Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργείο ανάπτυξης για Δίδακτρα
  • [02] Πρωτόπαπας για χάρτα σύγκλισης.
  • [03] Βέλγιο:Συνάντηση Πρόντι με Κ.Καραμανλή
  • [04] Συνάντηση Σημίτη με Στεφανόπουλο
  • [05] Δέσμευση ακατάλληλου κρέατος και αλιευμάτων.

  • [01] Υπουργείο ανάπτυξης για Δίδακτρα

    09/09/2003 14:22:46

    Στο 3,8% θα διαμορφωθεί το ύψος της αύξησης για τη φετινή σχολική χρονιά σε ιδιωτικά σχολεία, σχολές και φροντιστήρια.

    Οπως διευκρινίστηκε σήμερα απο το υπουργείο Ανάπτυξης, νέα τροπολογία κατατίθεται στη Βουλή για το ύψος των διδάκτρων. Η τροπολογία προβλέπει ότι το ποσοστό 3,8% είναι για όλους τους κλάδους της εκπαίδευσης και για όσα μαθήματα περιλαμβάνονται στον υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας, ενώ δεν ισχύουν περιορισμοί στις λοιπές πρόσθετες προαιρετικές δραστηριότητες, όπως ιππασία, θέατρο κλπ.

    Για επιπλέον προκαταβολές που δόθηκαν απο τους γονείς θα γίνει συμψηφισμός στις επόμενες δόσεις.

    Αυτή την ώρα ο υφυπουργός Κ. Κουλούρης συναντάται με τους εκπροσώπους ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

    [02] Πρωτόπαπας για χάρτα σύγκλισης.

    09/09/2003 14:15:49

    Η χάρτα σύγκλισης είναι το επιχειρησιακό σχέδιο του κυβερνητικού έργου που ξεκινά από σήμερα και λήγει στο τέλος της επόμενης τετραετίας.

    Τη διευκρίνιση αυτή επανέλαβε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση και τόνισε πως βάσει της χάρτας η κυβέρνηση θα δεσμευτεί σε στόχους και σε νούμερα, ''διότι το ΠΑΣΟΚ που είναι το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας παρουσιάζει τη στρατηγική του στους πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται για την αντίληψή του ως προς την πορεία της χώρας. Ετσι διαμορφώνεται η πολιτική, το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει lifestyle'', παρατήρησε ο κ. Πρωτόπαπας.

    Ως προς τις αυξήσεις σε ορισμένους κλάδους εργαζομένων ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε πως η κυβέρνηση καταβάλλει μεγαλύτερες προσπάθειες προκειμένου να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις μέσα στο πλαίσιο αντοχής της οικονομίας μας.

    ''Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα κόμματα στη διάρκεια αυτής της φάσης δεν θα κάνουν άλλες κινήσεις". Αναφορικά με το θέμα των βενζινοπωλών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε όλους να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε ο κάθε πολίτης να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με το ρεζερβουάρ του.

    [03] Βέλγιο:Συνάντηση Πρόντι με Κ.Καραμανλή

    09/09/2003 13:08:13

    Η διακυβερνητική διάσκεψη και οι εξελίξεις για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα καθώς και η αγροτική πολιτική βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ Κ.Καραμανλή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι στη βελγική πρωτεύουσα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε οτι υπάρχουν πολλές δυσκολίες για να ολοκληρωθεί το νέο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα εντος της ιταλικής Προεδριας,χωρίς ομως τούτο να αποκλείεται,

    καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των χωρων -μελών.

    Τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Πρόντι κατά τις ίδιες πληροφορίες,τάχθηκαν υπέρ του να έχει κάθε χώρα-μέλος δικό της επίτροπο, ενώ εκτίμησαν οτι η πρωτοβουλία των τεσσάρων για την ενισχυμένη αμυντική συνεργασία δεν προχωρά γρήγορα,χωρίς τούτο όμως να σημαίνει οτι έχει σταματήσει.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε οτι το σχέδιο για το νέο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, αλλά μένουν να γίνουν πολλά ακόμα.

