Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπο έλεγχο πυρκαγιά στη Σαλαμίνα / Συλλήψεις εμπρηστών
  • [02] Θάνατος βρέφους από ξυλοδαρμό-Δίωξη κατά του πατέρα
  • [03] Συνέντευξη Σημίτη στο Εθνος της Κυριακής
  • [04] Συνέντευξη Σημίτη-Αντιδράσεις ΝΔ.-Απάντηση Πρωτόπαππα
  • [05] Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.
  • [06] Στο Αυτόφωτο Τσέχος για το θάνατο ψαροντουφεκά

  • [01] Υπο έλεγχο πυρκαγιά στη Σαλαμίνα / Συλλήψεις εμπρηστών

    27/07/2003 20:25:48

    Υπό έλεγχο τέθηκε στις 18.50 πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί γύρω στις 4 το απόγευμα σε δασική έκταση στα Σελίνια Σαλαμίνας. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δυο διαφορετικές εστίες και γι΄αυτό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ερευνάται η πιθανότητα εμπρησμού. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, οι φλόγες πήραν μεγάλες διαστάσεις αλλά τελικά χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περίπου 300 στρέμματα με πεύκα και θάμνους. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 25 οχήματα της Πυροσβεστικής με 70 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα από 50 άνδρες, 10 πυροσβεστικά αεροπλάνα και δέκα ελικόπτερα.

    Στο μεταξύ, κλιμάκια αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού πραγματοποιούν περιπολίες σε όλη την Ελλάδα επειδή υπάρχουν υπόνοιες ότι πολλές από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές είναι έργα εμπρηστών είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια. Χθες συνελήφθησαν πέντε άτομα (δύο στην Κεφαλονιά κι από ένα σε Λαύριο, αλεξανδρούπολη και Πύργο) για τα οποία υπάρχουν αποδείξεις ή σοβαρές ενδείξεις ότι προκάλεσαν πυρκαγιές από πρόθεση ή αμέλεια και οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

    [02] Θάνατος βρέφους από ξυλοδαρμό-Δίωξη κατά του πατέρα

    27/07/2003 20:19:33

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, άσκησε ο εισαγγελέας κατά του 30χρονου οικοδόμου απο την Καλαμάτα, ο οποίος συγκλόνισε το Πενελλήνιο με την πράξη του να κακοποιήσει μέχρι θανάτου το μόλις 48 ημερών κοριτσάκι του, επειδή όπως προέκυψε απο την έρευνα τον ενοχλούσε το κλάμα του όταν γύριζε στο σπίτι. Το νεογνό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, με βαριές σωματικές κακώσεις και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπεκυψε στα τραύματά του. Ο 30χρονος θα απολογηθεί αύριο στον εισαγγελέα

    [03] Συνέντευξη Σημίτη στο Εθνος της Κυριακής

    27/07/2003 20:12:05

    Το σχέδιό του για τη νέα τετραετία παρουσιάζει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Ως βασικούς του στόχους, έως το 2008, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει τη βελτίωση της θέσης της χώρας στο σύγχρονο κόσμο, την επίτευξη της πραγματικής σύγκλισης, καθώς και τον χειρισμό εθνικών θεμάτων όπως η επίλυση του Κυπριακού, το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

    Κεντρικό σημείο της συνέντευξης Σημίτη αποτελεί η υπόσχεσή του για αναδιανομή του εισοδήματος σε συνδυασμό με τη συνέχιση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Αναφερόμενος ειδικότερα στη «Χάρτα της Πραγματικής Σύγκλισης την οποία θα εξαγγείλει το Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Σημίτης δηλώνει ότι «με τη Χάρτα θα δεσμευτούμε σε συγκεκριμένες περαιτέρω πρωτοβουλίες, ώστε να μειώσουμε τις ανισότητες και το φαινόμενο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Τονίζει ωστόσο ότι «αναδιανομή χωρίς ανάπτυξη δεν νοείται, και γι αυτό πρωταρχικός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους σημερινούς υψηλούς ρυθμούς, ώστε να είναι δυνατή η αναδιανομή του εισοδήματος σε όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

