Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άμεση η καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες στη Μακεδονία, δηλώνει ο κ.Μπασιάκος
  • [02] Έξι Πακιστανούς αναζητούν οι αρχές στην Αίγυπτο ως υπόπτους για τις επιθέσεις στο Σαρμ ελ Σέιχ
  • [03] Ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για εργασιακό. Με απεργία απαντά η ΓΣΕΕ
  • [04] Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει ο Γ.Παπανδρέου
  • [05] Απεργία για το εργασιακό.
  • [06] H Bρετανία θα εξετάσει το αίτημα για αποζημίωση.
  • [07] Γ.Παπανδρέου:Το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει όλες τις μονομερείς ρυθμίσεις της κυβέρνησης.
  • [08] Σιούφας:Εως τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για το πετρέλαιο

  • [01] Άμεση η καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες στη Μακεδονία, δηλώνει ο κ.Μπασιάκος

    Άμεση θα είναι η εκτίμηση των ζημιών από το χαλάζι στις αγροτικές καλλιέργειες στους Νομούς της Μακεδονίας καθώς και η καταβολή των αποζημιώσεων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος. Ήδη επιτόπιους ελέγχους στην περιοχή πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

    [02] Έξι Πακιστανούς αναζητούν οι αρχές στην Αίγυπτο ως υπόπτους για τις επιθέσεις στο Σαρμ ελ Σέιχ

    Η αιγυπτιακή αστυνομία αναζητά έξι Πακιστανούς που πιστεύεται ότι συνδέονται με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο Σαρμ ελ Σέιχ.

    Οι φωτογραφίες των έξι ανδρών, τα διαβατήρια των οποίων βρέθηκαν σε ένα ξενοδοχείο στο θέρετρο αυτό, έχουν ήδη μοιραστεί στα αστυνομικά τμήματα της χερσονήσου του Σινά. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, κυρίως στο νότιο Σινά, για τον εντοπισμό των δραστών των βομβιστικών επιθέσεων.

    Οι καταζητούμενοι Πακιστανοί είχαν φτάσει στο Σαρμ ελ Σέιχ στις 5 Ιουλίου. Πρόκειται για τους Ρασίντ Άλι, 26 ετών, Μοχάμεντ Ανουάρ, 30 ετών, Μοχάμεντ Ιχτάρ, 30 ετών, Τασαντάκ Χουσέιν, 18 ετών και Μοχάμεντ Αρέφ, 36 ετών. Ο έκτος από αυτούς, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, πιθανολογείται ότι σκοτώθηκε στις επιθέσεις.

    Εν τω μεταξύ, μια τρίτη και άγνωστη μέχρι πρόσφατα ισλαμική οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης με μήνυμα της στο διαδίκτυο. Πρόκειται για την οργάνωση " Ταουχίντ και Τζιχάντ της Αιγύπτου".

    Ο ισχυρισμός της οργάνωσης αυτής θεωρείται ο πλέον αξιόπιστος και απεστάλη στη σελίδα του διαδικτύου που χρησιμοποιεί και η οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

    Δύο ακόμα ισλαμικές οργανώσεις, (η μία υποστηρίζει ότι συνδέεται με την Αλ Κάιντα), έχουν αναλάβει με μηνύματα τους μέσω του διαδικτύου την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

    Η οργάνωση "Ταουχίντ και Τζιχάντ της Αιγύπτου" είχε αναλάβει την ευθύνη και της φονικής επίθεσης στο παραθεριστικό θέρετρο της Τάμπα τον Οκτώβριο του 2004, όπου έχασαν τη ζωή τους 34 άνθρωποι.

    [03] Ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για εργασιακό. Με απεργία απαντά η ΓΣΕΕ

    Αρχίζει σήμερα στο α' θερινό τμήμα της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις. Η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία ενώ η ΑΔΕΔΥ τρίωρη στάση εργασίας. Το βράδυ η ΓΣΕΕ οργανώνει συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

    Εν τω μεταξύ, προβλήματα σημειώνονται από το πρωί στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, καθώς τα λεωφορεία δεν κυκλοφορούν για 24 ώρες, το ΜΕΤΡΟ παραμένει εκτός λειτουργίας μέχρι και τις 11.00 το πρωί, ενώ στον ΟΣΕ υπάρχει ένας συρμός ανά προορισμό, πράγμα που ισχύει και στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» με μία πτήση/προορισμό.

    Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στις συναλλαγές του κοινού με τις δημόσιες υπηρεσίες καθώς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ και ΕΥΔΑΠ, θα παραμείνουν κλειστές για σήμερα όπως και οι Τράπεζες.

    Τέλος, χωρίς ενημέρωση θα παραμείνει το κοινό καθώς δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες ούτε θα μεταδοθούν ειδήσεις απο τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.

    [04] Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει ο Γ.Παπανδρέου

    Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου καθώς έχει κληθεί να πάρει μέρος, ως κεντρικός ομιλητής, στην πρώτη Διεθνή Συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Γυναικών για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του JERUSALEM LINK, γυναικών από την Παλαιστίνη και το Ισραήλ και αφορά στο ρόλο των γυναικών και τη συμμετοχή τους στην ειρηνευτική διαδικασία που ξεκίνησε το 2002 στην Ιερουσαλήμ. Η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, σε μια προσπάθεια εφαρμογής του ψηφίσματος 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [05] Απεργία για το εργασιακό.

    Με προβλήματα λειτουργεί σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, η συζήτηση του οποίου αρχίζει το απόγευμα στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.

    Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε το πρωί τρίωρη στάση εργασίας. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι εμποροϋπάλληλοι, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και οι τραπεζικοί.

    Στην απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές πραγματοποιείται ένα δρομολόγιο ανά προορισμό, ενώ από τον ΟΣΕ διεξάγονται τα δρομολόγια για κοινωνικές ανάγκες.

    Στις απεργιακές κινητοποιήσεις μετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Τύπο. Σήμερα δεν έχουν εκδοθεί εφημερίδες, ενώ δεν μεταδίδονται ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα.

    Στο μεταξύ, για τις 7 το απόγευμα, η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου. Στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος απηύθυνε έκκληση για συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, ενώ ανέφερε ότι το επόμενο βήμα των κινητοποιήσεων θα είναι στις 10 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

    [06] H Bρετανία θα εξετάσει το αίτημα για αποζημίωση.

    Η Βρετανία υποσχέθηκε σήμερα να εξετάσει άμεσα το αίτημα για αποζημίωση προς την οικογένεια του Βραζιλιάνου τον οποίο αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Λονδίνο καθώς θεώρησαν ότι επρόκειτο για καμικάζι.

    Ο Ζαν Σαρλες ντε Μενέζες, 27 ετών, δέχθηκε τα πυρά αστυνομικών στον υπόγειο σταθμό του Στόκγουελ στο νότιο Λονδίνο, την Παρασκευή. Η αστυνομία παραδέχθηκε ότι ήταν ένα τραγικό λάθος.

    Από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Παραπόνων της Αστυνομίας έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν το νεαρό βραζιλιάνο οχτώ φορές.

    "Η επιτροπή έχει τονίσει ότι το αίτημα για αποζημίωση θα εξεταστεί σύντομα", δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βραζιλιάνο ομόλογό του Σέλσο Αμορίν.

    Ο θάνατος του Μενέζες έχει εξαγριώσει τους Βραζιλιάνους. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο νεαρός ηλεκτρολόγος που ζούσε στη Βρετανία τα τελευταία τρία χρόνια, βγήκε από ένα κτίριο που ήταν υπό παρακολούθηση και πήρε ένα λεωφορείο για το σταθμό του Στόκγουελ όπου αγνόησε την εντολή της αστυνομίας να σταματήσει και άρχισε να τρέχει για να επιβιβαστεί σε τραίνο.

    Σε ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένος με τις εξηγήσεις που έδωσε η Βρετανία για το θάνατο του Βραζιλιάνου, ο Αμορίν απάντησε:

    "Πιστεύω ότι θα είμαι σε θέση να δώσω μιαν απάντηση όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα, όταν θα τιμωρηθούν οι ένοχοι και όταν θα έχουν διευθετηθεί τα ζητήματα που αφορούν την οικογένειά του (του Βραζιλιάνου).

