Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρχισαν οι εργασίες της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
  • [02] Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση απόψε η εθνική
  • [03] Την ήττα με 3-0 γνώρισε η εθνική από τη Βραζιλία
  • [04] «Περίοδος περίσκεψης» για το Ευρωσύνταγμα

  • [01] Άρχισαν οι εργασίες της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

    Την πρώτη τους «μακρά νύχτα» θα έχουν απόψε οι ευρωπαίοι ηγέτες, που ξεκίνησαν πριν από λίγο τις εργασίες της κρίσιμης συνόδου Κορυφής, αυτής που θα κρίνει αφενός το μέλλον του "ευρωσύνταγματος" και αφετέρου τη δυνατότητα συμφωνίας για το δημοσιονομικό «πακέτο» της περιόδου 2007-2013.

    Το πρώτο τμήμα της συνόδου έχει ένα εύπεπτο «μενού» - η συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χ.Μπορέλλ είναι το πιο ευχάριστο μέρος της συνόδου Κορυφής, καθώς οι δυσκολίες των προβλημάτων που θα τίθενται σταδιακά υπό συζήτηση θα βαίνουν κλιμακούμενες.

    Ειδικότερα, στο δείπνο των ηγετών (21.00 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να αποφασισθεί το μέλλον της διαδικασίας επικύρωσης του ευρωσυντάγματος. Η σύνθεση της άποψης Γερμανίας και Γαλλίας (πως η διαδικασία πρέπει να συνεχισθεί, όπως είχε σχεδιασθεί) και της άποψης Βρετανίας-Ολλανδίας (πως η συνθήκη του ευρωσυντάγματος «έχει πεθάνει») κατά τις ενδείξεις θα εντοπιστεί στην πρόταση για «ανάπαυλα περισυλλογής».

    Ωστόσο, μετέωρο μένει το ερώτημα περί της διάρκειας αυτής της ανάπαυλας και περί του ειδικότερου περιεχομένου που θα θελήσουν οι ηγέτες να της αποδώσουν, ενώ με αρκετή επιμονή ορισμένα νέα μέλη ζητούν να ασκήσουν το δικαίωμα επικύρωσης του ευρωσύνταγματος.

    Η συζήτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να λήξει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με συνέντευξη Τύπου της Προεδρίας του Λουξεμβούργου.

    Αύριο, κατά πληροφορίες, η Προεδρία θα κοινοποιήσει ένα σχέδιο Κοινής Δήλωσης που θα προσδιορίζει την περαιτέρω διαδικασία αναφορικά με το ευρωσύνταγμα, ενώ αμέσως μετά οι 25 ηγέτες θα ξεκινήσουν τον «μαραθώνιο» της διαπραγμάτευσης για τις δημοσιονομικές προοπτικές της ΕΕ στην ερχόμενη επταετία.

    Κ.Καραμανλής: «Πρέπει όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων»

    Την κρισιμότητα της Συνόδου Κορυφής υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης μετά τα δημοψηφίσματα στην Γαλλία και την Ολλανδία για το Ευρωσύνταγμα και θα συζητηθούν οι επιπτώσεις στην διαδικασία κύρωσης της Συνταγματικής Συνθήκης καθώς και τα επόμενα βήματα.

    Ο κ. Καραμανλής διεμήνυσε ότι "αποτελεί μεγάλη πρόκληση και πρέπει όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή υπόθεση".

    Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον προϋπολογισμό για την εξαετία 2007-2013 όπου υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ πολλών χωρών-μελών είπε ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι πολύ σύνθετο και δύσκολο εγχείρημα υπογράμμισε ότι "στην παρούσα πολιτική συγκυρία η Ε.Ε. πρέπει να στείλει ένα καθαρό σήμα και μήνυμα αποτελεσματικότητας σε όλους τους πολίτες της".

