Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλήρης στήριξη του Πρωθυπουργού στον Κύπριο Πρόεδρο.
  • [02] Το ρόλο του τουρισμού στην Ελλάδα εξήρε ο Δ.Αβραμόπουλος.
  • [03] Γ.Παπανδρέου: "Θα συνεχίσω να προσφέρω στο Κυπριακό".
  • [04] "Δυναμική" αντιπολίτευση εξαγγέλει ο Γ.Παπανδρέου.
  • [05] Σύμπτωση απόψεων μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • [01] Πλήρης στήριξη του Πρωθυπουργού στον Κύπριο Πρόεδρο.

    14/03/2004 18:35:39

    Σύμπτωση απόψεων και συμφωνία για τους περαιτέρω χειρισμούς που πρέπει να γίνουν ώστε η Κύπρος επανενωμένη να μπει στην Ευρωπαϊκή Ενωση υπήρξε κατά τη σημερινή,μακράς διάρκειας,σύσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο,στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε φιλική και ουσιαστική τη συζήτηση που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο και την αντιπροσωπεία του και σε δηλώσεις του,επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις προσπάθειες του κυπριακού λαού για μια λύση ευρωπαϊκή, λειτουργική, βιώσιμη,στη βάση του σχέδιου Ανάν.

    Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν ως προς τους περαιτέρω χειρισμούς ώστε η Κύπρος να μπει ενωμένη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να απολαύσουν μαζί τα αγαθά της νέας ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Αθήνα ενισχύει τη Λευκωσία στο δύσκολο αγώνα της, με την ολόψυχη υποστήριξή της. ''Στόχος παραμένει η βιώσιμη και λειτουργική λύση μέχρι τη 1η του Μάη'', δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι ακόμη και μέχρι τη δωδέκατη ώρα θα εκτιμηθεί η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς και θα βρει την πρέπουσα ανταπόκριση.

    [02] Το ρόλο του τουρισμού στην Ελλάδα εξήρε ο Δ.Αβραμόπουλος.

    14/03/2004 18:06:43

    "Ο άξονας της τουριστικής ανάπτυξης για τη νέα διακυβέρνηση είναι επιλογή πρώτης προτεραιότητας, τομέας αιχμής για μία χώρα, όπου γεννήθηκαν οι έννοιες της φιλοξενίας και του Ολυμπισμού", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, απευθύνοντας μήνυμα προς τους εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης, τους

    διοργανωτές, συμμετέχοντες και τους επισκέπτες του Διεθνούς Χρηματιστηρίου Τουρισμού, το οποίο πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

    [03] Γ.Παπανδρέου: "Θα συνεχίσω να προσφέρω στο Κυπριακό".

    14/03/2004 17:39:22

    Αποφασισμένος να συνεισφέρει στην προσπάθεια για λύση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου, και από τη νέα του θέση, εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για επίσκεψη εργασίας. Αναφερόμενος στη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για επιμονή του κ.Ραούφ Ντενκτάς "στις γνωστές του θέσεις", επισημαίνοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά "δείχνει την ειλικρινή προσπάθειά της με συγκεκριμένες θέσεις".

    [04] "Δυναμική" αντιπολίτευση εξαγγέλει ο Γ.Παπανδρέου.

    14/03/2004 15:27:17

    Για την άσκηση "δυναμικής" και "ποιοτικής" αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε σήμερα σε σύσκεψη κομματικών στελεχών στον ?γιο Νικόλαο Λασηθίου, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη.

    Ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε ότι έχει λάβει λαϊκή εντολή για τη χάραξη νέας πορείας του Κινήματος.

    [05] Σύμπτωση απόψεων μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας.

    14/03/2004 14:54:12

    Σύμπτωση απόψεων και συμφωνία για τους περαιτέρω χειρισμούς, οι οποίοι απαιτούνται για τη λύση του Κυπριακού, διαπιστώθηκε σήμερα κατά τη μακράς διάρκειας σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 March 2004 - 21:30:10 UTC