Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βόλος:Τραγικός θάνατος 17μηνου παιδιού
  • [02] Δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τις μαύρες σημαίες στα δημαρχεία
  • [03] Παξοί: Σκάφος προσάραξε σε ύφαλο-Σώοι επιβάτες και πλήρωμα
  • [04] Σεισμός 4 Ρίχτερ στα ελληνοαλβανικά σύνορα
  • [05] Θεσσαλονίκη: Συνεδρίαση άτυπου επιτελικού οργάνου ΠΑΣΟΚ
  • [06] Σύλληψη Ρώσου επιχειρηματία στο «Ελ. Βενιζέλος
  • [07] Κόρινθος: Πτώση μονοκινητήριου-Δύο νεκροί
  • [08] Κόρινθος: Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου

  • [01] Βόλος:Τραγικός θάνατος 17μηνου παιδιού

    23/08/2003 19:38:21

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένα κοριτσάκι 17 μηνών από το Βόλο μέσα στο ίδιο του το σπίτι όταν καταπλακώθηκε από συρταριέρα. Ολα έγιναν χθες το απόγευμα μέσα στο σπίτι της οικογένειας του Νίκου Καλογριά στο Βόλο όταν τα δύο δίδυμα κοριτσάκια άρχισαν να παίζουν με την συρταριέρα που βρίσκονταν στο δωμάτιο τους.

    Τα μικρά κοριτσάκια, παίζοντας άνοιξαν τα συρτάρια και το ένα εξ αυτών άρχισε να σκαρφαλώνει επάνω σ αυτά. Κάποια στιγμή όμως η συρταριέρα αναποδογύρισε και καταπλάκωσε τη μικρή Μαρία που βρίσκονταν κάτω ακριβώς από το έπιπλο στο οποίο είχε σκαρφαλώσει η αδερφή της.

    Το ατυχές περιστατικό αντελήφθη αμέσως η μητέρα των παιδιών που άκουσε τις φωνές τους, αλλά όταν η άτυχη Μαρία διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου ήταν ήδη αργά. Από τη νεκροψία και νεκροτομή που διενήργησε η ιατροδικαστής διαπιστώθηκε ότι το μόλις 17μηνών κοριτσάκι έφερε τραύματα στον τράχηλο, τον θώρακα και την κοιλιά τα οποία προήλθαν από συμπίεση και ο θάνατος της ήταν ακαριαίος.

    [02] Δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τις μαύρες σημαίες στα δημαρχεία

    23/08/2003 19:08:08

    Απάντηση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τους άλλους εκλεγμένους με την υποστήριξη της ΝΔ, δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης οι οποίοι έχουν υψώσει μαύρες σημαίες στα δημαρχεία τους, έδωσαν με δηλώσεις τους οι υπουργοί Άκης Τσοχατζόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος και Χάρης Καστανίδης, ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης και ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος, είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους δημάρχους. «Χαίρομαι, πρόσθεσε, «όταν υπάρχουν δήμαρχοι οι οποίοι θέλουν να διεκδικούν. Από την άλλη μεριά όμως έχοντας μια βαθύτατη ιστορική σχέση με το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέλω να επισημάνω ότι οι δήμαρχοι έχουν και ευθύνες να αντιμετωπίσουν προβλήματα τα οποία αφορούν τους πολίτες και να συμβάλλουν οι ίδιοι, με δικό τους αυτόνομο και δημιουργικό τρόπο στην αντιμετώπιση των θεμάτων.

    Ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, τόνισε ότι «με τέτοιου είδους υπερβολές και θεατρινισμούς χάνουμε το στόχο και υποβαθμίζουμε πολιτικά τη Θεσσαλονίκη και την αποτελεσματικότητα των διεκδικήσεων. Πρόσθεσε ακόμη ότι «είναι κρίμα κι άδικο να μην αφήνουν ορισμένοι, με το θόρυβο που προκαλούν, να καταλάβουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τα έργα που γίνονται στην πόλη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα Ολυμπιακά έργα.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Χ. Καστανίδης, σχολιάζοντας τις μαύρες σημαίες στα δημαρχεία είπε χαρακτηριστικά: «στην πολιτική έχει πολύ μεγάλη σημασία να είσαι σοβαρός. Άλλωστε, όπως γνωρίζετε, υπάρχει παλαιόθεν έργο του Όσκαρ Ουάιλντ με τον τίτλο η σημασία να είναι κανείς σοβαρός. Σ ότι αφορά τα σημερινά και τεκταινόμενα είτε στην πόλη, είτε στη Βόρεια Ελλάδα θέλω να σημειώσω ότι χθες πέρασα από το χωριό Ανταρτικό της Φλώρινας που ήταν πανέμορφο γιατί, μεταξύ άλλων δεν είχε και σημαίες. Επέστρεψα στο ``ανταρτικό`` της Θεσσαλονίκης. Ελπίζω, να συνδέσετε και να κάνετε τη γέφυρα μεταξύ ``ανταρτικού`` και σοβαρότητας.

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι οι μαύρες σημαίες είναι το χαρακτηριστικό σύμβολο της εσωστρέφειας. «Αιτήματα και διεκδικήσεις έχει πολλά και σημαντικά η Θεσσαλονίκη, είπε και πρόσθεσε ότι όλα αυτά πρέπει να τα διεκδικήσουμε όλοι μαζί με υπεύθυνο, συντεταγμένο και ενιαίο τρόπο, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς.

