Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ:5 νεκροί Αμερικανοί απο έκρηξη παγιδευμένου ΙΧ
  • [02] Εκρηξη χειροβομβίδας
  • [03] Σφοδρές μάχες τη νύχτα στη Βασόρα
  • [04] Επιτυχής επιχείρηση για εξουδετέρωση αεροπειρατή στα Σπάτα
  • [05] Ιράκ:Βομβάρδισαν το υπουργείο Πληροφοριών.
  • [06] Αντιπολεμικά συλλαλητήρια
  • [07] Αίσιο τέλος στο «Ελ.Βενιζέλος
  • [08] Αεροπειρατεία-Φωτογραφίες-Προς όλους τους συνδρομητές.
  • [09] Στο «Ελ.Βενιζέλος οδήγησαν αεροπειρατές τουρκικό αεροσκάφος
  • [10] Αεροπειρατεία σε τουρκικό αεροσκάφος

  • [01] Ιράκ:5 νεκροί Αμερικανοί απο έκρηξη παγιδευμένου ΙΧ

    29/03/2003 12:05:09

    Τουλάχιστον πέντε αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα το πρωί σε φυλάκιο του αμερικανικού στρατού κοντά στη Νατζάφ, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού στο κέντρο επιχειρήσεων στο Κατάρ.

    Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, ένα ταξί πλησίασε το φυλάκιο και ο οδηγός με νοήματα έδειξε ότι είχε κάποιο πρόβλημα. Πέντε αμερικανοί στρατιώτες της 3ης Μεραρχίας Πεζικού πλησίασαν το ταξί και τότε ο οδηγός ανατίναξε το αυτοκίνητο.

    [Φώτο-568271]

    [02] Εκρηξη χειροβομβίδας

    29/03/2003 11:49:06

    Εκρηξη χειροβομβίδας σημειώθηκε στη 1.20 τη νύχτα στο κατάστημα Μακ Ντόναλτς στην οδο Ιφιγενείας 47, στη Νέα Ιωνία.

    Αγνωστοι πέταξαν τη χειροβομβίδα διερχόμενοι απο το σημείο. Απο την έκρηξη σημειώθηκαν ζημιές στο εξωτερικό του καταστήματος.

    [03] Σφοδρές μάχες τη νύχτα στη Βασόρα

    29/03/2003 10:55:50

    Οι μάχες μεταξύ αμερικανο-βρετανικών και ιρακινών δυνάμεων συνεχίζονταν όλη τη νύχτα γύρω από τη Βασόρα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αλ-Τζαζίρα, η οποίος βρίσκεται στην πόλη αυτή, 500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βαγδάτης.

    Πυρά ακούγονταν ολόκληρη τη νύχτα κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης και ιρακινά αντιαεροπορικά πυρά ερρίφθησαν εναντίον αναγνωριστικού αεροσκάφους, πρόσθεσε ο ανταποκριτής του Αλ-Τζαζίρα.

    Αμερικανικά ελικόπτερα Αpache βομβάρδισαν το δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.

    Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, αμερικανικά μαχητικά F/A-18 βομβάρδισαν χθες το απόγευμα τρεις εκτοξευτές ιρακινών πυραύλων Αλ-Σαμούντ κοντά στη Βασόρα.

    Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος των βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ λοχαγός Αλ Λόκγουντ, δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία για αγνοούμενους βρετανούς στρατιώτες στην περιοχή της Βασόρας, διαψεύδοντας την πληροφορία που υπήρξε νωρίτερα ότι τέσσερις ή πέντε βρετανοί στρατιώτες απήχθησαν στην πόλη αυτή, τη νύχτα.

