Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στον Εβρο
  • [02] Αισιοδοξία στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Στην Κύπρο αύριο ο Γ.Παπανδρέου
  • [04] Κτηματολόγιο: Χορήγηση προσωρινών τίτλων ιδιοκτησίας
  • [05] Δώδεκα πτώματα εκβράστηκαν στον Εβρο: Πιθανότατα λαθρομετανάστες.
  • [06] Βενζινοπώλες: Αναστολή κινητοποιήσεων
  • [07] Σάμος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη περιοχή Μάνα Κοκαρίου.
  • [08] Κωνσταντόπουλος: Προεκλογική παροχή το κοινωνικό πακέτο
  • [09] Δήμος Αθήνας:Νέες εγκαταστάσεις στο βρεφοκομείο
  • [10] Χριστοδουλάκης για Χάρτα οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης

  • [01] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στον Εβρο

    09/09/2003 23:05:06

    Συνολικά δώδεκα πτώματα εκβράσθηκαν το απόγευμα στις όχθες του ποταμού Έβρου, στην περιοχή Πετάλου Πέπλου, επί ελληνικού εδάφους στην οριογραμμή με την Τουρκία. Τα πτώματα εντοπίσθηκαν από στρατιωτική περίπολο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρίσκονται σε κατάσταση σήψης. Όπως τόνιζαν αστυνομικοί, δεν αποκλείεται μετά τις έρευνες που θα ακολουθήσουν, ο αριθμός των πτωμάτων να αυξηθεί. Μέχρι στιγμής ανασύρθηκαν από τους αστυνομικούς τα οκτώ από τα συνολικά δώδεκα πτώματα. Πρόκειται για επτά άνδρες και μια γυναίκα, λαθρομετανάστες ασιατικής καταγωγής. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη, που εξέτασε τα πτώματα, ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό.

    [02] Αισιοδοξία στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ

    09/09/2003 22:59:56

    Αλλαγή του πολιτικού κλίματος διαπιστώθηκε στην αποψινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ όπως δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Το θέμα τέθηκε από τον πρωθυπουργό στην εισήγησή του και με τις εκτιμήσεις του κ. Σημίτη συμφώνησαν όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου. Οπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης το κλίμα είναι θετικό και ελπιδοφόρο και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει αφοσιωμένο στο έργο του και προσηλωμένο στους στόχους του. Επίσης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πολιτική υπεροχή έναντι της Νέας Δημοκρατίας και ικανότερα στελέχη και υλοποιεί το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2000. Στην αποψινή συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης η Χάρτα Σύγκλισης η οποία θα ανακοινωθεί αύριο από τον πρωθυπουργό. Ο κ. Σημίτης ενημέρωσε τα μέλη του ΕΓ για τις βασικές κατευθύνσεις της Χάρτας. Συζητήθηκαν επίσης εσωκομματικά θέματα και αποφασίστηκε να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του κινήματος στις 9 και 10 Οκτωβρίου με θέμα την συζήτηση για την Χάρτα Σύγκλισης, τις οργανωτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν καθώς και τη διάταξη μάχης στην οποία πρέπει να τεθεί το κίνημα ενόψει των εκλογών.

    [03] Στην Κύπρο αύριο ο Γ.Παπανδρέου

    09/09/2003 22:38:09

    Ο συντονισμός της ελληνικής με την κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με τις «απαραίτητες αλλαγές στο σχέδιο Ανάν αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της αυριανής επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο.

    «Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε αποτελεσματικότερα αυτές τις προτάσεις για τις αλλαγές και να βρούμε τρόπους να σπάσουμε τα ταμπού που καλλιεργούσε τόσα χρόνια ο Ντενκτάς ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στραμμένη την προσοχή της στις εκλογές που θα διεξαχθούν στα κατεχόμενα. Περιμένει το σήμα των Τουρκοκυπρίων. Από την Τουρκία πάντως, τόσο στις κατ ιδίαν όσο και στις δημόσιες συζητήσεις, λαμβάνουμε την διαβεβαίωση ότι η Άγκυρα επιθυμεί την λύση του Κυπριακού. Άλλωστε και από αυτό το θέμα θα κριθεί η εξέλιξη της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, δήλωσε σχετικά ο κ. Παπανδρέου από την Στοκχόλμη, όπου βρίσκεται προσκεκλημένος του σουηδού πρωθυπουργού κ. Γκόραν Πέρσον.

