Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον Εβρο
  • [02] Συνάντηση Κ.Παπούλια με τον Χόσνι Μουμπάρακ
  • [03] Ρουσόπουλος για AGB και μετρήσεις
  • [04] Εγκαίνια αγωγού φυσικού αερίου στην Κομοτηνή

  • [01] Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον Εβρο

    Το δημοτικό διαμέρισμα Αμορίου του Δήμου Ορφέα στον Έβρο το οποίο επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Στην ομιλία του προς τους κατοίκους ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την συμπαράστασή του και επανέλαβε ότι θα στηρίξει το Πενταετές Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της περιοχής του Έβρου. «Ένα πρόγραμμα που δεν πρέπει να δει μόνο το φαινόμενο των πλημμυρών, αλλά πρέπει να δει και την αποκατάσταση της οικονομίας και να δώσει ξανά μέλλον για την περιοχή» όπως χαρακτηριστικά είπε.

    Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι επιθυμεί τη διασυνοριακή συνεργασία με τη Βουλγαρία και την Τουρκία, και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλία και να προχωρήσει σε μια συνεργασία των τριών χωρών πάνω στο θέμα των πλημμυρών, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή ανοίγει καινούργιους δρόμους για τον Έβρο, ανοίγει καινούργιους δρόμους για τους λαούς της περιοχής, ανοίγει δρόμους καινούργιους για την οικονομία, σπάει τα σύνορα που κλείνανε ερμητικά την περιοχή και δεν αφήνανε την περιοχή στην ανάπτυξή της».

    Απευθυνόμενος στους κατοίκους της μειονότητας που ζουν σε χωριά του Δήμου Ορφέα είπε: «Είναι γνωστό πόσο εμείς έχουμε παλέψει για την ισονομία και την ισοπολιτεία. Πόσο θεωρούμε ότι όλοι έχουν ίσα δικαιώματα και διασφαλίζοντας ίσα δικαιώματα ίσες δυνατότητες πάει μπροστά ο τόπος».

    Από την πλευρά του ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης ενημερώνοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γεώργιο Παπανδρέου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νομό από τις πρόσφατες πλημμύρες είπε ότι «η οικονομία του νομού έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα από τις πλημμύρες και θα πρέπει από την πολιτεία να παρθούν τώρα γενναίες αποφάσεις οι οποίες θα συμβάλουν ώστε να βγει ο νομός από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνάντηση Κ.Παπούλια με τον Χόσνι Μουμπάρακ

    Ιδιαίτερα θερμής υποδοχής έτυχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τον Αιγύπτιο ομόλογό του Χόσνι Μουμπάρακ με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο Κάιρο, ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψή του στην Αίγυπτο.

    Στην συνάντηση, που κράτησε 1 ώρα και 45 λεπτά, ξεπερνώντας κατά πολύ το αρχικό πρόγραμμα, οι δύο Πρόεδροι επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδος και Αιγύπτου.

    Κατά την συζήτησή τους αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν την περιοχή, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στο Μεσανατολικό, για το οποίο υπήρξε γενική σύμπτωση απόψεων.

    Οι δύο άνδρες συμφώνησαν από κοινού ότι επείγει να δοθεί μία νέα ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν πράξεις βίας.

    Παράλληλα,συζήτησαν για την κατάσταση στο Ιράκ και στο Ιράν.

    Αναφορικά με τις διμερείς ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις οι δύο Πρόεδροι διαπίστωσαν ότι αυτές αναπτύσσονται κατά ιδιαίτερα ικανοποιητικό τρόπο, μετά και την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Κάιρο πριν από ενάμισι χρόνο και συμφώνησαν ότι οι οικονομικές σχέσεις έχουν ενδυναμωθεί σημαντικά.

    Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά του Αιγυπτίου Προέδρου για τον Ελληνισμό του Καΐρου και της Αλεξανδρείας.

    Απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, ο Πρόεδρος Μουμπάρακ αναφέρθηκε στην συμβολή των Ελλήνων της Αιγύπτου και στο ενδιαφέρον της χώρας του να δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο Έλληνες επιχειρηματίες από την Ελλάδα αλλά και ομογενείς.

    Ο Χ.Μουμπάρακ κατέληξε τονίζοντας ότι οι Έλληνες αποτελούν σταθερή γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Ο Κάρολος Παπούλιας απηύθυνε πρόσκληση στον Αιγύπτιο ομόλογό του να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα,πρόσκληση την οποία απεδέχθη ο Χ. Μουμπάρακ, υποσχόμενος σύντομα να βρεθεί στην Αθήνα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναμενόμενη συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο στις αρχές Μαΐου.

