Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καρδίτσα.
  • [02] Αρχιεπίσκοπος για εκβιασμούς
  • [03] Ισχυρές βροχές και άνεμοι το επόμενο 24ωρο σε ανατολικά και νότια
  • [04] Εγκυος η Νατάσα Καραμανλή
  • [05] Εκδήλωση για το Κυπριακό στην Πάτρα
  • [06] Συνέντευξη Θ.Πάγκαλου:''Αυτοδιαλυόμαστε''
  • [07] Προβλήματα απο τις ισχυρές βροχοπτώσεις

  • [01] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καρδίτσα.

    26/01/2003 13:30:29

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί απο χθες ο νομός Καρδίτσας, μετά απο απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας καθώς οι έντοντες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα των πεδινών δήμων της περιοχής.

    Οι πλημμύρες δημιούργησαν σοβαρά πρόβλημα και στα περιφερειακά τμήματα της πόλης της Καρδίτσας, όπου κινδύνευσαν κατοικίες και καταστήματα.

    Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του νομάρχη Καρδίτσας Βασίλη Αναγνωστόπουλου, η στάθμη του συνόλου των ποταμών του νομού βρίσκεται σε οριακό σημείο, και είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες, αν συνεχισθούν οι βροχοπτώσεις να έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα, τέτοια που θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν. Μάλιστα ο αρμόδιος βοηθός Νομάρχης Γιώργος Νούσιος, στη διάρκεια της πολύωρης χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου, μίλησε ειδικότερα για τα προβλήματα, επισημαίνοντας τα εξής:

    α) Ο ποταμός Λείψιμος στο δημοτικό διαμέρισμα Καρποχωρίου βρίσκεται σχεδόν στα όριά του και απειλεί τον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων.

    β) Σε οριακό σημείο βρίσκεται και ο ποταμός Πάμισος.

    γ) Οι ποταμοί Καλέντζης και Καράμπαλης έχουν ήδη πλημμυρίσει και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στο δημοτικό διαμέρισμα Μυρίνης.

    Το Νομαρχιακό Συμβούλιο μετά την έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε τα εξής:

    - Στηρίζει την πρόταση κήρυξης του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    - Διεκδικεί την αποπεράτωση των αντιπλημμυρικών έργων.

    - Καλεί τους πολίτες του νομού σε συνεχή εγρήγορση και συνεργασία για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

    - Αποφασίζει την καταγραφή των ζημιών το συντομότερο δυνατό.

    Πάντως ο νομάρχης κ. Αναγνωστόπουλος αναφερόμενος το πρωί στα μέτρα και στις παρεμβάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας, επισήμανε πως με τη λειτουργία όλων των αντλιοστασίων αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί η ισορροπία σε όλους τους ποταμούς της περιοχής, ενώ έκανε λόγο για τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες στις περιοχές της Κυψέλης, της Αστρίτσας, των Γουργοβιτών του Μάρκου και άλλων σημείων στο πεδινό τμήμα του νομού. Ωστόσο ο ίδιος διευκρίνισε πως ο ποταμός Σοφαδίτης που κατά το παρελθόν προξένησε τεράστιες καταστροφές σήμερα έχει ''ξεδοντιάσει'' λόγω της συγκέντρωσης του νερού στο θυρόφραγμα. Παράλληλα ερωτηθείς ποιοί είναι οι άμεσοι φόβοι του δεν παρέλειψε να τονίσει πως τον φοβίζει η υπερχείλιση των μεγάλων ποταμών της περιοχής και κυρίως του Εππινέα και του Πηνειού που έχει ''φουσκώσει'' επικίνδυνα τις τελευταίες ώρες.

    ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αισιόδοξος ωστόσο εμφανίστηκε με σημερινές δηλώσεις ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τέγος ο οποίος υποστήριξε υποστήριξε πως η κατάσταση έχει εκτονωθεί, προσθέτοντας πως οι ποταμοί που περικλείουν την πόλη της Καρδίτσας παρουσιάζουν όσο αφορά τη στάθμη τους ύφεση, τονίζοντας όμως πως τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου όσο και οι πολίτες της πόλης της Καρδίτσας θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση μέχρις ότου τα ακραία καιρικά φαινόμενα πάψουν να είναι επικίνδυνα.

