Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμικές διαδηλώσεις
  • [02] `Ο Κ.Σημίτης θα διεκδικήσει μια ακόμη νίκη`
  • [03] Συμβιβαστική συμφωνία για Κυπριακό

  • [01] Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμικές διαδηλώσεις

    12/04/2003 18:01:03

    Τρεις συγκεντρώσεις και δύο αντιπολεμικές πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

    Η πρώτη συγκέντρωση διοργανώθηκε από τη ''Δράση: Θεσσαλονίκη 2003'', το ΠΑΜΕ και την ΕΔΥΕΘ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Οι διαδηλωτές αφού διάβασαν ψηφίσματα κατά του πολέμου στο Ιράκ, συγκρότησαν πορεία, η οποία κατευθύνθηκε στο Αμερικάνικο προξενείο.

    Στη 1 μετά το μεσημέρι στην Καμάρα και στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς συγκεντρώθηκαν αντίστοιχα, μέλη της κίνησης ''Πρωτοβουλία Αγώνα Θεσσαλονίκη 2003'' και του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και της ΕΔΟΘ. Οι συγκεντρωμένοι στην Καμάρα πορεύτηκαν επί της Εγνατίας και στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους συναντήθηκαν με τους διαδηλωτές της πλατείας Αρχαίας Αγοράς και συγκρότησαν πορεία η οποία αφού πέρασε από το Βρετανικό προξενείο, κατέληξε στο προξενείο των ΗΠΑ.

    [02] `Ο Κ.Σημίτης θα διεκδικήσει μια ακόμη νίκη`

    12/04/2003 17:16:50

    "Και το 2004 ο Κώστας Σημίτης ως πρωθυπουργός και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ μία ακόμη νίκη, γιατί πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να αξιολογήσει το δημιουργικό έργο τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ".

    Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα από τη Λάρισα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ και τους υφυπουργούς κυρίους Χατζημιχάλη και Αργύρη, συμμετείχαν σε συνδιάσκεψη του κόμματος για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.

    [Φώτο-573746]

    [03] Συμβιβαστική συμφωνία για Κυπριακό

    12/04/2003 16:23:03

    Σε συμβιβαστική συμφωνία για το Κυπριακό έχουν προχωρήσει τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, όσον αφορά το προσχέδιο ψηφίσματος που έχει ετοιμάσει η αμερικανική αντιπροσωπεία. Μετά τις χθεσινές άτυπες διαβουλεύσεις, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, φαίνεται ότι οι πέντε κατέληξαν σε κοινή διατύπωση στην παράγραφο που γίνεται αναφορά στο σχέδιο Ανάν. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από την έδρα του ΟΗΕ, το ΣΑ δεν θα θεωρεί τετελεσμένο γεγονός το σχέδιο Ανάν ως βάση συμφωνίας, αλλά χρησιμοποιώντας «διπλωματική γλώσσα θα αναφέρει στο ψήφισμά του ότι υιοθετεί το σχέδιο Ανάν «ως μια μοναδική βάση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, καλώντας τις δυο πλευρές «να διαπραγματευτούν για να φτάσουν σε συνολική διευθέτηση του Κυπριακού. Επιρρίπτονται επίσης ευθύνες στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, όχι μόνο για το ναυάγιο των συνομιλιών στη Χάγη, αλλά για τη στάση του καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, που είχε ως αποτέλεσμα να αποτρέψει τις δυο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία.

    Η Κυπριακή Κυβέρνηση αναμένει να πάρει το τελικό κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό, προτού προβεί σε σχόλια. Εγκυρη κυβερνητική πηγή δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξουν ενδοιασμοί για αποδοχή του, εφόσον στο ψήφισμα το σχέδιο Ανάν δεν θα θεωρείται ως βάση για λύση, αλλά ως βάση για διαπραγμάτευση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 April 2003 - 20:30:09 UTC