Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαγδάτη: Βομβαρδισμός αγοράς, 50 νεκροί
  • [02] Ελληνική Προεδρία ΕΕ: Συμβούλιο υπουργών
  • [03] Σκανδαλίδης: Πολιτική μετανάστευσης
  • [04] Χριστοδουλάκης: Ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική
  • [05] Ρέππας: Θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία της ανεργίας
  • [06] Ραδιομαραθώνιος για τα παιδιά στο Ιράκ
  • [07] Δίκη "17Ν":Λήξη της σημερινής συνεδρίασης
  • [08] Εκατοντάδες νεκροί άμαχοι στο Ιράκ
  • [09] ΟΤΕ:Μειωμένα τιμολόγια από τις 12 Μαϊου.

  • [01] Βαγδάτη: Βομβαρδισμός αγοράς, 50 νεκροί

    28/03/2003 21:42:54

    Τουλάχιστον 50 άμαχοι νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής κατά αγοράς στη Βαγδάτη, λίγο μετά τις 6 ώρα Ελλάδος, όπως μεταδίδει το αραβικό δορυφορικό κανάλι Αλ Τζαζίρα

    Ο ανταποκριτής του καναλιού Αλ Τζαζίρα, δήλωσε οτι 51 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν στην αγορά στην συνοικία Σούλα της Βαγδάτης. ''Ενας ιρακινός μας δήλωσε οτι η έρευνα συνεχίζεται για αυτούς που έχουν παγιδευτεί κατω απο τα ερείπια'', δήλωσε και έδειξε φωτογραφίες πτωμάτων, αναμεσά τους και δυο παιδιών.

    Το εδρεύον στο Ντουμπάι τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε οτι 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και έδειξε φωτογραφίες τραυματιών σε νοσοκομείο.

    [Φώτο-567805]

    [02] Ελληνική Προεδρία ΕΕ: Συμβούλιο υπουργών

    28/03/2003 19:27:36

    Στη Βέροια, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες της άτυπης συνάντησης των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών της ΕΕ, αποφασίσθηκε να στηρίξει η Ενωση επιτόπια τους πρόσφυγες από το Ιράκ σε κέντρα φιλοξενίας, τόσο μέσα στο Ιράκ, όσο και στις όμορες χώρες. Οπως δήλωσε ο έλληνας υπουργός, Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έχει ήδη αποφασισθεί κονδύλι της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ από την ΕΕ, για την κάλυψη αυτού του σχεδίου.

    [03] Σκανδαλίδης: Πολιτική μετανάστευσης

    28/03/2003 19:04:31

    Η επεξεργασία της οδηγίας για το καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων υπηκόων από τρίτες χώρες που επιθυμούν να εγκατασταθούν μόνιμα στις χώρες της ΕΕ, αποτελεί έναν από τους στόχους της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τον Ιούνιο του 2003, όπως προβλέπεται και από τα Συμπεράσματα της Σεβίλλης.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης τόνισε ιδιαίτερα αυτό το σημείο κατά την ομιλία του στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο συνδέεται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ λόγω των αρνητικών δημογραφικών προοπτικών του πληθυσμού της Ευρώπης.

    Κοινή παραδοχή όλων επεσήμανε ο κ. Σκανδαλίδης αποτελεί η δημιουργία ενός βασικού νομοθετικού πλαισίου, που θα επιτρέψει να μιλάμε στην ΕΕ για ευρωπαϊκή πολιτική νόμιμης μετανάστευσης και ένταξης μεταναστών. Ο υπουργός σημείωσε μάλιστα ότι παρά τις επιμέρους διαφορές και διαφωνίες, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες σύγκλισης -χωρίς να είναι απαραίτητη και η ταύτιση-, των απόψεων στην ΕΕ.

    [Φώτο-405811]

    [04] Χριστοδουλάκης: Ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική

    28/03/2003 17:52:08

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ με θέμα τα αποτελέσματα της πρόσφατης Εαρινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, τα οποία, αν τα εκμεταλλευθούμε κατάλληλα, όπως είπε, είμαστε σε θέση να επισπεύσουμε την ανάπτυξη και την περαιτέρω σύγκλιση με τις άλλες οικονομίες της ΕΕ.

    Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επενδύσεων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στο ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής και γης, τις καλές εργασιακές σχέσεις, την ποιότητα των ανθρωπίνων πόρων, καθώς και στην στρατηγική γεωγραφική θέση της Ελλάδος στη νέα διευρυμένη Ευρώπη.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφερόμενος σε θέματα οικονομικής πολιτικής, επισήμανε ότι η δημοσιονομική πολιτική θα εξακολουθήσει να είναι ισορροπημένη και να επιτυγχάνει χωρίς πολιτικές σοκ αλλά σταδιακά όλο και περισσότερο τη μείωση του δημοσίου χρέους, τον περιορισμό των δημοσίων ελλειμμάτων, χωρίς όμως ποτέ να θυσιάζει το στόχο της ανάπτυξης και της περισσότερης απασχόλησης.

    Ο υπουργός Οικονομίας έδωσε επίσης έμφαση στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών που ήδη προωθούνται και επηρεάζουν θετικά τις επενδύσεις και την απασχόληση.

    [Φώτο-460213]

    [05] Ρέππας: Θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία της ανεργίας

    28/03/2003 17:38:57

    Την αισιοδοξία του για την επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων στους τομείς της απασχόλησης και της ανεργίας σε σύντομο χρονικό διάστημα εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ με θέμα τα αποτελέσματα της πρόσφατης Εαρινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία της ανεργίας, που το 2002 κυμάνθηκε στο 9,9% (μέσος όρος) σε σχέση με 10,5% το 2001. Ο κ.Ρέππας αναφέρθηκε στους τρεις παράγοντες που ''ασκούν πίεση'' στην αγορά εργασίας στην χώρα μας: Την μείωση της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα που αντισταθμίζει την αύξηση της απασχόλησης στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα, την έκταση της αδήλωτης και ανασφάλιστης ανεργίας που σκιάζει τόσο την καθοδική πορεία του ποσοστού ανεργίας όσο και την ανοδική τάση του ποσοστού απασχόλησης, καθώς και το γεγονός ότι οι δημιουργούμενες θέσεις στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την ΕΕ, είναι πλήρους απασχόλησης.

    Αναφερόμενος σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι η κοινωνική πολιτική στις παρούσες συνθήκες όχι μόνον δεν είναι περιττή πολυτέλεια -όπως θεωρούν οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις- αλλά πρωταρχική ανάγκη. Αρκεί κάποιος να μετρήσει το κόστος της έλλειψης κοινωνικών πολιτικών, είπε ο κ.Ρέππας και ανέφερε ότι, εάν κάθε πολίτης της ΕΕ λάμβανε ένα επιπλέον έτος εκπαίδευσης και κατάρτισης, η συνολική παραγωγικότητα της ΕΕ θα αυξανόταν κατά 5%.

    Από την άλλη, οι επενδύσεις σε εργασιακά πρότυπα υψηλής απόδοσης, όπως η υγεία και η ασφάλεια στον εργασιακό χώρο, αυξάνουν την παραγωγικότητα και μειώνουν τις απώλειες που προέρχονται από ατυχήματα. Συγκεκριμένα οι φτωχές ή επισφαλείς συνθήκες εργασίας υπολογίζεται ότι κοστίζουν στην οικονομία της ΕΕ περίπου το 3% του ΑΕΠ ετησίως, ενώ περίπου 500 εκατ. εργάσιμες ημέρες χάνονται κάθε έτος λόγω εργατικών ατυχημάτων.

    Ο κ.Ρεππας υπογράμμισε ότι η Ελληνική Προεδρία επανενεργοποιεί και φέρνει στην πρώτη γραμμή τη στρατηγική της Λισαβόνας, προτάσσει και αναδεικνύει τον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου ως το κύριο όπλο και το μεγάλο πλεονέκτημα της Ευρώπης για την αειφόρο ανάπτυξη, την πλήρη απασχόληση με κοινωνική συνοχή.