    [04] Επιτυχής επιχείρηση για εξουδετέρωση αεροπειρατή στα Σπάτα

    29/03/2003 08:24:22

    Αίσιο τέλος, είχε τελικά η αεροπειρατία που εκδηλώθηκε αργά χθες βράδυ σε αεροσκάφος "Αιρμπάς" των τουρκικών αερογραμμών με 194 επιβαίνοντες που εκτελούσε την πτήση Αγκυρα-Κωνσταντινούπολη

    και το οποίο ο αεροπειρατής υποχρέωσε τους πιλότους να το οδηγήσουν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην Αθήνα.

    Ο αεροπειρατής, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι 20 ετών και ονομάζεται Οζγκούρ Γκεντσαλάν, συνελήφθη απο Ελληνες αστυνομικούς ειδικά εκπαιδευμένους για αντιμετώπιση αεροπειρατιών.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η εξουδετέρωση του αεροπειρατή έγινε τη στιγμή κατά την οποία εκείνος βρισκόταν στο πιλοτήριο με τους δύο κυβερνήτες και συνομιλούσε με τον Τούρκο μεταφραστή που ήταν εγκατεστημένος στον Πύργο Ελέγχου.

    Με αστραπιαίες κινήσεις οι άνδρες του ΕΚΑΜ εισέβαλαν τότε στο αεροπλάνο, τον ακινητοποίησαν και στη συνέχεια τον επιβίβασαν σε περιπολικό με το οποίο αρχικά μεταφέρθηκε στο κτίριο της αστυνομίας στον αερολιμένα και κατόπιν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Αστυνομική πηγή ανέφερε οτι ο νεαρός Τούρκος ήταν ζωσμένος με υλικό που έμοιαζε με κερί. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν οτι απειλούσε τον πιλότο με ξυράφι.

    Ολοι οι επιβάτες του "Αιρμπάς" είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με άλλο τουρκικό αεροσκάφος.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος βρισκόταν στη Βέροια για το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ και επέστρεψε επειγόντως στην Αθήνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του και έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και στους αξιωματικούς της, που έφεραν εις πέρας την όλη υπόθεση.

    Ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε οτι ήταν μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας αφού θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλά θύματα σε περίπτωση μη καλού χειρισμού.

    [05] Ιράκ:Βομβάρδισαν το υπουργείο Πληροφοριών.

    29/03/2003 08:03:41

    Το κτίριο του υπουργείου Πληροφοριών στη Βαγδάτη, επλήγη τα ξημερώματα απο πύραυλο που έπληξε την περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο βομβαρδισμός ήταν τόσο σφοδρός που προκλήθηκαν ζημιές μέχρι και το ισόγειο, ενω οι κεραίες και τα δορυφορικά πιάτα μέσων ενημέρωσης που βρίσκονταν στην ταράτσα του κτιρίου καταστράφηκαν.Επίσης παρατηρήθηκε διαρροή νερού.

    Επίσης βομβαρδιστικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το πρωί δύο βάσεις εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-αέρος στο βόρειο Ιράκ, καθώς και κτίριο στην πόλη Βασόρα του νότιου Ιράκ όπου πιστεύεται ότι είχαν καταφύγει περίπου 200 παραστρατιωτικοί Ιρακινοί.

    Οπως μετέδωσε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN που ακολουθεί τις δυνάμεις της συμμαχίας, ελικόπτερα της αμερικανικής 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον Ιρακινών στρατευμάτων στα νοτιοδυτικά της Βαγδάτης και κατέστρεψαν πολλά θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

    Στο μεταξύ τουλάχιστον 50 ιρακινοί άμαχοι σκοτώθηκαν

    και 47 τραυματίσθηκαν χθές το απόγευμα, από πύραυλο που έπεσε σε λαϊκή αγορά της Βαγδάτης.

    Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, κατηγόρησε τη Συρία για παράδοση στρατιωτικού υλικού στο Ιράκ, προειδοποιώντας την να σταματήσει την εχθρική αυτή πράξη.

    Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο, 28 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των συμμαχικών επιχειρήσεων κατά του Ιράκ.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι 104 στρατιώτες τραυματίστηκαν, 16 θεωρούνται αγνοούμενοι και επτά είναι αιχμάλωτοι πολέμου.

