Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης:Αρχίζει μία νέα περίοδος για τη νίκη στις εκλογές

  • [01] Σημίτης:Αρχίζει μία νέα περίοδος για τη νίκη στις εκλογές

    03/07/2003 13:55:56

    Το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πρότεινε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κατά την ομιλία του στην έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

    Τόνισε ότι ο κ.Χρυσοχοΐδης ο οποίος θα παραιτηθεί από υπουργός Δημόσιας Τάξης, διαθέτει ικανότητα και εμπειρία και εργάζεται σκληρά και αποφασιστικά.

    Ο κ.Σημίτης πρόσθεσε ότι αρχίζει μια νέα περίοδος και ο καθένας θα πρέπει να ενταχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προσπάθεια για νέα νίκη στις εκλογές του 2004.

    Πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε με τα μέλη του ΕΓ σ`αυτή τη φάση δεν είναι σκόπιμο να λειτουργούν και ως υπουργοί και ως επιφορτισμένοι με τη διεξαγωγή του εκλογικού αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Και για αυτό όπως είπε, σήμερα είναι επιβεβλημένο ΚΕ να εκλέξει νέο ΕΓ.

    Ανέφερε ότι παρακάλεσε το γραμματέα Κώστα Λαλιώτη να υποβάλει την παραίτησή του και να ενισχύσει την κυβέρνηση. Αυτός όμως δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση και θα παραιτηθεί σήμερα ενώ θα παρουσιάσει στη συνέχεια και τις θέσεις του.

    Τους μήνες που έρχονται, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, οφείλουμε να δώσουμε στην κοινωνία το μήνυμα ότι το δικό μας πρόγραμμα είναι εκείνο που ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις της και μπορούμε να δώσουμε τις σωστές λύσεις. Στη μάχη τόνισε που θα δώσουμε χρειαζόμαστε όλα τα στελέχοι του ΠΑΣΟΚ και τα παλιά και τα καινούργια. Χρειάζεται ανέφερε συσπείρωση, συνεργασία, και σεβασμός της συλλογικής προσπάθειας, και όσοι δεν πιστεύουν στην ενότητα και στη νίκη ας μείνουν στα μετόπισθεν.

    Ο κ.Σημίτης άσκησε κριτική στη ΝΔ η οποία όπως είπε, καλλιεργεί το μύθο για το δήθεν ξεκούραστο και άφθαρτο στελεχιακό δυναμικό της. Τόνισε ότι η ΝΔ ως κόμμα προυχόντων και οικογενειοκρατίας κυριαρχείται από παραδοσιακά πρόσωπα, που υπήρξαν κορυφαία στελέχη μιας κυβέρνησης με αρνητική επίδοση. Τόνισε δε ότι η νίκη των εκλογών του 2004 θα εξαρτηθεί από το ΠΑΣΟΚ και όχι από τη ΝΔ.

    Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του και στην ελληνική προεδρία στην ΕΕ, η οποία καταγράφεται ως εξαιρετικά επιτυχής.

    Η χώρα μας είπε, έπρεπε να διακρίνεται από εμπιστοσύνη προς το μέλλον από τη συναίσθηση της δικαίωσης εθνικών προσπαθειών πολλών δεκαετιών και εθνική αυτοπεποίθηση. Ομως, αυτά αντιδιαστέλονται με τη στειρότητα, τον πολιτικό αναχρονισμό αλλά και την αθλιότητα που χαρακτηρίζουν τον πολιτικό διάλογο των τελευταίων μηνών στην κοινωνία και στα μαζικά μέσα επικοινωνίας.

    Ο κ.Σημίτης μίλησε για θλιβερή διαπίστωση ότι πολιτική μας ζωή φαίνεται ευάλωτη σε θέματα ηθικής τάξης του πολιτικού κόσμου. Η σκανδαλολογία ανέφερε θεωρείται κυρίως από τη μείζονα αντιπολίτευση αλλά όχι μόνο ως η δοκιμασμένη μέθοδος για τη φθορά της κυβέρνησης. Επισήμανε ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία ανοχή στη διαπλοκή και στις άνομες ή ανήθικες σχέσεις πολιτικών και επιχειρηματιών. Δεν υπάρχουν είπε για μας ''ημέτεροι επιχειρηματίες''.

    Η κυβέρνηση, είπε, καταδικάζει τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την ηθική απαξίωση της πολιτικής.

    Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε επίσης στα εθνικά μας θέματα, στην εξωτερική πολιτική τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και την οικονομική ανάπτυξη.

    [Φώτο-607743]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 July 2003 - 11:30:13 UTC