    [Φώτο-415375]

    [06] Ραδιομαραθώνιος για τα παιδιά στο Ιράκ

    28/03/2003 16:29:41

    Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τα παιδιά του Ιράκ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Απριλίου με κεντρικό κορμό την ΕΡΑ. Διοργανώνεται απο τη UNICEF με σκοπό την ενίσχυση των προγραμμάτων της για την ανακούφιση των παιδιών στο Ιράκ.

    Σε σημερινή συνέντευξη ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Οργάνωσης Λάμπρος Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά στο Ιράκ, στις άμεσες πρωτοβουλίες για την προώθηση και ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας και απηύθυνε έκκληση για οικονομική βοήθεια. Επίσης κάλεσε όλους τους ραδιοσταθμούς να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν, όπως είπε, απο σήμερα να καταθέτουν τη συνεισφορά τους στις παρακάτω τράπεζες:

    ΕΘΝΙΚΗ : 169/480020-64

    ΕΜΠΟΡΙΚΗ: 031/80191081

    ΑΓΡΟΤΙΚΗ: 017040044 16-70

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-001837-211

    NOVA BANK: 519829

    ALPHA BANK: 115 002002 017649 (διαδικασία Κ03)

    CITIBANK: 5502 346484

    HSBC: 002-066694-130

    Ακόμη, κατάθεση χρημάτων μπορεί να γίνεται σε όλα τα μηχανήματα αυτομάτων συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας και στο διαδίκτυο, www.unicef.gr

    Ο κ. Κανελλόπουλος, αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ, παρέθεσε τα εξής στοιχεία:

    - Ενα εκατομμύριο παιδιά διατρέχουν κίνδυνο απο τον υποσιτισμό.

    - 4,2 εκατ. παιδιά έχουν ανάγκη απο επείγουσες βασικές ιατρικές υπηρεσίες.

    - 16 εκατ. άνθρωποι έχουν ανάγκη απο πόσιμο νερό

    - 5,7 εκατ. παιδιά του δημοτικού έχουν ανάγκη απο εκπαίδευση

    Υπογράμμισε ότι η UNICEF βρίσκεται στο Ιράκ με 200 άτομα για την ανακούφιση των παιδιών.

    Εξάλλου, ήδη, έχουν εμβολιαστεί 500.000 παιδιά κατά της ιλαράς και 4.000.000 παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας. Διανέμονται ειδικά μπισκότα υψηλής θρεπτικής αξίας και θεραπευτικό γάλα σε υποσιτισμένα παιδιά, ενώ παρέχονται γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς ειδικές δεξαμενές και ταμπλέτες καθαρισμού του νερού. Μέχρι στιγμής, κατέληξε ο κ. Κανελλόπουλος η Οργάνωση έχει διανείμει ή αποθηκεύσει στο Ιράκ και τις γύρω χώρες βοήθεια αξίας περίπου 14 εκατ. δολαρίων.

    [07] Δίκη "17Ν":Λήξη της σημερινής συνεδρίασης

    28/03/2003 15:48:04

    Με τις υποθέσεις της απόπειρας δολοφονίας κατά του Γιώργου Πέτσου και του οδηγού του και της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, θα συνεχιστεί τη Δευτέρα η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δράση της ''17 Νοέμβρη''.

    Στο δικαστήριο ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων για την επίθεση που είχε δεχθεί ο Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Ταρασουλέας. Παρόντες σήμερα στη δίκη ήταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με τα παιδιά της Αλεξία και Κωνσταντίνο. Μαζί τους ήταν και ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη κ. Ισίδωρος Κούβελος. Η οικογένεια αποχώρησε λίγο πριν την διακοπή της δίκης, καθώς η διαδικασία δεν θα προχωρούσε στην εξέταση της δολοφονίας Μπακογιάννη.

    [08] Εκατοντάδες νεκροί άμαχοι στο Ιράκ

    28/03/2003 15:31:26

    Εκατοντάδες ιρακινοί άμαχοι σκοτώθηκαν αφότου οι συμμαχικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Ιράκ πριν απο εννέα ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο ιρακινός υπουργός Πληροφόρησης Μοχάμεντ Σαΐντ αλ-Σαχάφ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους που μεταδόθηκαν απο την κρατική τηλεόραση.