    Μετά την συνάντηση των κ.κ. Μουμπάρακ και Παπούλια, ο Αίγύπτιος Πρόεδρος συναντήθηκε επίσης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρο.

    Στο Κάιρο, συναντήσεις με τους Αιγυπτίους ομολόγους τους είχαν σήμερα το πρωί η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, που συνόδευαν τον Πρόεδρο στην επίσκεψή του στην Αίγυπτο.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Ρουσόπουλος για AGB και μετρήσεις

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε σήμερα πως θα πρέπει να θεσμοθετηθεί το αναγκαίο νομικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη διενέργεια, τον έλεγχο και την ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία των μετρήσεων και άρα απαιτείται η συνεργασία της Πολιτείας και των εμπλεκομένων φορέων.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα που ανέκυψε με την AGB, ο εκπρόσωπος είπε ότι είναι προφανές πως η μονομερής επιβολή μέτρων εκ μέρους της Πολιτείας δεν μπορεί να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και για το σκοπό αυτό προτείνεται η ίδρυση αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα αποτελείται από εκπροσώπους της 'Ενωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας,του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας, κάθε άλλης αντιπροσωπευτικής οργάνωσης διαφημιστών ή διαφημιζομένων, καθώς και του συλλόγων Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς.

    Στην εταιρεία αυτή, διευκρίνισε ο Θ. Ρουσόπουλος,θα μπορεί να συμμετέχει ένας εκπρόσωπος από κάθε κάτοχο άδειας λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και από κάθε συλλογικό φορέα τους, όπως επίσης και ένας εκπρόσωπος από κάθε ιδιοκτήτη εφημερίδων και περιοδικών.

    Για τον έλεγχο των αποτελεσμάτων των μετρήσεων, η εταιρεία θα συστήσει τρείς επιτροπές ελέγχου για τις έρευνες των μετρήσεων τηλεθέασης, ακροαματικότητας και κυκλοφορίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος και τόνισε ότι θα πρέπει επίσης να προβλέπεται έλεγχος των αποτελεσμάτων των μετρήσεων, που θα πραγματοποιείται είτε με πρωτοβουλία της εταιρείας, είτε μετά από αίτηση μέλους της ή φορέα ΜΜΕ,είτε από τις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας.

    Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ακόμη πως "το θέμα της αξιοπιστίας των μετρήσεων τηλεθέασης έχει τεθεί πολλές φορές στο δημόσιο διάλογο και υπήρξε αντικείμενο προβληματισμού στον δημόσιο διάλογο που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο υπό την εποπτεία των Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για τη συγκέντρωση και αδειοδότηση των ΜΜΕ".

    Πρόσθεσε πως "τότε είχα πεί ότι ο έλεγχος στη συγκέντρωση των επιχειρήσεων ΜΜΕ προϋποθέτει τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των μετρήσεων τηλεθέασης,ακροαματικότητας και κυκλοφορίας,στη βάση των οποίων προσδιορίζεται η οικονομική ισχύς των επιχειρήσεων στην αντίστοιχη αγορά".

    Στο πλαίσιο, εξ άλλου, της εισαγγελικής έρευνας για την AGB,η τέως Διευθύντρια Εποπτείας του πρώην υπουργείου Τύπου προσκόμισε όλα τα αιτούμενα στοιχεία τον Φεβρουάριο 2006.

    Ως συμπέρασμα συνάγεται,είπε ο κ. Ρουσόπουλος, ότι είναι απολύτως αναγκαίο να διαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει να κάνουμε τον απαραίτητο έλεγχο. Μέχρι τώρα,το πρώην υπουργείο Τύπου είχε μόνο στην αρμοδιότητά του την εγγραφή στο Μητρώο των Εταιρειών ερευνών,συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι ενώ στο θέμα της κυκλοφορίας εφημερίδων και περιοδικών υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο, στο θέμα των ερευνών απαιτείται ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου.

    «Η κυβέρνηση προωθεί, εξ άλλου, την παρέμβασή της επί του θέματος, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης πρωτοβουλίας για τα ΜΜΕ",παρατήρησε ο Θοδωρος Ρουσόπουλος.