    Ο ίδιος εξήγησε πως η Καρδίτσα φαίνεται να αντέχει την κακοκαιρία ενώ μέχρι τώρα είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα οι παρεμβάσεις-διανοίξεις που έγιναν από τα ειδικά συνεργεία του δήμου στους αποδέκτες των υδάτων για να μην επιστρέφει το νερό στην πόλη. Πάντως ο δήμαρχος Καρδίτσας δεν παρέλειψε να τονίσει πως το πιο σημαντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν αυτό που έχει σχέση με τη μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, λέγοντας πως εν μέρει ξεπεράστηκε με βοηθητικές ενέργειες.

    Νομός Τρικάλων Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία και οι υπηρεσίες του νομού Τρικάλων για το φόβο ακραίων πλημμυρικών φαινομένων καθώς μέχρι τώρα δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα, πέρα από τις περιοχές Πηνειάδας και Φαρκαδονας όπου οι πλημμύρες σε καλλιέργειες αποτελούν μόνιμο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Το συντονιστικό όργανο του νομαρχιακού συμβουλίου Τρικάλων συνεδρίαζε χθες το βράδυ, με στόχο να τεθούν σε διαρκή ετοιμότητα τα συνεργεία ώστε να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές Βαλομανδρίου, Νομης και Κεραμιδίου. Ο νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βαχογιάννης με δηλώσεις πάντως σήμερα τόνισε πως η όλη κατάσταση στο νομό είναι ελέγχόμενη.

    [02] Αρχιεπίσκοπος για εκβιασμούς

    26/01/2003 13:01:47

    Τη θέση της εκκλησίας στο ζήτημα του εκβιασμού Ιεραρχών, παρουσίασε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο κήρυγμά του απο το Ναό του Προφήτη Ηλία στη Ριζούπολη, στην Αθήνα. ''Τα τελευταία χρόνια απο καιρού εις καιρόν η εκκλησία βρίσκεται στο επίκεντρο ορισμένων δήθεν σκανδάλων, μιας παραφιλολογίας που τάχα αποβλέπει να διορθώσει τα κακώς κείμενα αλλά στην πραγματικότητα αποσκοπεί να γκρεμίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου προς την εκκλησία'', τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος φέρνοντας και δύο πρόσφατα παραδείγματα, αυτό της προσκύνησης των εικόνων και εκείνων των εκβιασμών.

    Για το τελευταίο ειδικότερα σημείωσε ότι ''ο αναγκαίος μαϊντανός πρέπει πάντοτε να είναι η εκκλησία, είτε φταίει είτε όχι, είτε είναι αναμεμειγμένη είτε όχι''.

    Ταυτόχρονα κάλεσε τους πιστούς να μην παρασύρονται ''απο συκοφαντίες και διαβολές που σχεδόν κάθε μέρα ακούγονται είτε απο τα ΜΜΕ είτε στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις. Να μην πιστεύετε ούτε τα μισά απ'όσα ακούτε'', κάλεσε ο κ. Χριστόδουλος.

    Κλείνοντας το κήρυγμά του παρατήρησε πως ''δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε απο τις επιθέσεις'', παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι στην εκκλησία υπάρχει και το ανθρώπινο στοιχείο.

    [Φώτο-519033]

    [03] Ισχυρές βροχές και άνεμοι το επόμενο 24ωρο σε ανατολικά και νότια

    26/01/2003 12:50:46

    Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία σημειώνει ότι το επόμενο 24ωρο θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

    Επίσης, στα πελάγη θα επικρατήσουν άνεμοι που κατά τόπους θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ. Τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές της χώρας έως αύριο. Ομως, παραμένουν τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι σφοδρές καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα στην Αττική και στο νομό Καρδίτσας.

