Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κακλαμάνης για Πόθεν Έσχες
  • [02] Συνάντηση Καραμανλή με προεδρείο της ΤΕΔΚΝΑ
  • [03] Σε λειτουργία ο ελληνικός δορυφόρος Hellas-Sat
  • [04] ΟΑΣΑ-Βίντεο στα λεωφορεία - "Ελ. Βενιζέλος"
  • [05] Συνάντηση Σκανδαλίδη-Κωνσταντόπουλου για εκλογικό νόμο
  • [06] Συνάντηση Κουλούρη με παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών

  • [01] Κακλαμάνης για Πόθεν Έσχες

    28/07/2003 14:01:21

    Παρέμβαση με τέσσερις αλλαγές στα ''πόθεν έσχες'' επιχειρεί με συνέντευξη του στα ''ΝΕΑ'' ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

    Ειδικότερα προτείνε: α) κάθε υπόχρεος σε δήλωση πόθεν έσχες να τη συνοδεύει υποχρεωτικά και με δήλωση παραίτησης υπερ του ελληνικού δημοσίου απο την κυριότητα οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου έχει παραλειφθεί η καταγραφή του β)ειδική πληρεξουσιότητα για την ανακαλυψη και την περιελευση στο Δημόσιο των οποιωνδήποτε περιουσιακών στοιχείων παρέλειψε να καταγράψει αυτός στη δήλωση του πόθεν έσχες γ) οικονομικά κίνητρα σε όποιον διευκολύνει αποτελεσματικά για παραλειφθέντα περιουσιακά στοιχεία απο δηλώσεις ποθεν έσχες ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για να περιέλθουν αυτά στο Δημόσιο και δ) δίκες κεκλεισμένων των θυρών και απαγόρευση οποιασδήποτε δημοσιότητας για την επιστροφή στο δημόσιο των καρπών οποιωνδήποτε εγκλημάτων σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

    Οσον αφορά εξάλλου τον εκλογικό νόμο ο κ. Κακλαμάνης εκφράζει μεν την ικανοποίησή του για την αυξημένη αναλογικότητα αλλά διατυπώνει και τις διαφωνίες του α) για την απλή ψήφο που ''θα υπονομεύσει τόσο την εσωκομματική δημοκρατία και συνοχή όσο και την φυσιογνωμία κάθε κόμματος β) για τις λίστες και γ) τους βουλευτές δυο ταχυτήτων.

    Τέλος, για τον κ. Λαλιώτη διαφωνεί με τα δημοσιεύματα που φέρουν ως υπεύθυνο της απομάκρυνσης του τον Αμερικανό πρέσβη Τομας Μίλερ και επισημαίνει οτι ''η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία, ούτε βρίσκεται στην εμφυλιακή ή μετεμφυλιακή εποχή για να αλωνίζει εδώ ο Αμερικανός πρέσβης''.

    [02] Συνάντηση Καραμανλή με προεδρείο της ΤΕΔΚΝΑ

    28/07/2003 13:51:48

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη στάση της απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη μή απόδοση των πόρων που δικαιούται, εξαπέλυσε ο πρόεδρος Κώστας Καραμανλής ύστερα απο συνάντηση με το προεδρείο της ΤΕΔΚΝΑ στη Ρηγίλλης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά βρήκε την αφορμή να απαντήσει στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο "Εθνος" λέγοντας οτι ''ο κ. Σημίτης εξαγγέλλει πριν απο τις εκλογές όσα έπρεπε να είχε υλοποιήσει πριν απο οχτώ χρόνια''.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης αποτελούν τους εκφραστές των τοπικών κοινωνιών και γνωρίζουν καλύτερα απο ολους τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.Σημείωσε οτι πολλοί δήμοι της Αττικής και της περιφέρειας βρίσκονται σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο και συμπλήρωσε ότι ''είναι αδιανόητο αυτοί που είναι είκοσι χρόνια στην εξουσία να μεταθέτουν τις ευθύνες τους και να φορτώνουν στις πλάτες των πολιτών και της Αυτοδιοίκησης την ατολμία τους,την έλλειψη προγράμματος και προγραμματισμού".

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε οτι η κυβέρνηση προσθέτει αρμοδιοτητες στην αυτοδιοίκηση χωρίς να εξαφσαλίζει τα αναγκαία κονδύλια και υπογράμμισε οτι αποτελεί προσβολή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να υπεξαιρεί το κράτος θεσμοθετημένους πόρους.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε οτι για το κόμμα του αποτελεί αυτονόητη δέσμευση η καταβολή των θεσμοθετημένων πόρων και η εφαρμογή της νομοθεσίας για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και τάχθηκε ουσιαστικά εναντίον της αλλαγής του νομου 1828 που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

    Ο κ. Καραμανλής δεσμευτηκε οτι θα συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε οριζόντιες αρμοδιότητες,οπως τα ΚΕΠ, εξασφαλίζοντας πόρους απο κονδύλια της Κεντρικής Διοίκησης ενώ τόνισε οτι η επανίδρυση του κράτους προϋποθέτει θεσμική ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και αναβάθμιση του ρόλου της με επαρκείς, αυτοτελείς πόρους,υλικοτεχνική υποδομή και μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τα κάτω και προς τους πολίτες.

    Ισχυρή αυτοδιοίκηση,ειπε ο κ. Καραμανλής, σημαίνει ισχυρή δημοκρατία,ισχυρή κοινωνία και ποιοτητα ζωής για τους πολίτες.

    Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Πέτρος Φιλίππου προσδιόρισε σε περίπου 700 με 800 εκατ.ευρώ τους πόρους που δεν αποδίδει η κυβέρνηση στους δήμους πανελλαδικώς,ενώ σημείωσε οτι τα βασικά προβλήματα είναι αφενός οτι η κυβέρνηση δεν αποδίδει θεσμοθετημένους πόρους και αφετέρου οτι μεταφέρει αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς να εξασφαλιζει για τους δήμους τους αναγκαίους πόρους.

    Ο κ. Φιλίππου είπε οτι ο κ.Καραμανλής συμφωνησε με τη θέση της ΤΕΔΚΝΑ εναντίον της αλλαγής του νομου 1828 που προβλέπει τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [Φώτο-617871]

    [03] Σε λειτουργία ο ελληνικός δορυφόρος Hellas-Sat

    28/07/2003 13:10:50

    Από την προσεχή Παρασκευή, 1-η Αυγούστου θα αρχίσει επίσημα, την εμπορική του λειτουργία, ο ελληνοκυπριακός δορυφόρος Hellas Sat 2.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΤΕ, οι δοκιμές παραλαβής του δορυφόρου έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, για ορισμένες μάλιστα κρίσιμες τεχνικές παραμέτρους τα χαρακτηριστικά που μετρήθηκαν σε συνθήκες πραγματικής λειτουργίας είναι σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με εκείνα των Τεχνικών Προδιαγραφών, γεγονός που σημαίνει ισχυρότερο και καλύτερης ποιότητας τηλεπικοινωνιακό σήμα για τους χρήστες του δορυφόρου.

    Μέσω του δορυφόρου θα γίνεται εξυπηρέτηση δικτύων τηλεφωνίας, ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, δικτύων δεδομένων, υπηρεσιών INTERNET μεγάλων ταχυτήτων και κλειστών δικτύων επιχειρήσεων, Δημοσίου κλπ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΤΕ ο Hellas Sat 2 έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρόκειται για τον ισχυρότερο δορυφόρο του είδους του στην Ευρώπη από άποψη ισχύος και ποιότητας σήματος. Το δεύτερο πλεονέκτημα έχει να κάνει με την ικανότητά του να παρέχει διασύνδεση μεταξύ των γεωγραφικών περιοχών κάλυψης, π.χ. μεταξύ Ευρώπης και Ασίας ή Ευρώπης και Αφρικής και αντίστροφα. Σε ορισμένες περιπτώσεις η ικανότητα διασύνδεσης είναι μοναδική σε σύγκριση με άλλους υφιστάμενους δορυφόρους.

    Η εταιρεία HELLAS SAT, στην οποία έχει εκχωρηθεί η εμπορική εκμετάλλευση του δορυφόρου, έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για συνεργασία με μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες του εξωτερικού, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν πρόσθετες συμφωνίες για την εκτεταμένη χρήση του Hellas Sat 2 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

    [Φώτο-587203]

    [04] ΟΑΣΑ-Βίντεο στα λεωφορεία - "Ελ. Βενιζέλος"

    28/07/2003 13:06:27

    Δύο νέες ταινίες θα προβάλλονται στα λεωφορεία που εκτελούν τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος, με στόχο τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, εν όψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Οι δύο αυτές ταινίες «ξεναγούν τον επισκέπτη της πόλης στις γειτονιές της, παλαιές και σύγχρονες, στα αρχαία μνημεία, αλλά και στα υπερσύγχρονα έργα που οδηγούν στο μέγα αθλητικό γεγονός της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Και οι δύο ταινίες είναι εμπλουτισμένες με σχετικά κείμενα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

    Η πρώτη ταινία, που θα προβάλλεται στην κατεύθυνση από το Αεροδρόμιο προς την Αθήνα και προς τον Πειραιά, περιλαμβάνει σημαντικά σημεία της πόλης, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και σημεία στα οποία κατασκευάζονται τα Ολυμπιακά έργα, ενώ υποδεικνύει τους τρόπους μετακίνησης στην πόλη με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης, περιλαμβάνει ένα σύντομο προφίλ των συγκοινωνιακών εταιρειών.

    Η δεύτερη ταινία, που θα προβάλλεται στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο αποχαιρετά τον επισκέπτη που φεύγει από την πόλη και τον προτρέπει να την επισκεφθεί ξανά.

    [05] Συνάντηση Σκανδαλίδη-Κωνσταντόπουλου για εκλογικό νόμο

    28/07/2003 12:59:24

    Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που επιδιώκει η κυβέρνηση. Ο κ. Κωνσταντόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του για καθιέρωση της απλής αναλογικής ως μόνιμου εκλογικού συστήματος. Απο την πλευρά του ο κ.Σκανδαλίδης δήλωσε οτι στις 20 Αυγούστου θα στείλει στα κόμματα τις προτάσεις για το εκλογικό σύστημα και θα συγκαλέσει διακομματική επιτροπή την 1η Σεπτεμβρίου.Μεθαύριο Τετάρτη ο κ. Σκανδαλίδης θα παρουσιάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης και στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων με τους οποίους θα συναντηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    [06] Συνάντηση Κουλούρη με παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών

    28/07/2003 12:40:32

    Συνάντηση θα έχει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμων Κουλούρης στις 6.30 το απόγευμα με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.

    Η εξέλιξη των τιμών στα οπωροκηπευτικά η οποία είναι πτωτική για το διάστημα αυτό αλλά και οι προτάσεις των παραγωγών και πωλητών σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και τις απογευματινές ώρες τρεις φορές την εβδομάδα καθώς και το ενδεχόμενο δημιουργίας εισαγωγικών συνεταιρισμών απο τις ομοσπονδίες θα αποτελέσουν τα βασικά αντικείμενα της συζήτησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 July 2003 - 11:30:12 UTC