Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Κηφισσό,Πεντέλη, Σχινιά
  • [02] Στα τέλη Ιανουαρίου το τμήμα της Αττικής Οδού Γέρακα-Αθηνών Λαμίας
  • [03] Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα
  • [04] Ενημέρωση υπαλλήλων για μέτρα κατά του καπνίσματος
  • [05] Ακατάλληλο προσωρινά το νερό στην Κατερίνη

  • [01] Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Κηφισσό,Πεντέλη, Σχινιά

    12/12/2002 14:14:34

    Η περιφέρεια Αττικής άρχισε τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στον Κηφισσό, αλλά και σε άλλα σημεία, όπως η Πεντέλη. Πρόκειται για κτίσματα όπου έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

    Στην περιοχή του Κηφισσού σήμερα έγιναν κατεδαφίσεις σε εγκαταστάσεις της εταιρίας ΑΤΕΡΜΩΝ στο ρέμα της Χελιδωνούς, παρουσία του εισαγγελέα αλλά και υπαλλήλων της Πολεοδομίας. Πρόκειται για εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα σημεία της πρώτης ζώνης προστασίας του Κηφισσού. Επίσης κατεδαφίσεις έγιναν στην περιοχή της Πεντέλης. ''Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 παρεμβάσεις, ενώ μέσα στο προσεχές διάστημα (πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα) θα γίνουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων και στην περιοχή του Σχινιά.

    Την ευθύνη της όλης επιχείρησης έχει ο περιφερειάρχης Αττικής Μιχ. Κυριακίδης.

    [02] Στα τέλη Ιανουαρίου το τμήμα της Αττικής Οδού Γέρακα-Αθηνών Λαμίας

    12/12/2002 14:14:27

    Στα τέλη του προσεχούς Ιανουαρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρο το τμήμα της Αττικής Οδού, απο την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας μέχρι και τον Γέρακα και θα συνδεθεί έτσι με το ήδη υπάρχον τμήμα της Αττικής Οδού, που φθάνει μέχρι το αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'', όπως ανακοίνωσε το πρωί η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου.

    Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα ανακουφίσει πάρα πολύ την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων. Ενα ΙΧ αυτοκίνητο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων της Αττικής Οδού, θα χρειάζεται 15 λεπτά για να φθάσει απο την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος''.

    Το τμήμα αυτό της Αττικής Οδού παραδίδεται νωρίτερα απο το αρχικό του χρονοδιάγραμμα, ενώ με ταχείς ρυθμούς κατασκευάζονται και τα υπόλοιπα τμήματα του σημαντικού αυτού οδικού άξονα, που θα εκτείνεται απο την Ελευσίνα μέχρι το αεροδρόμιο. ''Είναι ένα σημαντικό έργο, που θα αποσυμφωρήσει την κυκλοφορία στην Αττική και παραδίδεται νωρίτερα απο τα αρχικά χρονοδιαγράμματα'', δήλωσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ

    Βάσω Παπανδρέου, που επισκέφθηκε το πρωί το συγκεκριμένο τμήμα της Αττικής Οδού, που είναι μήκους 11 χιλιομέτρων, αλλά και τον σταθμό της επέκτασης της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ στη Δουκ. Πλακεντίας, ο οποίος θα λειτουργεί παράλληλα ως αμαξοστάσιο της συγκεκριμένης γραμμής.

    Η κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι υπάρχει ειδική μέριμνα για δενδροφύτευση σε όλα τα πλαϊνά τμήματα της Αττικής Οδού, επειδή έχει πέσει πολύ τσιμέντο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι απο το τέλος του προσεχούς Ιανουαρίου θα υπάρξει μία μικρή αύξηση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό, αύξηση η οποία, όπως τόνισε, θα είναι η μικρότερη δυνατή. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα τιμή των διοδίων για τα ΙΧ θα είναι της τάξεως των 2 ευρώ.

    Και τα έργα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Η επέκταση της γραμμής 2 προς το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και το Σταυρό θα είναι έτοιμη πριν την Ολυμπιάδα του 2004 και σε συνδυασμό με την κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου θα φθάσει το ΜΕΤΡΟ μέχρι το αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος''.