    Απο τις βροχοπτώσεις έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ζημιές στις περιοχές Δήλεσι, Σκάλα Ωρωπού στην Αττική. Επίσης, στην Αθήνα έχει δοθεί εντολή προκειμένου να εκκενωθεί μία πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία, λόγω καθίζησης του εδάφους, καθώς στο σημείο εκείνο γίνονται έργα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

    Στην Καρδίτσα ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης των ποταμών Ενιππέας και Φαρσαλίτης. Επίσης, έχουν πλημμυρίσει χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών.

    [Φώτο-528807]

    Απο τις πρωϊνές ώρες χιονίζει στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ σε αρκετές περιοχές η συγκοινωνία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Χιόνια αναμένεται να πέσουν σήμερα και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και της Αττικής, ενώ κύριο χαρακτηριστικό σε όλη τη χώρα είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Υφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται απο αύριο. Στα πελάγη πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ κλειστά είναι τα πορθμεία Ρίου-Αντιρρίου, Αγ. Νικολάου-Αιγίου και Καβάλας-Πρίνου.

    [04] Εγκυος η Νατάσα Καραμανλή

    26/01/2003 12:38:28

    Με μια λιτή ανακοίνωση το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, έκανε γνωστό, σήμερα το μεσημέρι, ότι η κ. Νατάσα Καραμανλή είναι έγκυος στον 4ο μήνα και κυοφορεί δίδυμα.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Κώστας και η Νατάσα Καραμανλή αναμένουν με χαρά να γίνουν γονείς και σημειώνεται ότι η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στον 4ο μήνα κυήσεως και ότι κυοφορεί δίδυμα

    [Φώτο-522084]

    [05] Εκδήλωση για το Κυπριακό στην Πάτρα

    26/01/2003 12:28:21

    Την αποδοχή του σχεδίου Ανάν μετά τις διορθωτικές παρεμβάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αφετηρία διαπραγμάτευσης για επίλυση του Κυπριακού, στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας χθες το βράδυ στις εργασίες διημερίδας για το ρόλο των περιφερειακών ΜΜΕ στο Κυπριακό πρόβλημα.

    Τη διημερίδα οργάνωσαν η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων και η Ενωση Κυπρίων νομού Αχαϊας, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαϊας.

    Πριν την έναρξη των εργασιών υπογράφηκε πρωτόκολλο αδελφοποίησης της -ΕΣΗΕΠΗΝ και της Ενωσης Συντακτών Κύπρου απο τους προέδρους Απόστολο Βουλδή και Ανδρέα Κανάουρο, αντίστοιχα.

    Στην εκδήλωση εισηγητές ήταν ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ Ανδρέας Χριστοδουλίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο πρόεδρος της Ενωσης Περιοδικού Τύπου Θανάσης Παπανδρόπουλους.

    Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΕΣΗΕΑ και της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς και Ευβοιας. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, ο αντινομάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Ανδρέας Πολυβίου.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Μαρία Θωμά, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, Θεόφιλος Βασιλείου και τοπικές αρχές. Ο Ανδρέας Κανάουρος διάβασε μήνυμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Στην ομιλία του ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε τον ιδιαίτερα θετικό ρόλο των ΜΜΕ κατά τις πρόσφατες εξελίξεις του Κυπριακού ζητήματος και είπε ότι η κυβέρνηση της Κύπρου έχει τώρα τον πρώτο λόγο και πρέπει να διαπραγματευθεί δυναμικά. Αν η βελτίωση του σχεδίου Ανάν είναι στη σωστή κατεύθυνση για δίκαιη και βιώσιμη λύση, τότε η Ελλάδα μπορεί να υπογράψει. Αν τη συζήτηση τόνισε την κάναμε πριν τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, τότε ασφαλώς το σχέδιο Ανάν δεν θα είχε αυτή την ευμενή αποδοχή. Υπάρχουν αδυναμίες πολλές. Το σχέδιο Ανάν, όμως, πρόσθεσε, κατοχυρώνει τις δικές μας θέσεις, πχ ένα κράτος, μια διεθνή προσωπικότητα κλπ. Η Κύπρος εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός.

    Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας, ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, έχει κοντινές σκέψεις για το Κυπριακό. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και ο δημοσιογραφικός κόσμος με αναλύσεις και διεξαγωγή διαλόγου στα πλαίσια των εθνικών συμφερόντων. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε επίσης αναφορά στον αείμνηστο υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη και τη συνεργασία του με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, ώστε να καταλήξουμε στις σημερινές εξελίξεις.

    Απο την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, επισήμανε ότι η απόφαση της Κοπεγχάγης αποτελεί σημαντική θετικη πράξη και είναι μια σημαντική εξέλιξη στην πολιτική ιστορία της Κύπρου. Εμείς στρατευόμαστε τώρα στην κατάρρευση του τείχους του αίσχους. Το Κυπριακό κάποτε δεν πουλούσε για τα ΜΜΕ. Σήμερα όμως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Τα περιφερειακά ΜΜΕ μπορούν και συμβάλουν στην ανάδειξη των εθνικών μας θεμάτων. Η ΝΔ πιστεύει ότι όταν ασκήσει εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να νιώθεις το βάρος για την άσκησή της, να έχεις συμπλέγματα κατωτερότητας. Οταν ασκείς εξωτερική πολιτική δεν κάνεις δημόσιες σχέσεις.

    Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος επισήμανε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες του προέδρου Κ. Καραμανλή για μία δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Τόνισε, δε, ότι η λύση που συζητείται σήμερα, δεν είναι δίκαιη. Σήμερα μιλάμε για νομιμοποίηση τετελεσμένων. Εξομοιώνεται η πλειοψηφία με τη μειοψηφία. Η παρουσία πάντως της Κύπρου στην ΕΕ δημιουργεί μία νέα ώθηση στα πράγματα.

    Οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας, κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος, δέχθηκαν το σχέδιο Ανάν ως βάση διαπραγμάτευσης. Το σχέδιο αυτό έχει σοβαρές αδυναμίες. Είναι ανάγκη να υπάρξει σημαντική βελτίωση.

    Στη σημασία και το ρόλο που αποδίδουν τα περιφερειακά ΜΜΕ στην προβολή των εθνικών θεμάτων και ιδιαίτερα του Κυπριακού, αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής του ΑΠΕ Ανδρέας Χριστοδουλίδης, επισημαίνοντας ότι η πορεία τους είναι ανοδική τα τελευταία χρόνια, ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Με συνολικές πωλήσεις 250 χιλιάδων φύλλων την ημέρα. Εχει ενισχυθεί η εμφάνισή τους, η αρθρογραφία τους και γενικά υπάρχει πολυφωνία. Μερικές εφημερίδες, πρόσθεσε, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο εκείνες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

    Σε ότι αφορά την προβολή του Κυπριακού, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι με βάση μελέτη τα περιφερειακά ΜΜΕ επιδεικνύουν περισσότερη ευαισθησία στα εθνικά θέματα. Υπενθύμισε έρευνα του 1999 που έγινε για την ποιοτική ανάλυση και παρουσίασε τηλεγραφημάτων του ΑΠΕ απο τη διεθνή επικαιρότητα με ειδικό εθνικό ενδιαφέρον. Ετσι η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας πχ δημοσίευσε διπλάσια τηλεγραφήματα απο άλλες δύο μεγάλες εφημερίδες των Αθηνών, σε μία περίοδο όπου είχαμε τον βομβαρδισμό του Κοσόβου. Στην ίδια εφημερίδα και φυσικά σε πολλές άλλες περιφερειακές το Κυπριακό φιλοξενείται στις πρώτες σελίδες. Υπάρχει αρθρογραφία και πλήρης κάλυψη για το περιεχόμενο του σχεδίου Ανάν. Η σημασία που αποδίδουν τα περιφερειακά ΜΜΕ για το Κυπριακό είναι τεράστια, κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

    Ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου Θανάσης Παπανδρόπουλος, ανέφερε ότι με την ένταξή της στην ΕΕ η Κύπρος μπαίνει σε μία αγορά 445 εκατομ. καταναλωτών. Η Ευρώπη μετά απο δύο παγκόσμιους πολέμους και 62 τοπικούς καλείται να ζήσει τώρα εν ειρήνη, θέτοντας τις βάσεις για την πολιτική της Ενωσης.

