Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρά Παπανδρέου απο τη Λάρισα
  • [02] Μεγάλη διαδήλωση κατά της πολιτικής Μπλερ
  • [03] Iσχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

  • [01] Πυρά Παπανδρέου απο τη Λάρισα

    Για μία κυβέρνηση που απέτυχε παντού και είναι παντού αναξιόπιστη, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, από τη Λάρισα μιλώντας στα εκλογικά κέντρα του υποψήφιου δήμαρχου Λάρισας Γιάννη Σάπκα και της υποψήφιας νομάρχου Ευαγγελίας Λιακούλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι άφαντος από τα προβλήματα του ελληνικού λαού και αναξιόπιστος απέναντι στην λαϊκή εντολή που πήρε, αλλά ακολουθεί τους λίγους και τους ισχυρούς.

    "Φαίνεται ότι είναι δέσμιος των οικονομικών συμφερόντων και ενός καθεστώτος αυθαιρεσίας και όχι μιας κοινωνίας αξιών" ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί συνειδητά την ανασφάλεια στον ελληνικό λαό και ότι θέλει τον πολίτη όμηρο για να μπορεί να εξαγοράζει τη λαϊκή ψήφο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση δείχνει ταυτόχρονα μεγάλη ευαισθησία στους "δικούς της, τους ημέτερους, τους επίλεκτους και τους ισχυρούς", ενώ ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει μια μικρή παρέα.

    Επίσης, υποστήριξε είπε ότι η κυβέρνηση ξέχασε και εμπαίζει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και την οικογένεια και πρόσθεσε ότι αυτή δείχνει μηδενική ανοχή στα προβλήματα του ελληνικού λαού, αλλά δείχνει μεγάλη ανοχή στους "κουμπάρους και στους ανθρώπους της παρέας τους".

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε τον πρωθυπουργό για παντελή απουσία από κάθε διαπραγμάτευση για τα αγροτικά ζητήματα και ότι "τώρα αποκαλύπτεται το κατά πόσο ενδιαφέρονται να έχει μια σωστή τιμή για τα προϊόντα του ο αγρότης, όταν αποκαλύπτονται τα αίσχη με τον τρόπου που διορίζουν τα στελέχη τους".

    "Μα πού τους βρήκανε; Πού ψάξανε με το μικροσκόπιο αυτοί της Νέας Δημοκρατίας να βρουν αυτά τα πρόσωπα για να στελεχώσουν τις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτά αξίζει ο ελληνικός λαός;" έθεσε το ερώτημα ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός αξίζει μία κοινωνία αξιών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ψήφος του αγροτικού κόσμου θα είναι ισχυρή απάντηση στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας από την οποία κερδίζουν οι λίγοι, οι ισχυροί και οι πλούσιοι, ενώ φτωχαίνουν οι πολλοί, η μέση οικογένεια και οι φτωχότεροι.

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε σε επιστράτευση για τη νίκη των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του για τη νίκη αυτή όσο και για εκείνη στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, όπως είπε.

    Επίσκεψη στην ΕΛΒ

    "Παρά τα πολλά λόγια για βιοκαύσιμα, στην πράξη άδειες για τα βιοκαύσιμα πηγαίνουν σε εισαγωγείς πετρελαιοειδών και όχι σε αυτά τα εργοστάσια", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το εργοστάσιο ζάχαρης στη Λάρισα την οποία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

