Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποχρεωτική στράτευση στα 19 χρόνια μελετά το ΥΕΘΑ
  • [02] Μεϊμαράκης:Εδώ και τώρα λύσεις στα προβλήματα
  • [03] Προτάσεις Αλέκου Παπαδόπουλου
  • [04] Από εκρηκτικό μηχανισμό η φονική έκρηξη στο Κουσάντασι της Τουρκίας.
  • [05] Αρχίζουν αύριο οι καλοκαιρινές εκπτώσεις
  • [06] Νέο λουτρό αίματος στο Ιράκ
  • [07] «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα πράξεις βίας και τρομοκρατίας, απ΄ όπου κι αν προέρχονται»
  • [08] Μήνυμα ενότητας από τον Αϊ Στράτη

  • [01] Υποχρεωτική στράτευση στα 19 χρόνια μελετά το ΥΕΘΑ

    Μονομερείς διεκδικήσεις και αυθαίρετες ερμηνείες ή παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου δεν συνάδουν με τις αρχές και αξίες που διέπουν σήμερα τη διεθνή κοινότητα, επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας, μιλώντας σήμερα, στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ, που διεξάγεται στην ακριτική Λήμνο και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπό μελέτη πρόταση για υποχρεωτική στράτευση στα 19 χρόνια που εξετάζει το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας, για την περαιτέρω μείωση της θητείας.

    "Αυτή η πρόταση, για την οποία δεν έχουμε πάρει αποφάσεις, θα έχει διττό αποτέλεσμα: από τη μία πλευρά, η θητεία θα μειωθεί δραστικά-όχι όμως κάτω των έξι μηνών- και από την άλλη οι νέοι μας θα έχουν τη δυνατότητα αφού πρώτα θα εκπληρώσουν τις σύντομες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, να ξεκινούν και να συνεχίζουν ελεύθεροι και απερίσπαστοι είτε τις σπουδές τους είτε την επαγγελματική τους σταδιοδρομία", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο ώστε η θητεία να αποτελεί μια δημιουργική περίοδο για τους νέους κατά την οποία θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να συνεισφέρει στην άμυνα της πατρίδας αλλά και να αποκτήσει δεξιότητες στη μετέπειτα πορεία του στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης που προωθεί το υπουργείο σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας. Στόχος του είναι η συμμετοχή 30.000 νέων στους οποίους θα παρέχονται μαθήματα μέσω του διαδικτύου, με πιλοτική λειτουργία το 2006 και πλήρη λειτουργία το 2007.

    Ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας αναφέρθηκε και στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου, που τελούν υπό την αιγίδα των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο διάστημα Φεβρουαρίου - Ιουλίου οι εξετασθέντες ανήλθαν στους 1.500. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανοικτή Αγκαλιά" προγραμματίζεται μια επιπλέον αποστολή από 23 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου στο Καστελόριζο, τη Χάλκη, του Λειψους και το Αγαθονήσι. Τα φαρμακεία που δημιουργεί το υπουργείο Υγείας στο Καστελόριζο, την Κάσο, την Κω τη Ρόδο και τη Χάλκη θα επανδρώνουν σε μόνιμη βάση στρατεύσιμοι-φαρμακοποιοί.

    Εξάλλου στο θέμα της αντιμετώπισης του φαινομένου της χρήσης τοξικών ουσιών το υπουργείο ενθαρρύνει την παρακολούθηση προγραμμάτων απεξάρτησης με κάθε τρόπο, ξεκινώντας από τις κατβ εξαίρεση μεταθέσεις τους κοντά σε αρμόδια κέντρα αποτοξίνωσης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι θάνατοι από ουσιοεξάρτηση στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την περίοδο 2000-2004 μειώθηκαν κατά 78%- το 2000 είχαμε 14 θανάτους ενώ το 2004 τρεις.

    [02] Μεϊμαράκης:Εδώ και τώρα λύσεις στα προβλήματα

    Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, εάν οι συντεχνίες επιχειρήσουν να ακυρώσουν το μεταρρυθμιστικό της έργο.

    Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" ο κ. Μεϊμαράκης υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που οι συντεχνίες κορυφώσουν το φθινόπωρο τις αντιδράσεις τους, "αν χρειαστεί τη λύση μπορούν να την δώσουν και πάλι οι πολίτες", καθώς, όπως αναφέρει, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

    Ο κ.Μεϊμαράκης δηλώνει ότι θα παραμείνει στη θέση του γραμματέα και πιστεύει ότι αυτό δεν ήταν μια τυχαία απόφαση, αλλά μια συνειδητή πολιτική επιλογή και επιθυμία. Οσο για τις προβληματικές ΔΕΚΟ, υποστηρίζει ότι είναι τα αμέσως επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

    [03] Προτάσεις Αλέκου Παπαδόπουλου

    Οι πολιτικές που ακολουθεί και που η κυβέρνηση αποκαλεί μεταρρυθμίσεις, είναι μερεμέτια που οδηγούν σε αδιέξοδο, δηλώνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    Επιμένει ότι η οικονομία για να βγεί από το φαύλο κυκλο χρειάζεται "καθολικές, πειθαρχημένες και συγκροτημένες μεταρρυθμίσεις" και όχι αυτά τα "δήθεν" της κυβέρνησης.

    Ο κ.Παπαδόπουλος, επαναλαμβάνει ότι συμφωνεί με την πρόταση Γιαννίτση για το ασφαλιστικό και προτείνει οι πληρωμές να γίνονται όπως και οι εισπράξεις των επιχειρήσεων, με βάση τα παραστατικά τους, μέσα από τις τράπεζες και αυτές να ενημερώνουν τις εφορίες.

    Για τις δημοτικές εκλογές σημειώνει ότι "οι υποψήφιοι στις νομαρχίες, στις πρωτεύουσες των νομών και στους δήμους με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, θα προκύψουν απο πολιτική αξιολόγηση και όχι από προκριματικές εκλογές".

    [04] Από εκρηκτικό μηχανισμό η φονική έκρηξη στο Κουσάντασι της Τουρκίας.

    Οι ανακρίσεις και οι έρευνες για τη βομβιστική επίθεση στο μίνιμπας στο Κουσάντασι της Τουρκίας, συνεχίζονται και όλα δείχνουν ότι η φονική επίθεση προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος σε πακέτο και όχι από καμικάζι όπως αρχικά είχε ανακοινώσει η τουρκική αστυνομία.

    Οι πρώτες πληροφορίες μετά την έκρηξη ανέφεραν ότι μάλλον μια νεαρή γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά προκάλεσε την έκρηξη στο μίνιμπας που είχε ως συνέπεια το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 14. Ωστόσο η αρχική υπόθεση ανατράπηκε με την πορεία των ερευνών.

    Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στο Κουσάντασι.

    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν, από την έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα που το μινιμπάς διερχόταν μπροστά από ένα μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Ανάμεσα στους νεκρούς μια Βρετανίδα, μια Ιρλανδέζα και μια γυναίκα από την Τουρκία, ενώ έχουν τραυματιστεί σοβαρά πέντε Βρετανοί τουρίστες. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, καλά στην υγεία τους είναι όλα τα μέλη της Σαμιακής αποστολής που βρίσκονται από χθες στο Κουσάντασι για φιλικούς αγώνες βόλεϊ Κορασίδων.

    Την έκρηξη, καταδίκασαν 14 επώνυμοι Κούρδοι, ανάμεσά τους η Λεϊλά Ζανά και ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος Τουντσέρ Μπακιράμ.

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την έκρηξη "τρομοκρατική επίθεση" και εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων τόνισε ότι «η κυβέρνηση προφανώς θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα μετά την επίθεση αυτή».

    Η έκρηξη στο Κουσάντασι είναι η δεύτερη που σημειώνεται μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας σε τουρκικό τουριστικό θέρετρο, μετά από εκείνη του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Τσεσμέ όπου είχαν τραυματισθεί 20 άτομα.

