Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κ. Καραμανλή με εκπροσώπους εφοπλιστών.
  • [02] Βουλή:ΠΑΣΟΚ:Καταθέτουν δηλώσεις για συναλλαγές στο ΧΑΑ
  • [03] Σύσκεψη στο Μαξίμου για ΚΠΣ
  • [04] Δίκη 17 Ν:Αγορεύσεις συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής.

  • [01] Συνάντηση Κ. Καραμανλή με εκπροσώπους εφοπλιστών.

    15/09/2003 14:24:49

    Συνάντηση με εκπροσώπους των εφοπλιστών είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής και συζήτησαν για τα προβλήματα που υπάρχουν στο ναυτιλιακό τομέα.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών πλοίων θα πρέπει να γίνουν φορολογικές και άλλες ελαφρύνσεις, υποσχέθηκε στήριξη των συμφερόντων της ελληνικής ναυτιλίας στην Ευρώπη με σεβασμό στο περιβάλλον και τις διεθνείς συνθήκες, αναμόρφωση της ναυτικής εκπαίδευσης για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα και μια γνήσια ασφαλιστική μεταρρύθμιση με μείωση εργοδοτικών και εργατικών εισφορών και εξεύρεση πόρων για την κάλυψη του ελλείμματος του ΝΑΤ.

    Στη συνάντηση ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Νίκος Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου Επαμεινώνδας Εμπειρίκος και ο πρόεδρος του ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Σπύρος Αλεξανδράτος.

    Από πλευράς ΝΔ συμμετείχαν ο συντονιστής Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και ο τομεάρχης Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    [Φώτο-637682]

    [02] Βουλή:ΠΑΣΟΚ:Καταθέτουν δηλώσεις για συναλλαγές στο ΧΑΑ

    15/09/2003 13:51:50

    Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία κατάθεσης των δηλώσεων χρηματιστηριακών συναλλαγών από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Ν. Λεβογιάννη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες,το σύνολο σχεδόν των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος (περιλαμβάνονται οι 9 ευρωβουλευτές και όσοι εξελέγησαν το 2000 αλλά έχασαν την έδρα τους για διάφορους λόγους) κατέθεσαν τη δήλωση που τους είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός.

    Ωστόσο,ο βουλευτής Ζακύνθου Δ.Γκούσκος έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη (την κοινοποιεί και στον κ. Λεβογιάννη) με την οποία αναφέρει ότι δεν έχει να δηλώσει τίποτα διαφορετικό από όσα αναγράφονται στο ετήσιο «πόθεν έσχες. Τονίζει, δε ότι «η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των δηλώσεων των βουλευτών και μόνον όταν δεν γίνεται ουσιαστικός έλεγχος εκείνων που άσκησαν εξουσία και διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα- υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το κύρος του κοινοβουλίου. Επιστολή με την οποία θα παραπέμπει στο «πόθεν έσχες του αναμένεται να καταθέσει ο βουλευτής Β Πειραιώς Π. Κρητικός.

    Παρόμοιους προβληματισμούς είχαν εκφράσει 25 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος,όμως,το μεγαλύτερο μέρος τους κατέθεσαν τη δήλωση για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές τους,όπως για παράδειγμα ο βουλευτής Λασιθίου Φ. Ιωαννίδης,ο βουλευτές Α Θεσσαλονίκης Κ. Σπυριούνης και Α Πειραιώς Ι. Καψής που είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν ήθελε να δημιουργηθεί πρόβλημα.

    Ο βουλευτής Αττικής Θ.Πάγκαλος είχε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό (σ.σ. δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό «Κράμα) στην οποία ανέφερε ότι δεν κατέχει μετοχές,ενώ σε ανάλογη επιστολή του, ο βουλευτής Β Αθήνας Θ. Κατσανέβας παρέθετε αναλυτικά τις μετοχές που κατέχει.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Αλ. Ακριβάκη δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην υποβολή των δηλώσεων.Επίσης,όπως ανέφερε ο κ. Λεβογιάννης,οι δηλώσεις θα υποβληθούν εντός της εβδομάδας στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,η οποία αναμένει να ολοκληρώσει τη διερεύνησή της μέχρι τα Χριστούγεννα καθώς οι περισσότεροι βουλευτές είτε δεν έχουν χρηματιστηριακές συναλλαγές,είτε κρατούν «παγωμένα τα χαρτοφυλάκιά τους.

