Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ληστεία σε τράπεζα στη Νέα Ερυθραία
  • [02] Ρασμούσεν: Η κύπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ
  • [03] Παραδόθηκε σε Κληρίδη-Ντενκτάς το αναθεωρημένο σχέδιο για Κυπριακό.
  • [04] Σήμερα το νέο αναθεωρημένο σχέδιο Ανάν για Κυπριακό
  • [05] Συνάντηση Σημίτη-Ράσμουσεν
  • [06] Βερελής:Η Ολυμπιακή θα καταθέσει έφεση
  • [07] Σταδιακή βελτίωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ
  • [08] Εορταστικό ωράριο καταστημάτων
  • [09] Συνάντηση Σημίτη - Αθνάρ
  • [10] Alpha Bank - Private Banking - Εκτιμήσεις - Δραστηριότητες.
  • [11] Πρωτόπαπας:Ο Κ.Σημίτης θα ηγηθεί στις εκλογές του 2004
  • [12] Αύξηση επιδόματος ανεργίας απο ΟΑΕΔ
  • [13] Οικονομική ενίσχυση αστυνομικών,λιμενικών,πυροσβεστών.
  • [14] Αναβλήθηκε η δίκη για τους 8 τόνους κοκαϊνης
  • [15] Μείωση πληθωρισμού το Νοέμβριο.
  • [16] Ληστείες σε τράπεζες

  • [01] Ληστεία σε τράπεζα στη Νέα Ερυθραία

    10/12/2002 14:09:55

    Αγνωστος με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Εθνικής, στη Νέα Ερυθραία, στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαρ. Τρικούπη και αφού απέσπασε 5.000 ευρώ εξαφανίστηκε.

    Η ληστεία έγινε στις 11 το πρωί και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ληστής διέφυγε με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, που ήταν σταθμευμένη κοντά στην τράπεζα.

    Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας, στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος, έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    [02] Ρασμούσεν: Η κύπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ

    10/12/2002 13:02:03

    Η Κύπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ, ακόμα και αν δεν καταστεί μία λύση του Κυπριακού πριν τη σύνοδο της Κοπεγχάγης, δήλωσε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντερς φοκ Ρασμούσεν, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

    Ο κ. Ρασμούσεν απηύθυνε έκκληση προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο να φθάσουν σε μία συμφωνία για την επίλυση του Κυπριακού, πριν απο την Κοπεγχάγη, υπογραμμίζοντας ότι η ένταξη μίας

    επανενωμένης νήσου ''προτιμάται σαφώς απο την ΕΕ''.

    Παράλληλα επισήμανε ότι δεν υπάρχει ''άμεση διασύνδεση'' ανάμεσα στη χορήγηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και την επίλυση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι όλες οι υποψήφιες χώρες πρέπει να πληρούν τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης για να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    [03] Παραδόθηκε σε Κληρίδη-Ντενκτάς το αναθεωρημένο σχέδιο για Κυπριακό.

    10/12/2002 12:52:37

    Το αναθεωρημένο σχέδιο της πρότασης του γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για το Κυπριακό παρέδωσε το πρωί ο Αλβάρο ντε Σότο, στους κυρίους Γλαύκο Κληρίδη και Ραούφ Ντενκτάς.

    Στο σχέδιο έχουν ληφθεί υπόψη οι αντιρρήσεις που εξέφρασαν οι δύο πλευρές στο αρχικό σχέδιο.

    Ο κ.ντε Σότο ανακοίνωσε ότι ο κ.Ανάν ζήτησε από τους κυρίους Κληρίδη και Ντενκτάς να είναι διαθέσιμοι αν χρειαστεί για συνομιλίες στην Κοπεγχάγη.

    Ο κ.Κληρίδης έχει καλέσει για το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τις νέες εξελίξεις.

    Ο γενικός εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Εθνη υποστηρίζουν ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για επίτευξη συμφωνίας πριν από τη σύνοδο της Κοπεγχάγης. Πρέπει είπε, να υπάρξει έστω και μικρό χρονικό διάστημα στις δύο πλευρές να μελετήσουν το αναθεωρημένο σχέδιο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

    [04] Σήμερα το νέο αναθεωρημένο σχέδιο Ανάν για Κυπριακό

    10/12/2002 10:56:56

    Σήμερα αναμένεται τα Ηνωμένα Εθνη να υποβάλουν το νέο αναθεωρημένο σχέδιο λύσης του Κυπριακού, με την προσδοκία ότι θα γίνει αποδεκτό, έστω και ως περίγραμμα, μέχρι τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης.

    Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο θα έχει σήμερα δύο νέες συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κληρίδη, καθώς και μία με το Ραούφ Ντενκτάς.

