Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την εγρήγορση του σώματος ζήτησε ο αρχηγός της Αστυνομίας.
  • [02] Συνάντηση Γ.Βουλγαράκη και Μ.Λιάπη στη ΓΑΔΑ.
  • [03] Καταγγελίες για "εξευτελιστικούς" ελέγχους στη δίκη του ΕΛΑ.
  • [04] Ομάδα εργασίας για την Ολυμπιακή προετοιμασία από το ΠΑΣΟΚ.
  • [05] Αντιδράσεις ΚΚΕ και ΣΥΝ για αποφάσεις των υπ.Γεωργίας της ΕΕ
  • [06] Καθελκύστηκε το πρώτο υπερσύγχρονο ελληνικό υποβρύχιο.
  • [07] Η ανάδειξη της ευρωπαϊκής πολιτικής του στόχος του ΠΑΣΟΚ.
  • [08] Συνάντηση Γ.Αλογοσκούφη και Κ.Τουζμέν στο υπ.Οικονομίας.
  • [09] Στο 9,3% η ανεργία για το 2003.
  • [10] Συνάντηση Κ.Καραμανλή και Β.Μεϊμαράκη για συνεδρίαση της ΚΕ.
  • [11] Απογοήτευση στον τουρισμό εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • [12] Αυξημένο το κόστος των Ολυμπιακών έργων δηλώνουν Σουφλιάς,Πετραλιά
  • [13] Κύπρος- Χριστόφιας- Οριστικό "όχι"

  • [01] Την εγρήγορση του σώματος ζήτησε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

    22/04/2004 21:46:47

    Την ανάγκη εγρήγορσης των αστυνομικών για την αντιμετώπιση τυχόν τρομοκρατικής απειλής, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Αυγούστου, επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας αντιστράτηγος, Φώτης Νασιάκος, κατά την ομιλία του ενώπιον περίπου 400 αξιωματικών στο ξενοδοχείο "Τιτάνια", σε ημερίδα της Ενωσης Αξιωματικών Αττικής.

    "Αν η "Αλ Κάιντα" έχει πρόθεση να χτυπήσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τότε είναι εδώ", τόνισε ο αρχηγός της Αστυνομίας ζητώντας από τους αστυνομικούς να έχουν ανοιχτά τα μάτια τους και τα αυτιά τους και να έχουν πάντοτε υπόψη τους ότι ακόμα και ένα "αθώο" γεγονός μπορεί να "κρύβει" κάποια απειλή.

    [02] Συνάντηση Γ.Βουλγαράκη και Μ.Λιάπη στη ΓΑΔΑ.

    22/04/2004 21:41:09

    Η λειτουργία της Αθήνας, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών κύριοι Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών της Αθήνας, ακόμη και μέσα στο λεγόμενο Ολυμπιακό Δακτύλιο, χωρίς να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε καθεστώς πολιορκίας, αλλά πάντα μέσα στο πλαίσιο της ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων.

    [03] Καταγγελίες για "εξευτελιστικούς" ελέγχους στη δίκη του ΕΛΑ.

    22/04/2004 20:42:34

    Για το «πρωτοφανές περιστατικό της «αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς των αστυνομικών αρχών σε βάρος των δημοσιογράφων του δικαστικού ρεπορτάζ, οι οποίοι καλύπτουν τη δίκη του ΕΛΑ, αλλά και άλλων παραγόντων της δίκης, διαμαρτύρεται έντονα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

    Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ αναφέρεται σε καταγγελίες δημοσιογράφων οι οποίοι «αναγκάστηκαν -παρά τις έντονες διαμαρτυρίες όλων- να υποστούν εξευτελιστικούς ελέγχους, ακόμη και σημειώσεων και εγγράφων που είχαν στις τσάντες τους.

    [04] Ομάδα εργασίας για την Ολυμπιακή προετοιμασία από το ΠΑΣΟΚ.

    22/04/2004 18:55:04

    Η "υποβοήθηση" της Ολυμπιακής προετοιμασίας και όχι η "μικροκομματική αντιμετώπιση" αυτής, αποτελεί σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στόχο της ομάδας εργασίας η οποία θα παρακολουθεί καθημερινά τις σχετικές εξελίξεις.

