Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοζάνη- Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ
  • [02] Αποσπάσεις εκπαιδευτικών
  • [03] Βουλή: Την Πέμπτη ονομαστική ψηφοφορία για ΧΥΤΑ
  • [04] Ισραήλ: 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας
  • [05] Συνάντηση Σημίτη με Πρόντι
  • [06] Βουλή-Διαμαρτυρία κατοίκων Αττικής για ΧΥΤΑ.

  • [01] Κοζάνη- Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ

    11/06/2003 21:58:25

    Ασθενής σεισμική δόμηση σημειώθηκε στις 8:13 απόψε στη δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η δόνηση ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 125 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης και 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κοζάνης, στη λίμνη Πολυφύτου.

    [02] Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

    11/06/2003 21:34:54

    Με απόφαση του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου αποσπώνται μετά απο αίτησή τους απο ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ 4.208 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, επί συνόλου 4.665 αιτήσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ικανοποιήθηκαν 4.208 (ποσοστό 90,2%). Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν στις θέσεις τους μέχρι 20 Ιουνίου 2003.

    [03] Βουλή: Την Πέμπτη ονομαστική ψηφοφορία για ΧΥΤΑ

    11/06/2003 21:04:46

    Σε αυριανή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, παραπέμπεται το ζήτημα της χωροθέτησης των νέων χώρων υγειονομικής ταφής και ολοκληρωμένης επεξεργασίας των απορριμμάτων της Αττικής.

    Το αίτημα για πραγματοποίηση ονομαστικής ψηφοφορίας, κατέθεσαν οι παρόντες βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, οι βουλευτές Αττικής του ΠΑΣΟΚ (κ.κ. Βρεττός, Παπαηλίας, Πάγκαλος και Γιαννάκης) και ο Στέφανος Μάνος -ενώ η ΝΔ, διευκρίνισε ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία και δεν ακολούθησε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στο αίτημα για διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.

    [04] Ισραήλ: 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

    11/06/2003 18:56:05

    Τουλάχιστον δεκατρεις πολίτες σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν σήμερα το απόγευμα σε επίθεση αυτοκτονίας παλαιστίνιου καμικάζι μέσα σε λεωφορείο στη δυτική Ιερουσαλήμ.Το λεωφορείο βρισκόταν στην οδό Γιάφας, την μεγαλύτερη αρτηρία της δυτικής Ιερουσαλήμ, μπροστά σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο.Ισραηλινή απάντηση: Επίθεση με ελικόπτεραΛίγο μετά τη βομβιστική επίθεση του παλαιστίνιου καμικάζι, ισραηλινά πολεμικά ελικόπτερα έριξαν σήμερα το απογευμα πύραυλο εναντίον ενός αυτοκινήτου κοντά στην πόλη της Γάζας. Πηγές των παλαιστινιακών πηγών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν οτι απο την ισραηλινή επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

    [05] Συνάντηση Σημίτη με Πρόντι

    11/06/2003 18:06:57

    Την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Θεσσαλονίκης συζήτησαν σήμερα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τον πρόεδρο του εκτελεστικού οργάνου της Κοινότητας, Ρομάνο Πρόντι.

    Σε δηλώσεις τους, μετά τη συνάντηση, τόνισαν ότι τα βασικά θέματα της Συνόδου θα είναι τα αποτελέσματα της συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης και το σχέδιο Συντάγματος, η πολιτική μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ, οι διατλαντικές σχέσεις, η πολιτική ασφάλειας της ΕΕ και η σχέση της κοινότητας με τα Δυτικά Βαλκάνια.Αναφερόμενος στο σχέδιο Συντάγματος που θα υποβάλει η συνέλευση στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι υπάρχει συναίνεση επισημαίνοντας παράλληλα ότι η συμφωνία στην οποία θα καταλήξει η πλειοψηφία των χωρών-μελών θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για την τελική λύση.Από την πλευρά του ο προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, τόνισε ότι το σχέδιο Συντάγματος της ΕΕ θα πρέπει να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης της διακυβερνητικής διάσκεψης που θα ακολουθήσει τις εργασίες της συνέλευσης και πρότεινε το ευρωπαϊκό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ.

    [Φώτο-595541]

    [06] Βουλή-Διαμαρτυρία κατοίκων Αττικής για ΧΥΤΑ.

    11/06/2003 16:03:15

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί έξω από τη Βουλή κάτοικοι της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής οι οποίοι αντιδρούν στην τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ που αφορά τους νέους ΧΥΤΑ στο Λεκανοπέδιο και η οποία συζητείται σήμερα στο κοινοβούλιο.

    Οι διαδηλωτές έφτασαν στις 9.30 το πρωί έξω από το κοινοβούλιο, κρατώντας πλαστικές τσάντες απορριμμάτων προκειμένου να εκδηλώσουν με τον τρόπο αυτό τη δυσαρέσκειά τους για την παραβίαση -όπως δήλωσαν- των κριτηρίων αποκλεισμού κάποιων περιοχών χωροθέτησης των ΧΥΤΑ. Την ίδια ώρα εντός του κοινοβουλίου πραγματοποιείτο συζήτηση η οποία θα καταλήξει το απόγευμα με τη ψήφιση ή όχι της σχετικής τροπολογίας.

    Ανάμεσα στις προτάσεις των διαδηλωτών -αρκετοί από τους οποίους διέθεταν σφυρίχτρες, τύμπανα και αυτοσχέδια ταμπούρλα- είναι: Χωροθέτηση χώρων μετά από τεκμηριωμένες μελέτες χωρίς να περιορίζονται αυτές μόνο στα όρια της Αττικής και κλείσιμο της χωματερής των Άνω Λιοσίων με ταυτόχρονη αποκατάσταση του χώρου αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος, σε Άνω Λιόσια - Φυλή - Ασπρόπυργο - Ελευσίνα. Επίσης, είναι αντίθετοι στη μέθοδο καύσης των σκουπιδιών, καθώς και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του τομέα αποκομιδής απορριμμάτων.

    Στις 12 το μεσημέρι επιτροπή των κατοίκων-διαδηλωτών παρέδωσε στο προεδρείο της Βουλής και τα κόμματα ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλουν την τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις νέες χωροθετήσεις των χωματερών, αναφέροντας ότι σε όλους τους προτεινόμενους χώρους και σε ό,τι αφορά τα κριτήρια επιλογής τους έχουν αποκρυφτεί σημαντικά χαρακτηριστικά για κάθε χώρο, που αλλοιώνουν τη βαθμολογία αλλά και το τελικό αποτέλεσμα. Ουδέποτε στα χρονικά των μελετών έχει παρουσιασθεί τέτοια απαράδεκτη αντιεπιστημονικού περιεχομένου μελέτη, αναφέρουν χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση και οι υπεύθυνοι αρνούνται το διάλογο.

    Στην κινητοποίηση πρωτοστατούν κυρίως κάτοικοι από τις περιοχές Πολυδενδρίου, Κερατέας, Κορωπίου, Γραμματικού, Άνω Λιοσίων, Φυλής, Ασπροπύργου και Μάνδρας. Οι διαδηλωτές προτίθενται να παραμείνουν στη Βουλή μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης για το θέμα ψήφισης ή όχι της σχετικής τροπολογίας.

    [Φώτο-599242]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 June 2003 - 20:30:12 UTC