Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας προαναγγέλει η Γιαννάκου.
  • [02] Κλιμακώνονται οι πιέσεις για επίλυση του Κυπριακού.

  • [01] Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας προαναγγέλει η Γιαννάκου.

    17/04/2004 11:35:08

    Σημαντικότατες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας προαναγγέλει η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, σε συνέντευξή της στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα αφορούν τη βελτίωση των αναλυτικών προγραμμάτων, διεύρυνση και ποιοτική βελτίωση του ολοήμερου σχολείου. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με 12ετή υποχρεωτική εκπαίδευση (έως και το λύκειο), με αλλαγή των βιβλίων, την ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών και την επέκταση της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Στην επαγγελματική εκπαίδευση, με την ενίσχυση και αναβάθμιση των ΕΕ σε Επαγγελματικά Λύκεια, ώστε να ενισχυθεί ο εκπαιδευτικός τους ρόλος και παράλληλα να αυξηθεί η απασχολησιμότητα των αποφοίτων στη δύσκολη αγορά εργασίας. Στην τριτοβάθμια, με ουσιαστική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και βελτίωση των υποδομών των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων. Με την ενίσχυση της αυτοτέλειάς τους, ώστε να υιοθετούνται οι προτάσεις τους και να βελτιώσουν το επίπεδο του παρεχόμενου εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου. Και φυσικά τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, με αυστηρούς κανόνες και όρους, ώστε να γίνουν ανταγωνιστικά στο πλαίσιο και της δημιουργίας του ενιαίου ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού χώρου έως το 2010.

    [02] Κλιμακώνονται οι πιέσεις για επίλυση του Κυπριακού.

    17/04/2004 08:54:18

    Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας περιορίστηκαν σε μία ανακοίνωση Τύπου για το

    Κυπριακό. Η Ρωσία η Κίνα και η Γαλλία, καθώς επίσης και η

    Αλγερία, εξέφρασαν δυσφορία για τις αμερικανοβρετανικές πιέσεις και

    αρνήθηκαν να εκδοθεί προεδρική ανακοίνωση. Aπαντώντας σε ερώτηση για το τι άλλαξε από προχθές που δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητήσει το θέμα το Συμβούλιο, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Γερμανίας και προεδρεύων του Συμβουλίου κ. Πλόιγκερ είπε ότι τα μέλη του Συμβουλίου απλά χαιρέτισαν τη διάσκεψη των δωρητών στις Βρυξέλλες και σημείωσε πως υπάρχει μία ιστορική ευκαιρία για τους Κύπριους με τα δημοψηφίσματα.Το Συμβούλιο Ασφαλείας τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ότι ''αν το σχέδιο γίνει αποδεκτό, το Συμβούλιο είναι έτοιμο να αναλάβει επιπρόσθετες ενέργειες όπως προνοεί το σχέδιο. Επίσης , δεσμεύεται να βοηθήσει στη διασφάλιση ότι όλα τα μέρη ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους σύμφωνα με τη διευθέτηση''. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ σε συνεντευξή του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk τόνισε ότι το σχέδιο Ανάν αποτελεί "μία χρυσή ευκαιρία που δεν θα ξαναπαρουσιαστεί πριν απο μερικές δεκαετίες". Eπίσης, σε άλλη συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΑ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερη ευκαιρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 April 2004 - 11:30:14 UTC