    Τη συγκρότηση της συγκεκριμένης ομάδας ανακοίνωσε ο κ.Παπανδρέου μετά από την ενημερωτική συνάντηση που είχε σήμερα με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, Γιάννα Αγγελοπούλου, στη Χαριλάου Τρικούπη.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την προετοιμασία των Αγώνων.

    "Εχει κάνει τεράστιο έργο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποδεικνύεται καθημερινά από την ίδια τη ΔΟΕ", είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

    [05] Αντιδράσεις ΚΚΕ και ΣΥΝ για αποφάσεις των υπ.Γεωργίας της ΕΕ

    22/04/2004 18:13:57

    Η δραστική συρρίκνωση των τριών βασικών για την Ελλάδα καλλιεργειών (βαμβάκι, λάδι, καπνός), η υποβάθμιση της ποιότητάς τους και η μείωση του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών είναι σύμφωνα με το ΚΚΕ το αποτέλεσμα των σημερινών αποφάσεων για τα μεσογειακά προϊόντα στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

    Ο ΣΥΝ, από την πλευρά του, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι "οι νέες ρυθμίσεις είναι σε βάρος των καλλιεργητών και δεν είναι σε θέση να αποτρέψουν μακροπρόθεσμα τη μείωση της παραγωγής, του εισοδήματος και της απασχόλησης".

    [06] Καθελκύστηκε το πρώτο υπερσύγχρονο ελληνικό υποβρύχιο.

    22/04/2004 18:03:11

    Στις εγκαταστάσεις της "HDW" στο Κίελο της Γερμανίας καθελκύστηκε σήμερα το πρώτο υπερσύγχρονο υποβρύχιο τύπου 214 το οποίο θα αποκτήσει το Πολεμικό μας Ναυτικό.

    Το υποβρύχιο ονομάστηκε "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" προς τιμήν του πυρπολητή της Επανάστασης του 1821, Δημήτριου Παπανικολή, από τα Ψαρά. Ανάδοχος του υποβρυχίου ήταν η κα Ευαγγελία Βασιλική, απόγονος του ήρωα της Επανάστασης.

    Το "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" θα ενταχθεί στη δύναμη του Στόλου στο τέλος του 2005, ενώ στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατασκευάζονται τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια του προγράμματος.

    [07] Η ανάδειξη της ευρωπαϊκής πολιτικής του στόχος του ΠΑΣΟΚ.

    22/04/2004 17:56:46

    "Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιδιώξει ρεβάνς στις ευρωεκλογές για την ήττα της 7ης Μαρτίου, αλλά θα προσπαθήσει να αναδείξει την ευρωπαϊκή του πολιτική και να πείσει, σχετικά, του πολίτες", δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εν όψει του διήμερου (από αύριο) Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο έχει εκλογικό χαρακτήρα.

    [08] Συνάντηση Γ.Αλογοσκούφη και Κ.Τουζμέν στο υπ.Οικονομίας.

    22/04/2004 17:51:44

    "Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβει ο ένας τον άλλο είναι η οικονομική συνεργασία", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση την οποία είχε σήμερα στην έδρα του με τον υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας, αρμόδιο για το εξωτερικό εμπόριο, Κουρσάτ Τουζμέν.

    Ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τα τελευταία χρόνια στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί και το 2004.

    Παράλληλα, ο κ.Τουζμέν υπενθύμισε ότι στην Τουρκία δραστηριοποιούνται πολλές ελληνικές εταιρίες, την ώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο τέσσερις τουρκικές.

    Ο κ.Αλογοσκούφης δήλωσε ότι ορισμένα τεχνικά ζητήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί και εμποδίζουν τις ελληνοτουρκικές εμπορικές σχέσεις, θα επιλυθούν από μία επιτροπή που θα συσταθεί και θα περιλαμβάνει εκπροσώπους και των δύο χωρών.

    [09] Στο 9,3% η ανεργία για το 2003.