    Αναφορικά με τη νομιμότητα της λειτουργίας της AGB,ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι από την Παρασκευή έχει απευθύνει ερώτημα στον Νομικό Σύμβουλο του κράτους,περί του αν η συγκεκριμένη εταιρεία θα πρέπει να παραμείνει εγγεγραμμένη ή να διαγραφεί από το Μητρώο των Γραμματειών Επικοινωνίας κι Ενημέρωσης.

    Σε διευκρινιστική ερώτηση,ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι εφόσον η εταιρεία διαγραφεί από το Μητρώο, τότε δεν θα μπορεί να αναλαμβάνει δημόσιες συμβάσεις, ενώ σε άλλη ερώτηση περί του ρόλου της ΑGB μετά από την ίδρυση της προτεινόμενης μη κερδοσκοπικής εταιρείας, υπογράμμισε ότι «κατά την αντίληψη της κυβέρνησης,όπως και κατά την πρακτική όλων των προηγμένων ευρωπαϊκών κοινωνιών,τα ζητήματα μετρήσεων ή δημοσιογραφικής δεοντολογίας ακολουθούν τη λογική της αυτορρύθμισης". Ο ρόλος της Πολιτείας είναι να ελέγχει και άρα ο σκοπός της προτεινόμενης εταιρείας είναι ελεγκτικός, ενώ τις μετρήσεις θα κάνει οποιαδήποτε εταιρεία, συμπλήρωσε.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Εγκαίνια αγωγού φυσικού αερίου στην Κομοτηνή

    Την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης κήρυξε το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) της Κομοτηνής.

    Ο κ.Σιούφας στην ομιλία τους χαρακτήρισε το έργο «ιδιαίτερα σημαντικό, αφού αποτελεί επέκταση του αγωγού Αλεξανδρούπολη-Κήποι την έναρξη κατασκευής του οποίου εγκαινίασαν τον Ιούλιο του 2005 οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας Κώστας Καραμανλής και Ταγίπ Ερντογάν».

    Με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης Ελλάδας - Τουρκίας, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Σιούφας, «θα δοθεί η δυνατότητα μιας ακόμη πύλης εισόδου και τροφοδοσίας της χώρας με φυσικό αέριο και, κατά συνέπεια, θα βελτιωθεί το ενεργειακό μας ισοζύγιο. Επιπλέον, σε συνδυασμό με την υλοποίηση της διασύνδεσης Ελλάδας - Ιταλίας, θα ολοκληρωθεί ο ενεργειακός διάδρομος που θα συνδέει τις χώρες παραγωγούς της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής με τις ενεργοβόρες αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης».

    Ο αγωγός που εγκαινιάσθηκε σήμερα, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, ενώ το συνολικό έργο από την Κομοτηνή έως τους Κήπους, συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» και με συμμετοχή δημόσιας δαπάνης σε ποσοστό 58% και προϋπολογισμό-εκτίμηση που θα φθάσει τα 81,5 εκατ. ευρώ.

    Η κατασκευή του τμήματος Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη ανατέθηκε στην κοινοπραξία STROYTRANSGAZ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Gas, με βάση το Προσάρτημα της 1ης Ιουλίου 1993 και το Πρωτόκολλο της 19ης Δεκεμβρίου 1994, μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που κυρώθηκε με το Νόμο 2299/1995, σε συνέχεια της Διακρατικής Συμφωνίας της 7ης Οκτωβρίου 1987 για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ελληνική Δημοκρατία.

    «Τα τελευταία δύο χρόνια στον τομέα της ενέργειας η Κυβέρνηση, σχεδιάζει και υλοποιεί μία επιθετική και εξωστρεφή ενεργειακή πολιτική που στόχο έχει να καταστήσει τη χώρα ενεργειακό δίαυλο στους τομείς του πετρελαίου, του αερίου και του ηλεκτρισμού, μέσω των διεθνών διασυνδέσεων», επεσήμανε ο υπουργός, αναφέροντας ενδεικτικά τρία σημαντικά ενεργειακά δίκτυα: Τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη για την κατασκευή του οποίου η Ελλάδα συνεργάζεται στενά με τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Βουλγαρίας. Τον Ελληνοτουρκικό αγωγό, που θα εγκαινιασθεί σε λίγους μήνες, αλλά και τον Ελληνοϊταλικό αγωγό που θα ξεκινά από τη Δυτική Θεσπρωτία και θα καταλήγει στο Ότραντο της Ιταλίας.