    Ο κ Καραμανλής αύριο θα συναντηθεί το πρωί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο

    [02] Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση απόψε η εθνική

    Η εθνική μας ομάδα ρίχνεται απόψε (21:45) στη «μάχη» του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και τίθεται αντιμέτωπη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία, στο «Τσεντραλστάντιον» της Λειψίας. Ενα παιχνίδι-γιορτή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που μόνο κέρδη έχει να αποκομίσει από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Σε εμπειρίες πρώτα απ΄ όλα, αλλά και σε βαθμούς, αν έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, ενδεχόμενη ήττα από τη «σελεσάο» δεν θα αποτελέσει καταστροφή για τους πρωταθλητές Ευρώπης, ούτε θα τους «κόψει» το δρόμο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Από την άλλη πλευρά η Βραζιλία, παρά τις απουσίες της (Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος, Καφού, Μπελέτι) είναι το φαβορί για το τρόπαιο και καλείται σε κάθε παιχνίδι να το επιβεβαιώνει.

    Χθες, η τελευταία πρόπονηση της ελληνικής ομάδας, που διεξήχθη στην έδρα τέλεσης της αναμέτρησης, δηλαδή το «Τσεντράλσταντιον» της Λειψίας, ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Εξαιρουμένου του Καψή, που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες -συμπεριλαμβανομένων των Γιαννακόπουλου, Καραγκούνη, που προχθές έκαναν ατομικό- ολοκλήρωσαν κανονικά το πρόγραμμα και, φυσικά, τέθηκαν στη διάθεση του Οτο Ρεχάγκελ. Η «δίψα» των Ελλήνων διεθνών για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τόσο μεγάλη, ώστε ο Ζήσης Βρύζας, που μετέβη στη Γερμανία με κάταγμα στον αριστερό καρπό, ζήτησε από τον προπονητή του να τον υπολογίζει για βασικό. Ως προς την αρχική ενδεκάδα που ο κ. Ρεχάγκελ προτίθεται να παρατάξει, αυτή -κατά πάσα πιθανότητα- θα αποτελείται από τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Φύσσα, Γκούμα, Κυριάκο, Κατσουράνη, Ζαγοράκη, Γιαννακόπουλο, Καραγκούνη, Χαριστέα και Βρύζα ή Παπαδόπουλο.

    «Πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει φόβος για τον αγώνα με τη Βραζιλία. Είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και τίποτε άλλο», δήλωσε για το παιχνίδι ο Οτο Ρεχάγκελ και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι θ΄ αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές όπως ο Κακά, ο Ροναλντίνιο, ο Αντριάνο και ο Ζε Ρομπέρτο. Είναι όλοι τους καλοί και ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους στο γήπεδο. Η Βραζιλία τα τελευταία 50 χρόνια διαθέτει παίκτες-καλλιτέχνες, που τη διατηρούν στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Εμείς κοιτάμε τις πιθανότητες που έχουμε για να φτάσουμε στην επιτυχία. Ηρθαμε ως πρωταθλητές Ευρώπης και θα φροντίσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο αυτό» υπογράμμισε ο κ. Ρεχάγκελ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα, όπως στην προκριματική φάση του Μουντιάλ. Τα πράγματα δεν είναι όπως θα θέλαμε να είναι, αλλά δεν προβληματιζόμαστε. Οσοι παίκτες είναι εδώ, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο σε όλους τους αγώνες. Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και η αναμέτρηση με τη Βραζιλία είναι μια πρόκληση για εμάς και είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε».

    «Σεβόμαστε την ελληνική ομάδα. Την έχουμε παρακολουθήσει, ξέρουμε πως είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Πρέπει να την προσέξουμε ιδιαίτερα. Το παιχνίδι είναι απέναντι σε μια ομάδα έκπληξη, που άξιζε να κατακτήσει το ευρωπαϊκό», ήταν το σχόλιο του προπονητή της Βραζιλίας, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, ο οποίος συνέχισε: «Είχα παρακολουθήσει την Ελλάδα σε δύο παιχνίδια. Περιμένω να γίνει ένα δύσκολο ματς, επειδή όλοι οι αντίπαλοι μας θέλουν να αποδείξουν την αξία τους απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια. Σεβόμαστε την Ελλάδα. Ξέρουμε πως είναι πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά και εμείς είμαστε πρωταθλητές κόσμου. Δεν θυμάμαι ξεχωριστά τα ονόματα των παικτών της, επειδή στηρίζεται στο ομαδικό πνεύμα».

