Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών και υπουργού Παιδείας.
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Π.Μολυβιάτη και Γκ.Φερχόιγκεν.
  • [03] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [04] Η αναπτυξιακή βοήθεια στο επίκεντρο συνάντησης του ΟΟΣΑ.
  • [05] Αύξηση των μέτρων ασφαλείας ζητά από την Αλβανία η ΕΕ.
  • [06] Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για την επιστολή του πρωθυπουργού.
  • [07] Τη στάση της κυβέρνησης στο Κυπριακό επέκρινε ο Ευ.Βενιζέλος
  • [08] Με Β.Μεϊμαράκη και Απ.Σταύρου συναντήθηκε ο πρωθυπουργός.
  • [09] Τον Δ.Μηλιάκο προτείνει η κυβέρνηση για την Αγροτική Τράπεζα
  • [10] Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ ο Νίκος Χουντής.
  • [11] Στην Αθήνα για τη συνδρομή της Συμμαχίας διοικητής του ΝΑΤΟ.
  • [12] Απροστάτευτη χαρακτηρίζει τη Λευκάδα καθηγητής Γεωλογίας.
  • [13] Διαψεύδει τους "Τάιμς" η Σκότλαντ Γιάρντ.
  • [14] Βρετανούς αστυνομικούς "φέρνουν" στην Αθήνα οι "Τάιμς".

  • [01] Συνάντηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών και υπουργού Παιδείας.

    16/04/2004 21:18:02

    Συνάντηση με το προεδρείο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είχε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλός, ύστερα από την απειλή του κλάδου για απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην εξεταστική περίοδο(Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ζητούν να υπαχθούν στις γενικές ρυθμίσεις περί συμβασιούχων, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τους έχει εξαιρέσει).

    Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ.Καλός επισήμανε σε δηλώσεις του ότι ''ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει με ποιών την ευθύνη διογκώθηκε ανεπίτρεπτα η δεξαμενή των αναπληρωτών και πολλαπλασιάστηκαν μέχρι σήμερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί αυτοί'', ενώ επανέλαβε τη λύση που έχει υποδείξει το υπουργείο Παιδείας για αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων από τους αναπληρωτές από το 25% που ίσχυε ως τώρα στο 40% που θα ισχύσει από τον ερχόμενο μήνα, μετά από νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση. (το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ).

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Π.Μολυβιάτη και Γκ.Φερχόιγκεν.

    16/04/2004 20:33:29

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν, είχε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Οι πληροφορίες θέλουν τον κ.Μολυβιάτη να ζητά, μέσω του Επιτρόπου, εγγυήσεις από την ΕΕ για την εφαρμογή των όσων προβλέπει το σχέδιο Ανάν, εφόσον αυτό τελικά εγκριθεί από τα δημοψηφίσματα, για να λάβει ως απάντηση από τον κ.Φερχόιγκεν ότι την ερχόμενη Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα δεσμευτεί πως η ΕΕ ως θεματοφύλακας των συνθηκών θα παρακολουθήσει την εφαρμογή τους και αν τυχόν παραβιαστούν θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

    [03] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    16/04/2004 19:30:32

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (''κλείσιμο'') των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά ως προς το προηγούμενο κλείσμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    ΛονδίνοFTSE 100 4.537,40 +31,80 +0,69%

    ΦρανκφούρτηDAX-30 4.033,98 +29,37 +0,72%

    ΦρανκφούρτηEurostoxx50 2.866,92 +12,39 +0,43%

    ΠαρίσιCAC-40 3.751,59 +28,83 +0,76%

    ΖυρίχηSMI 5.769,90 -14,70 -0,25%

    [04] Η αναπτυξιακή βοήθεια στο επίκεντρο συνάντησης του ΟΟΣΑ.

    16/04/2004 19:25:09

    Η εξεύρεση και ο καθορισμός μεθόδων για τη βελτίωση των πολιτικών αναπτυξιακής βοήθειας προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, τόσο από τις χώρες ''δωρητές'', όσο και από τους διεθνείς οργανισμούς, απασχόλησε χθες και σήμερα στο Παρίσι την Επιτροπή Αναπτυξιακής Βοήθειας του ΟΟΣΑ σε επίπεδο υπουργών.

