Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Κώστα Καραμανλή στη Φωκίδα.
  • [02] Αποκαθίσταται σταδιακά η τάξη στο Ιράκ
  • [03] Δεν αναφέρθηκαν ζημιές απο το σεισμό σε Τρίπολη και Ναύπλιο
  • [04] Τη βοήθεια της ιρακινής αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης
  • [05] Σεισμός 5 Ρίχτερ σε Ναύπλιο-Τρίπολη

  • [01] Περιοδεία Κώστα Καραμανλή στη Φωκίδα.

    12/04/2003 13:19:39

    Στο νομό Φωκίδας περιοδεύει από το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το μουσείο των Δελφών, το νομάρχη Φωκίδας και τους δημάρχους Δελφών, Αμφισσας και Λιδωρικίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή.

    Ο κ.Καραμανλής ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Δελφών και Λιδωρικίου ενώ ο δήμαρχος Δελφών του δώρισε το μετάλλιο των Αμφικτυόνων.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Λιδωρίκι το οποίο έχει να επισκεφθεί πολιτικος αρχηγός από το 1955 όπως είπε ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η περιφέρεια.

    Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι δε νοείται ισχυρή Ελλάδα με ανίσχυρη περιφέρεια και άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ''κοιμούνται ύπνο βαθύ, όσοι λένε ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή και δεν βλέπουν τί συμβαίνει στην περιφέρεια''.

    Ο κ.Καραμανλής είπε ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται δύο δεκαετίες μέσα στην ΕΕ αναπτύσσονται μόνο λίγες περιοχές κυρίως γύρω από τα αστικά κέντρα και η περιφέρεια στις περισσότερες περιπτώσεις χάνει έδαφος.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ απέδωσε σε ολιγωρία και αδυναμία της κυβέρνησης την κατάσταση. Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι αποτελεί στρατηγική απόφαση του κόμματός του η ανάπτυξη με έργα υποδομής της περιφέρειας στην κατεύθυνση της τουριστικής περιόδου με την αξιοποίηση του φυσικού κάλλους και του πολιτισμού.

    Ο κ.Καραμανλής είπε ότι θα πρέπει να προωθηθεί η οδική σύνδεση Αμφισσας-Λιδωρικίου και Ναυπάκτου-Λιδωρικίου-Θερμοπυλών, τονίζοντας ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το κόμμα του.

    Μίλησε για αξιοποίηση της λίμνης του Μόρνου με ήπιες παρεμβάσεις τουριστικής ανάπτυξης αλλά και για σύγχρονη τουριστική ανάπτυξη στον ορεινό όγκο με τη δημιουργία αθλητικών υποδομών, καταφυγίων, αναρριχητικών πεδίων, και ορειβατικών μονοπατιών.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι σε περιοχές όπως το Λιδωρίκι θα δοθεί πιλοτική προτεραιότητα για τουριστική σύγχρονη ανάπτυξη.

    Τόνισε ότι η ΝΔ έχει την πολιτική βούληση για την ενίσχυση της περιφέρειας, με ταχύτερους ρυθμούς, εφαρμογής της σύγχρονης πολιτικής.

    Με τους σημερινούς ρυθμούς της κυβέρνησης δεν κερδίζεται το μέλλον είπε ο κ.Καραμανλής, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα για πολλά λόγια και υποσχέσεις και μια πρακτική που προέρχεται από το παρελθόν.

    Ο κ.Καραμανλής σημείωσε ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να προστατευθεί και η οικολογική ισορροπία, ενώ και πάλι τόνισε την ανάγκη για βελτίωση των αγροτικών καλλιεργειών και τη λήψη μέτρων για μείωση του αγροτικού κόστους, ώστε και πάλι τα ελληνικά προιόντα να γίνουν ανταγωνιστικά.

    Το υπουργείο Γεωργίας είπε ο κ.Καραμανλής σφυρίζει αδιάφορα και διέπεται από Αθηνοκεντρική γραφειοκρατική αντίληψη χωρίς να βρίσκεται δίπλα στον αγρότη.

    Το απόγευμα ο κ.Καραμανλής θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών στην Άμφισσα.

    [02] Αποκαθίσταται σταδιακά η τάξη στο Ιράκ

    12/04/2003 12:14:04

    Μία πρώτη ομάδα από επτά ιρακινούς αστυνομικούς, ηγούμενη από έναν συνταγματάρχη, εμφανίσθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Παλαιστίνη στη Βαγδάτη, όπου διαμένουν Αμερικανοί αξιωματικοί, για να τους προσφέρει τις υπηρεσίες της στην αποκατάσταση της τάξης στην πρωτεύουσα, η οποία έχει βυθισθεί στην αναρχία και στις λεηλασίες κυβερνητικών κτιρίων και καταστημάτων.

    Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, ο συνταγματάρχης Αχμαντ Αμπντελραζάκ Σαίντ, ένστολος, συνοδευόταν από επτά αστυνομικούς με πολιτική περιβοή.

