Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με ΓΣΕΕ
  • [02] Υποψήφιος στην Πιερία ο Ν. Κάκαλος με τη ΝΔ
  • [03] Απαγορευτικό απόπλου.
  • [04] Κυπριακό-Κρίσιμη συνάντηση Μπούς με Ερντογάν.
  • [05] Πανελλαδική αποχή αύριο των δικηγόρων.
  • [06] Επίσκεψη Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.
  • [07] Συναντήσεις Σημίτη με προεδρεία ΓΣΕΕ και ΣΕΒ.

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με ΓΣΕΕ

    28/01/2004 14:09:49

    Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του κ. Σημίτη με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, στην οποία παραβρέθηκαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Βγαίνοντας απο το Μαξίμου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, δήλωσε ότι οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα συνδικάτα ενόψει της συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2004 και σημείωσε ότι θα διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς και στα ημερομίσθια της τάξης του 8%.

    Ο κ. Πολυζωγόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι ζήτησαν ανάπτυξη του δικτύου κοινωνικής προστασίας και απαντώντας εμμέσως στην πρόσφατη πρόταση του Γ. Παπανδρέου για τα μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης των νέων, δήλωσε ότι τα συνδικάτα δεν θα δεχθούν βλαπτικές μεταβολές στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υπογράμμισε ότι θα διεκδικηθεί η γενικευμένη εφαρμογή του 39ωρου και η σταδιακή και προσεκτική πορεία προς το 35ωρο.

    Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη τροπολογία για το ''Πόρτο Καρράς'' έκανε λόγο για μεμονωμένη περίπτωση που αντιμετωπίζεται, δεν έχει γενικά χαρακτηριστικά και δεν θα επηρεάσει την πορεία των επενδύσεων.

    Αντίθετα σε σκληρό τόνο κινήθηκαν οι δηλώσεις των συνδικαλιστών της Αριστεράς.

    Ο Αλέκος Καλύβης, αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ και στέλεχος του Συνασπισμού, έκανε λόγο για έκρηξη της ανεργίας, για μείωση των εισοδημάτων και για συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η εικόνα της κυβερνητικής πολιτικής, είπε, δεν μπορεί να εξωραϊστεί και χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση Παπανδρέου.

    Το 39ωρο, σημείωσε ο κ. Καλύβης, δεν δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης και τα συνδικάτα οφείλουν να διεκδικήσουν το 35ωρο, ενώ συμπλήρωσε ότι διαβλέπει πλέον διαφωνίες σχετικά με το θέμα της μείωσης του χρόνου εργασίας στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

    Ο Γιώργος Μαυρίκος, στέλεχος του ΚΚΕ, δήλωσε ότι η πρόταση Παπανδρέου αναιρεί την καθολικότητα και το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων και οδηγεί στη διόγκωση των απολύσεων.

    Κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω ακόμα και τις σκέψεις αυτές και έκανε λόγο για εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων, δίνοντας ως παράδειγμα τους χαμηλούς μισθούς και τα ημερομίσθια σε σχέση με την έκρηξη των τιμών. Ο κ. Μαυρίκος κατέληξε καλώντας την εργατική τάξη να καταψηφίσει τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Υποψήφιος στην Πιερία ο Ν. Κάκαλος με τη ΝΔ

    28/01/2004 12:39:51

    Την πόρτα της Ρηγίλλης πέρασε μετά απο έξι χρόνια ο Νίκος Κάκαλος ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Πιερία.

    Ο κ. Κάκαλος που είχε διαγραφεί το Φεβρουάριο του 1998 για έναν χρόνο, αλλά μετά δεν επέστρεψε στη ΝΔ δήλωσε οτι ''η πόρτα της Ρηγίλλης ηταν πάντα ανοιχτή για μένα και δεν υπήρξε καμία περεξήγηση'' ενώ σημείωσε ''σήμερα ξανακέρδισα έναν φίλο'', εννοώντας τον Κ. Καραμανλή.

    Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ τόνισε οτι επιστρέφει για να συμβάλει στη νίκη της φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης αλλά και γιατί εδώ και έξι μήνες ο πρωθυπουργός ενέπαιζε τον ελληνικό λαό, το κόμμα του και τους ίδιους τους συνεργάτες του.

    Ο κ. Καραμανλής είχε συνάντηση και με τον κ. Βασίλη Παϊτέρη (τραγουδιστής) που θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών και που στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει υποψήφιος με το ΔΗΚΚΙ.

    Ο κ. Παϊτέρης τόνισε πως συμπορεύεται με τη ΝΔ για να σταματήσει η άθλια κατάσταση των αθιγγάνων που μένουν σε καταυλισμούς.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ραντεβού του κ. Καραμανλή με τον κ. Βαρβιτσιώτη για να ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή σε εκλογική περιφέρεια - ως πιθανότερη θεωρείται το υπόλοιπο Αττικής αφού στο ψηφοδελτιο του νομού Λακωνίας έχει κλείσει ενώ πληροφορίες αναφέρουν, αν και ο Μιλτιάδης Εβερτ δεν τις επιβεβαιώνει, οτι ο πρόεδρος της ΝΔ σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος του ανακοίνωσε πως θα ειναι υποψηφιος στο ψηφοδελτιο Επικρατείας.

    [03] Απαγορευτικό απόπλου.

    28/01/2004 09:43:55

    Απαγορεύτηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο απόπλους όλων των Ε/Γ-Ο/Γ από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    [04] Κυπριακό-Κρίσιμη συνάντηση Μπούς με Ερντογάν.

    28/01/2004 09:14:19

    Την πρόθεση της τουρκικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού «λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο Ανάν ως σημείο αναφοράς,εξέφρασε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών της Ουάσιγκτον.

    Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν δημοψηφίσματα εάν προηγουμένως δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία επί ενός «μνημονίου κατανόησης μεταξύ των δυο πλευρών. Ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι την θέση αυτή θα παρουσιάσει και στον Πρόεδρο Μπους κατά την συνάντηση που θα έχουν αργότερα σήμερα στον Λευκό Οίκο. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στο Αιγαίο υπογραμμίζοντας ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

    [05] Πανελλαδική αποχή αύριο των δικηγόρων.

    28/01/2004 08:33:28

    Αύριο, ημέρα συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή οι δικηγόροι θα απέχουν πανελλαδικά από τα καθήκοντα, ενώ θα πραγματοποιήσουν πορεία στην Βουλή, η οποία θα ξεκινήσει από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις 10.30 π.μ. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για «την άρνηση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου να συμπεριλάβει τροπολογία στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με το Ταμείο Νομικών και τον τρόπο καταβολής του οφειλόμενου ποσού άνω των 120 δισ. δραχμών που οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο σ αυτό.

    [06] Επίσκεψη Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.

    28/01/2004 08:33:22

    Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπου το απόγευμα θα μιλήσει στο κλειστό γήπεδο του Παλαί ντε Σπορ. Ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με υποψήφιους βουλευτές και μέλη νομαρχιακών επιτροπών. Επίσης η Νεολαία ΠΑΣΟΚ διοργανώνει σε μαγαζί της πόλης βραδιά διαλόγου και ψυχαγωγίας, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στο παλαιστινιακό προξενείο στην Ελλάδα για την ανέγερση σχολείου στη Τζενίν.

    [07] Συναντήσεις Σημίτη με προεδρεία ΓΣΕΕ και ΣΕΒ.

    28/01/2004 08:33:15

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη και Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, θα έχει στις 11.30 το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το μεσημέρι ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με το προεδρείο του ΣΕΒ, ενώ το απόγευμα θα παραστεί στη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που έχει προκληθεί μετά από αίτημα του αρχηγού της ΝΔ Κώστα Καραμανλή για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και διαφάνειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 January 2004 - 12:30:13 UTC