Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσκόπηση - πακέτο Σημίτη - "Κόσμος του Επενδυτή"
  • [02] Πρωτόπαπας για ομιλίες Καραμανλή και δημοσκοπήσεις
  • [03] Επίσκεψη Σημίτη σε έργα στη Θεσ/κη
  • [04] Ο Αραφάτ αποδέχθηκε την παραίτηση Αμπάς.
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΚΚΙ-Συνεδρίαση ΚΕΕΑ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΚΚΙ-Νεολαία-Εκδήλωση
  • [07] Δημοσκόπηση μετά το κοινωνικό πακέτο
  • [08] Σημίτης:Υψηλού ρίσκου η επόμενη 4ετία

  • [01] Δημοσκόπηση - πακέτο Σημίτη - "Κόσμος του Επενδυτή"

    06/09/2003 13:42:39

    Τα μέτρα του ''πακέτου Σημίτη'' δεν φαίνεται να ανατρέπουν τους συσχετισμούς δυνάμεων στο εκλογικό σώμα, αν και κρίνονται απαραίτητα από την ελληνική κοινωνία. Αυτό υποστηρίζει τηλεφωνική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε προχθές η εταιρεία ΔΗΜΕΛ και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ''Ο Κόσμος του Επενδυτή''.

    Έτσι, οι ερωτηθέντες θεωρούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία απαραίτητα τα μέτρα του πακέτου (''πολύ απαραίτητα'' 39,8%, ''αρκετά'' 29,4%) αν και οι γνώμες για το πόσο ''θετικές'' είναι οι εξαγγελίες φαίνεται να διίστανται: Το 47,7% τις θεωρεί λίγο έως και καθόλου θετικές, καθώς συμφωνεί σε ποσοστό 66,6% ότι ''είναι παροχές με δανεικά'' και σε ποσοστό 84,9%, ότι ενέχουν προεκλογική σκοπιμότητα παρά κοινωνική ευαισθησία.

    Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αναφορικά με την επιρροή των μέτρων στην οικονομική κατάσταση των πολιτών και στην εκλογική τους συμπεριφορά: Το 55,9% θεωρεί ότι η προσωπική τους κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί καθόλου, ενώ ''μικρή'' βελτίωση περιμένει το 22,5%. Σε ό,τι αφορά την εκλογική συμπεριφορά των ερωτηθέντων, οι ψηφοφόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δείχνουν ακλόνητοι στις επιλογές τους: Το 71,7% δηλώνει ότι τα μέτρα δεν πρόκειται να επηρεάσουν ''καθόλου'' την ψήφο τους - και αυτό δηλώνουν οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων σε ποσοστά από 63% και άνω.

    Η πρόθεση ψήφου λοιπόν, δεν αλλάζει: Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 8,3 ποσοστιαίες μονάδες (37,3% έναντι 29%), όπως επίσης και στη λεγόμενη ''παράσταση νίκης'', όπου οι ερωτηθέντες προβλέπουν νίκη της Ν.Δ. σε ποσοστό 52,6% έναντι 30,1% του ΠΑΣΟΚ, αν και ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξακολουθεί να προηγείται του Κώστα Καραμανλή σε αξιοπιστία (35,8% έναντι 29%), με υψηλό το ποσοστό και της απόρριψης αμφοτέρων (26,1%). Το ποσοστό των εκλογικά αναποφάσιστων είναι ωστόσο, ακόμα υψηλό (18,1%), ενώ η λευκή ψήφος της απαξίας συγκεντρώνει ποσοστό 4,7%.

    Τα αποτελέσματα του γκάλοπ, θα πρέπει όμως να θορυβούν και τα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, μόλις και μετά βίας δείχνουν να κατορθώνουν την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση: μόνο το ΚΚΕ, με ποσοστό 3,7% δείχνει να την εξασφαλίζει παρουσιάζοντας, ωστόσο, διαρροές προς τον ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ, τα οποία όμως, δεν ανεβάζουν τα ποσοστά τους, καθώς παρουσιάζουν διαρροές προς τη Νέα Δημοκρατία. Το ΔΗΚΚΙ και ο Συνασπισμός, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής, παρουσιάζοντας ποσοστά κάτω του 3% (ΣΥΝ 2,7%, ΔΗΚΚΙ 2,1%).