    [03] Σύσκεψη στο Μαξίμου για ΚΠΣ

    15/09/2003 13:00:38

    Απο την καλή πορεία του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, εξαρτάται η διασφάλιση πόρων για το ''4-ο πακέτο'', δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Πάχτας μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη και τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη, του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστου Πάχτα και της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Βάσως Παπανδρέου.

    Οι υπουργοί δεν προέβησαν σε δηλώσεις ενώ ο κ. Πάχτας είπε οτι συζητήθηκαν οι διαδικασίες προετοιμασίας για το ''4-ο πακέτο'' και το κλείσιμο του ''2-ου πακέτου''.

    Κυβερνητικός στόχος για το 2007 - 2013 είναι η ενισχυση των περιφερειών και η εξάλειψη των περιφερειακών ανισοτήτων. Σε ο,τι αφορά το ''2-ο πακέτο'' έχει εισπραχθεί μέχρι τώρα το 30% των ετησίων πληρωμών και ένα ακόμα 20% θα εισπραχθεί αργότερα.

    Τελικές αποφάσεις για το θέμα των αυθαιρέτων θα ληφθούν την Πέμπτη οπότε θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν αρκετές συσκέψεις με θέμα την πορεία του ''3-ου πακέτου'' και τις διαδικασίες επίσπευσης των έργων, ενεργειών και δράσεων που έχουν ενταχθεί σ' αυτό.

    [04] Δίκη 17 Ν:Αγορεύσεις συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής.

    15/09/2003 11:11:10

    Με καθυστέρηση περίπου 20 λεπτών ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17Ν ενώπιον του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων.

    Η καθυστέρηση οφείλεται στη μη έγκαιρη προσέλευση των συνηγόρων υπεράσπισης, τους οποίους εκπροσώπησε για λίγη ώρα ο Κ. Χρυσικόπουλος, συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

    Πρώτος αγορεύει ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, δικηγόρος των οικογενειών των Αμερικανών θυμάτων της 17Ν και του Βρετανού ταξίαρχου Στ. Σόντερς.

    Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή του ότι οι δολοφονίες ήταν η συνήθης πρακτική για τους κατηγορουμένους.

    "Οι πρωταγωνιστές της 17Ν", είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος, "υπήρχαν, ζούσαν και ανέπνεαν με τους φόνους που διέπραταν. Οι φόνοι ήταν καθημερινότητά τους, η ''δουλειά'' τους. Ακόμη και η στάση της 17Ν απέναντι στους νεκρούς ήταν ύβρις. Οχι μόνο σκότωναν ανυποψίαστους ανθρώπους, αλλά και τους περιφρονούσαν και ως νεκρούς''.

    Ο συνήγορων των οικογενειών των Αμερικανών θυμάτων αναφέρθηκε, επίσης, στις ληστείες, που διέπραξε η οργάνωση, τις οποίες, όπως είπε, φρόντιζε να ''κρύβει στο σκοτάδι'', χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη γι αυτές με προκηρύξεις, γιατί φοβόταν ότι αυτές θα έβλαπταν την εικόνα που η οργάνωση καλλιεργούσε των λαϊκών αγωνιστών.

    "Η συνεχής τέλεση ληστειών με σημαντική λεία (1,2 δις συνολικά) δείχνει ότι τα μέλη της 17Ν και ιδίως το ισχυρό δίδυμο Γιωτόπουλος-Κουφοντίνας αγάπησαν το χρήμα και φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν με τους συντρόφους τους στα σπίτια τους, στις διακοπές τους και αλλού, απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά του συστήματος, που τάχα πολεμούσαν, χωρίς να εργάζονται και χωρίς να συμμετέχουν σε κοινά βάρη. Ζωή γλυκιά και αφορολόγητη εις βάρος των υπολοίπων'', επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνωστόπουλος.

    Η δίκη συνεχίζεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 September 2003 - 11:30:12 UTC