Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση σε Ελλάδα και Κύπρο από την απόφαση των «25» για την Τουρκία
  • [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Αλαβάνου
  • [03] Μέτρα για τις μικρές επιχειρήσεις
  • [04] Καταστολή βίας στους αγωνιστικούς χώρους
  • [05] Πρεμιέρα της Βραζιλίας στο μουντιάλ

  • [01] Ικανοποίηση σε Ελλάδα και Κύπρο από την απόφαση των «25» για την Τουρκία

    Συνεδριάζει στις 11.00 η κυβερνητική επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για θέματα του υπουργείου Απασχόλησης.

    Σε συμβιβαστική λύση κατέληξαν, χθες, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ για το κείμενο που αφορά την έναρξη και το προσωρινό κλείσιμο του πρώτου κεφαλαίου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, σχετικά με την έρευνα και την τεχνολογία, ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ αναμένεται να μεταβεί σήμερα στο Λουξεμβούργο.

    Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της και τόνισε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με συναίνεση αλλά και διασφάλιση των ζητημάτων που έθετε η Κυπριακή Δημοκρατία.

    Επίσης, επεσήμανε ότι το κείμενο που συμφωνήθηκε δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου για την Τελωνειακή Ενωση και το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής επιλογής που η Ελλάδα έχει χαράξει και εφαρμόζει με σταθερότητα, σωφροσύνη και αποφασιστικότητα.

    Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές στο Λουξεμβούργο, ο Επίτροπος διεύρυνσης Ολι Ρεν ανέφερε ότι είναι η τελευταία προειδοποίηση για την Τουρκία όσον αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της και ότι η ΕΕ τον Οκτώβριο θα είναι πολύ αυστηρή με την Τουρκία.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γ. Ιακώβου εξέφρασε και αυτός την ικανοποίησή του για την απόφαση και ανάφερε ότι την παραμονή του Συμβουλίου γενικών υποθέσεων είχε στο Λουξεμβούργο κατ΄ιδίαν συνάντηση με την προεδρεύουσα του Συμβουλίου υπουργό εξωτερικών της Αυστρίας Ούρσουλα Πλάσνικ, στην οποία ανέφερε ότι το προτεινόμενο κείμενο δεν ικανοποιεί την κυπριακή κυβέρνηση και φυσικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

    Οπως είπε, ακολούθησαν πολλές προσπάθειες και παρουσιάστηκαν πολλά κείμενα με συνεχώς βελτιωμένες διατυπώσεις. Στο τέλος, πρόσθεσε ο Γ. Ιακώβου, η κυπριακή πλευρά διαπίστωσε ότι το τελευταίο κείμενο ήταν ικανοποιητικό το οποίο και έγινε αποδεκτό.

    [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Αλαβάνου

    Με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο συναντάται, στις 10.30 πμ στα γραφεία του Συνασπισμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την εξωτερική πολιτική.

    Στη συνέχεια, ο κ. Γ.Παπανδρέου θα προεδρεύσει συνεδρίασης της ΚΟ των Συντονιστών του Κινήματος.

    "Μπορεί να υπάρχει καλή θέληση αλλά τα περιθώρια στενεύουν. Το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό. Η Τουρκία οφείλει να συμμορφωθεί, να σεβαστεί τη νομική και πολιτική πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας μην ξεχνάμε ότι, το Πρωτόκολλο της Τελωνειακής Ένωσης δεν αφορά μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά τα 10 νέα κράτη-μέλη. Ότι η λειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης δεν είναι ελληνοτουρκική διευθέτηση αλλά ευρωπαϊκή υποχρέωση της Τουρκίας για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

    Γιβ αυτό, πρέπει να υπάρχουν οι αναγκαίες προσαρμογές και η υλοποίηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαφορετικά στους επόμενους μήνες θα έχουμε εμπλοκές στην ενταξιακή της πορεία", δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική Ασφάλεια και Άμυνα, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

    [03] Μέτρα για τις μικρές επιχειρήσεις

    Τη νέα δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ) και την επιδότηση επιτοκίου δανεισμού των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, θα παρουσιάσουν, στις 11.00 το πρωί, σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Αναστάσιος Νεράντζης.

    Τα τελευταία δυο χρόνια εφαρμόζουμε συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο, τόνισε ο κ. Δημήτρης Σιούφας σε ομιλία του στο Μεσολόγγι.

    Προωθούμε τομές και μεταρρυθμίσεις, που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και βελτιώνουν τη ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Δημιουργούμε ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, ελκυστικό για την πραγματοποίηση επενδύσεων από Έλληνες και ξένους επενδυτές, ανέφερε.

