Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή για τη δημόσια διοίκηση

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή για τη δημόσια διοίκηση

    Με θέμα τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας της δημόσιας διοίκησης και με εισηγητή τον υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο συνεδριάζει την Τρίτη η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Νωρίτερα ο κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και στη συνέχεια με τους υπουργούς Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.Το απόγευμα στις 7 ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Συνάντηση πρωθυπουργού με υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

    Συνεργασία με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σουφλιά είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και συζήτησαν για την πορεία των έργων, αλλά και την πολιτική επικαιρότητα.

    Ο κ. Γ. Σουφλιάς εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο θα προωθηθεί αύριο στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο.

    Επίσης ο Υπουργός ανακοίνωσε πως σε 15 με 20 ημέρες θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τους ημιϋπαίθριους χώρους και τις οικοδομικές άδειες.

    Ο Γ. Σουφλιάς ερωτηθείς για τη δίωξη που ασκήθηκε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Κτηματολογίου, υπογράμμισε ότι υπήρξαν ορισμένες παρατυπίες και παρανομίες και υπενθύμισε ότι η χώρα υποχρεώθηκε να επιστρέψει όλα τα κονδύλια που είχε πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των παρατυπιών αυτών, τις οποίες είχε καταγγείλει ο τότε κοινοτικός Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.

    Θα περιμένουμε, υπογράμμισε ο κ. Σουφλιάς, το τελικό πόρισμα της δικαιοσύνης.

    Επίσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος ερωτηθείς για την κυβερνητική πολιτική - και στην δημοσιογραφική παρατήρηση ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται αμήχανη λόγω των προβλημάτων της απογραφής και των υποκλοπών- σχολίασε λέγοντας ότι:

    "Δεν νομίζω. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εχουν γίνει πολλά πράγματα, υπάρχει αρκετό έργο και πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερο".

    Σε ό,τι αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Σουφλιάς είπε ότι αυτή θα προχωρήσει όπως έχει ανακοινωθεί, ενώ σε άλλη ερώτηση σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την απογραφή, τόνισε ότι:

    "Ο κ. Παπανδρέου έκανε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό. Θα ήθελα να του συστήσω, επειδή έχω περισσότερα χρόνια στην πολιτική, να μην κάνει προσωπικούς χαρακτηρισμούς, που είναι και αστήρικτοι, γιατί επιστρέφει η πολιτική ζωή του τόπου χρόνια πίσω. Και δεν είναι καλό ούτε για την ατμόσφαιρα της πολιτικής ζωής ούτε για τον τόπο".

    Σε άλλη ερώτηση για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την καθίζηση στην εθνική οδό,ο κ. Γ. Σουφλιάς ανέφερε ότι δεν είναι ευθύνη του ΠΕΧΩΔΕ. Πρόσθεσε, όμως, ότι το ΠΕΧΩΔΕ κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά, σημειώνοντας ότι λόγω κακοτεχνίας ο αγωγός από τον Κηφισσό είχε διαρροή. Το ΠΕΧΩΔΕ, πρόσθεσε, κινήθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση του προβλήματος.

    Απάντηση Θ.Ρουσόπουλου σε Γ.Παπανδρέου για απογραφή

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την απογραφή εξέφρασε τη λύπη του για τον «κατήφορο που επέλεξε να ακολουθήσει" ο κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ υπενθυμίζοντας ότι προ διετίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υποσχέθηκε μια μοντέρνα πολιτική συμπεριφορά ήθους και σοβαρότητας, όμως στη συνέχεια διολίσθησε σε λαϊκισμό".

    Αντιλαμβάνομαι, είπε ο εκπρόσωπος, την ανάγκη του Γ. Παπανδρέου να ενισχύσει το προσωπικό του πολιτικό προφίλ και παρατήρησε ότι «η συμπεριφορά του κάθε άλλο παρά σοβαρότητα εκπέμπει. Είναι κρίμα, διότι άλλα δείγματα γραφής είχε δείξει στην αρχή ο κ.Παπανδρέου και άλλα υπέκρυπτε κάτω από το μειλίχιο χαμόγελό του».

    Σε ό,τι αφορά στην απόφαση της Eurostat για τον τρόπο εγγραφής των αμυντικών δαπανών στον προϋπολογισμό, ο κ.Ρουσόπουλος διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με τη μεθοδολογία που θα τηρείται «από δώ και πέρα» και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ άφησε έλλειμμα 6,6% και έτσι ακόμη κι αν αφαιρεθούν οι 2 μονάδες των αμυντικών δαπανών, ο τελικός λογαριασμός δεν προσεγγίζει τον δείκτη του 1,5% που υποστήριζε η αξιωματική αντιπολίτευση ως μέγεθος του ελλείμματος και πάντως δεν ήταν της τάξης του 3% που ορίζει το σύμφωνο σταθερότητας.

    Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ απέκρυψε απο τον προϋπολογισμό ένα κονδύλι άνω των 8 δις.ευρω, ενώ σε σχετική ερώτηση παρατήρησε ότι «το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε τις αμυντικές δαπάνες όπου ήθελε, αυτό, όμως, δεν μπορεί να το αιτιολογήσει πειστικά, όπως εξίσου πειστικά δεν απαντά για το ύψος του ελλείμματος".

    "Το ΠΑΣΟΚ πλαστογράφησε τους αριθμούς και τώρα πλαστογραφεί την ιστορία», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Σε ερώτηση, εξάλλου, σχετικά με την πρακτική που θα ακολουθήσει η παρούσα κυβέρνηση ως προς την εγγραφή των αμυντικών δαπανών, ο κ.Ρουσόπουλος ανέφερε ότι θα τηρηθεί «ό,τι έχει συμφωνηθεί».

    Στο μεταξύ, με αφορμή ερώτηση περί της παραπομπής σε δίκη δύο στελεχών της «Κτηματολόγιο Α.Ε.»,ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «το κτηματολόγιο είχε διαφημιστεί από το ΠΑΣΟΚ ως το μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα του. Το 2001, όμως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - λόγω κακοδιαχείρισης - ζήτησε την επιστροφή του συνόλου των χρημάτων που είχαν εισπραχθεί για τον σχεδιασμό του κτηματολογίου. Με άλλα λόγια κλήθηκε η χώρα μας να επιστρέψει 100 εκ.ευρω».

    Ο Θ. Ρουσόπουλος μίλησε στη συνέχεια για τον «άθλο» του ΥΠΕΧΩΔΕ που κατάφερε μετά ταύτα να προχωρήσει στην κατάρτιση νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 March 2006 - 5:30:10 UTC