Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραπομπή για ΕΛΑ-1η Μάη ζητεί ο εισαγγελέας
  • [02] Πόιντ σύστεμ και κίνητρα για διακανονισμό με την εφορία
  • [03] Δίκη 17Ν: Απόφαση 27 συνηγόρων για αποχή
  • [04] ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
  • [05] Ενίσχυση 42 εκατ. ευρώ στους σειμόπληκτους της Λευκάδας

  • [01] Παραπομπή για ΕΛΑ-1η Μάη ζητεί ο εισαγγελέας

    22/08/2003 22:31:03

    Την παραπομπή των Κώστα Αγαπίου, Ειρήνης Αθανασάκη, Αγγελέτου Κανά και Χρήστου Τσιγαρίδα για συμμετοχή στην οργάνωση ΕΛΑ, καθώς και του Μιχάλη Κασσίμη για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γιώργου Ραυτόπουλου, την οποία είχε αναλάβει η 1η Μάη, ζητεί ο εισαγγελέας εφετών Αναστάσιος Μύτης. Την τελική κρίση για το θέμα της παραπομπής ή μη των πέντε κατηγορουμένων θα λάβει σύντομα το Συμβούλιο Εφετών.

    [02] Πόιντ σύστεμ και κίνητρα για διακανονισμό με την εφορία

    22/08/2003 19:57:26

    Κίνητρα για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα προχωρούν σε φιλικό διακανονισμό με την εφορία για την καταβολή των φόρων που προκύπτουν από φορολογικές παραβάσεις προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον νέο τρόπο διενέργειες των φορολογικών ελέγχων. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που προβλέπει την καθιέρωση νέου αντικειμενικού συστήματος φορολογικών ελέγχων με βάση πόιντ σύστεμ. Με το νέο σύστημα καταργούνται τα χρηματικά πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και καθιερώνεται ένα σύστημα μορίων για κάθε παράβαση. Από το άθροισμα των μορίων αυτών θα προκύπτει ο επιπλέον φόρος που καταβάλει η επιχείρηση ή ο ελεύθερος επαγγελματίας για τις παραβάσεις που διέπραξε. Παράλληλα με το νομοσχέδιο καταργείται η δυνατότητα του εφόρου να χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα βιβλία της επιχείρησης και να προσδιορίζει τα αποτελέσματα εξωλογιστικά. Ο εξωλογιστικός προσδιορισμός των κερδών θα ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν βιβλία και στοιχεία του ΚΒΣ ή για όσες δεν τηρούν ενώ ήταν υπόχρεες στην τήρησή τους. Στις περιπτώσεις αυτές θα εξακολουθήσει να ισχύει το σύστημα επιβολής προστίμων. H επιλογή των υποθέσεων που θα ελέγχονται από την εφορία κάθε έτος θα γίνεται με βάση μόρια τα οποία θα προσδιορίζονται με βάση τον αριθμό των παραβάσεων της φορολογικης νομοθεσίας που κάνει κάθε επιχείρηση, τα στοιχεία που προκύπτουν από τις υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις καθώς και τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στις φορολογικές αρχές. Επίσης κάθε χρόνο θα επιλέγεται και ένα τυχαίο δείγμα. Στο νομοσχέδιο ορίζεται ότι επιχειρήσεις με ακαθάρισα έσοδα άνω των 30.000.000 ευρώ καθώς και αυτές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο θα ελέγχονται υποχρεωτικά.

    Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι που παραβαίνουν το καθήκον τους με αποτέλεσμα να παραβιάζεται ο αντικειμενικος χαρακτήρας του νέου τρόπου φορολογικών ελέγχων θα τιμωρούνται με φυλάκιση ενός έτους.

    [03] Δίκη 17Ν: Απόφαση 27 συνηγόρων για αποχή

    22/08/2003 17:05:13

    Την απόφασή τους να απέχουν από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα και την Τρίτη ανακοίνωσαν στο τέλος της διαδικασίας 27 συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στην υπόθεση της 17Ν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την «παράνομη όπως χαρακτηρίζουν παράταση της κράτησης του Ανέστη Παπαναστασίου.

    Η απόφαση αυτή των 27 υπερασπιστών κατηγορουμένων στην υπόθεση προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μιχάλη Μαργαρίτη, ο οποίος απείλησε τους δικηγόρους ότι αν το δικαστήριο εκλάβει ως παραίτηση την αποχή τους θα προχωρήσει στον διορισμό νέων συνηγόρων. «Η 17 Νοέμβρη εξευτέλισε όλες τις αρχές. Αν θέλετε να οδηγηθούμε και σε εξευτελισμό του δικαστηρίου δεν θα με βρείτε σύμφωνο, είπε εκνευρισμένος ο κ. Μαργαρίτης, ο οποίος φώναξε προς το ακροατήριο «διακόπτουμε για την Δευτέρα στις 9 το πρωί και γυρίζοντας προς την πλευρά της υπεράσπισης τόνισε: «όποιος θέλει ας έρθει. Και ο εισαγγελέας Εδρας, Χρήστος Λάμπρου, όμως, υποστήριξε την τοποθέτησή του, μετά την ανάγνωση της απόφασης των υπερασπιστών, ότι η ενέργειά τους αγγίζει τα όρια της εκβίασης, ενώ όπως ανέφερε, «δεν είναι δυνατόν το δικαστήριο να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφετών πρόκειται να συνεδριάσει για το ζήτημα του Άνέστη Παπαναστασιου την Τρίτη.

    Λίγο νωρίτερα, ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Ηρακλής Κωστάρης ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα που κατά την άποψή του αποτελούν ισχυρά άλλοθι για τις περισσότερες από τις ενέργειες που φέρεται να συμμετείχε, όπως τις δολοφονίες Παύλου Μπακογιάννη, Κωστή Περατικού και Στιβεν Σόντερς και την απόπειρα δολοφονίας κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

    Σύμφωνα με τα έγγραφα που προσκόμισε ο Κωστάρης, τις επίμαχες ημέρες και ώρες εργαζόταν σε εξωτερικές εργασίες και δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στα επίμαχα σημεία. Εάν τη Δευτέρα η συνεδρίαση πραγματοποιηθεί κανονικα, σειρά να απολογηθεί θα έχει ο Θωμάς Σερίφης.

    [04] ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

    22/08/2003 16:13:02

    Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για αύριο, απευθύνει με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τις περιοχές Λασιθίου, Ικαρίας και Σάμου.

    [05] Ενίσχυση 42 εκατ. ευρώ στους σειμόπληκτους της Λευκάδας

    22/08/2003 15:27:06

    Ποσό ύψους 42 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε, από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός στη Λευκάδα την 14η Αυγούστου.

    Ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Χριστοδουλάκης, ενέκρινε ποσό 12 εκατ. ευρώ ως δημόσια συμμετοχή για τους τόκους των δανείων των σεισμοπαθών, μία δωρεάν κρατική ενίσχυση ύψους 10 εκατ. ευρώ και άλλα 20 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών σε έργα υποδομής.

    Ο υπουργός υπέγραψε παράλληλα και την απόφαση για την οριοθέτηση των περιοχών οι οποίες θα ενισχυθούν. Πρόκειται για τους δήμους Κεκροπίας και Ανακτορίου του νομού Αιτωλοακαρνανίας, το δήμο Πρέβεζας και το νομό Λευκάδας.

    Τέλος, ο υπουργός υπέγραψε και την απόφαση για την οριοθέτηση περιοχών και τις πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο νομό Εύβοιας, την 18η Ιουνίου 2003.

    Οι πιστωτικές διευκολύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 11 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 August 2003 - 20:30:09 UTC