    [Φώτο-523793]

    [03] Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα

    12/12/2002 13:21:31

    Τηλεφώνημα για βόμβα στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, έχει αναστατώσει απο τις 12.05 την αστυνομία και τους υπεύθυνους του ΜΕΤΡΟ, που έχουν σταματήσει την κυκλοφορία των τρένων. Το τηλεφώνημα έγινε απο άγνωστο στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Ο άνθρωπος που τηλεφώνησε είπε ότι σε μία ώρα θα εκραγεί βόμβα στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, χωρίς όμως να αναφέρει οργάνωση.

    Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί της ασφάλειας, που ερευνούν το σταθμό, για να διαπιστώσουν αν η απειλή είναι πραγματική ή πρόκειται για φάρσα.

    [04] Ενημέρωση υπαλλήλων για μέτρα κατά του καπνίσματος

    12/12/2002 13:20:36

    Την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ δέχθηκε σήμερα στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Κ. Σκανδαλίδης για να ενημερώσουν τους υπαλλήλους του υπουργείου για τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος στο Δημόσιο.

    Ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής, κάλεσε τους υπαλλήλους που είχαν συγκεντρωθεί, να συναισθανθούν τους κινδύνους που προκαλεί το κάπνισμα, καθώς, όπως προκύπτει απο έρευνες, μειώνει ως και 15 χρόνια τη ζωή των καπνιστών. Αλλά ακόμη και όταν δεν συντομεύει τη ζωή τους, προκαλεί σοβαρές ασθένειες, όπως η αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ενώ δημιουργεί προβλήματα στην καρδιά και τα αγγεία.

    Η Ελλάδα -όπως είπε ο κ. Στεφανής- πρωταγωνιστεί στο κάπνισμα και κατατάσσεται ως προς αυτό το θέμα, στις τριτοκοσμικές χώρες. Ωστόσο, δεν πρέπει να ληφθούν αστυνομικά μέτρα αλλά και όσα ληφθούν δεν θα πρέπει να παραβιάζουν τα βασικά ατομικά δικαιώματα.

    Ενα απο τα μέτρα που έχουν ληφθεί, σε συνεργασία με την ΕΕ, είναι η απαγόρευση διαφημίσεων προϊόντων καπνού απο τα ΜΜΕ και αυτό είναι ήδη ευρωπαϊκός νόμος.

    Ο καπνιστής δεν πρέπει να είναι υπό διωγμό αλλά να του διασφαλίζεται κατάλληλος χώρος για να καπνίζει, συνέχισε ο υπουργός.

    Στις ΗΠΑ που ο νόμος είναι αυστηρός σ'αυτό το θέμα, καπνίζει σήμερα ένας στους οκτώ, ενώ πριν ληφθούν τα μέτρα ήταν ένας στους δύο.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, δήλωσε πως η προσπάθεια είναι σημαντική και πως οι υπάλληλοι συμφωνούν με τα μέτρα και χαριτολογώντας δήλωσε ότι προτίθεται να κόψει το τσιγάρο όταν θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο.

    Τέλος, ο κ. Σκανδαλίδης είπε πως το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις.

    [05] Ακατάλληλο προσωρινά το νερό στην Κατερίνη

    12/12/2002 13:16:19

    Στο νερό του δικτύου της πόλης της Κατερίνης οφείλονται τελικά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το τμήμα Χημείας του ΑΠΘ στα δείγματα νερού που εξετάστηκαν εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια και διάφορα μικρόβια.

    Έτσι μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η εταιρία ύδρευσης της Κατερίνης ζήτησε από τους καταναλωτές να μην πίνουν νερό από τις βρύσες τους για μια ακόμα εβδομάδα.

    Παράλληλα ενημέρωσε τους κατοίκους ότι θα μπορούν να καταναλώνουν και πάλι άφοβα νερό αφού πρώτα αποκατασταθούν οι βλάβες στο δίκτυο και απολυμανθεί το νερό στις δεξαμενές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 December 2002 - 12:30:14 UTC