    Ο Αμορίν δήλωσε ότι τόνισε στο Στρο πως ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα πρέπει να διεξάγεται με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

    [07] Γ.Παπανδρέου:Το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει όλες τις μονομερείς ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

    Το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, θα καταργήσει όλες τις μονομερείς ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο ασχολήθηκε κυρίως με το εργασιακό και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε αυτό.

    Στη συνεδρίαση τέθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Κινήματος και το θέμα των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με τους ανεξάρτητους βουλευτές Α.Ανδριανόπουλο και Στ. Μάνο.

    Μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Παπανδρέου, με δηλώσεις του, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τις πολιτικές της, ως «πολιτικές οικονομικής αποτυχίας και κοινωνικής αδικίας».

    Αναφερόμενος ειδικότερα στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η κυβέρνηση «παίρνει χρήματα από την τσέπη του εργαζόμενου και τα μεταφέρει στην τσέπη του εργοδότη», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μια κοινωνικά άδικη και ταξική επιλογή».

    Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, «επενδύει σε ένα ξεπερασμένο αναπτυξιακό μοντέλο, της φθηνής εργασίας», το οποίο, «δεν θα προωθήσει ούτε τον ανταγωνισμό, ούτε την απασχόληση, ούτε την επιχειρηματικότητα και την παραγωγικότητα». Και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει Βουλγαρία».

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υιοθετήσει «ένα μοντέλο κοινωνικού αυταρχισμού βάζοντας τον πολίτη στο περιθώριο". Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε, εξάλλου, την απόλυτη κατανόηση του ΠΑΣΟΚ και τη συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζομένων.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν προβληματίζεται από τη στάση των κ.κ. Ανδριανόπουλου και Μάνου, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το θέμα το έθεσε ο ίδιος στη συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως ένα «από τα δευτερεύοντα» που συζητήθηκαν, θέλοντας, έτσι, να στείλει σχετικό μήνυμα προς όσους, μέσα στο κόμμα ή έξω από αυτό, «ανεβάζουν» το ζήτημα.

    Κατά τη συζήτηση του θέματος φάνηκε ότι κανένα από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου δεν ήταν ικανοποιημένο από τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, ειδικά το τελευταίο διάστημα, ενώ αναφέρθηκε πως ο κ. Μάνος είχε επικριτική στάση κατά του ΠΑΣΟΚ.

    Η λύση που προκρίθηκε για το θέμα είναι, πριν από τη συζήτηση ενός σημαντικού ζητήματος στη Βουλή, να υπάρχει συνεννόηση με τους δύο βουλευτές.

    Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τις συνεννοήσεις θα κάνουν η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Ρέππας.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχει κληθεί να πάρει μέρος, ως κεντρικός ομιλητής, στην πρώτη Διεθνή Συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Γυναικών για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του JERUSALEM LINK, γυναικών από την Παλαιστίνη και το Ισραήλ και αφορά στο ρόλο των γυναικών και τη συμμετοχή τους στην ειρηνευτική διαδικασία που ξεκίνησε το 2002 στην Ιερουσαλήμ. Η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, σε μια προσπάθεια εφαρμογής του ψηφίσματος 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας.-

    [08] Σιούφας:Εως τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για το πετρέλαιο

    Με αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας συνεδρίασε η κυβερνητική επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, εκτός από τους υπουργούς - μόνιμα μέλη του οργάνου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου, ο ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας Σπύρος Ευσταθόπουλος , ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης Βασίλης Πατσουράτης και το μέλος της Επιτροπής Σπύρος Μακριδάκης.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του.

    Επίσης, ο κ. Σιούφας συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης.

    Ο κ. Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στους ελέγχους από το ΣΔΟΕ που γίνονται σε τουριστικές περιοχές και νησιά είπε ότι η προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι μια διαρκής προσπάθεια όπως και η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 July 2005 - 11:38:20 UTC