    [05] Αρχίζουν αύριο οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

    Αρχίζουν αύριο, Δευτέρα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, που θα διαρκέσουν φέτος έως τις 27 Αυγούστου.

    Η Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας συνιστά στους καταναλωτές να είναι προσεχτικοί και να κάνουν σύγκριση των τιμών.

    Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης στα καταστήματα θα αναγράφονται διπλές τιμές των ειδών και δεν επιτρέπεται να αναγράφεται τιμή προ των εκπτώσεων.

    Με την ευκαιρία της έναρξης των εκπτώσεων ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Θανάσης Σκορδάς εύχεται αφβ ενός Καλές Αγορές, αφβ ετέρου εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και υπενθυμίζει:

    1. Αγοράζουμε με βάση τον οικογενειακό μας προγραμματισμό και έχοντας επίγνωση των οικονομικών μας δυνατοτήτων.

    2. Αποφεύγουμε την αλόγιστη χρήση πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.

    3. Ελέγχουμε προσεκτικά την ποιότητα των αγαθών που αγοράζουμε. Σε περίπτωση ελαττώματος έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αντικατάσταση ή επιστροφή του (οι δικαιολογίες του τύπου «είναι προσφορά», «αλλαγές δεν γίνονται», δεν είναι νόμιμες). Εξαιρούνται του δικαιώματος της αντικατάστασης προϊόντα στα οποία η προσφορά οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ελαττωματικά και έχει λάβει γνώση ο καταναλωτής (σήμανση, ενημέρωση κ.λ.π).

    4. Συγκρίνουμε προσεκτικά τις τιμές και δεν παρασυρόμαστε από δήθεν υψηλά ποσοστά εκπτώσεων ή από επιλεγμένα προϊόντα-«κράχτες».

    5. Ζητάμε πάντοτε απόδειξη για τη συναλλαγή που κάναμε.

    6. Η εγγύηση και οι οδηγίες χρήσης των αγαθών που αγοράζουμε πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα.

    7. Καταγγέλλουμε κάθε πρόβλημα που συναντάμε (πλασματική έκπτωση, ελαττωματικό προϊόν, κ.λ.π.) στην τηλεφωνική γραμμή 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (08:00β-22:00β).

    Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και εντατικοί όπως επίσης θα είναι αυστηρότατες οι κυρώσεις που θα επιβληθούν σε όσους εμπόρους παρατηρηθούν αθέμιτες πρακτικές (απόκρυψη εμπορευμάτων, διάθεση ειδών ββ διαλογής ή ελαττωματικών, πλασματική έκπτωση, άρνηση αντικατάστασης, κ.λ.π.)

    [06] Νέο λουτρό αίματος στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 130 τραυματίστηκαν, χθες, κατά την επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι που επέβαινε σε παγιδευμένο με εκρηκτικά βυτιοφόρο το οποίο μετέφερε φυσικό αέριο, κοντά σε σιϊτικό τέμενος στην πόλη Μουσαγιέμπ, 60 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.

    Η έκρηξη ήταν τρομακτική με αποτέλεσμα να τυλιχτούν στις φλόγες δύο γειτονικές πολυκατοικίες, αρκετά καταστήματα και να υποστεί ζημιές και το τέμενος. Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν τρομακτικές εικόνες, καθώς αρκετοί γονείς πετούσαν τα παιδιά τους από τα παράθυρα στο κενό, προκειμένου να τα σώσουν από τις φλόγες.

    Το βυτιοφόρο ανατινάχτηκε σε κατοικημένη περιοχή όπου δεν βρισκόταν ούτε αστυνομικό τμήμα, ούτε υπήρχε αμερικανική στρατιωτική παρουσία.

    Πρόκειται για την πιό αιματηρή επίθεση στο Ιράκ εδώ και ένα χρόνο.

