Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για το Ελσίνκι αναχωρεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
  • [02] «Ενα τραγούδι για τον Ανδρέα»
  • [03] Αβραμόπουλος:Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

  • [01] Για το Ελσίνκι αναχωρεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

    Για το Ελσίνκι αναχωρεί το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Φιλανδίας. Αύριο,Δευτέρα ο κ. Καραμανλής θα μεταβεί στη Στοχκόλμη, όπου θα συναντηθεί με το Σουηδό ομόλογό του.

    Χθές το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου,με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Ζαγορίτη, όπου συζήτησαν για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.Ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε ότι συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

    Ερωτηθείς για τα "αντάρτικα" ψηφοδέλτια, ο κ. Ζαγορίτης τόνισε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ λιγότερα προβλήματα από άλλες πολιτικές δυνάμεις.

    Σε ερώτηση για το στόχο της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο κ. Ζαγορίτης απάντησε "στηρίζουμε σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο τις νομαρχίες και τους δήμους με σκοπό να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών. Στόχος μας είναι να εκλεγούν οι ικανότεροι και στηρίζουμε τα καλύτερα ψηφοδέλτια, έχουμε επιλέξει τους καλύτερους υποψηφίους".

    Ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε, ακόμα, ότι για όλες τις περιοχές θα υπάρξουν στελέχη βουλευτές που θα αναλάβουν συντονιστικό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια.

    Ο κ. Ζαγορίτης ρωτήθηκε και για την αναταραχή που υπάρχει στο χώρο της παιδείας και απάντησε ότι ο διάλογος θα δώσει λύση. Κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να συμμετάσχουν στο διάλογο και προέβλεψε ότι όλα θα πάνε καλά. Είπε, ακόμη, ότι η παιδεία είναι θέμα εθνικής σημασίας και χρειάζεται συναίνεση και συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων.

    [02] «Ενα τραγούδι για τον Ανδρέα»

    Ολοκληρώνονται σήμερα το βράδυ, οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, προς τιμήν του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, δέκα χρόνια από το θάνατο του Ιδρυτή του, με μια μεγάλη λαϊκή συναυλία, με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον Ανδρέα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ., στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού (Γήπεδο Μπεϊζμπόλ), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο συνθέτης, Χρήστος Νικολόπουλος, την σκηνοθεσία, ο Γιάννης Κακλέας και συμμετέχουν: Γιώργος Ανδρέου, Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», Ηλίας Ανδριoπουλος,Λουδοβίκος των Ανωγείων,Μελίνα Ασλανίδου, Κώστας Μακεδόνας, Καίτη Γαρμπή, Ηλίας Μακρής, Νίκος Δημητράτος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Θηβαίος, Θάνος Μικρούτσικος, Αντώνης Καλογιάννης, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Κανά, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Κούτρας, «Τρίφωνο», και Χορευτικά συγκροτήματα από τη Χίο, την Κρήτη και τον Πόντο.

    [03] Αβραμόπουλος:Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

    Προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ προτίθεται να προωθήσει ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

    Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι το πρόβλημα σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία «είναι ώριμο για να βρει τη λύση του». Ο ίδιος, όπως αναφέρει, προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για να φέρει το θέμα στη Βουλή, καθώς, όπως επισημαίνει, υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία αν συμφωνήσουν 200 βουλευτές, μπορούν να παρακαμφθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

    Ο υπουργός Υγείας προσθέτει ότι θα αναλάβει μια ακόμα πρωτοβουλία, να προτείνει την ανάληψη από διακομματική επιτροπή της Βουλής της διενέργειας των προσλήψεων.

    ΄Εχοντας σημαντική θητεία στο διπλωματικό σώμα, ο κ. Αβραμόπουλος ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αναφορικά με τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    Αρχικά αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, θεωρώντας ότι «το τελευταίο δραματικό επεισόδιο στην Κάρπαθο, σίγουρα προβλημάτισε και συνέτισε».

    Στη συνέχεια αναφέρει ότι «μια τέτοια απόφαση (παραπομπής των θεμάτων στη Χάγη) δεν λαμβάνεται κάτω από την πίεση των συγκυριών». Θεωρεί επίσης πως αν γίνει προσφυγή στη Χάγη δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το Διεθνές Δικαστήριο δεν θα ασχοληθεί και με άλλα θέματα, εκτός της υφαλοκρηπίδας, όπως «τα χωρικά ύδατα, ο εναέριος χώρος και άλλα ζητήματα που η Τουρκία επικαλείται και που θα θέσει για δικούς της λόγους».

    Αναφέρει επίσης πως αν μπούμε στη διαδικασία σύνταξης συνυποσχετικού, το κείμενο αυτό «θα έχει επί της ουσίας από το περιεχόμενό του λύσει τα περισσότερα ζητήματα που μας χωρίζουν με την Τουρκία».

    Με ένα τέτοιο κείμενο, τονίζει ο υπουργός Υγείας, «θα έχουμε αποδεχτεί ποιες είναι οι πραγματικές διαφορές μας, με τη νομική έννοια του όρου, πάνω στις οποίες θα κληθεί το διεθνές δικαστήριο να αποφανθεί. Και ως γνωστόν, η εθνική θέση ης χώρας μας είναι ότι μια μόνο διαφορά υφίσταται με την Τουρκία, η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 June 2006 - 6:30:37 UTC