    [04] Καταστολή βίας στους αγωνιστικούς χώρους

    Θέματα που σχετίζονται με την καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης σήμερα του υπουργού Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρα με τον υφυπουργό Πολιτισμού Γ.Ορφανό.

    Υπενθυμίζεται ότι συγκεκριμένα μέτρα, που μελετήθηκαν από ειδική επιτροπή, για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, είχαν ανακοινωθεί προ ημερών από τον κ. Β.Πολύδωρα και τον κ. Ορφανό.

    Κύριος άξονας των μέτρων θα είναι η καταγραφή όσων μπαίνουν στα γήπεδα, αλλά και η συμπεριφορά τους, τόσο εντός των γηπέδων όσο και εκτός αυτών.

    Η καταγραφή θα γίνεται με ατομικές κάρτες για κάθε φίλαθλο και κάθε θέση στα γήπεδα, αλλά κυρίως με το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης το οποίο θα αναπτυχθεί σε όλα τα γήπεδα τα οποία θα καλυφθούν με ηλεκτρονικό δίκτυο.

    Το δίκτυο θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταδίδει εικόνες και πληροφορίες σε δυο κέντρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να λαμβάνονται αμέσως τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

    Οπως ανακοινώθηκε, το κόστος της ανάπτυξης αυτών των δικτύων προϋπολογίζεται σε 14 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους ιδιοκτήτες των γηπέδων που είναι το ελληνικό δημόσιο σε ποσοστό 50% των γηπέδων, οι δήμοι σε ποσοστό 48% και ανώνυμες εταιρίες το υπόλοιπο 2%.

    Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν προβλέπονται θεσμοθέτηση αθλητικού εισαγγελέα, θεσμοθέτηση αθλητικού αστυνομικού συνδέσμου, ο οποίος θα είναι ο κρίκος διασύνδεσης με τις αθλητικές αρχές, γραφείο πρόληψης της βίας, υπεύθυνος ασφαλείας αγώνων, ηλεκτρονικός έλεγχος εκτός των γηπέδων, καθώς και απαγόρευσης διάθεσης αλκοόλ μέσα στα γήπεδα. Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα θα καθοριστούν οι όροι με τους οποίους θα λειτουργούν οι εταιρίες ασφαλείας (Σεκιούριτι) εντός και εκτός των γηπέδων.

    Οπως ανακοίνωσαν οι δυο υπουργοί, έχουν ήδη λάβει εγκρίσεις για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού δικτύου παρακολούθησης από τις αρμόδιες αρχές όπως είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

    [05] Πρεμιέρα της Βραζιλίας στο μουντιάλ

    Η Βραζιλία ετοιμάζεται σήμερα για την πρώτη της παράσταση στη Γερμανία, στις 10.00 το βράδυ, με την Κροατία να είναι η αντίπαλός της, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου του μουντιάλ. Στο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμα οι αγώνες, Νότια Κορέα-Τόγκο (16.00) και Γαλλία-Ελβετία (19.00).

    Νίκες για Αυστραλία, Τσεχία, Ιταλία είχαμε στους χθεσινούς αγώνες.

    Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Τιμ Κάχιλ να αναδεικνύεται σε μορφή του αγώνα, η Αυστραλία επικράτησε 3-1 της Ιαπωνίας στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του 6ου ομίλου στο Φριτζ Βάλτερ Στάντιον του Καιζερσλάουτερν, παρουσία περίπου 40.000 θεατών. Οι Ιάπωνες άνοιξαν το σκορ στο 26΄ με τον Νακαμούρα, αλλά η ομάδα του Γκους Χίντινκ κατάφερε με τέρματα των Κάχιλ (84΄, 89΄) και Αλοίζι (+90΄) να πάρει τη νίκη.

    Η εμπειρία και η κλάση της ανώτερης ομάδας αποτέλεσαν τα σημεία υπεροχής της Τσεχίας απέναντι στις ΗΠΑ, επιτρέποντας στην ομάδα του Κάρολ Μπρούκνερ να κατακτήσει μια άνετη όσο και επιβλητική νίκη με 3-0, και να ξεκινήσει επιτυχώς τις υποχρεώσεις της στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χάρις στα γκολ των Κόλερ (5΄) και Ροζίτσκι (36΄, 76΄).

    Με νίκη και πολύ καλή απόδοση ξεκίνησε η Ιταλία τις υποχρεώσεις της. Η ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι επικράτησε 2-0 της Γκάνας στο πλαίσιο του 5ου ομίλου, σε αγώνα που έγινε στο Ανόβερο. Περιπου 50.000 θεατές είδαν τον Αντρέα Πίρλο να ανοίγει στο 40ο λεπτό το σκορ για τους «Ατζούρι», ενώ το 2-0 έκανε ο Ιακουίντα στο 81'.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 June 2006 - 6:30:24 UTC