    Σε ό,τι αφορά, πρόσθεσε, την Κύπρο μετά τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης τα προβλήματα τα έχει η τουρκοκυπριακή κοινότητα. Η Ελλάδα πρέπει να βοηθήσει την Τουρκία να ενταχθεί στην ΕΕ, στο κοινό δηλαδή σύστημα αξιών δημοκρατίας και ελευθερίας.

    Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με ομιλίες του υφυπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Γεωργακόπουλου, του προξένου της Κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα Σταύρου Αυγουστίδη, του βουλευτή Στέλιου Παπαθεμελή, του πρώην υπουργού Ανδρέα Ζαϊμη κα.

    [06] Συνέντευξη Θ.Πάγκαλου:''Αυτοδιαλυόμαστε''

    26/01/2003 08:54:00

    Νέες αιχμές κατά της κυβέρνησης αφήνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    ''Κινυνεύουμε να αυτοδιαλυθούμε, έπρεπε να έχει γίνει μία στροφή προς τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου'', δηλώνει ο κ. Πάγκαλος και καλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μπεί στη μάχη.

    ''Απαιτείται αλλαγή στο ύφος διακυβέρνησης, υπάρχει αλαζονεία'', αναφέρει ο πρώην υπουργός και σημειώνει ότι ''το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τον κ. Σημίτη και θα υποστεί τις συνέπειες''.

    Προσθέτει ότι δεν λαμβάνει υπόψη του τους μηχανισμούς και τις ηγεσίες και δεν είναι υπάλληλος κανενός, ενω σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές, αναφέρει ότι μέχρι τώρα έχει ''μια σταθερή υστέρηση έναντι της Νέας Δημοκρατίας''.

    Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στο θέμα των εκβιασμών και την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σημειώνει οτι ''η κυβέρνηση θα έχει τεράστιο πολιτικό όφελος αν τσακίσει αυτά τα κυκλώματα'', ενω εκτιμά οτι ''η αντιπολίτευση δεν έχει την πρόθεση να το κάνει'' γιατί αυτή όπως τονίζει ''είναι ακόμα περισσότερη διαπλεκόμενη απο το ΠΑΣΟΚ''.

    Κάνει λόγο επίσης για έλλειμα λειτουργίας του θεσμικού συστήματος, τονίζοντας οτι ''οι εισαγγελείς υπεισέρχονται σε διάφορα θέματα στα οποία απο καιρό θα έπρεπε να έχουν επέμβει''.

    [Φώτο-513156]

    [07] Προβλήματα απο τις ισχυρές βροχοπτώσεις

    26/01/2003 07:56:53

    Σημαντικά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι σφοδρές καταιγίδες που έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    Τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα στην Αττική και το νομό Καρδίτσας. Ειδικότερα, στην Αττική έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια και καταστήματα στο Δήλεσι, στη Σκάλα Ωρωπού και το Μαρκόπουλο.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε επιφυλακή, ενώ συνιστά στους οδηγούς να μην κινούνται στις περιοχές αυτές. Επίσης, στην Αθήνα έχει εκκενωθεί προληπτικά απο τους ενοίκους της μία πολυκατοικία, στη Νέα Ιωνία, λόγω καθίζησης του εδάφους, καθώς στο σημείο εκείνο γίνονται έργα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

    Παράλληλα, σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες αρχές στον Κηφισσό για το ενδεχόμενο επιδείνωσης του καιρού.

    Στην Καρδίτσα ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης των ποταμών Ενιππέα και Φαρσαλίτη.

    Απο τις συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν πλημμυρίσει χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, ενώ κινδύνευσαν αρκετές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

    Στο μεταξύ, χιονίζει στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ σε αρκετές περιοχές η συγκοινωνία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Χιόνια αναμένεται να πέσουν σήμερα και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και της Αττικής, ενώ ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται απο αύριο.

    Στα πελάγη πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ κλειστά είναι να πορθμεία Ρίου-Αντιρρίου- Αγ. Νικολάου-Αιγίου, Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας και Καβάλας-Πρίνου.

    [Φώτο-522527]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 January 2003 - 12:30:14 UTC