    [Φώτο-559450]

    [06] Αντιπολεμικά συλλαλητήρια

    29/03/2003 07:45:26

    Νέα μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια διοργανώνουν το μεσημέρι στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη οι πολιτικές νεολαίες, κοινωνικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

    Οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν και πορεία μέχρι την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και στο αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

    [Φώτο-564746]

    [07] Αίσιο τέλος στο «Ελ.Βενιζέλος

    29/03/2003 04:04:21

    Ελεύθεροι αφέθηκαν, έπειτα από διαπραγματεύσεις ελλήνων αξιωματικών με τον αεροπειρατή, οι επιβάτες του τουρκικού αεροσκάφους, που λίγο πριν τα μεσάνυχτα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Ο αεροπειρατής, ο οποίος ονομάζεται Οζγκιούρ Γεντσασλάν, συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

    [08] Αεροπειρατεία-Φωτογραφίες-Προς όλους τους συνδρομητές.

    29/03/2003 01:10:16

    Στο φωτογραφικό αρχείο του ΑΠΕ μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες με το αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία και το οποίο βρίσκεται στο αεροδρόμιο ``Ελευθέριος Βενιζέλος``.

    [09] Στο «Ελ.Βενιζέλος οδήγησαν αεροπειρατές τουρκικό αεροσκάφος

    29/03/2003 00:29:10

    Στο αερoδρόμιο των Σπάτων προσγειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών, στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατία λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Άγκυρα. Στο "Ελ.Βενιζέλος" έχει τεθεί σε συναγερμό ο μηχανισμός ασφάλειας, ενώ έχουν μεταβεί ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι οι αεροπειρατές έχουν πρόθεση να οδηγήσουν το αεροσκάφος στη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες στο αεροσκάφος επιβαίνουν 197 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα ενώ η εθνικότητα των αεροπειρατών, καθώς και τα αιτήματά τους παραμένουν άγνωστα. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι εκτός από τους δύο βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Τουρχάν Τσομέζ και Βαχίτ Ερντέμ, στο αεροσκάφος επιβαίνει και ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Γιλντίζ. Το τουρκικό αεροσκάφος παρακολούθησαν μετά την είσοδό του στον ελληνικό εναέριο χώρο δυο μαχητικά F-16.

    [10] Αεροπειρατεία σε τουρκικό αεροσκάφος

    29/03/2003 00:00:07

    Αεροπειρατεία σε εξέλιξη βρίσκεται σε τουρκικό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση Αγκυρα -Κωνσταντινούπολη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο αεροσκάφος επιβαίνουν 200 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα και οι αεροπειρατές η εθνικότητα των οποίων παραμένει άγνωστη , όπως άγνωστα είναι και τα αιτήματά τους, κατευθύνονται στον ελλαδικό χώρο και τώρα βρίσκονται προς την περιοχή της Χίου .

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δύο μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας τύπου Φ16 απογειώθηκαν με σκοπό να εντοπίσουν το αεροσκάφος που εκδηλώθηκε η αεροπειρατεία και να το ακολουθήσουν απο κοντά μέχρι να λάβουν νεώτερη εντολή .

    Για το γεγονός ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και γίνεται σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση των αεροπειρατών είναι να το προσγειώσουν στον αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος να το ανεφοδιάσουν με καύσιμα και να κατευθυνθούν προς τη Γερμανία.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει τεθεί σε συναγερμό ο μηχανισμός ασφάλειας του αεροδρομίου και ήδη έχουνε ετοιμασθεί και μεταβαίνουν προς το αεροδρόμιο ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί για να αντιμετωπίσουν ο ενδεχόμενο της αεροπειρατείας στην περίπτωση που το αεροσκάφος προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 March 2003 - 12:30:13 UTC