    Επτά ακόμη άτομα έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των χθεσινοβραδυνών βομβαρδισμών της Βαγδάτης, ενώ 26 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων κοντά στην πόλη Νατζάφ, ανέφερε ο υπουργός.Στους βομβαρδισμούς της ιρακινής πρωτεύουσας τραυματίστηκαν 92 άνθρωποι.Στις εννέα ημέρες του πολέμου σκοτώθηκαν 230 άμαχοι στην επαρχία Ντικάρ στο νότιο Ιράκ,ενώ 116 θάνατοι αναφέρθηκαν στην Βασόρα, είπε.

    Περίπου 1.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις δύο αυτές περιοχές στό νότιο Ιράκ, πρόσθεσε και για μία ακόμη φορά διέψευσε την κατοχή απο την χώρα του όπλων μαζικής καταστροφής.

    [Φώτο-568012]

    [09] ΟΤΕ:Μειωμένα τιμολόγια από τις 12 Μαϊου.

    28/03/2003 14:58:18

    Σε μια νέα σημαντική κίνηση στην τιμολογιακή της πολιτική, προχώρησε η διοίκηση του ΟΤΕ, στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής στρατηγικής που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, καθώς στο χώρο αυτό έχουν μπει δυναμικά και άλλες εταιρίες, που διεκδικούν ένα κομμάτι της συνολικής πίτας, την οποία διαχειριζόταν αποκλειστικά ο ΟΤΕ, μέχρι την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ και στη χώρα μας η απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών.

    Έτσι από την μια πλευρά υιοθετήθηκε η πολιτική μείωσης των τιμολογίων και από την άλλη η διάθεση στην αγορά, πακέτων για ιδιώτες και επιχειρηματίες, προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους.

    Συγκεκριμένα, από τις 12 Μαΐου για όλους του πελάτες του, ο ΟΤΕ θα χρεώνει κάθε Κυριακή όλα τα υπεραστικά τηλεφωνήματα σαν αστικά με 0,026 ευρώ το λεπτό. Για παράδειγμα ένα υπεραστικό τηλεφώνημα 5 λεπτών θα κοστίζει μόνο 0,13 ευρώ, μια μείωση της τάξης του 62%, ενώ ένα τηλεφώνημα μισής ώρας θα κοστίζει μόνο 0,78 ευρώ.

    Παράλληλα αρχίζει η διάθεση δύο νέων πακέτων «ΟΤΕπιλογές και «ΟΤΕπιχειρώ, που κατά την άποψη της εταιρίας, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τόσο των οικιακών όσο και των εταιρικών πελατών του ΟΤΕ. Το όφελος από τα δύο αυτά πακέτα θα είναι μειωμένα τέλη για τις διεθνείς κλήσεις μέχρι και 35% ανάλογα με τη χώρα, την ώρα κλήσης και το συνολικό λογαριασμό κίνησής τους,

    Με το πακέτο ΟΤΕπιλογές ο πελάτης, που δεν κάνει τηλεφωνήματα τις ώρες αιχμής, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και να δηλώσει από μία έως τρεις χώρες που επικοινωνεί συχνότερα, με μόνη προϋπόθεση ότι ο συνολικός μηνιαίος μου λογαριασμός κίνησης είναι πάνω από 20?. Τα οφέλη που θα έχει ο συγκεκριμένος πελάτης θα είναι ανάλογα με τη χώρα επικοινωνίας, την ημέρα και την ώρα που κάνει το τηλεφώνημα και το συνολικό ύψος της μηνιαίας κίνησής του. Η μείωση στη χρέωση θα φτάνει έως 35%. Διευκρινίζεται ότι η επικοινωνία αφορά κλήσεις σταθερής τηλεφωνίας.

    Το πακέτο ΟΤΕπιχειρώ απευθύνεται σε όσους μιλάνε περισσότερο με το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους υπάρχει επίσης επιλογή. Και εδώ οι εκπτώσεις φτάνουν το 35%.

    Οι παραπάνω μειώσεις θα ισχύουν από 12 Μαΐου 2003 και σύντομα οι πελάτες του ΟΤΕ θα μπορούν να εγγραφούν στο προγράμματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 March 2003 - 21:30:13 UTC