    Στη συνάντηση η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και την Αναπτυξιακή Συνεργασία, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

    Από τη συζήτηση προέκυψε ότι οι διεθνείς ''δωρητές'' θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των οικονομιών των αναπτυσσομένων χωρών, πέραν της αποσπασματικής τομεακής, κοινωνικής, πολιτιστικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

    [05] Αύξηση των μέτρων ασφαλείας ζητά από την Αλβανία η ΕΕ.

    16/04/2004 18:56:27

    Ν' αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και κυρίως στις συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ζήτησαν από την Αλβανία εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Στο πλαίσιο συνάντησης εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων αστυνομικών αρχών η οποία διεξήχθη σήμερα στα Τίρανα, ζητήθηκε από την αλβανική αστυνομία να σημειώνει προσεκτικά όλα τα άτομα τα οποία διαβαίνουν τα σύνορα με την Ελλάδα την εποχή έως και την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [06] Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για την επιστολή του πρωθυπουργού.

    16/04/2004 18:40:50

    "Η ΝΔ ως κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί σαν ανεύθυνη αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά την οικονομία της χώρας, με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς και συκοφαντικές επιθέσεις και διαφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την επιστολή του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, προς την πρόεδρο της Βουλής για τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για την κατάσταση της οικονομίας.

    Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι "ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζουν να αναζητούν ματαίως άλλοθι και προσχήματα για να μην ανταποκριθούν στις δημαγωγικές προεκλογικές τους δεσμεύσεις, το ύψος των οποίων είχε υπολογισθεί πάνω από 10,5 δις ευρώ και για να προχωρήσουν σε περικοπές και πολιτικές λιτότητας".

    [07] Τη στάση της κυβέρνησης στο Κυπριακό επέκρινε ο Ευ.Βενιζέλος

    16/04/2004 18:14:25

    "Αυτό δεν είναι σεβασμός της κυριαρχίας της Κύπρου και σεβασμός

    στο αποφασιστικό δικαίωμα του Ελληνοκύπριου πολίτη, αυτό είναι μια προσπάθεια εκ πλαγίου απεμπλοκής της Ελλάδος από το Κυπριακό", δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην άποψη την οποία διατύπωσε ο πρωθυπουργός ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα εξελιχθούν ομαλά, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην Κύπρο.

    Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πεποίθηση ότι "ο κ.Καραμανλής τάχθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση υπέρ του "ναι" στο σχέδιο Αναν για την επίλυση του Κυπριακού".

    [08] Με Β.Μεϊμαράκη και Απ.Σταύρου συναντήθηκε ο πρωθυπουργός.

    16/04/2004 17:53:10

    Διαδοχικές συναντήσεις με το γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και το γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Απόστολο Σταύρου, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

    Ύστερα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ.Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στη θέση την οποία διατύπωσε ο κ.Καραμανλής για το Κυπριακό, λέγοντας ότι αυτή "μπορεί να αποτελέσει το μοχλό για μια εθνική στρατηγική αντιμετώπισης του αποτελέσματος της επόμενης ημέρας".

    [09] Τον Δ.Μηλιάκο προτείνει η κυβέρνηση για την Αγροτική Τράπεζα

    16/04/2004 17:49:02

    Τον οικονομολόγο και πρώην υποδιοικητή της Αγροτικής, Δημήτρη Μηλιάκο, προτείνει η κυβέρνηση για διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας (στη θέση του Πέτρου Λάμπρου), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    [10] Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ ο Νίκος Χουντής.

    16/04/2004 17:36:44

    Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής, καταλαμβάνει τη θέση του ευρωβουλευτή του κόμματος, ύστερα από την παραίτηση του Αλέκου Αλαβάνου.

    Ο κ.Χουντής θα συμμετάσχει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία αρχίζει τη Δευτέρα 19 Απριλίου στο Στρασβούργο.

    [11] Στην Αθήνα για τη συνδρομή της Συμμαχίας διοικητής του ΝΑΤΟ.