    Νωρίτερα καμικάζι βομβιστής σκότωσε εννέα Ιρακινούς και τραυμάτισε 20, στην είσοδο της αλ Ισκαντρία νότια της Βαγδάτης, σε ένα σημείο ελέγχου επανδρωμένο με ιρακινούς στρατιώτες και αστυνομικούς,ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

    Εξάλλου, τέσσερις ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 18 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα αστυνομικό τμήμα, στην περιοχή Χαμάμ αλ-Αλίλ κοντά στη Μοσούλη.

    Τέλος, τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν σε μία σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν την Παρασκευή με στόχο τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας κυρίως στην Βαγδάτη αλλά και στην πόλη Ισκιντιρίγια, κοντά στην Μουσαγιέμπ.

    [07] «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα πράξεις βίας και τρομοκρατίας, απ΄ όπου κι αν προέρχονται»

    «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα πράξεις βίας και τρομοκρατίας, απ΄ όπου κι αν προέρχονται», επισημαίνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην επιστολή του προς τον Τούρκο ομόλογο του Ρ. Τ. Ερντογάν, με αφορμή τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο τουριστικό θέρετρο του Κουσάντασι.

    «Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και εμού προσωπικώς επιθυμώ να σας εκφράσω τη θλίψη μου για τον τραγικό θάνατο και τον τραυματισμό αθώων ανθρώπων, από τη βομβιστική επίθεση. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων», τονίζει περαιτέρω ο πρωθυπουργός στην επιστολή του.

    [08] Μήνυμα ενότητας από τον Αϊ Στράτη

    Σε σύμβολο Δημοκρατίας ανακήρυξε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον παλαιό τόπο εξορίας των κομμουνιστών, στον Αϊ Στράτη, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των λιγοστών κατοίκων του που τον υποδέχθηκαν χθες το πρωί με λουλούδια και γλυκά στο ακριτικό νησάκι.

    Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Αϊ-Στράτη (έχει προηγηθεί η επίσκεψη του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου) και η δεύτερη επίσκεψη του κ. Καραμανλή, ο οποίος, πριν δυο χρόνια, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία Μουσείου Δημοκρατίας και Πολιτιστικού Κέντρου ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που διώκονταν και υπέφεραν σε αυτόν τον τόπο.

    Στο μισογκρεμισμένο σήμερα παλιό Διδακτήριο, σαράντα αριστεροί πέθαναν από πείνα, αρνούμενοι να υπογράψουν δήλωση αποκήρυξης της ιδεολογίας τους.

    Το Μουσείο Δημοκρατίας στο φορτισμένο αυτό χώρο θα συμβολίζει, όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής τους πολίτες που σπεύδουν κάθε φορά να υπηρετήσουν αξίες, ιδέες και πεποιθήσεις με κίνδυνο, κόστος και προσωπικές θυσίες.

    Η πρότασή σας και η δέσμευση που ανέλαβα, είναι σήμερα στο δρόμο της υλοποίησής της, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Έχει εκπονηθεί η μελέτη για την ανακατασκευή του κτιρίου και έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι (440.000 ευρώ) από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Πολιτισμός" του Γ' ΚΠΣ. Έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες. Παράλληλα, θα ανακαινιστεί και το πέτρινο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου για να λειτουργήσει ως Πολιτιστικό Κέντρο.

    Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο Αϊ-Στράτης είναι ένας τόπος που σφραγίστηκε από μια επώδυνη για την πατρίδα μας περίοδο, η οποία ωστόσο έκλεισε οριστικά με τη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων. Μια περίοδος που άφησε πληγές στον Ελληνισμό, αλλά και διδάγματα σε όλους μας. Τόνισε ότι η ιστορία που γράφτηκε σε αυτόν τον τόπο, συνιστά σήμερα μετριοπάθεια και σύνεση, ενότητα και ομοψυχία. Ζητά από όλους να παραμερίσουμε τις νοοτροπίες που προκαλούν πόλωση, φανατισμό και στείρες αντιπαραθέσεις, ενώ υποδεικνύει συνένωση των προσπαθειών μας για διαρκή ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, εμπέδωση της ισονομίας, σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

