Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή:Υπερψηφίστηκε το ν/δ για ΧΥΤΑ.
  • [02] Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο-Δηλώσεις Βερελή.

  • [01] Βουλή:Υπερψηφίστηκε το ν/δ για ΧΥΤΑ.

    12/06/2003 13:42:46

    Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, η επίμαχη τροπολογία για την χωροθέτηση των νέων χώρων επεξεργασίας και υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων της Αττικής.

    Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 142 βουλευτές, όλοι του ΠΑΣΟΚ, ενώ εναντίον της τροπολογίας τάχθηκαν 123 βουλευτές - οι παρόντες βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, καθώς και οι τέσσερις βουλευτές Αττικής του ΠΑΣΟΚ (Βρεττός, Παπαηλίας, Πάγκαλος και Γιαννάκης). Καταγράφηκαν επίσης και 35 απουσίες (21 από πλευράς ΝΔ, 11 από πλευράς ΠΑΣΟΚ, 1 από τον Συνασπισμό, καθώς και εκείνη του ανεξάρτητου βουλευτή, Γιώργου Καρατζαφέρη).

    Ανάμεσα στις 35 απουσίες, καταγράφονται εκείνες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (ο οποίος είχε διευκρινίσει ότι θα απέχει της ψηφοφορίας και «εάν παρίστατο ανάγκη θα υπερψήφιζε), αλλά και της Μαρίας Δαμανάκη, η οποία και χθές, παρότι είχε προσυπογράψει την αίτηση του κόμματός της (ΣΥΝ) για διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, είχε και χθές απουσιάσει.

    Πάντως, σύμφωνα με διευκρινίσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου προς τους δημοσιογράφους, από τις 21 απουσίες του κόμματός του, μονάχα τέσσερις υπήρξαν χωρίς καμία δικαιολογία εκείνες του Σωτήρη Κούβελα, του Γιώργου Ορφανού, του Λευτέρη Παπανικολάου και του Πέτρου Μαντούβαλου. Σημειώνεται ωστόσο, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για την εν λόγω ψηφοφορία και είχε διευκρινίσει ότι δεν επρόκειτο να εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο για την καταψήφιση της τροπολογίας.

    [Φώτο-597149]

    [02] Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο-Δηλώσεις Βερελή.

    12/06/2003 11:25:56

    Σύντομα αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Σοφοκλέους το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είτε αυτόνομα είτε με τη μορφή συνεργασίας με άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

    Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις, που έκανε στο ΑΠΕ ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Βερελής, τονίζοντας, κατηγορηματικά, ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν πρόκειται να πωληθεί σε ιδιωτική τράπεζα.

    Σύμφωνα με τον κ. Βερελή βρίσκεται,ήδη, σε εξέλιξη διάλογος για συνεργασία με την Τράπεζα Αττικής και ο διάλογος αυτός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μηνός, οπότε και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για συνεργασία έδειξε και η Γενική Τράπεζα, η οποία, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην παρούσα φάση δεν είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο σχήμα.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο, που διαδραματίζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί ''την τράπεζα της γειτονιας, στην οποία καταφεύγουν εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές''.

    ''Παραλάβαμε'', πρόσθεσε ο κ. Βερελης, ''μια απαρχαιωμένη δημόσια υπηρεσία και καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μετατραπεί σε ένα συγχρονο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει κέρδη της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως''.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έχει απορροφήσει την τελευταία τριετία από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο περί τα 250 δισ. δραχμές.

    [Φώτο-599178]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 June 2003 - 11:30:11 UTC