Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στη συνάντηση Καραμανλή-Ζαγορίτη
  • [02] Προειδοποίηση στην Τουρκία
  • [03] Στην Κομοτηνή η Αλέκα Παπαρήγα

  • [01] Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στη συνάντηση Καραμανλή-Ζαγορίτη

    Εφ΄όλης της ύλης συζήτηση για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές είχε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Βγαίνοντας, ο κ. Ζαγορίτης είπε ότι συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα, καθώς είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

    Ερωτηθείς για τα "αντάρτικα" ψηφοδέλτια, ο κ. Ζαγορίτης είπε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ λιγότερα προβλήματα από άλλες πολιτικές δυνάμεις.

    Σε ερώτηση για το στόχο της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο κ. Ζαγορίτης απάντησε "στηρίζουμε σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο τις νομαρχίες και τους δήμους με σκοπό να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών. Στόχος μας είναι να εκλεγούν οι ικανότεροι και στηρίζουμε τα καλύτερα ψηφοδέλτια, έχουμε επιλέξει τους καλύτερους υποψηφίους".

    Ο κ. Ζαγορίτης είπε, ακόμα, ότι για όλες τις περιοχές θα υπάρξουν στελέχη βουλευτές που θα αναλάβουν συντονιστικό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια.

    Ο κ. Ζαγορίτης ρωτήθηκε και για την αναταραχή που υπάρχει στο χώρο της παιδείας και απάντησε ότι ο διάλογος θα δώσει λύση. Κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να συμμετάσχουν στο διάλογο και προέβλεψε ότι όλα θα πάνε καλά. Είπε, ακόμη, ότι η παιδεία είναι θέμα εθνικής σημασίας και χρειάζεται συναίνεση και συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων.

    Αύριο ο κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει για το Ελσίνκι, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Φιλανδίας.Την Τρίτη θα συναντηθεί στη Στοκχόλμη με το Σουηδό ομόλογό του.

    [02] Προειδοποίηση στην Τουρκία

    "Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στην Τουρκία ότι είναι υποχρέωσή της να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και που αφορούν το Πρωτόκολλο, το οποίο πρέπει να εφαρμόσει", είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δρ. Φράνκ Βάλτερ Στάινμαγερ, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τόνισε ότι είναι "υπόθεση όλων μας να οδηγήσουμε την Τουρκία προς αυτή την κατεύθυνση".

    Στην ερώτηση πώς θα πιέσουμε προς την κατεύθυνση αυτή, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας απάντησε ότι "αν είχαμε επιλύσει το πώς, η προηγούμενη συνάντηση κορυφής θα ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία. Δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το συμπέρασμα. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι όλη η Ευρώπη πιστεύει ότι η προσχώρηση της Τουρκίας θα είναι σημαντικό βήμα μπροστά για όλους και για την Τουρκία. Θα εργαστούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση".

    Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρώπη, το οποίο κυριάρχησε στη συζήτηση των δύο υπουργών Εξωτερικών μαζί με το ευρωπαϊκό σύνταγμα, είπε: "Είμαστε ξεκάθαροι στη θέση μας. Οι ευρωπαίοι συνεργάζονται όλοι πολύ στενά για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας περιμένοντας από την Τουρκία να συνειδητοποιήσει ότι είναι προϋπόθεση να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο για την περαιτέρω συνέχεια". Και τόνισε: "Θα κάνουμε μία προσπάθεια, την οποία θα συνεχίσουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα".

    Αναφερόμενος στην προβληματική που υπήρξε για το κεφάλαιο επιστήμη και έρευνα, λίγο πριν την τελευταία σύνοδο κορυφής, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, είπε ότι η αυστριακή προεδρία έκανε ό,τι μπορούσε για την αποκλιμάκωση της κρίσης, αλλά τόνισε, "δεν έχω την αίσθηση ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει λύση για τη συνέχιση της πορείας των διαπραγματεύσεων. Οι προσπάθειες πρέπει να συνεχισθούν και στο μέλλον".

    Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στη γερμανική προεδρία της ΕΕ, στις αρχές του 2007, είπε ότι "θα είναι μια σημαντική προεδρία", καθώς κατά τη διάρκειά της τελειώνει η περίοδος περισυλλογής για το ευρωπαϊκό σύνταγμα.

    Για "πρόκληση" της γερμανικής προεδρίας μίλησε και ο κ. Στάινμαγερ λέγοντας ότι "έχει αναλάβει την εντολή να εκπονήσει μια πρόταση, ώστε να δοθεί ώθηση στο ζήτημα αυτό" σύμφωνα με το στίγμα που δόθηκε στις Βρυξέλλες "να συνεχισθεί η ώθηση του ευρωπαϊκού συντάγματος".

    Ο κ. Στάινμαγερ ερωτηθείς αν θα συζητήσει με την υπουργό Εξωτερικών, κατά το γεύμα που θα έχει μαζί της απόψε, και το θέμα της προσεχούς αγοράς μαχητικών αεροσκαφών από την Ελλάδα, απάντησε: "Δεν θα αφήσω το θέμα αυτό στη γωνία, οπωσδήποτε θα το συζητήσουμε".

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν και οι δυο πλευρές στη στενή συνεργασία, η οποία, όπως είπε η κ. Μπακογιάννη θα συνεχισθεί, ενώ ο Γερμανός ομόλογός της μίλησε για "κοινή πλεύση" μεταξύ των δύο χωρών από την ημέρα που η κ. Μπακογιάννη ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών.

    [03] Στην Κομοτηνή η Αλέκα Παπαρήγα

    Να πρωτοστατήσει ο λαός για να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό ανατροπής του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος προέτρεψε από την Κομοτηνή σήμερα το μεσημέρι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Ορμώμενη από τις δημοσκοπήσεις, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τη βάση να αποδείξει εμπράκτως τη δυσαρέσκειά της απέναντι στο δικομματισμό που με τη στείρα και αδιέξοδη πολιτική του έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.

    "Δε θα πέσουμε στην παγίδα που στήνει η Νέα Δημοκρατία να μας υφαρπάξει ψήφους ασκώντας ιδεολογική πίεση και μείωση της κριτικής εναντίον μας για να μειώσουμε με τη σειρά μας τις άμυνές μας και την αντιπολιτευτική τακτική που εφαρμόζουμε" είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενη στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, κάλεσε το λαό να στηρίξει τα ψηφοδέλτια συνεργασίας που προτείνει το ΚΚΕ για να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος αντίστασης στις επιχειρούμενες αλλαγές και στην κατάλυση των κεκτημένων δικαιωμάτων του λαού και την εργαζομένων που επιχειρούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Η κ. Παπαρήγα δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε τον Συνασπισμό, τον οποίο κατηγόρησε για μοιρολατρία, σύγχυση και αυταπάτες αλλά και για ανούσια ερωτοτροπία με το ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας ένα μεγαλύτερο ποσοστό διαχείρισης της εξουσίας.

    Αναφερόμενη τέλος στα θέματα παιδείας η κ. Παπαρήγα είπε πως ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα στον τομέα αυτό καταλύεται με μιας, από τις επιχειρούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τις οποίες χαρακτήρισε ως τις πιο αντιδραστικές που έχουν προταθεί από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Κάλεσε τέλος όλη την ελληνική κοινωνία σε οργανωμένο αγώνα και συστράτευση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 June 2006 - 12:30:19 UTC