    [02] Πρωτόπαπας για ομιλίες Καραμανλή και δημοσκοπήσεις

    06/09/2003 13:18:09

    ''Την πολιτική του διαρκούς υστερόγραφου'' απέδωσε στον Κώστα Καραμανλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας οτι ο πρόεδρος της ΝΔ επιλέγει να μιλά την ίδια ώρα με τον πρωθυπουργό, γεγονός που επιτρέπει τις συγκρίσεις''.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας οτι η πρακτική αυτή ουδόλως ενοχλεί την κυβέρνηση, καθώς η κοινωνία μπορεί να συγκρίνει απο την μια πλευρά τον Κώστα Σημίτη να παρουσιάζει τα έργα της κυβέρνησης σε κοινωνικά μέτρα που ανακουφίζουν τον κόσμο και αναβαθμίζουν την Ελλάδα, ενώ ο Κώστας Καραμανλής αναπτύσσει ''την πολιτική της μιζέριας και του αδιέξοδου'', τόνισε πως με την πρακτική της αυτή η ΝΔ ''μας επιτρέπει να συγκρίνουμε και να κρίνουμε''.

    Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι

    ''Την ώρα που η Ελλάδα συγκλίνει με την ενιαία Ευρώπη, την ίδια ώρα αποδεικνύεται οτι η ΝΔ αποκλείνει όλο και πιο πολύ, με την άστοχη και αναιτιολόγητη αντιπαράθεσή της. Η ΝΔ ενοχλείται στην πραγματικότητα οταν γίνονται προσπάθειες ενίσχυσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων''.

    [03] Επίσκεψη Σημίτη σε έργα στη Θεσ/κη

    06/09/2003 12:53:29

    Εκτελούμενα έργα στη Θεσ/κη επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος εγκαινιάζοντας χθές τη 68η Διεθνή Εκθεση, δήλωσε οτι η επόμενη τετραετία είναι υψηλού ρίσκου για τα εθνικά θέματα, την ευρωπαϊκή θέση της χώρας,την ανάπτυξη και την προοπτική της κοινωνίας και της οικονομίας.

    Ο κ.Σημίτης επισκέφθηκε αρχικά το Καυτατζόγλειο στάδιο που ανακατασκευάζεται σχεδόν από την αρχή για να υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο του 2004 και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

    Στη συνέχεια μετέβη στην Ανατολική περιφερειακή Θεσσαλονίκης, έργο προϋπολογισμού 76 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την κατασκευή 5 ανισόπεδων κόμβων. Ηδη ολοκληρώθηκαν και δόθηκαν σε κυκλοφορία δύο κόμβοι και άλλοι δύο-Τριανδρίας και Τούμπας- θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2003. Το συνδετήριο τμήμα της Εγνατίας Οδού με την Ανατολική περιφερειακή Θεσσαλονίκης και η κατασκευή του πέμπτου ανισόπεδου κόμβου θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2004.

    Ο πρωθυπουργός επιθεώρησε και την πορεία των εργασιών στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης που αποτελεί τμήμα της Εγνατίας Οδού και έχει μήκος περίπου 20 χιλιόμετρα. Επισκέφθηκε επίσης τις εργατικές κατοικίες Ευκαρπίας, έργο προϋπολογισμού περίπου 29 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για 487 κατοικίες όπου θα στεγαστούν 2000 άτομα.

    Η περιοδεία του κ.Σημίτη στα εκτελούμενα έργα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στη Δυτική είσοδο που αποτελεί προέκταση του αυτοκινητόδρομου Αθηνών-Θεσσαλονίκης προς την αστική περιοχή Θεσσαλονίκης και έχει μήκος 3,7 χιλιόμετρα. Η δαπάνη του έργου μαζί με τις απαλλοτριώσεις και τα παράπλευρα έργα έχει ξεπεράσει τα 58 εκατομμύρια ευρώ.

    Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την εκθεση > στο Τελλόγλειο Ιδρυμα, ενω στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε γεύμα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αποθήκη Γ του λιμανιού.

