Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία
  • [02] Νομοσχέδιο για την ενδοοικογενειακή βία
  • [03] Παπανδρέου με δικηγόρους
  • [04] Συνέδριο Νεολαίας ΣΥΝ
  • [05] Επίσκεψη ξένων επιτροπών στην Ακρόπολη
  • [06] Νομοσχέδιο για φορολογία ακινήτων
  • [07] Μέλη διεθνών επιτροπών στην Ακρόπολη

  • [01] Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

    Εντονα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τις ισχυρές βροχές που εξακολουθούν να πλήττουν τη χώρα. Σε συναγερμό βρίσκονται η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας του Νομού Λακωνίας λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων σε επικίνδυνο βαθμό από τη συνεχιζόμενη βροχή στον ποταμό Ευρώτα, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υπερχείλισης και πλημμύρας. Στο Γύθειο 50χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ο ποταμός έχει φουσκώσει πολύ κοντά στη Σκάλα και στο Έλος, όπου βρίσκονται 7 πυροσβεστικά οχήματα με 21 πυροσβέστες, από τις δύο όχθες, για να επέμβουν αν χρειαστεί.

    Επίσης, έχει κλείσει ο δρόμος Σπάρτης - Γυθείου λόγω μεγάλου όγκου από πέτρες και χώματα που κατέβασε η βροχή. Παράλληλα, μέχρι στιγμής στη Σπάρτη έχουν γίνει και 15 αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και τρεις κοπές δέντρων από τη σφοδρότητα του αέρα.

    Προβλήματα όμως υπάρχουν από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση και στην Αττική. Από την Τετάρτη η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω απο 365 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων και 35 κλήσεις για κοπές δένδρων. Σοβαρότερα τα προβλήματα στη Βορειοανατολική Αττική και τα νότια προάστια όπου συσυρευμένα ύδατα δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των οχημάτων.Ζημιές σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν μετατρέψει σε παγίδες του δρόμους.Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Πραγματοποιήθηκαν μόνο τα δρομολόγια για την Κρήτη.Οι ενδιαφερόμενοι για να ταξιδέψουν, παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με τα κατά τόπους ναυτικά πρακτορεία ή Λιμενικές Αρχές, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν άρση του απαγορευτικού και την ακριβή ώρα αναχώρησης των πλοίων.

    Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Αθηνάς στη Βάρη και στη διασταύρωση Πίνδου και Μακεδονομάχων στη Νέα Φιλαδέλφεια λόγω καθίζησης του δρόμου, ενώ με δυσκολία διεξάγεται από Μαρκόπουλο προς Βραυρώνα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της ΠΥΡΚΑΛ, λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων στο δρόμο.

    Παράλληλα, πρόβλημα στην κυκλοφορία παρατηρείται από κατολισθήσεις χωμάτων και στο 8ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών στο ύψος της Μάνδρας.

    Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με εξαίρεση τα βόρεια ορεινά των νομών Φλώρινας και Καστοριάς. Για τις περιοχές αυτές, η τροχαία συνιστά στους οδηγούς τη χρήση αλυσίδων, αλλά και την προσεχτική οδήγηση, ιδιαιτέρως τις πρωινές ώρες, λόγω των συνθηκών παγετού.

    [02] Νομοσχέδιο για την ενδοοικογενειακή βία

    Σε ειδική τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο , ο υπουργός Δικαιοσύνης , Αναστάσιος Παπαληγούρας , παρουσιάζει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.Η βία κατά των γυναικών είναι κυρίως υπόθεση ενδοοικογενειακή, καθώς το 68% των γυναικών που υπέστησαν κακοποίηση είναι έγγαμες, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ποσοτική ανάλυση δεδομένων που υπάρχουν στα Συμβουλευτικά Κέντρα Αθήνας-Πειραιά, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας .Επίσης, σημαντικό εύρημα αποτελεί ότι το 16% των γυναικών απευθύνθηκαν στα Συμβουλευτικά Κέντρα.

    Το απόγευμα γυναικείες οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

    [03] Παπανδρέου με δικηγόρους

    O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 12.30 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, με τα προεδρεία των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας.

    [04] Συνέδριο Νεολαίας ΣΥΝ

    Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου της Νεολαίας Συνασπισμού που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.

    [05] Επίσκεψη ξένων επιτροπών στην Ακρόπολη

    Μετά από πρόσκληση του υφυπουργού Πολιτισμού Πέτρου Τατούλη, επισκέπτονται σήμερα την Αθήνα, πρόεδροι ξένων επιτροπών που υποστηρίζουν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

    Οι πρόεδροι θα γίνουν δεχθεί στις 10:00 το πρωί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Μετά από μία ώρα περίπου θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Στις 11:45 θα επισκεφθούν την Ακρόπολη και στη συνέχεια το νέο μουσείο Ακρόπολης.

    [06] Νομοσχέδιο για φορολογία ακινήτων

    Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων δίνει σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης.

    Μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η εφαρμογή του ΦΠΑ 19% στις νέες οικοδομές από 1.1.2006, καθώς και η αύξηση του αφορολόγητου πρώτης κατοικίας στις μεταβιβάσεις, ενώ μεγάλη αύξηση θα προβλέπεται και στο αφορολόγητο για κληρονομιές.

    [07] Μέλη διεθνών επιτροπών στην Ακρόπολη

    Τη σύσταση παγκόσμιου οργανισμού για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ανακοίνωσαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τα μέλη των Διεθνών Επιτροπών για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, που επισκέπτονται για πρώτη φορά όλοι μαζί την Αθήνα.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απο την πλευρά του εξέφρασε την ευχή να επιστραφούν τα Μάρμαρα στην Αττική γή, υπενθυμίζοντας ότι κάποιοι δυνατοί τα πήραν απο τους αδύνατους.

    Νωρίτερα είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή.

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ακολούθησε μια πολιτική που έχει συνέπεια και τόνισε ότι ήταν μια συνάντηση που ανέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς και ταυτόχρονα εκφράστηκαν οι ευχαριστίες για τον αγώνα που δίνουν διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

    Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι αποτελεί αίτημα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας για την αρτιότητα του μνημείου του Παρθενώνα.

    Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ξενάγηση των μελών της Επιτροπής απο τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 November 2005 - 10:39:01 UTC