    Ο κ. Καραμανλής τάχθηκε υπέρ της Κοινοτικής προσέγγισης και εναντίον της διακυβερνητικής συνεργασίας και ζήτησε αναβαθμισμένο ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,ταχύτερη προώθηση της ΚΕΠΠΑ διασφάλιση των συμφερόντων των μεσαίων και μικρών χωρών μια προσπάθεια που,όπως ειπε, αποσκοπεί στην πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης.

    Συζήτηση έγινε και για τα αγροτικά προϊόντα για τα οποία ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την ανησυχία του οτι μπορεί να υπάρξουν πιέσεις κατα τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για να σταματήσουν επιδοτήσεις και η στήριξή τους.

    Ο κ. Καραμανλής είπε οτι τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε ελληνικό θα πρέπει να υπάρξουν κινήσεις ώστε να διασφαλιστούν τα μεσογειακα και τα ελληνικά προϊόντα σημειώνοντας οτι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει μεγάλες μάχες,οπως και ο πολιτικός κόσμος της χώρας, για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών.

    Ο κ. Καραμανλής εκανε λόγο για ολιγωρία της κυβέρνησης κατά την αναθεώρηση της ΚΑΠ καθώς δεν μπήκαν στις διαπραγματεύσεις τα μεσογειακά προιόντα και έκανε λόγο για αρνητική εξέλιξη.

    [Φώτο-518622]

    [04] Συνάντηση Σημίτη με Στεφανόπουλο

    09/09/2003 11:34:11

    Θέματα εσωτερικής και εξωτερικής επικαιρότητας, τις οικονομικές εξελίξεις, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, εξετάστηκαν κατα τη συνάντηση που είχε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.

    Το κύριο θέμα τώρα, δήλωσε εξερχόμενος ο πρωθυπουργός, είναι η σύγκλιση για περισσότερη ευημερία, που προϋποθέτει τη σταθερότητα και έχει ως μέσο την ανάπτυξη.

    Εχουμε σταθερότητα και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρέπει όμως όλοι να συμβάλουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες γιατί η σύγκλιση δεν μας χαρίζεται από τρίτους, όπως δεν μας χαρίστηκε και η ΟΝΕ, τόνισε ο κ. Σημίτης.

    Σε σύντομο διάλογο που είχαν οι κκ. Σημίτης και Στεφανόπουλος πριν από τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός είπε ότι πήγε πολύ καλά η Εκθεση της Θεσσαλονίκης, ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας άσκησης οικονομικής πολιτικής και προανήγγειλε την κατάθεση αύριο των κατευθυντηρίων γραμμών για τη σύγκλιση.

    Τα μεγέθη του προϋπολογισμού, που θα ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα, είναι ήδη επεξεργασμένα, ενώ τον άλλο μήνα θα υπάρξει η συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και τη Διακυβερνητική, που θα μετατοπίσει κάπως το ενδιαφέρον από την οικονομική πολιτική που βέβαια ενδιαφέρει πρωτίστως τον πολίτη, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης.

    [Φώτο-606709]

    [05] Δέσμευση ακατάλληλου κρέατος και αλιευμάτων.

    09/09/2003 11:14:58

    Ακατάλληλα για κατανάλωση τρόφιμα εντόπισαν οι έλεγχοι, που διενεργήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά.

    Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων για το μήνα αυτό, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά ανακοίνωσε πως σε 256 αστυκτηνιατρικούς ελέγχους στην Κεντρικής Αγορά Ρέντη δεσμεύτηκαν 844 κιλά νωπού κρέατος βοοειδών, σε 50 επιθεωρήσεις στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου κατασχέθηκαν 5.482 κιλά νωπά αλιεύματα και μετά απο 45, συνολικά, αστυκτηνιατρικούς ελέγχους σε καταστήματα, εργαστήρια και πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών Πειραιά κατασχέθηκαν 795 κιλά από διάφορα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, ενω έγιναν 15 δειγματοληψίες σε προϊόντα ζωικής προέλευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 September 2003 - 11:30:12 UTC