν εκ των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας. Κλείνοντας τη σημερινή μας συνάντηση, είπε ο κ. Δημοσχάκης, δηλώνω ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν θα πει ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό. Από την πρώτη στιγμή ζήτησα την καλή συνεργασία με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Το επίπεδο αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο. Το θέμα της εγκληματικότητας που κτυπά την πόρτα όλων μας, είναι υπόθεση όλων μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση ζητώ τη συνεργασία σας και απλώνω χέρι φιλίας και συνεργασίας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 September 2006 - 12:30:16 UTC