Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διώξεις για εισαγωγή ναρκωτικών σε Κορυδαλλό
  • [02] Συνεχίζονται οι πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ για Ιράκ
  • [03] Σημαντική παρέμβαση Ερντογάν για Κυπριακό
  • [04] ΥΠΕΘΟ:Παράταση στη ρύθμιση της εξαετίας.

  • [01] Διώξεις για εισαγωγή ναρκωτικών σε Κορυδαλλό

    02/01/2003 13:19:26

    Ποινική δίωξη για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, σε βαθμό κακουργήματος, κατοχή ναρκωτικών και ανθρωποκτονία εξ αμελείας, άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά Γρηγόρης Πεπόνης, εναντίον της Ντόρα-Κάρμεν Βιγιάμπα, υπήκοο Αργεντινής και του Δημήτιου Πένια, οι οποίοι μια μέρα πριν την Πρωτοχρονιά είχαν παραδώσει - μέσω της Βιγιάμπα- άγνωστη ποσότητα ηρωϊνης στην κρατούμενη Σοφία Μπακέα 39 χρόνων.

    Τη δίωξη για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας άσκησε και κατά τριών κρατουμένων γυναικών για τη διακίνηση των ναρκωτικών μέσα στις φυλακές.

    Τέλος, ο κ.Πεπόνης άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά της διευθύντριας των φυλακών Ελισάβετ Σαριλάβα και της υποδιευθύντριας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

    [Φώτο-502980]

    [02] Συνεχίζονται οι πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ για Ιράκ

    02/01/2003 12:44:50

    Με άλλους 15.000 στρατιώτες, που θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες στον Περσικό Κόλπο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην περιοχή, ενόψει μίας πιθανής επίθεσης κατά του Ιράκ.

    Αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν χθες ραντάρ στο νότιο Ιράκ, όπου σύμφωνα με τη Βαγδάτη ένας Ιρακινός έχασε τη ζωή του και άλλοι 3 τραυματίσθηκαν.

    Στο μεταξύ οι επιθεωρητές του ΟΗΕ που πραγματοποιούν ελέγχους εδώ και 35 ημέρες στο οπλοστάσιο του Ιράκ, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν όπλα μαζικής καταστροφής, θα δώσουν το απόγευμα στη δημοσιότητα ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών.

    [Φώτο-519811]

    [03] Σημαντική παρέμβαση Ερντογάν για Κυπριακό

    02/01/2003 12:21:22

    Σημαντική δημόσια παρέμβαση στο Κυπριακό πραγματοποίησε ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία ενδεχομένως δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις στο φλέγον αυτό θέμα.

    Ο κ.Ερντογάν εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Ραούφ Ντενκτάς και τον κάλεσε να μην αγνοήσει τις τελευταίες εναντίον του διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Ζήτησε ταυτόχρονα την αλλαγή της πολιτικής της Αγκυρας στο Κυπριακό.

    ''Αν δεν βρεθεί μια απόφαση στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης ως τις 28 Φεβρουαρίου τα πράγματα θα χειροτερεύσουν'', δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό. ''Δεν θέλω να ακολουθήσω την πολιτική στο Κυπριακό που ακολουθήθηκε τα τελευταία 30 έως 40 χρόνια'', τόνισε χαρακτηριστικά ο τούρκος ηγέτης.

    Σημειώνεται οτι οι συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον Ντενκτάς πρόκειται να επαναληφθούν στις 8 Ιανουαρίου. Μία ημέρα νωρίτερα, ο ειδικός εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβάρο ντε Σότο ξεκινά νέα περιοδεία στην περιοχή, ενώ στην Κύπρο αναμένεται εντός του Ιανουαρίου και ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Τόμας Γουέστον.

    Σήμερα ο Ραούφ Ντενκτάς συναντάται στα κατεχόμενα με τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών κομμάτων για συζήτηση του σχεδίου Ανάν και των χειρισμών της τουρκοκυπριακής πλευράς.

    Σύμφωνα με τουρκοκυπριακές εφημερίδες, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αξιώνουν την παραίτηση του Ντενκτάς.

    Δημοσκοπήσεις εξάλλου, στα κατεχόμενα δείχνουν οτι οι Τουρκοκύπριοι τάσσονται υπέρ της υπογραφής συμφωνίας στο Κυπριακό, με βάση το έγγραφο του Κόφι Ανάν.

    [Φώτο-523929]

    [04] ΥΠΕΘΟ:Παράταση στη ρύθμιση της εξαετίας.

    02/01/2003 12:00:09

    Στην παράταση της προθεσμίας για την υπαγωγή των φορολογούμενων

    στη ρύθμιση των ανέλεγκτων υποθέσεων της εξαετίας 1993-1998 προσανατολίζεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση εντός της κανονικής προθεσμίας να μπορούν να υποβάλουν αίτηση και κατά τους πρώτους μήνες του 2003 και να κλείσουν τα βιβλία τους με βάση τη συγκεκριμένη ρύθμιση εφόσον, όμως, καταβάλλουν τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 January 2003 - 12:30:13 UTC