Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
  • [02] Επικυρώνεται η ένταξη των 10 νέων χωρών της ΕΕ

  • [01] Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

    01/05/2004 08:25:50

    Με ανοιχτή τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας βρίσκει τα συνδικάτα ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς.

    Την ίδια στιγμή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρούν έντονα προς το περιεχόμενο και τις προτάσεις της έκθεσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα που θεωρεί ότι προτρέπει την κυβέρνηση προς περιοριστική εισοδηματική πολιτική, δυσμενή τροποποίηση των εργασιακών σχέσεων και άνοιγμα ξανά της αντιπαράθεσης για το ασφαλιστικό. Τα δύο αυτά θέματα αναμένεται ότι θα κυριαρχήσουν στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.

    Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 στην πλατεία Συντάγματος όπου καλούν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οργανώνει το ΕΚΑ. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

    Μετά την απεργιακή συγκέντρωση αναμένεται να γίνουν διαδηλώσεις προς την αμερικανική πρεσβεία. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποίησαν στάση από την έναρξη της βάρδιας εως τις 7 το πρωί ενώ θα ακινητοποιηθούν από τις 10 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. Στα επιβατηγά οχηματαγωγά σκάφη η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί ως τη μία μετά το μεσημέρι. Τρίωρη στάση από τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι ΜΜΕ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Το ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία που θα καταλήξει στο μνημείο του Καπνεργάτη.

    Χωριστή συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων που καλούν τους διαδηλωτές σε συγκέντρωση στις 10.30, στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το ΕΚΘ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

    Να σημειωθεί ότι λόγω των συγκεντρώσεων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης θα προβεί σε παρεμβάσεις στις οδούς Εγνατία, Αγίου Δημητρίου, Λαγκαδά, Πλατεία Δημοκρατίας, Ίωνος Δραγούμη, Τσιμισκή, Παύλου Μελά, Λεωφόρο Νίκης, Μ. Αλεξάνδρου και Γ΄ Σεπτεμβρίου.

    Από τις 9.30 το πρωί θα αποκλειστεί το κέντρο της πόλης και δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

    Η τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, προς το κέντρο στις απολύτως απαραίτητες και να συνεργάζονται με τους τροχονόμους.

    [Φώτο-581131]

    [02] Επικυρώνεται η ένταξη των 10 νέων χωρών της ΕΕ

    01/05/2004 07:39:24

    Επικυρώνεται σήμερα επίσημα στο Δουβλίνο η διεύρυνση της ΕΕ με την ένταξη δέκα ακόμη χωρών.

    Πρόκειται για τις Κύπρο, Εσθονία,Λετονία, Λιθουανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Μάλτα, Σλοβακία, Σλοβενία και Πολωνία.

    Τόσο στην Ιρλανδία όσο και στις νέες χώρες της ΕΕ άρχισαν από χθες το βράδυ εορταστικές εκδηλώσεις.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι χαρακτήρισε τη διεύρυνση ως την πιο μεγάλη στην ιστορία της Ενωσης και εξέφρασε την πεποίθησή του, πως δεν θα είναι η τελευταία. "Κι άλλα ευρωπαϊκά έθνη και χώρες θα αποφασίσουν να ενταχθούν στο σχέδιό μας έως ότου ολόκληρη η ήπειρος ενοποιηθεί στην ειρήνη και τη δημοκρατία" πρόσθεσε ο κ.Πρόντι.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που βρίσκεται στην ιρλανδική πρωτεύουσα χαρακτήρισε ιστορικό ορόσημο την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίηση τη σημερινή μέρα. Υπογράμμισε παράλληλα ότι για την Ελλάδα και ολόκληρο τον ελληνισμό η ένταξη της κυπριακής δημοκρατίας στην ΕΕ προκαλεί αισθήματα εθνικής δικαίωσης και αυτοπεποίθησης. Ιστορική μέρα για την Ευρώπη και για τον ευρύτερο ελληνισμό χαρακτήρισε με μήνυμά του τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κυπριακής κυβέρνησης προς όλους όσους βοήθησαν την ένταξη και ιδιαίτερα στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας. Στο διάγγελμά του επισημαίνει ότι "αυτή η ώρα σηματοδοτεί έναν κορυφαίο σταθμό στην ιστορία της Κύπρου, το δεύτερο κορυφαίο σταθμό μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής δημοκρατίας, πριν από 44 χρόνια". Πρόσθεσε ακόμη ότι "την μεγάλη χαρά για την ένταξή μας στην ενωμένη Ευρώπη επισκιάζουν την λύπη μας γιατί δεν μπορέσαμε να συννεορτάσουμε αυτή την ιστορική στιγμή μαζί και από κοινού με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Η θέση τους είναι μαζί μας για να πορευθούμε μαζί τη νέα πορεία που εγκαινιάζεται σήμερα. Για μια επανενωμένη πατρίδα".

    [Φώτο-752853]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 May 2004 - 11:30:11 UTC