Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Χρυσοχοΐδη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Εκλέχθηκε το νέο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Μ. Χρυσοχοΐδης
  • [04] Ομιλία Λαλιώτη και υποψηφιότητες για Εκτελεστικό γραφείο

  • [01] Ομιλία Χρυσοχοΐδη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

    03/07/2003 22:14:03

    «Όπως αλλάζουν οι καιροί, έτσι οφείλουμε να αλλάξουμε κι εμείς, τόνισε ο νεοεκλεγείς γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του σχετικού αποτελέσματος. Αφού εξήρε την προσφορά των προκατόχων του Α. Τσοχατζόπουλου, Κ. Σκανδαλίδη και Κ. Λαλιώτη, ο Μ. Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους και δεσμεύτηκε να δουλέψει σκληρά για την ανανέωση των οραμάτων του κινήματος.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σε δύο κινδύνους, αυτόν της λήθης που θέλει η Δεξιά, δηλαδή να ξεχαστεί ότι οι Έλληνες με το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν τη ζωή τους, και τον κίνδυνο, το ΠΑΣΟΚ να μη συλλάβει τις αλλαγές. Η νέα συλλογική ταυτότητα του κινήματος, πρόσθεσε, θα πρέπει να διατηρήσει στοιχεία από την ίδρυσή του, αλλά και να προσθέσει νέα στοιχεία που γεννούν οι εξελίξεις.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στη «μεγάλη απόσταση που διένυσε η ελληνική κοινωνία, και η οποία «φέρει τη σφραγίδα του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις κοινωνικές ανακατατάξεις, όπως η αστικοποίηση και η κάλυψη χειρωνακτικών θέσεων από μετανάστες, μίλησε για το νέο περιεχόμενο της ασφάλειας, καθώς επίσης και για την ανάπτυξη νέων κοινωνικών κινημάτων που θέτουν τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης, του περιβάλλοντος και το μονοπολικού κόσμου.

    Ως πιο σημαντική αλλαγή στον ελληνικό χώρο, ο κ. Χρυσοχοΐδης περιέγραψε το γεγονός ότι η εμπέδωση της δημοκρατίας στη χώρα μας συνέβαλε στην κοινωνική χειραφέτηση, καθώς και το ότι πλέον, οι πολίτες προσβλέπουν σε ένα κράτος εγγυητή των κανόνων δικαίου, που θα είναι πιο δίκαιο και πιο φιλικό.

    Τόνισε, επίσης, ότι τις αλλαγές τις αντιλήφθηκε το 1996 ο Κώστας Σημίτης, και ότι «δικό μας καθήκον είναι να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Ας υψώσουμε όλοι το βλέμμα στις προκλήσεις που μας περιμένουν και να δώσουμε τη μάχη με όλους τους προοδευτικούς πολίτες κόντρα στη δεξιά και στο νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό, συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    [02] Εκλέχθηκε το νέο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ

    03/07/2003 18:38:23

    Οι κκ Κουκουλόπουλος, Κακλαμάνης, Αράπογλου, Γείτονας, Γεννηματά, Θάνος, Κουτσούκος, Αποστολάκη, Κοτσακάς, Αντωνίου και Παναγιωτακόπουλος, εκλέχθηκαν από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ νέα μέλη του ΕΓ. Ο Γ.Δασκαλάκης μοναδικός από τους 12 υποψήφιους που δεν εκλέχθηκε.

    [03] Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Μ. Χρυσοχοΐδης

    03/07/2003 18:33:23

    Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξελέγη, σύμφωνα με πληροφορίες, νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με 118 ψήφους υπέρ, 50 λευκά και 9 άκυρα. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 177 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

    [04] Ομιλία Λαλιώτη και υποψηφιότητες για Εκτελεστικό γραφείο

    03/07/2003 15:36:55

    Συμφωνώ με τις αποφάσεις του προέδρου Κώστα Σημίτη, διαφωνώ όμως οτι είμαι εμπόδιο στη στρατηγική νίκης και ανανέωσης του κινήματος, δήλωσε στην ομιλία του ο Κώστας Λαλιώτης, υποβάλλοντας την παραίτησή του απο τη θέση του γραμματέα και μέλους της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Λαλιώτης εξέφρασε επίσης την επιθυμία στις επικείμενες εκλογές να μη θέσει υποψηφιότητα στη Β Πειραιά, αλλά να συμμετάσχει τιμητικά στη 12η θέση του ψηφοδελτίου της Επικρατείας. Εξήγησε όμως ότι θα παραμείνει βουλευτής έως τις επόμενες εκλογές σεβόμενος τους ψηφοφόρους της Β' Πειραιώς που τον ανέδειξαν. Εξηγώντας γιατί δεν αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Γεωργίας, ο κ. Λαλιώτης είπε ότι για τη θέση αυτή υπάρχουν νέα και αξιόλογα στελέχη που μπορούν να εξυπηρετήσουν το στόχο της ανανέωσης κεντρικών στελεχών που επιδιώκει ο κ. Σημίτης.

    Πρόσθεσε τέλος οτι θα δουλέψει για ένα νικηφόρο ΠΑΣΟΚ, ενω αναφερόμενος στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος άσκησε οξεία κριτική στη ΝΔ την οποία κατήγγειλε για σκανδαλολογία

    Μετά την ομιλία του κ. Λαλιώτη μέλη της ΚΕ μεταξύ των οποίων ο Θόδωρος Πάγκαλος ζήτησαν να ακολουθήσει συζήτηση και σύντομη παρουσίαση των απόψεων των νέων υποψηφίων για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ. Το προεδρείο της Συνόδου παρά το έντονο και ορισμένες φορές επεισοδιακά διατυπούμενο αίτημα των συνέδρων αρνήθηκε να επιτρέψει συζήτηση ή να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση για συζήτηση. Εξελέγη εφορευτική επιτροπή και το όργανο θα συνέλθει σε μικρό χρονικό διάστημα εκ νέου.

    Στο μεταξύ 12 είναι τελικώς οι υποψήφιοι για τις έντεκα θέσεις των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ ενώ ουδείς κατέθεσε ανθυποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα του κινήματος. Συγκεκριμένα, για μέλος του ΕΓ έθεσαν υποψηφιότητα οι Κ. Γείτονας, Δ. Θάνος, Α. Κοτσακάς, Φ. Γεννηματά, Γ. Παναγιωτακόπουλος, Γ. Δασκαλάκης, Μ. Αποστολάκη, Χρ. Αράπογλου, Ι. Κουτσούκος, Π. Κουκουλόπουλος, Α. Αντωνίου και Απ. Κακλαμάνης.

    Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής έχουν δικαίωμα να βάλουν μέχρι επτά σταυρούς. Όσο για τη θέση του γραμματέα, έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ή να ρίξουν «λευκό.

    [Φώτο-607756]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 July 2003 - 20:30:10 UTC