    Στην είσοδο του ξενοδοχείου οι Πεζοναύτες τους πέρασαν από έλεγχο και στη συνέχεια ο συνταγματάρχης εξήγησε στους δημοσιογράφους πως ήλθε για να προσφέρει αυτός και οι συγγενείς του τις υπηρεσίες τους για την αποκατάσταση της τάξης στη Βαγδάτη, που λεηλατείται από πλήθη ανθρώπων.

    Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η ηρεμία στο Κιρκούκ και στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, έπειτα από μία ημέρα χάους.

    Οι κούρδοι μαχητές έχουν αρχίσει να αποχωρούν, όπως τόνισε σήμερα ο Μαμ Ρόσταμ, ένας από τους διοικητές της Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν (UPK).

    Οι ιμάμηδες από τα τεμένη της πόλης καλούν συνεχώς τα μέλη της αστυνομίας του παλαιού καθεστώτος να ανασυνταχθούν και να αναλάβουν τα καθήκοντά τους για την τήρηση της τάξης στη Μοσούλη.

    Πολλοί οπλίτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έχουν φθάσει από χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, μετά την σύναψη συμφωνίας με τους επικεφαλής του ιρακινού στρατού για την παράδοση της πόλης χωρίς μάχη.

    [Φώτο-573692]

    [03] Δεν αναφέρθηκαν ζημιές απο το σεισμό σε Τρίπολη και Ναύπλιο

    12/04/2003 09:01:33

    Δεν αναφέρθηκαν ζημιές απο την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 2.55 τα μεσάνυχτα με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο του Αργολικού Κόλπου, εκατό χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

    Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Τρίπολη αλλά και στο Ναύπλιο και το Τολό.

    Στη συγκεκριμένη περιοχή σημειώθηκε και πέρυσι το καλοκαίρι σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    [04] Τη βοήθεια της ιρακινής αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης ζητούν οι ΗΠΑ

    12/04/2003 07:38:23

    Σε μία ύστατη προσπάθεια να τερματιστούν οι λεηλασίες που σημειώνονται απο κατοίκους της Βαγδάτης σε κυβερνητικά κτίρια και καταστήματα, ο αμερικανικός στρατός ζήτησε από τους ιρακινούς αστυνομικούς να επανέλθουν στην εργασία τους προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της τάξης στους δρόμους της ιρακινής πρωτεύουσας.

    ''Προσπαθούμε να προτρέψουμε την αστυνομία να αναλάβει τα καθήκοντα της και να προσπαθήσει να διατηρήσει την τάξη'' είπε ο συνταγματάρχης των πεζοναυτών Πίτερ Ζαρκόνε.

    ''Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους της αστυνομίας. Μιλήσαμε με περίπου τρεις από αυτούς σήμερα'' πρόσθεσε.

    Στο μεταξύ το αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσίευσε τον κατάλογο των 52 πλέον καταζητουμένων ιρακινών αξιωματούχων, ο οποίος θα διανεμηθεί στις αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις με τη μορφή τραπουλόχαρτων, σύμφωνα με την ιδέα ενός εφέδρου των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών.

    Ο κατάλογος των ηγετών του έκπτωτου καθεστώτος, που ξεκινά με τον Σαντάμ Χουσέιν και τους γιους του, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Πενταγώνου (http://www.defenselink.mil/news/Apr2003/g030411-D-6570C.html).

    Ο Σαντάμ Χουσέιν είναι ο άσος μπαστούνι, ενώ ο δευτερότοκος γιος του, Κουσάι, επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, είναι ο άσος σπαθί και άσος κούπα ο μεγαλύτερος γιος του, Ουντάι, 36 ετών, δεύτερος στην ιεραρχία του κόμματος Μπάαθ και επικεφαλής του μεγαλύτερου μέρους του στρατιωτικού και κατασκοπευτικού μηχανισμού του καθεστώτος του πατέρα του.

    Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μετά απο τηλεφωνικές υποκλοπές, εκτιμούν οτι ο Σαντάμ Χουσέιν πιθανότατα είναι νεκρός.

    Οπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι, εντοπίστηκαν τηλεφωνήματα ή συνομιλίες Ιρακινών προσκείμενων στην κυβέρνηση του Σαντάμ στις οποίες έλεγαν ότι πιστεύουν πως είναι νεκρός. Το γεγονός αυτό όμως από μόνο του δεν αποτελεί απόδειξη, τόνισαν οι ίδιοι.

    Ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Εθνη, Μοχάμεντ Αλ Ντούρι αναχώρησε χθές βράδυ από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τη Δαμασκό της Συρίας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

    Λίγο πριν φύγει από τις ΗΠΑ ο Αλ Ντούρι είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι ελπίζει πως οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Βαγδάτη θα είναι καλές και ότι στο μέλλον θα οργανωθούν ελεύθερες εκλογές στο Ιράκ.

    [Φώτο-573570]

    [05] Σεισμός 5 Ρίχτερ σε Ναύπλιο-Τρίπολη

    12/04/2003 06:22:10

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:54 τα μεσάνυχτα μεταξύ Ναυπλίου και Τριπόλεως.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 100 χιλ δυτικά νοτιοδυτικά της Αθήνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 April 2003 - 11:30:09 UTC