    22/04/2004 17:42:33

    Στο 9,3% καταγράφηκε το μέσο ετήσιο ποσοστό ανεργίας για το έτος 2003 έναντι 10% που ήταν το 2002, σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος. Εξάλλου το τέταρτο τρίμηνο του 2003 το ποσοστό των ανέργων ανήλθε σε 9,5%, έναντι του 9,8% που ήταν στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2002.

    Παρά το γεγονός ότι διαπιστώνεται μικρή μείωση της ανεργίας, αυτή εξακολουθεί να πλήττει κυρίως τους νέους ηλικίας 15-29 ετών, όπου το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 21,4%, ειδικά δε για τις νέες γυναίκες (της ίδιας ηλικίας) η ανεργία φθάνει το 29% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού τους.

    [10] Συνάντηση Κ.Καραμανλή και Β.Μεϊμαράκη για συνεδρίαση της ΚΕ.

    22/04/2004 17:35:59

    Θέματα τα οποία άπτονται της αυριανής, πρώτης μετά τις εκλογές, συνεδρίασης της ΚΕ της ΝΔ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και του γραμματέα της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται το Κυπριακό, η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και οι Ευρωεκλογές.

    Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να θεωρεί πως η συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν στο Σαράγεβο ήταν αποδοτική και ότι η έλευση του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα σημαίνει ότι υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων να μην επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    [11] Απογοήτευση στον τουρισμό εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    22/04/2004 17:10:43

    Την εκτίμηση ότι "το στοίχημα της τουριστικής αξιοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων χάθηκε" εξέφρασε σήμερα, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ο αντιπρόεδρος, Σπύρος Διβάνης, ο οποίος έκανε λόγο για σημαντικές απώλειες των ξενοδοχείων, σε σχέση με πέρυσι, σε όλη την Ελλάδα.

    Στη συνέλευση συμμετείχε και ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι "παρά τη γενικευμένη κρίση, οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται, θα αναχαιτίσουν τα αποθαρρυντικά φαινόμενα".

    Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ.Αβραμόπουλος επικαλέστηκε την έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας για την Αττική, τη "νέα στρατηγική η οποία υιοθετείται", καθώς και το νομοσχέδιο για τον τουρισμό "που θα είναι έτοιμο εντός του Μαϊου.

    [12] Αυξημένο το κόστος των Ολυμπιακών έργων δηλώνουν Σουφλιάς,Πετραλιά

    22/04/2004 15:14:54

    Αυξημένο κατά 37% είναι το τελικό κόστος των ολυμπιακών έργων αρμοδιότητας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ λόγω των υπερβάσεων που «αποφασίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σουφλιάς απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη.

    Αναφερόμενος στην πορεία των ολυμπιακών έργων, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ διαβεβαίωσε ότι αυτά θα παραδοθούν εγκαίρως ενώ επανέλαβε ότι θα ακολουθήσει την πολιτική των «πριμ επίσπευσης.

    Ανέφερε ωστόσο, ότι υπάρχει και το ελληνικό φιλότιμο στους εργολάβους, οι οποίοι εργάζονται διπλές και τριπλές βάρδιες προκειμένου να παραδώσουν εγκαίρως τα έργα.

    Στο μεταξύ η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με την οποία επικρίνεται η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης,δηλώνει οτι θα απαιτηθούν πολύ μεγαλύτερα ποσά, από αυτά που έχουν προϋπολογισθεί, για τη χρηματοδότηση των ολυμπιακών έργων του υπουργείου Πολιτισμού.

    [Φώτο-743868]

    [13] Κύπρος- Χριστόφιας- Οριστικό "όχι"

    22/04/2004 14:32:38

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας οριστικοποίησε τη θέση του κόμματος του για "όχι" στο δημοψήφισμα του Σαββάτου, λόγω της μη αποδοχής των προϋποθέσεων που έθεσε το Κόμμα για αναβολή των Δημοψηφισμάτων και για εγγυήσεις εφαρμογής της λύσης.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι οι προτάσεις αυτές του ΑΚΕΛ προκάλεσαν σοβαρότατη κινητικότητα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνή χώρο, αλλά πρόσθεσε πως δεν υλοποιήθηκαν όλα όσα ζήτησε και η θέση του κόμματος δεν πρέπει να θεωρείται έκπληξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 April 2004 - 20:31:04 UTC