    Τέλος, ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε εναντίον της Ν.Δ., την οποία συνέδεσε με την απόφαση των δημάρχων, λέγοντας ότι «στη δημοκρατία πιστεύουμε όλοι σε μια σημαία και η σημαία είναι ο διάλογος. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβολίζουν οι μαύρες σημαίες ορισμένων δημάρχων, εκείνο που ξέρω όμως είναι ότι καθιστούν ανυπόληπτη την αξιωματική αντιπολίτευση.

    [03] Παξοί: Σκάφος προσάραξε σε ύφαλο-Σώοι επιβάτες και πλήρωμα

    23/08/2003 18:38:13

    Το σκάφος «Αγγέλικα με 25 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα, προσάραξε νωρίς το απόγευμα ανοιχτά των Παξών, μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο, ο οποίος προκάλεσε ρήγμα στο σκάφος και εισροή υδάτων. Ο καπετάνιος του σκάφους εξέπεμψε αμέσως SOS και στην περιοχή κατέπλευσαν ναυαγοσωστικά του Λιμενικού Σώματος και παραπλέοντα πλοία τα οποία, λίγο αργότερα, που μετέφεραν τους επιβάτες - όλοι τους τουρίστες - μαζί με ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος στο λιμάνι των Παξών.

    Το υπόλοιπο πλήρωμα παρέμειναν στο σκάφος για την απάντληση των υδάτων ώστε να αποτρέψουν την βύθιση του σκάφους.

    [04] Σεισμός 4 Ρίχτερ στα ελληνοαλβανικά σύνορα

    23/08/2003 18:26:59

    Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:09 το απόγευμα στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το εργαστήριο γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εντοπίζεται 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Καστοριάς και 50 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη της Φλώρινας, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τη Μικρή Πρέσπα, στο αλβανικό έδαφος.

    Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Κώστα Παπαζάχο η σεισμική δόνηση εντάσσεται στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής και προέρχεται από τα ρήγματα που υπάρχουν στη λεκάνη της Οχρίδας. Σύμφωνα με τις αστυνομικές διευθύνσεις της δυτικής Μακεδονίας ο σεισμός δεν έγινε ευρύτερα αισθητός και δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

    [05] Θεσσαλονίκη: Συνεδρίαση άτυπου επιτελικού οργάνου ΠΑΣΟΚ

    23/08/2003 18:25:46

    Παρουσία του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, το άτυπο επιτελικό όργανο του κόμματος με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην πόλη για τα εγκαίνια της 68ης Διεθνούς Έκθεσης.

    Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να παρουσιάσει τη Χάρτα Κοινωνικής Σύγκλισης, η οποία θα απαντάει σε όλα τα καθημερινά προβλήματα και θα καλύψει τις ανάγκες των πολιτών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ θα επιθεωρήσει και τα έργα υποδομής, που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης, στην περιοχή.

    Κατά τη σημερινή σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζήτησαν τρόπους για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, ενώ κατέθεσαν προτάσεις για την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων υποδομής. Παράλληλα συζήτησαν τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, σ ένα σύγχρονο κόμμα με μια πιο προοδευτική πολιτική και με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

    Τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν από τη συνεδρίαση θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό ο κ. Χρυσοχοΐδης και θα συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συναντήσεων που θα έχει με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων στη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας τριήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

    [06] Σύλληψη Ρώσου επιχειρηματία στο «Ελ. Βενιζέλος

    23/08/2003 16:01:02

    Ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου τηλεοπτικού δικτύου της Ρωσίας συνελήφθη στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'', προερχόμενος από το Τέλ-Αβίβ. Ο Ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας είχε δανειστεί από ρωσικές τράπεζες 250 εκ. δολάρια, χρήματα όμως που δεν επέστρεψε. Διώκεται με ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ και συνελήφθη από Ελληνες αξιωματικούς της ασφάλειας του αερολιμένα ''Ελευθέριος Βενιζέλος''.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία αρκετών Ρώσων πολιτικών και δεν αποκλείεται ορισμένοι από αυτούς να ενέχονται στην υπόθεση της μη επιστροφής των χρημάτων στις ρωσικές τράπεζες. Για το θέμα έχει ενημερωθεί η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα και υπάρχει συνεργασία των διωκτικών αρχών με παράγοντες της ρωσικής πρεσβείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα ο Ρώσος επιχειρηματίας θα παραπεμφθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη.

    [07] Κόρινθος: Πτώση μονοκινητήριου-Δύο νεκροί

    23/08/2003 15:38:08

    Νεκροί είναι και οι δύο χειριστές του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε το μεσημέρι, λίγο μετά την απογείωσή του, σε παλιό εργοστάσιο, 4 χλμ έξω από την Κόρινθο. Μετά την πτώση, το αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες και οι επιβαίνοντες απανθρακώθηκαν. Ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος.

    [08] Κόρινθος: Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου

    23/08/2003 15:19:47

    Μονοκινητήριο αεροπλάνο κατέπεσε, λίγο μετά την απογείωσή του, σε παλιό εργοστάσιο, κοντά στο αεροδρόμιο της Αερολέσχης Κορίνθου. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των δύο χειριστών, ούτε για τα αίτια του δυστυχήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 August 2003 - 20:30:12 UTC