Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετρό: Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της σήραγγας Εθνική Αμυνα, Χαλάνδρι
  • [02] Συνάντηση Σημίτη με Ζισκάρ ντ Εστέν
  • [03] 800 εκατ. ευρώ οι ζημιές από την κακοκαιρία
  • [04] Πρωτόπαπας: Δύο πρωτοβουλίες για την κρίση στο Ιράκ
  • [05] Εθνική Τράπεζα - Μείωση κερδών.

  • [01] Μετρό: Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της σήραγγας Εθνική Αμυνα, Χαλάνδρι

    20/02/2003 20:34:17

    Με ένα θερμό χειροκρότημα, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και των κατασκευαστριών εταιρειών, υποδέχθηκαν τον μετροπόντικα ''Αθηνά'' με αφορμή την ολοκλήρωση της διάνοιξης της σήραγγας από τον σταθμό Εθνική Αμυνα έως το σταθμό Χαλάνδρι.

    Το μήκος της νέας γραμμής του Μετρό, είναι 5,9 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 3,5 ανοίχτηκαν με τον μετροπόντικα ''Αθηνά'', μέσα σε ένα χρόνο και τα υπόλοιπα 2,4 χιλιόμετρα, ανοίχτηκαν με την υπόγεια κλασική μέθοδο, του ανοιχτού ορύγματος.

    Η νέα γραμμή του μετρό, περιλαμβάνει τους σταθμούς Εθνική Αμυνα, Χαλάνδρι και Δουκίσσης Πλακεντίας και μέσω του προαστιακού σιδηροδρόμου θα φτάνει μέχρι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα γραμμή από τον Ιούνιο του 2004.

    Οι υπόλοιποι τρεις σταθμοί Χολαργός, Νομισματοκοπείο, Αγία Παρασκευή, θα παραδοθούν στο κοινό τον Ιούνιο του 2005.

    [Φώτο-550734]

    [02] Συνάντηση Σημίτη με Ζισκάρ ντ Εστέν

    20/02/2003 19:10:26

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργου Κ. Σημίτη με τον πρόεδρο της Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης, Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν.

    Η συζήτηση είχε ως αντικείμενό τις εξελίξεις σε ότι αφορά τις διεργασίες στο πλαίσιο της συνέλευσης.

    Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε τη σημερινή συζήτηση "ιδιαίτερα γόνιμη" και επεσήμανε ότι η Ελλάδα συμφωνεί απόλυτα με την εκπόνηση ενός Ευρωπαϊκού Συντάγματος από την ΕΕ το οποίο, όπως είπε ο κ. Σημίτης, "θέλουμε να ενισχύσει τις δημοκρατικές βάσεις στην ΕΕ, να φέρει την Ευρώπη κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη, να απλοποιήσει τις διαδικασίες, να κάνει την Ευρώπη πιο διαφανή και παράλληλα να διατηρήσει την αποτελεσματικότητα της ΕΕ ώστε να είναι ικανή να διαμορφώνει πολιτική και να λαμβάνει αποφάσεις και όταν στους κόλπους θα αριθμεί 25 κράτη-μέλη".

    [Φώτο-550474]

    [03] 800 εκατ. ευρώ οι ζημιές από την κακοκαιρία

    20/02/2003 18:52:05

    Στα 800 εκατ. ευρώ εκτιμά το υπουργείο Οικονομίας τις ζημιές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στις υποδομές της χώρας και στις γεωργικές καλλιέργειες.

    Το υπουργείο Οικονομίας αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπολογίσει το ακριβές κόστος των καταστροφών, ενώ ζήτησε ήδη την κοινοτική συνδρομή από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης απέστειλε επιστολή προς την αρμόδια Επίτροπο κα Schreyer, με την οποία ζητείται η κοινοτική συνδρομή.

    [Φώτο-550375]

    [04] Πρωτόπαπας: Δύο πρωτοβουλίες για την κρίση στο Ιράκ

    20/02/2003 18:12:59

    Η ελληνική προεδρία, δεν εξαντλεί τις δυνατότητες παρέμβασής της για την κρίση στο Ιράκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά λαμβάνει και άλλες δύο πρωτοβουλίες: Η μία αφορά πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την τοποθέτηση συγκεκριμένων θεμάτων εν είδη δεικτών μέτρησης της συνεργασίας του Ιράκ με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ και η άλλη, είναι το άνοιγμα προς τον Αραβικό Σύνδεσμο ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πρωτόπαπας, δήλωσε ότι οι όποιες πιέσεις προς το Σαντάμ Χουσεΐν θα πρέπει να γίνονται μέσω ΟΗΕ και όχι από μεμονωμένες χώρες, ενώ για την δήλωση των «15 και τις απειλές χρήσης βίας προς το Ιράκ που περιλαμβάνει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε το γεγονός ότι «έγινε δεκτή από το σύνολο του ευρωπαϊκού Τύπου και ανέφερε ότι «η απόφαση επανέφερε την Ευρώπη σε ενιαία στάση, άνοιξε παράθυρο στην ειρήνη και είναι ώρα να ανταποκριθεί και το Ιράκ, πλήρως στις υποχρεώσεις του.

    Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο έκδοσης δεύτερου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράκ, ο κ. Πρωτόπαπας απάντησε λέγοντας ότι «αν κρίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι χρειάζεται δεύτερο ψήφισμα, να το βγάλει. Για να βγει ψήφισμα, πρέπει να υπάρχει ευρύτατη συμφωνία και πρακτικά θα έχουμε μια απόφαση που θα δεσμεύει όλους μας.

    [05] Εθνική Τράπεζα - Μείωση κερδών.

    20/02/2003 17:15:13

    Μείωση που φθάνει το 50% σημείωσαν το 2002 σε σχέση με το 2001 τα προ φόρων κέρδη του μεγαλύτερου εγχώριου τραπεζικού Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και διαμορφώθηκαν σε 349,8 εκατ.ευρώ. Σημαντικά μειωμένο εξάλλου θα είναι και το μέρισμα που θα διανεμηθεί στους μετόχους της καθώς η πρόταση του ΔΣ προς την γενική συνέλευση θα είναι για διανομή μερίσματος 0,45 ευρώ ανά μετοχή για την χρήση του 2002 σε σχέση με 1,1 ευρώ ανά μετοχή για την χρήση 2001. Αύριο αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα, η Alpha Bank, τα οποία θα είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερα από το 2001.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 February 2003 - 21:30:12 UTC