    Ακόμη, ο πρωθυπουργός κατηγορεί τη ΝΔ ότι ζητεί πρόωρες εκλογές για να καλύψει την πολιτική της ένδεια και για μικροκομματικές εντυπώσεις και χαρακτηρίζει μοντέλο οπισθοδρόμησης και υπανάπτυξης τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία. Υπόσχεται ουσιαστικές αυξήσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων έως το 2008, διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αλλαγές του εκλογικού νόμου και προαναγγέλλει ανανέωση στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

    [04] Συνέντευξη Σημίτη-Αντιδράσεις ΝΔ.-Απάντηση Πρωτόπαππα

    27/07/2003 20:11:58

    «Ο πρωθυπουργός, είναι αλήθεια, δεν ξεχνά τι υπόσχεται. Απλώς, δεν το πραγματοποιεί ποτέ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα 'Εθνος της Κυριακής' και πρόσθεσε: «Αν η εφημερίδα δεν είχε σημερινή ημερομηνία, θα νόμιζε κανείς πως διαβάζει συνέντευξη του κ. Σημίτη από το 1996

    Αναφερόμενος στην ίδια συνέντευξη ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης, είπε ότι «οι ευθύνες του κ. Σημίτη για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα είναι πολύ μεγάλες, ενώ ο γγ της ΚΟ της ΝΔ Δ. Σιούφας έκανε λόγο για «προεκλογικά πυροτεχνήματα, που «εξαπολύονται αποσπασματικά και μειώνουν ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

    «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κ.κ. Ρουσόπουλο, Μεϊμαράκη και Σιούφα. Με τις γεμάτες εκνευρισμό και σχεδόν ταυτόσημές δηλώσεις τους, μας απέδειξαν το πόσο επιτυχημένη και πειστική ήταν και η σημερινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπρόσωπου Χρήστου Πρωτόπαππα για τις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ

    [05] Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.

    27/07/2003 20:11:52

    Οργανωμένο κύκλωμα Ιρακινών που διακινούσε λαθρομετανάστες, τους κρατούσε φυλακισμένους παράνομα και διαπραγματευόταν την απελευθέρωσή τους έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών της Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν τρεις Ιρακινοί ενώ αναζητείται ένας ακόμη και κατασχέθηκαν δυο μαχαίρια, τρεις πλαστές άδειες οδήγησης, ένα διαβατήριο άλλου προσώπου, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

    Από την προανάκριση προέκυψε ότι το κύκλωμα έπαιρνε κάθε βδομάδα μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών από την Τουρκία, τους φυλάκιζε σε εγκαταλελειμμένα οικήματα στους Αγίους Αναργύρους κάτω από άθλιες συνθήκες, τους κακοποιούσε και ζητούσε εκβιαστικά 3.000 ευρώ από κάθε άτομο για να τους αφήσει ελεύθερους.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ σε βάρος των λαθρoμεταναστών κινήθηκε η διαδικασία απέλασης.

    [06] Στο Αυτόφωτο Τσέχος για το θάνατο ψαροντουφεκά

    27/07/2003 20:11:45

    Προσήχθη νωρίς το απόγευμα στον εισαγγελέα Υπηρεσίας της Καβάλας ένας 50χρονος Τσέχος που φέρεται ότι σκότωσε με το ταχύπλοο σκάφος του το Σάββατο στη θάλασσα των Λιμεναρίων Θάσου τον 47χρονο Θεσσαλονικιό ψαροντουφεκά Σταύρο Σιούτη. Ο αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στο τραγικό ατύχημα. Του απαγγέλθηκε κατηγορία για «ανθρωποκτονία απο αμέλεια και κρατήθηκε στο Λιμεναρχείο για να παραπεμφθεί αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές της Καβάλας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 July 2003 - 20:30:11 UTC