    "Σήμερα είμαστε εδώ, πρόσθεσε, εκφράζοντας το ξεπέρασμα των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος και την προσήλωσή μας σε ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, με σεβασμό στην άποψη του άλλου και εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Για να τονίσουμε με τρόπο συμβολικό και ξεκάθαρο την αποφασιστικότητά μας στη σύγκρουση με κάθε τι που μπορεί να πλήττει την ποιότητα της Δημοκρατίας, τη Δικαιοσύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του πολίτη.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι ασφαλώς υπάρχουν διαφορές απόψεων, θέσεων και εκτιμήσεων ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και αυτό είναι και φυσικό και υγιές φαινόμενο. Όμως, όποια και αν είναι η ιδεολογική αφετηρία, εκείνα που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα.

    Μας ενώνουν οι εμπειρίες του παρελθόντος, που πλήγωσαν τη χώρα και πίκραναν όλους τους Έλληνες, οι προσδοκίες των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο. Επίσης, είπε ότι όλοι μαζί μπορούμε να αναμετρηθούμε πιο αποτελεσματικά με τις αντιξοότητες που απλώνονται μπροστά μας.

    Ο κ. Καραμανλής μίλησε για ένα πιο δίκαιο αύριο, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής, μια κοινωνία εμπιστοσύνης.

    Τέλος, υποσχέθηκε να ξανάρθει σύντομα στον Αϊ Στράτη για τα εγκαίνια λειτουργίας του Μουσείου.

    Οι κάτοικοι του νησιού του απένειμαν τον τίτλο του επίτιμου δημότη Αϊ-Στράτη.

    Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

    "Αυτό που σήμερα απασχολεί τους Έλληνες πολίτες είναι οι καινούργιες διαχωριστικές γραμμές που οικοδομεί η κυβέρνηση Καραμανλή, με τον κομματισμό και τον αυταρχισμό της, διαχωριστικές γραμμές σε βάρος των πολλών και υπέρ των συμφερόντων των ολίγων" δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στον ¶γιο Ευστράτιο. "Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος καταργήθηκαν την δεκαετία του β80, πολλά χρόνια πριν ο κ. Καραμανλής ανακαλύψει, για τους δικούς του επικοινωνιακούς λόγους, την ανάγκη για την κατάργησή τους", παρατήρησε περαιτέρω.

    "Θεωρούμε πρόκληση να επαγγέλλεται ο πρωθυπουργός την ευημερία και τη δημοκρατία από τον Αϊ Στράτη, τόπο εξορίας κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, σε μια περίοδο που καταθέτει, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ, νομοσχέδιο που δυναμώνει την ταξική εκμετάλλευση, την κρατική και εργοδοτική καταστολή", σχολίασε, με ανακοίνωση του, το γραφείο τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. "Οι κομμουνιστές, που μαρτύρησαν στον Αϊ - Στράτη, οραματίζονταν μια κοινωνία με δικαιώματα για την εργατική τάξη, για όλο τον λαό, και όχι μια κοινωνία με κατεδάφιση των δικαιωμάτων, με τρομονόμους και με συμμετοχή της Ελλάδας στα δήθεν «αντιτρομοκρατικά» σχέδια της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, όπως η κοινωνία που κτίζει η ΝΔ συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο του ΠΑΣΟΚ", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    «Η απόδοση τιμής από τον Πρωθυπουργό στους χιλιάδες αγωνιστές που υπέφεραν τα πάνδεινα στον ¶η Στράτη, βρίσκεται στον αντίποδα της πολιτικής επιχείρησης στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνησή του, με στόχο την κατάργηση του οκταώρου, την συρρίκνωση των εργασιακών κατακτήσεων και την εφαρμογή σε ευρωπαϊκή κλίμακα, πολιτικών ενάντια στις προσωπικές ελευθερίες και δικαιώματα", δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΝ Νίκος Βούτσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 July 2005 - 21:26:07 UTC