  • Στον άλλο αγώνα του ομίλου της εθνικής το Μεξικό επικράτησε 2-1 της Ιαπωνίας. Το σκορ άνοιξαν οι πρωταθλητές Ασίας στο 12ο λεπτό με τον Γιαναγκισάουα, αλλά στο 39΄ ο (βραζιλιάνικης καταγωγής) Αντόνιο Νέλσον Ζίνια με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή, «κεραυνοβόλησε» τον Καουαγκούτσι και έφερε το ματς στα «ίσια». Το Μεξικό είχε το «πάνω χέρι» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήρε τη νίκη στο 64' με γκολ του Φονσέκα.

    [03] Την ήττα με 3-0 γνώρισε η εθνική από τη Βραζιλία

    Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία αποδείχθηκε πολύ δυνατή για την εθνική μας ομάδα, στον πρώτο αγώνα της για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνώρισε την ήττα με 3-0 από τη «σελεσάο» στο «Τσεντράλσταντιον» της Λειψίας, σε αγώνα για τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Αντριάνο στο 41΄, Ρομπίνιο στο 46΄ και Ζουνίνιο Περναμπουκάνο στο 81΄, ενώ η εθνική έχασε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει γκολ με σημαντικότερη ένα πλασέ το Χαριστέα στο τέλος του ημιχρόνου που κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντούντα.

    Πριν την έναρξη του αγώνα η Παγκόσμια Ενωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS) βράβευσε την εθνική Ελλάδας ως την καλύτερη ομάδα του 2004. Το βραβείο παρέδωσαν στον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Θοδωρή Ζαγοράκη, ο αντιπρόεδρος της AIPS και πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, και ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, Εριχ Λάασερ.

    Στον άλλο αγώνα του ομίλου της εθνικής το Μεξικό επικράτησε 2-1 της Ιαπωνίας. Το σκορ άνοιξαν οι πρωταθλητές Ασίας στο 12ο λεπτό με τον Γιαναγκισάουα, αλλά στο 39΄ ο (βραζιλιάνικης καταγωγής) Αντόνιο Νέλσον Ζίνια πέτυχε την ισοφάριση. Το Μεξικό είχε το «πάνω χέρι» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήρε τη νίκη στο 64' με γκολ του Φονσέκα.

    [04] «Περίοδος περίσκεψης» για το Ευρωσύνταγμα

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, συμφώνησαν ότι τα κράτη-μέλη θα πρέπει να εισέλθουν «σε περίοδο περίσκεψης» αναφορικά με την έγκριση του Ευρωσυντάγματος. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι ότι δεν ισχύει πλέον το χρονικό όριο του Νοεμβρίου το 2006, το οποίο, ως γνωστόν είχε τεθεί ως όριο για την περάτωση της διαδικασίας κυρώσεων του Ευρωσυντάγματος, σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Οι «25» δεν έθεσαν νέο χρονικό περιθώριο, ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές, ανέφεραν ότι κατά πάσα πιθανότητα, τον Ιούνιο του 2006 οι ηγέτες των κρατών μελών θα κληθούν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, να λάβουν τις αποφάσεις τους ως προς την τύχη του Ευρωσυντάγματος.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζ.Μπαρόζο απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις τόνισε, πως στον χρόνο που ακολουθεί «θα υπάρξει περισυλλογή και δράση», διότι η ΕΕ έχει μπροστά της «ένα σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό σχέδιο δράσης», ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χ.Μπορέλ υπογράμμισε πως «κανένα μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν ζήτησε τη διακοπή της διαδικασίας επικύρωσης».

    Σχετικά με την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, ανέφερε ότι πολλά κράτη-μέλη έχουν αμφιβολίες ως προς το εάν είναι εφικτή η συνέχιση της διεύρυνσης χωρίς να τεθεί σε ισχύ το Ευρωσύνταγμα . Παράλληλα, όμως, σημείωσε ότι η ΕΕ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της μεταξύ των οποίων και η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, τον προσεχή Οκτώβριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 June 2005 - 8:20:16 UTC