Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήσεις υπουργών ζητάει ο Γ.Παπανδρέου

  • [01] Παραιτήσεις υπουργών ζητάει ο Γ.Παπανδρέου

    Στη Θεσσαλονίκη μετέβη σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στο πλαίσιο της 71ης ΔΕΘ. Σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου στελέχη και μέλη του κινήματος του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, ο κ.Παπανδρέου ζήτησε παραιτήσεις υπουργών για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ και κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό για τα φαινόμενα της διαφθοράς που εμφανίσθηκαν το τελευταίο διάστημα.

    Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή ανέφερε: «μας είπατε οτι οταν θα έρθετε στην εξουσία θα καταπολεμήσετε την διαφθορά και σήμερα βλέπουμε οτι οργανώνετε εσείς την διαφθορά». Και ρώτησε τον πρωθυπουργό, αν έχει ευθύνη εκείνος για το γεγονός οτι δεν παραιτούνται υπουργοί μετά τις αποκαλύψεις γύρω από τα τελευταία σκάνδαλα και τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες, που όπως είπε, έχουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

    Συνεχίζοντας την επίθεση του κατά του κ. Καραμανλή ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι χρησιμοποιεί την καραμέλα πως για ολα φταίει το ΠΑΣΟΚ. Και απέδωσε στον κ. Καραμανλή και στην κυβέρνηση την ευθύνη για την «γαλάζια συνέντευξη», για τους «αδιαφανείς γαλάζιους διαγωνισμούς», για την «γαλάζια συναλλαγή», για «τον τρόπο που πουλάτε προστασία τους ισχυρούς».

    Ευθύνη στον πρωθυπουργό απέδωσε επίσης για τις επιλογές των υπουργών και αλλων στελεχών και πρόσθεσε οτι ο κ. Καραμανής εχει την ευθύνη για την «σημερινή κατάντια, την έλλειψη αξιοκρατίας, διαφάνειας, την απουσία μιας κοινωνίας δικαίου, ενός κράτους δικαίου».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον αντίποδα θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα για μία κοινωνία αξιοκρατίας και δικαιοσύνης, όπως είπε, τονίζοντας πως στην κοινωνία που επαγγέλλεται όλοι θα είναι ίσοι και δεν θα διαχωρίζονται σε γαλάζιους, πράσινους και κόκκινους.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης για τα θέματα της διαφθοράς , εκφράζοντας την αγανάκτηση του, όπως είπε, «για αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες» και πρόσθεσε οτι «έχουμε μια κυβέρνηση χωρίς τσίπα».

    Ο κ. Παπανδρέου προσέφερε την στήριξη του στην υποψήφια νομάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και στην υποψήφια δήμαρχο Χρύσα Αράπογλου και αναφερόμενος στις επικείμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, πρόσθεσε οτι σε όλη την Ελλάδα ακούγεται το μήνυμα της αλλαγής, ενας δημοκρατικός σεισμός της κοινωνίας των αξιών και της νέας γενιάς που δεν σκύβει το κεφάλι στις «γαλάζιες» συνεντεύξεις και στους «γαλάζιους» εκβιασμούς.

    Το βράδυ, ο κ.Παπανδρέου θα μιλήσει στο δείπνο που παραθέτει προς τιμή των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της HELEXPO.

    Μετά το δείπνο θα έχει συνάντηση με το πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ.

    Αύριο το μεσημέρι, ο κ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης και μετά θα έχει συνάντηση με τα σωματεία των εργαζομένων στα εργοστάσια Λιπασμάτων, Ζάχαρης και ΒΙΑΜΙΛ στο Βελλίδειο και θα επισκεφθεί τα περίπτερα της διεθνούς έκθεσης

    Ο κ. Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε γεύμα με κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ και θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής.

    Απάντηση Θ.Ρουσόπουλου

    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Όταν ο κ.Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ συναντούν τη Θεσσαλονίκη θυμούνται τη λέξη παραμύθια και δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού είχαν γεμίσει την πόλη και τους κατοίκους της με αυτά».

    «Ο κ.Παπανδρέου, καταφεύγοντας σε μόνιμη πλέον βάση στη συνήθη "συνταγή ΠΑΣΟΚ" -στα μεγάλα και κούφια λόγια, στο μηδενισμό και το λαϊκισμό- το μόνο που καταφέρνει είναι να αποκαλύπτει με το σαφέστερο τρόπο το αδιέξοδο που βρίσκεται ο ίδιος και η παράταξή του», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Ρουσόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 September 2006 - 18:30:16 UTC