    Ο Έλληνας υπουργός συμμετείχε σε εκδηλώσεις της σουηδικής κυβέρνησης για την προώθηση της υιοθέτησης του ευρώ στο δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί την ερχόμενη Κυριακή.

    [04] Κτηματολόγιο: Χορήγηση προσωρινών τίτλων ιδιοκτησίας

    09/09/2003 20:57:29

    Προσωρινοί τίτλοι ιδιοκτησίας πρόκειται να δοθούν για τα αυθαίρετα, στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο.

    Το πρώτο κτηματολογικό γραφείο άνοιξε ήδη στο Πολύκαστρο του Κιλκίς και σύντομα θα αρχίσει η χορήγηση των πρώτων προσωρινών τίτλων κυριότητας, που μελλοντικά θα αντικαταστήσουν τα σημερινά πιστοποιητικά ιδιοκτησίας.

    Τον προσεχή μήνα, αναμένεται και η νομοθετική ρύθμιση για τις αμφισβητούμενες δασικές εκτάσεις, σε εκτός σχεδίου πόλεως, περιοχές.

    [05] Δώδεκα πτώματα εκβράστηκαν στον Εβρο: Πιθανότατα λαθρομετανάστες.

    09/09/2003 20:54:47

    Συνολικά δώδεκα πτώματα εκβράσθηκαν το απόγευμα στις όχθες του ποταμού Έβρου, στην περιοχή Πετάλου Πέπλου, επί ελληνικού εδάφους στην οριογραμμή με την Τουρκία. Τα πτώματα εντοπίσθηκαν από στρατιωτική περίπολο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρίσκονται σε κατάσταση σήψης και εκτιμάται ότι ανήκουν σε λαθρομετανάστες. Όπως τόνιζαν αστυνομικοί, δεν αποκλείεται μετά τις έρευνες που θα ακολουθήσουν, ο αριθμός των πτωμάτων να αυξηθεί.

    Μέχρι στιγμής ανασύρθηκαν από τους αστυνομικούς έξι πτώματα, τα πέντε ανήκουν σε άνδρες και το έκτο είναι μιας γυναίκας και απομένει η περισυλλογή των άλλων έξι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από την διενέργεια της πρώτης νεκροψίας, ο θάνατος επήλθε πριν από περίπου τέσσερις ημέρες. Οι συνθήκες που προκάλεσαν το θάνατο παραμένουν προς το παρόν άγνωστες, ενώ ως πιθανότερη αιτία θεωρείται ο πνιγμός.

    Στο χώρο βρίσκονται ο αστυνομικός Επιθεωρητής Γιώργος Κοκκίνης, ο αστυνομικός διευθυντής Αλεξανδρούπολης Νίκος Δερμενούδης και αναμένεται ο ιατροδικαστής, ενώ η ανάσυρση των πτωμάτων συνεχίζεται υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω του σκότους.

    [06] Βενζινοπώλες: Αναστολή κινητοποιήσεων

    09/09/2003 20:27:30

    Aνεστάλη η απεργία των βενζινοπωλών μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση, ενώ πλαφόν θα μπει σε δύο εβδομάδες στις τιμές των υγρών καυσίμων στα πρατήρια της Kέρκυρας, Kρήτης, Δωδεκανήσου, Aρτας, Iωαννίνων και Κυκλάδων για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.

