Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ιστορική» η υπογραφή συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης
  • [02] Συνάντηση Κ.Παπούλια με πρόεδρο Ν. Κορέας

  • [01] «Ιστορική» η υπογραφή συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

    Συνεργασία με τους υπουργούς Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ενόψει της άφιξης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας - Ρωσίας - Βουλγαρίας για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα, εάν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, θα μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, ενώ σημείωσε ότι το ζήτημα είναι να κλείσει η διακρατική συμφωνία.

    Εφόσον υπογραφεί η διακρατική συμφωνία, η κατασκευή του αγωγού θα αρχίσει από τα τέλη του 2006.

    Ο πετρελαιαγωγός θα μεταφέρει 35 έως 50 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου ετησίως.

    Ο πρωθυπουργός και οι Πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Βουλγαρίας Γκιόργκι Παρβάνοφ θα συμμετάσχουν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, σε Τριμερή Συνάντηση με θέμα την ενεργειακή και εν γένει οικονομική συνεργασία.

    Συγκεκριμένα στις 3:00 το μεσημέρι προβλέπεται διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ρωσίας και μια ώρα αργότερα θα συγκληθεί η Τριμερής συνάντηση. Στη συνέχεια τις 5:00 το απόγευμα θα γίνουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ενώ στις 5:30 μμ προβλέπεται διμερής συνάντηση του κ.Καραμανλή με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας. Αργά το απόγευμα (19:30 μμ), ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των Προέδρων της Ρωσίας και της Βουλγαρίας.

    [02] Συνάντηση Κ.Παπούλια με πρόεδρο Ν. Κορέας

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κορέας Ρο Μου Χαν έγινε δεκτός το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί κορεάτης αρχηγός κράτους στην Ελλάδα από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, το 1961.

    Κατά την υποδοχή, οι δύο πρόεδροι επιθεώρησαν τιμητικό άγημα της προεδρικής φρουράς παρουσία της υπουργού Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη, του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη και της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη-Πετραλιά.

    Η συνάντηση, η οποία έγινε με τη συμμετοχή της κ. Μπακογιάννη και του κορεάτη ομολόγου της Μπαν Κι Μουν, επισφραγίστηκε με την υπογραφή δύο συμφωνιών. Η μία αφορά τις θαλάσσιες μεταφορές και υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη και του κορεάτη ομολόγου του Κιμ Σουνγκ Τζιν και η άλλη αφορά τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και υπεγράφη από ελληνικής πλευράς από την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη- Πετραλιά και από κορεατικής από τον υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου κ. Μπαν.

    Με την υπογραφή των δύο «σημαντικών» συμφωνιών ενισχύουμε το ήδη ευρύ θεσμικό πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, είπε ο κ Παπούλιας στις κοινές δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση, χαρακτηρίζοντας «άριστες» τις σχέσεις των δύο χωρών.

    «Οι συμφωνίες που υπογράψαμε βοηθούν στην εγκαθίδρυση ενός προτύπου αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας σε τομείς υψίστης σημασίας και για τις δύο χώρες», είπε ο κορεάτης πρόεδρος, εκφράζοντας την προσδοκία για ανάπτυξη της συνεργασίας και στον τομέα της τεχνολογίας.

    Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν «τα μεγάλα περιφερειακά θέματα» και ο έλληνας πρόεδρος ενημέρωσε τον κορεάτη ομόλογό του για την κατάσταση στα Βαλκάνια, τις σχέσεις με τους γείτονές μας και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ρο ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και οι δύο συμφώνησαν ότι το πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικά μέσα και εντός του εξαμερούς πλαισίου που έχει συμφωνηθεί.

    Ο κ. Ρο εξέφρασε το θαυμασμό του για το ρόλο υπέρ της σταθερότητας που παίζει η Ελλάδα στα Βαλκάνια και υπογράμμισε τους κοινούς στόχους των δύο χωρών, υπέρ της διατήρησης της ειρήνης και της περιφερειακής συνεργασίας. Στόχοι που, όπως είπε, έχουν ιδιαίτερη σημασία λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Ο πρόεδρος Ρο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ελληνικό λαό για την προσφορά του στον πόλεμο της Κορέας με την αποστολή εκστρατευτικού σώματος λέγοντας ότι οι Ελληνες «συμμερίστηκαν την προσπάθειά μας».

    Κλείνοντας, προσκάλεσε τον κ. Παπούλια στη χώρα του, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την εμβάθυνση των δεσμών φιλίας.

    Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε τα οικονομικά, πολιτικά και γεωγραφικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα να αποτελέσουν κίνητρο για προσέλκυση επενδύσεων από τη Ν. Κορέα, στον ίδιο τον πρόεδρο ευχήθηκε «κάθε επιτυχία» και στον κορεατικό λαό «ειρήνη και ευημερία».

  • ** Το μεσημέρι, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον υπουργό Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου της Δημοκρατίας της Κορέας Μπαν Κι Μουν. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 September 2006 - 10:30:28 UTC