Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Αλογοσκούφη στο συνέδριο του Εκόνομιστ

  • [01] Ομιλία Αλογοσκούφη στο συνέδριο του Εκόνομιστ

    Πρέπει να προετοιμάσουμε τις συνθήκες, ώστε η κυβέρνηση της "επόμενης τετραετίας" να ξεκινήσει και να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας στο συνέδριο του "Εκόνομιστ" που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση αποδίδει έμφαση στο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού προβλήματος και θα πρέπει να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση, ενώ ο διάλογος θα είναι μακράς πνοής και θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

    Το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, είπε ο υπουργός, με τη μέγιστη αξιοποίηση των ευκαιριών, ώστε να καταστεί η Ελλάδα "πυρήνας δυναμικής ανάπτυξης".

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ελλήνων (ως ποσοστού του ΑΕΠ των "15" της ΕΕ), το οποίο από 75,4% που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, το 2005 έφθασε το 77,1% και το 2007 θα αυξηθεί στο 80%.

    Αύξηση επίσης, επεσήμανε, σημείωσαν και το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων, τα κέρδη των εισηγμένων εταιριών, οι εξαγωγές και ο τουρισμός. Ολες οι ανωτέρω θετικές εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης κατά 1,3% και για πρώτη φορά τη μείωση της ανεργίας σε ποσοστό κάτω του 10%.

    Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας "έκλεισε" στο 3,7% το 2005, παρά τις μεγάλες αυξήσεις που σημειώθηκαν στις τιμές του πετρελαίου και την οικονομική στασιμότητα της Ευρωζώνης.

    Οι μεταρρυθμίσεις πέτυχαν το στόχο τους και η δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίζεται. Τα αποτελέσματα αυτά δεν ήρθαν από μόνα τους, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ήταν αποτέλεσμα του ριζικού ανασχηματισμού της οικονομίας. Αλλάζουμε, πρόσθεσε, ένα στρεβλό παρωχημένο μοντέλο ανάπτυξης, που στηριζόταν στην αύξηση των ελλειμμάτων και στην αύξηση του δημόσιου χρέους.

    Ο κ. Αλογοσκούφης υπενθύμισε ότι οι θέσεις απασχόλησης αυξήθηκαν μεταξύ του 1994 και του 2003 κατά 25%. Οπως είπε, οι δημόσιοι υπάλληλοι ήσαν 476.000 το 1994 και το 2003 έφθασαν τους 597.000. Η κατάσταση αυτή, πρόσθεσε, δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Υπενθύμισε επίσης ότι το δημόσιο χρέος είχε φθάσει το 110% του ΑΕΠ και ότι για την εξυπηρέτησή του δαπανώνται 10 δισεκ. ευρώ ετησίως.

    Βασική μας προτεραιότητα, κατέληξε ο υπουργός, ήταν και παραμένει η διόρθωση της ανισορροπίας της οικονομίας και θα συνεχιστεί η ήπια δημοσιονομική προσαρμογή, με αμετάθετο στόχο τη μείωση του δημοσίου χρέους και των δημοσίων ελλειμμάτων.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 April 2006 - 14:30:12 UTC