    Το απόγευμα θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων στο >, ενω στις 9:30 το βράδυ θα εκφωνήσει

    ομιλία προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στη διάρκεια επίσημου δείπνου το >.

    [Φώτο-470988]

    [04] Ο Αραφάτ αποδέχθηκε την παραίτηση Αμπάς.

    06/09/2003 12:44:16

    Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ έκανε δεκτή σήμερα την παραίτηση του πρωθυπουργού Μαχμούντ Αμπάς, απόρροια της πολιτικής διελκυστίνδας, που έφερε αντιμέτωπους τους δύο άνδρες σχετικά με τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας.

    ''Ο Αραφάτ έκανε δεκτή την παραίτηση του Αμπάς και τους ζήτησε να ηγηθεί ενός μεταβατικού υπουργικού συμβουλίου έως ότου σχηματισθεί νέα κυβέρνηση'', τόνισε παλαιστίνιος αξιωματούχος.

    Η αποχώρηση του μετριοπαθούς πρωθυπουργού διακυβεύει την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου και απειλεί να βυθίσει ξανά την περιοχή στην ανεξέλεγκτη βία μεταξύ παλαιστινιακών οργανώσεων και του ισραηλινού στρατού.

    [Φώτρο-598194]

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΚΚΙ-Συνεδρίαση ΚΕΕΑ

    06/09/2003 10:49:11

    Συνεδρίασε χθες, Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2003 η Κ.Ε.Ε.Α. του ΔΗΚΚΙ στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος, και αποφάσισε τα εξής:

    1.Την αποστολή εγκυκλίου προς τις οργανώσεις όλης της χώρας, καθώς και του εξωτερικού, για την έναρξη των διαδικασιών ανάδειξης υποψηφίων βουλευτών σε όλους τους νομούς, ώστε το ΔΗΚΚΙ δυναμικά, με συνέπεια και αποφασιστικότητα να διεκδικήσει στις βουλευτικές εκλογές την ψήφο των Ελλήνων πολιτών και να συμβάλλει αποτελεσματικά, στην προστασία των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των λαϊκών στρωμάτων.

    2. Την ενεργοποίηση όλων των στελεχών-μελών και φίλων του ΔΗΚΚΙ καθώς και την ένταση του αγώνα από σήμερα και μέχρι τις εκλογές με επισκέψεις σε όλους τους νομούς και σε όλους τους χώρους εργασίας.

    3. Την συνέχιση του αγώνα, με συνέπεια, για την καθιέρωση της γνήσιας απλής αναλογικής και την προώθηση του τρίτου προοδευτικού πόλου, επιδιώκοντας την συνεργασία με όποιες προοδευτικές δυνάμεις και πρόσωπα το θελήσουν. Καλούμε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικού χρώματος, να αγωνιστούν ενάντια στον νεοταξικό νεοφιλελεύθερο δικομματισμό.

    4. Το ΔΗΚΚΙ, σταθερό στις στρατηγικές του επιλογές και με σαφείς ιδεολογικούς και πολιτικούς προσανατολισμούς, θα δώσει την εκλογική μάχη με όλες τις δυνάμεις του για να αναστραφεί η αρνητική πορεία της χώρας και του λαού. Θα αγωνιστεί να μπουν τα θεμέλια για μια άλλη πορεία της χώρας, γνήσια δημοκρατική και προοδευτική που να στηρίζεται στην λαϊκή συμμετοχή και να υπηρετεί τους πολλούς και όχι τους λίγους, με όραμα και προοπτική για τη Νεολαία και για τους σύγχρονους μη προνομιούχους Έλληνες.

    Κοινή είναι η διαπίστωση ότι το ΔΗΚΚΙ θα μπει και πάλι δυνατό στην Βουλή.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΚΚΙ-Νεολαία-Εκδήλωση

    06/09/2003 10:49:04

    Εκδήλωση, πραγματοποιεί η Νεολαία του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος, στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων-δραστηριοτήτων, με κεντρικούς άξονες την Παιδεία και την ανεργία, σήμερα, Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2003, στο ΕΔΕΜ στο Παλαιό Φάληρο.

    Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει στις 8:30 το βράδυ, με ομιλία του Γραμματέα της Νεολαίας κ. Άρη Ξυδά. Θα ακολουθήσει ομιλία του Προέδρου του ΔΗΚΚΙ κ. Δημήτρη Τσοβόλα και θα κλείσει με συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και της Ελένη Πέτα.

    [07] Δημοσκόπηση μετά το κοινωνικό πακέτο

    06/09/2003 09:58:09

    Την επιστοσύνη της κοινής γνώμης, μετά τα κοινωνικά μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, φαίνεται να ανακτά η κυβέρνηση, όπως προκύπτει απο πανελλαδική δημοσκόπηση της "Μέτρον Ανάλυσις" που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Ημερησία".

    Σε ερώτηση ποιόν εμπιστεύονται οι πολίτες για τη διαχείριση της οικονομίας, το 37,4% των ερωτηθέντων επιλέγει μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τον Κ.Σημίτη, έναντι του 27,3%, που προτιμά μία κυβέρνηση ΝΔ με τον Κ.Καραμανλή.

    Στην έρευνα διαπιστώνεται επίσης οτι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, επανακτούν σχέσεις εμπιστοσύνης με μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, που έως τώρα ήταν κλονισμένες.

    Το 30,7% των ερωτηθέντων εμφανίζεται ικανοποιημένο απο την κυβέρνηση, ενω μόνο το 24,7% δηλώνει ικανοποίηση απο την αξιωματική αντιπολίτευση.Ο βαθμός αισιοδοξίας των πολιτών για προσωπικά τους σχέδια κινείται πλέον στο 51,7%, απο 43,3% που ήταν τον Ιούνιο και 42,2 που ήταν το Μάρτιο.

    Επίσης ο βαθμός αισιοδοξίας για την πορεία της χώρας κινείται στο 39%, προσεγγίζοντας δηλαδή επίπεδα που έφτανε μόνο στις "χρυσές εποχές" της κυβέρνησης(38% τον Ιούνιο του 2000)

    [08] Σημίτης:Υψηλού ρίσκου η επόμενη 4ετία

    06/09/2003 07:27:21

    Εκτελούμενα έργα στη Θεσ/κη θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος εγκαινιάζοντας χθές τη 68η Διεθνή Εκθεση, δήλωσε οτι η επόμενη τετραετία είναι υψηλού ρίσκου για τα εθνικά θέματα, την ευρωπαϊκή θέση της χώρας,την ανάπτυξη και την προοπτική της κοινωνίας και της οικονομίας.

    Ο κ.Σημίτης τόνισε οτι τα διακυβεύματα που αφορούν στο μέλλον της χώρας και θα κριθούν την επόμενη τετραετία, είναι πρώτα απ'όλα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, τη διοργάνωση των οποίων, χαρακτήρισε ως το μεγάλο στήριγμα της χώρας.

    Ανέφερε ότι οι πόροι που διατίθενται τώρα για τα ολυμπιακά έργα είναι εθνικοί πόροι και μετά την Ολυμπιάδα, θα κατευθυνθούν στην ελληνική περιφέρεια. Τόνισε οτι την ίδια τετραετία θα κριθούν τα δύο σημαντικά

    σημαντικά εθνικά θέματα, το κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Η επίλυση των δύο αυτών σημαντικών προβλημάτων, υπογράμμισε ο κ. Σημίτης, θα δώσει τη δυνατότητα να αποδεσμευτούν δυνάμεις και πόροι από τις υπέρογκες σήμερα αμυντικές δαπάνες και να κατευθυνθούν για την ενίσχυση της αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής.

    Ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι θα εγκαινιάσει την εκθεση > στο Τελλόγλειο Ιδρυμα, ενω στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε γεύμα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αποθήκη Γ του λιμανιού.Το απόγευμα θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων στο >, ενω στις 9:30 το βράδυ θα εκφωνήσει ομιλία προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στη διάρκεια επίσημου δείπνου το >.

    [Φώτο-633155]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 September 2003 - 11:30:13 UTC