    Mετά από μαραθώνια συνεδρίαση των εκπροσώπων των βενζινοπωλών στο υπουργείο Aνάπτυξης με τη συμμετοχή εκπροσώπου των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, του υπουργείου Οικονομικών και την προεδρία του υπουργού Aνάπτυξης, Aκη Tσοχατζόπουλου, κατέληξαν σε συμφωνία να τοποθετηθούν άμεσα οι ταμειακές μηχανές στα πρατήρια αλλά τον τρόπο που θα συνδεθεί η αντλία με την ταμειακή μηχανή μπορεί να τον επιλέξει ο πρατηριούχος ανάμεσα σε διάφορα συστήματα.

    Υπενθυμίζεται ότι οι πρατηριούχοι είχαν ζητήσει την εφαρμογή ενός κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος και κατά συνέπεια η πρότασή τους έγινε δεκτή, ενώ υπήρξε συμφωνία και με τις εταιρείες πετρελαιοειδών για τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης του συστήματος αυτού.

    Aπό την πλευρά του το υπουργείο Aνάπτυξης για να διευκολύνει τη λειτουργία του νέου συστήματος και τον εκσυγχρονισμό του θα προχωρήσει στη χρηματοδότηση τετράμηνου πιλοτικού προγράμματος για την ηλεκτρονική μέτρηση διαχείρισης των αποθεμάτων στα υγρά καύσιμα ώστε να εφαρμοστεί ενιαίο σ΄συστημα σε όλη τη χώρα.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική συνέλευση των βενζινοπωλών που αναμένεται να εγκρίνει τη συμφωνία.

    Στο μεταξύ όμως η διατήρηση των τιμών των υγρών καυσίμων σε υψηλά επίπεδα σε πολλές περιοχές της χώρας οδήγησε τη Pυθμιστική Aρχή Eνεργειας σε πρόταση προς το υπουργείο Aνάπτυξης για την επιβολή ανωτάτων τιμών στα υγρά καύσιμα. H πρόταση της PAE έγινε δεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπυοργείου και σε δύο εβδομάδες θα εκδοθεί η σχετική απόφαση στην οποία θα οριστούν και οι ανώτατες τιμές.

    Tέλος, ο υπουργός Aνάπτυξης Aκης Tσοχατζόπουλος ανακοίνωσε ότι από 1ης Σεπτεμβρίου θα αυξηθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 2,5% που είναι ποσοστό κάτω από το μέσο πληθωρισμό, ενώ θα σταματήσει η χρέωση του ειδικού τέλους για τις AΠE και θα γίνει συμψηφισμός στους επόμενους λογαριασμούς για τα ποσά που ήδη έχει εισπράξει η ΔEH.

    [07] Σάμος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη περιοχή Μάνα Κοκαρίου.

    09/09/2003 20:21:44

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή Μάνα Κοκαρίου της Σάμου. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επέμβουν πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Επί τόπου έσπευσαν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντές και πολίτες.

    Η πυρκαγιά κατάφερε να αποτεφρώσει παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης περίπου 150 στρέμματα δασικής έκτασης.

    [08] Κωνσταντόπουλος: Προεκλογική παροχή το κοινωνικό πακέτο

    09/09/2003 16:14:14

    Σκληρή γλώσσα κατά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του «Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, Νίκος Κωνσταντόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, εφ΄ όλης της ύλης, που έδωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για αναξιοπιστία και χαρακτήρισε ως «προεκλογική παροχολογία το κοινωνικό πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός «αποδεικνύοντας ότι έχει πειστεί για την επερχόμενη ήττα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές είπε ότι και στο παρελθόν η κυβέρνηση είχε αποκλείσει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αλλά τελικά έγιναν. Ακόμη αναφερόμενος στην αξιωματική ατιπολίτευση είπε ότι «η ΝΔ φοβάται το ενδεχόμενο της εκλογικής της επικράτησης και προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από τις μέχρι τώρα αντιπολιτευτικές της θέσεις και να προετοιμάσει το λαό για την ανάγκη μιας νέας περιόδου σφιχτής πολιτικής.