    "Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις από τη μείωση της ποσόστωσης που ακούγεται, φαίνεται ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να πάνε οι αποζημιώσεις στην Αγροτική Τράπεζα για να πουληθεί και όχι στους παραγωγούς", είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι δέσμια των ολίγων, των ισχυρών και των μεσαζόντων και ο κ. Καραμανλής είναι εύκολος στα μεγάλα λόγια αλλά άφαντος και άφωνος στα προβλήματα".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα του εργοστασίου από τον διευθυντή του Αχιλλέα Τσιρακόπουλο, τον εκπρόσωπο της διοίκησης Βάϊο Αντωνίου και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Νικηφόρο Παπανικολάου είπε ότι η κρίση του εργοστασίου αφορά τους αγρότες και τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο και πρόσθεσε ότι η κρίση είναι ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφορία απέναντι στον αγροτικό κόσμο της χώρας και είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν πήγε ποτέ να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες για τα αγροτικά προϊόντα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης "έχουμε συνεχείς ήττες στα αγροτικά ζητήματα όπως τα μεσογειακά προγράμματα, το βαμβάκι και τη ζάχαρη και κανένα σχέδιο".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "εμείς έχουμε προτάσεις, σχέδιο και προτείνουμε έναν άλλο δρόμο για το Εργοστάσιο Ζάχαρης και θα παλαίψουμε γι΄αυτό".

    Επίσκεψη σε κτηνοτροφική μονάδα στην Ελασσόνα

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε κτηνοτροφική μονάδα στην Ελασσόνα.

    Ο κ. Παπανδρέου αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις έλαβε από τους ιδιοκτήτες ως δώρο μία γκλίτσα, την οποία, μόλις παρέλαβε, "απάντησε" λέγοντας πως "αυτό χρειάζεται τώρα η επιτροπή ανταγωνισμού για να μη επιτρέπει τα καρτέλ στο γάλα και να βοηθάει τους νέους και τους καταναλωτές να έχουν καλή ποιότητα και καλές τιμές".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη τους ιδιοκτήτες της μονάδας και είπε πως η δουλειά που γίνεται εκεί δείχνει τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα και πρόσθεσε πως όταν υπάρχει, από την πλευρά της πολιτείας, ενδιαφέρον, ανάλογες μονάδες μπορούν να γίνουν παραγωγικές και πολλοί νέοι θα πάνε να δουλέψουν σε αντίστοιχες κερδοφόρες μονάδες, που δημιουργούν προϊόντα αξίας.

    Για προϊόντα αξίας τα οποία κάλλιστα μπορούν να συνδυάσουν την παράδοση αιώνων με την ονομασία προέλευσης, ώστε να κατακτήσουν περίοπτη θέση στην παγκόσμια αγορά, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκεπτόμενος αργότερα τον Τύρναβο, όπου είχε την ευκαιρία μαζί με τους κατοίκους της κοινότητας να γευθεί το περίφημο τσίπουρο της περιοχής.

    [02] Μεγάλη διαδήλωση κατά της πολιτικής Μπλερ

    Έως και 25.000 διαδηλωτές αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία σήμερα στο Μάντσεστερ διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της Βρετανίας στην Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Η αστυνομική διεύθυνση της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ θα αναπτύξει 1.000 αστυνομικούς για την πορεία, που οργανώνουν η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η Μουσουλμανική Ένωση της Βρετανίας και η Εκστρατεία για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό.

    "Αναμένουμε [να συμμετάσχουν] περίπου 15.000 έως 25.000 άνθρωποι" στις κινητοποιήσεις, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Βρετανικής αστυνομίας.

    Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο πολιτικός Τζορτζ Γκαλογουέι, η ακτιβίστρια Μπιάνκα Τζάγκερ, ο μουσικοσυνθέτης και παραγωγός Μπράιν Ίνο και ο πρώην πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ουζμπεκιστάν, Κρεγκ Μάρεϊ.

    Οι διαδηλωτές θα ξαπλώσουν στο έδαφος, προσομοιώνοντας μια "μαζική σφαγή" έξω από το συνεδριακό κέντρο G-Mex του Μάντσεστερ, όπου αύριο Κυριακή αρχίζει το συνέδριο του Εργατικού κόμματος του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ.

    [03] Iσχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

    Νέα επιδείνωση του καιρού, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία τα φαινόμενα που κατα τόπους θα είναι έντονα θα πλήξουν την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα,(συμπεριλαμβανομένου και την Αττική) την Εύβοια, τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου και πιθανόν και την ανατολική Πελοπόννησο.

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα απο αύριο θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα και έως το βράδυ θα σταματήσουν.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 September 2006 - 4:30:23 UTC