    16/04/2004 17:25:13

    Με το διοικητή του Στρατηγείου Νότιας Περιοχής του ΝΑΤΟ, ναύαρχο, Γκρέγκορι Τζόνσον, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Βουλγαράκης παρουσίασε τα βασικά αιτήματα τα οποία είχε διατυπώσει η ελληνική κυβέρνηση προς το ΝΑΤΟ, για τη συνδρομή της Συμμαχίας στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Προηγουμένως, ο κ.Τζόνσον είχε συζητήσει το υπό κατάρτιση σχέδιο για τη συνδρομή του ΝΑΤΟ με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό, Γεώργιο Αντωνακόπουλο, ο οποίος μάλιστα από αύριο αρχίζει επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ επί θεμάτων αμοιβαίου στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

    [12] Απροστάτευτη χαρακτηρίζει τη Λευκάδα καθηγητής Γεωλογίας.

    16/04/2004 17:09:19

    Απροστάτευτο χαρακτήρισε το νησί της Λευκάδας ο αναπληρωτής καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.

    Όπως δήλωσε ο κ.Λέκκας στο περιθώριο των εργασιών του 5ου Διεθνούς Συμποσίου Γεωλογίας της Ανατολικής Μεσογείου και του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού κινδυνεύουν από τις κατολισθήσεις οι οποίες μπορούν να προκληθούν όχι μόνο από τους σεισμούς, αλλά και από τα καιρικά φαινόμενα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από το σεισμό της 14ης Αυγούστου του 2003 ο οποίος σημειώθηκε στο νησί, δεν έχει γίνει κανένα έργο για την ασφαλή διαμονή και μετακίνηση, ενώ όπως κατήγγειλε στο νησί δεν έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

    [13] Διαψεύδει τους "Τάιμς" η Σκότλαντ Γιάρντ.

    16/04/2004 16:53:49

    ''Για να χρησιμοποιήσουμε Oλυμπιακή έκφραση, οι "Τάιμς" ξέφυγαν στην εκκίνηση πριν από το πρόσταγμα του αφέντη'', δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα των "Τάιμς", σύμφωνα με το οποίο οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποστείλουν ένοπλους αστυνομικούς στην Αθήνα για την προστασία των Βρετανών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ''η συνεργασία μας με τις ελληνικές αρχές και την επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι συχνή και εξαιρετικά ικανοποιητική''.

    Τη θέση της από το δημοσίευμα διαχώρισε και η βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τον εκπρόσωπό της, Φίλιπ Ποπ, να δηλώνει στο ΑΠΕ ότι''η βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή αισθάνεται άνετα και ικανοποιημένη με τις διευθετήσεις στα θέματα ασφάλειας που μας έχει παρουσιάσει η Επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Εχουμε συνεχείς επαφές με την Οργανωτική Επιτροπή του Αθήνα 2004, καθώς η ασφάλεια των αθλητών μας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα''.

    [14] Βρετανούς αστυνομικούς "φέρνουν" στην Αθήνα οι "Τάιμς".

    16/04/2004 16:47:05

    Να εξετάζει την πιθανότητα αποστολής ενόπλων αξιωματικών της αστυνομίας στην Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία της βρετανικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φέρεται η Σκότλαντ Γιάρντ από την εφημερίδα "Τάιμς" του Λονδίνου.

    Σε σημερινό δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι οι Βρετανοί ειδικοί, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δεν έχουν πειστεί από τις εγγυήσεις ασφαλείας που δίνουν οι ελληνικές αρχές και ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν επίλεκτοι σκοπευτές στο Ολυμπιακό Χωριό για να προστατεύσουν τους Βρετανούς αθλητές.

    Έντονη ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στις πληροφορίες αυτές, με τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Ελευθέριο Οικονόμου, να δηλώνει στους "Τάιμς" ότι κανένας ένοπλος ξένος αστυνομικός δεν θα πάρει άδεια να εισέλθει στη χώρα.

    "Η παρουσία ξένων ενόπλων πρακτόρων ασφαλείας για να εξασφαλίσουν την προστασία των αθλητών απαγορεύεται αυστηρώς", τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 April 2004 - 20:30:22 UTC