    Σε σχέση με τον εκλογικό νόμο ο κ.Κωνσταντόπουλος είπε ότι το κόμμα του ζητάει τη διαρθρωτική αλλαγή του εκλογικού συστήματος και την καθιέρωση της απλής αναλογικής και θα καταψηφίσει στη Βουλή οποιαδήποτε άλλη πρόταση, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ όσο αυτό εκφράζει και εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη πολιτική.

    Για την ελληνική οικονομία υποστήριξε ότι έχει πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης από τους οποίους όμως ωφελήθηκαν ορισμένα ισχυρά κοινωνικά στρώματα. Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το Ιράκ είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει στον λαό γιατί δεν είπε όλη την αλήθεια και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ακολουθεί το δόγμα Μπους, ενώ υπεραμύνθηκε τη θέση του Συνασπισμού για καλή γειτονία με την Τουρκία.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος ως επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του κόμματός του, επισκέφτηκε το πρωί τις εγκαταστάσεις της 68ης ΔΕΘ και συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Helexpo και της ΔΕΘ και ενημερώθηκε για την φετινή διοργάνωση.

    [09] Δήμος Αθήνας:Νέες εγκαταστάσεις στο βρεφοκομείο

    09/09/2003 15:48:57

    Τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των μαγειρείων του Δημοτικού Βρεφοκομείου από τα οποία θα σιτίζονται καθημερινά 6.000 παιδιά, άστεγοι και οικονομικοί μετανάστες εγκαινίασε σήμερα η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Τα μαγειρεία αποτελούν ένα χαρακτηριστικό δέιγμα της συνολικής προσπάθειας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου προς τους δημότες του.

    Παρέχουν τη δυνατότητα τροφοδοσίας και των 39 δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ θα σιτίζουν καθημερινά και 300 άστεγους, 150 οικονομικούς μετανάστες και 40 παιδιά που φιλοξενούνται σε παιδικό σταθμό νεών μεταναστών.

    Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το επόμενο διάστημα τα Δημοτικά Μαγειρεία να εξυπηρετούν εκτός των 39 σταθμών του Δημοτικού Βρεφοκομείου και τους 46 πρώην Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς οι οποίοι έχουν περιέλθει πλέον στην αρμοδιότητα του δήμου. Μια σημαντική παράμετρος του έργου είναι επίσης η αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος και των συνθηκών εργασίας στα δημοτικά μαγειρεία.

    [Φώτο-634678]

    [10] Χριστοδουλάκης για Χάρτα οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης

    09/09/2003 15:38:26

    Ξεκάθαροι στόχοι με συγκεκριμένες πολιτικές και με ακριβή κοστολόγηση καθορίζονται για την επόμενη τετραετία 2004-2008, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη με αντικειμενο το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση.

    Οι συγκεκριμένες πολιτικές θα προβλέπουν πως η ανάπτυξη που έχουμε τώρα θα επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια για να προσεγγίσουμε περισσότερο την ΕΕ, να αυξήσουμε την απασχόληση και να έχουμε μια κοινωνία με περισσότερη συνοχή και αλληλεγγύη, είπε ο κ. Χριστοδουλάκης ο οποίος υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια πετύχαμε το μεγάλο στόχο της ένταξης στην ΟΝΕ, ενώ την τετραετία που διανύουμε έχει τεθεί ως στόχος η κατάκτηση και εμπέδωση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και πτώσης της ανεργίας σε χαμηλότερα επίπεδα.

    Αναφερόμενος ο υπουργός στους στόχους της επόμενης τετραετίας 2004-2008 είπε χαρακτηριστικά ότι ''δεν είναι ούτε ευχολόγια ούτε επικλήσεις αλλά είναι συγκεκριμένες πολιτικές''. Και πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα από τυχόν λάθη και παραλείψεις ή προβλήματα που ανακύπτουν στην πορεία της ανάπτυξης η Ελλάδα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια πολύ σημαντικά βήματα, στην οικονομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 September 2003 - 20:30:16 UTC