Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Φως στο τούνελ" της εκκλησιαστικής διαμάχης.
  • [02] Συνέντευξη Ρουσόπουλου στην "Καθημερινή"
  • [03] Συνέντευξη Γ.Σουφλιά στην "Ελευθεροτυπία"

  • [01] "Φως στο τούνελ" της εκκλησιαστικής διαμάχης.

    14/03/2004 13:39:38

    Την εκτίμηση ότι "σύντομα θα υπερπηδηθούν τα όποια μικρά εμπόδια υπάρχουν" για την τοποθέτηση των Μητροπολιτών στη βόρεια Έλλάδα, εξέφρασε σήμερα, κατά το κήρυγμά του στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος.

    Ο ίδιος, μάλιστα, κατά την άφιξή του στην περιοχή, δήλωσε ότι υπήρξε ήδη προφορική συμφωνία με το Φανάρι και εκκρεμεί η γραπτή απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

    [02] Συνέντευξη Ρουσόπουλου στην "Καθημερινή"

    14/03/2004 10:43:22

    ''Απόλυτα βέβαιοι για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Μαρτίου ήταν ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η ηγεσία του κόμματός του ακόμα και τις πρώτες ημέρες της ανάληψης της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου'', υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο το εκλογικό αποτέλεσμα είχε κριθεί από τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης Σημίτη το 2000. Ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι καταλυτικό ρόλο στην επικράτηση του κόμματός του διαδραμάτισε η πετυχημένη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας να αναδείξει τα προβλήματα της καθημερινότητας και του πολίτη, κυρίως όμως το γεγονός ότι ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατάφερε να αναστρέψει μια λανθασμένη και παγιωμένη αντίληψη ότι δήθεν η Νέα Δημοκρατία ήταν κοινωνικά ανάλγητη.

    [03] Συνέντευξη Γ.Σουφλιά στην "Ελευθεροτυπία"

    14/03/2004 09:54:45

    "Η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για ολιγομελές και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο παραμένει" τονίζει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Ωστόσο, εκτιμά ότι οι αλλαγές αυτές δεν θα γίνουν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή δεν είναι δυνατόν να κριθεί σε τόσο σύντομο διάστημα η απόδοση των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ προαναγγέλλει την κατάρτιση ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδίου, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπισθεί και το θέμα των αυθαιρέτων. Επίσης,αναφέρει ότι ο "μαθηματικός τύπος" για τα δημόσια έργα δεν θα καταργηθεί αμέσως "για να μην μπλοκαριστούν τα έργα που έχουν μπει σε διαδικασίες δημοπράτησης". Διαβεβαιώνει όμως ότι "στο πρώτο έργο,που θα υπάρχουν καλές μελέτες και καλή κοστολόγηση θα εφαρμοστεί το σύστημα του μειοδοτικού διαγωνισμού". Ακόμη αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής του έκανε την τιμή να επιλέξει το υπουργείο που εκείνος επιθυμούσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 March 2004 - 12:30:08 UTC