    Ο αγωγός θα αποτελείται από δύο τμήματα: Από ένα χερσαίο αγωγό, μέχρι τον Σταυρολιμένα Θεσπρωτίας που θα δώσει τη δυνατότητα για σύνδεση με φυσικό αέριο, πολλών περιοχών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, και από έναν υποθαλάσσιο αγωγό, μήκους 212 χιλιομέτρων που θα φθάσει σε βάθος 1.450 μέτρων και θα οδηγήσει στη σύνδεση του Ελληνικού με το Ιταλικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σιούφας, στην ίδρυση τριών νέων Εταιριών Παροχής Αερίου, στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. «Είναι ένα σημαντικό σχέδιο» είπε ο υπουργός, που προωθείται και στοχεύει στην «περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου με δίκτυα μέσης και χαμηλής πίεσης, σε όσο το δυνατό περισσότερες περιοχές της χώρας».

    Αναφερόμενος στη ΔΕΠΑ, ο κ. Σιούφας τόνισε πως με τη στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», σχεδιάζει και υλοποιεί το πρόγραμμα ανάπτυξης των διασυνοριακών αγωγών φυσικού αερίου, αλλά και το δίκτυο μέσα στην ελληνική επικράτεια. «Στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς, όπως αυτή διαμορφώθηκε με τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες μας, η ΔΕΠΑ υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα που για το 2006 αναμένεται να υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας την έτσι, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές της χώρας», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Μέχρι το 2010 η ΔΕΠΑ θα σκάβει όλο το βόρειο άξονα της χώρας, από τη Θράκη έως την Ήπειρο, προωθώντας τα δίκτυα φυσικού αερίου, υλοποιώντας επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, κίνηση στην αγορά και φέρνοντας περισσότερη ανάπτυξη».

    Ο κ. Σιούφας ευχήθηκε στο τέλος του έτους «να εγκαινιαστεί και η λειτουργία του Ελληνο-Τουρκικού αγωγού, που αποτελεί σταθμό στην οικονομική ανάπτυξη και τη συνεργασία των λαών της περιοχής».

    Στα εγκαίνια παρέστησαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου, ο γενικός γραμματέας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλης Αγγελόπουλος και οι βουλευτές Ξάνθης Φίλιππος Τσαλίδης, Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και Έβρου Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρέσβης της Ρωσίας κ. Αντρεϊ Βντόβιν, ο τούρκος πρόξενος κ. Ουμιτ Γκιρντίμ, νομάρχες και δήμαρχοι από την περιοχή της Θράκης, καθώς και τοπικοί παράγοντες.

    Από την πλευρά του ο Διευθύνων Συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι ο αγωγός μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, μήκους 53 χιλιομέτρων, και διαμέτρου 36 ιντσών αποτελεί τμήμα του έργου που θα συνδέσει τα συστήματα φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδος και της γείτονος Τουρκίας.

    «Με ένα συνολικό μήκος 295 χιλιομέτρων - είπε ο κ. Παπαγεωργίου - εκ των οποίων τα 85 επί ελληνικού εδάφους από τους Κήπους του Έβρου μέχρι την Κομοτηνή, ο Αγωγός Διασύνδεσης Ελληνικού & Τουρκικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου θα επιτρέψει, μελλοντικά, τη διέλευση από τη χώρα μας μεγάλων ποσοτήτων αερίου, της τάξεως των 12 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων το χρόνο, με βασικό προορισμό τη Δυτική Ευρώπη. Το έργο επί ελληνικού εδάφους συμπληρώνεται από το Συνοριακό Μετρητικό Σταθμό στην περιοχή των Κήπων, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τα Ελληνοτουρκικά Σύνορα, για τη δημιουργία εγκαταστάσεων μέτρησης της ποσότητος και ποιότητος του φυσικού αερίου που θα διέρχεται από αυτόν».

    Επίσης ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως εκτός από το έργο που στοχεύει στη διαμετακόμιση (τράνζιτ) του αερίου, υλοποιούνται και έργα για την τροφοδότηση με φυσικό αέριο της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα, θα κατασκευαστούν σύντομα Σταθμοί Ρύθμισης της Πίεσης και Μέτρησης ποσοτήτων φυσικού αερίου στην περιοχή Αμφιτρίτης της Αλεξανδρουπόλεως και στο Κόσμιο Ροδόπης για τροφοδότηση Βιομηχανικών και Αστικών Καταναλωτών. Η τροφοδότηση αυτή επιτυγχάνεται με την κατασκευή Δικτύων Μεταφοράς Μέσης Πίεσης (19 Bar) και Διανομής Χαμηλής Πίεσης (4 Bar) προς την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 April 2006 - 14:30:31 UTC