    Το νέο αναθεωρημένο σχέδιο αναμένεται να διαλαμβάνει κάποιες βελτιώσεις, ιδιαίτερα ως προς τη μεταβατική περίοδο, που αναμένεται να μειωθεί σε 6-9 μήνες, ρητή πρόνοια για μείωση των εποίκων κατά 35.000, πρόνοιες για αύξηση του αριθμού των προσφύγων που θα επιστρέψουν στο τουρκοκυπριακό τμήμα της Κύπρου και έμφαση στο δικαίωμα ιδιοκτησίας παρά στο δικαίωμα για αποζημίωση.

    [05] Συνάντηση Σημίτη-Ράσμουσεν

    10/12/2002 10:56:48

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Δανό ομόλογό του και προεδρεύοντα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αντερς Ράσμουσεν, όπου σύμφωνα με πληροφορίες συζητούνται η διεύρυνση της ΕΕ, η ένταξη της Κύπρου και η επίλυση του Κυπριακού.

    Η ελληνική πλευρά επιδιώκει και θέλει τη λύση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου γιατί πιστεύει ότι χωρίς αυτή τη λύση η Κύπρος θα έχει δυσκολίες στο μέλλον, δήλωσε ο κ. Σημίτης χθες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πάτ Κοξ. Ο κ. Κοξ από πλευράς του είχε σημειώσει ότι συμμερίζεται την άποψη του πρωθυπουργού, ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε να υπάρξει μια συμφιλίωση.

    [06] Βερελής:Η Ολυμπιακή θα καταθέσει έφεση

    10/12/2002 10:56:41

    «H Ολυμπιακή Αεροπορία θα συνεχίσει οπωσδήποτε να λειτουργεί. Εάν η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβάλει στην Ολυμπιακή να επιστρέψει κάποια ποσά στο ελληνικό δημόσιο, η εταιρεία θα κάνει χρήση του νομίμου δικαιώματός της, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. και θα καταθέσει έφεση εντός 60 ημερών, καθώς και κάθε άλλο ένδικο μέσο, τόνισε χθες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής.

    Παράλληλα χθες άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συμβούλων της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α. (Εθνική, Alpha Bank, Εμπορική) και της «Golden Aviation του εφοπλιστή κ.Ρέστη, που κρίθηκε ο προτιμητέος υποψήφιος.

    [07] Σταδιακή βελτίωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ

    10/12/2002 10:56:34

    Υποχώρηση των ακραίων καιρικών φαινομένων από το απόγευμα προβλέπει η ΕΜΥ.

    Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι νομοί Πιερίας και Λάρισας, εξαιτίας των καταστροφών που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες. Στην περιοχή μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο δήλωσε οτι μετά την καταγραφή των ζημιών θα καταβληθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες.

    Στην περιοχή της Κατερίνης πάνω από 80 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, που πιθανότατα προκλήθηκε από το νερό. Ολα τα άτομα ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.

    Σε μεγάλο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου, κυρίως στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα, η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, εξαιτίας των χιονοπτώσεων, ενώ ο υδράργυρος άγγιξε και τους -7 βαθμούς Κελσίου. Στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, ένας σέρφερ έχασε τη ζωή του. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στα γύρω ορεινά της Αττικής.

    Δεμένα παραμένουν στα λιμάνια τα πλοία, καθώς στα πελάγη πνέουν άνεμοι έως και 10 μποφόρ. Κανονικά όμως λειτουργεί η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

    [08] Εορταστικό ωράριο καταστημάτων

    10/12/2002 10:56:27

    Από μεθαύριο Πέμπτη τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Το Σάββατο θα κλείνουν στις 5 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι την Κυριακή 22 του μηνός τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Σε επιφυλακή έχει τεθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας κατά την περίοδο των γιορτών. Παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώνουν επάρκεια σε καταναλωτικά αγαθά.

    [09] Συνάντηση Σημίτη - Αθνάρ

    09/12/2002 21:38:57

    Στη Μαδρίτη, ταύτιση απόψεων διαπιστώθηκε στην διάρκεια συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του ισπανού ομόλογού του. Οι κύριοι Σημίτης και Αθνάρ συμφώνησαν στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς προϋποθέσεις, στην σύνοδο της Κοπεγχάγης, καθώς και στην συνέχιση των διαπραγματεύσεων για λύση του κυπριακού, και μετά τις 12 Δεκεμβρίου. Συμφώνησαν επίσης στο να αποστελεί ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία, σχετικά με την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ. Στο μεταξύ, η Κύπρος είναι από σήμερα η πρώτη υποψήφια χώρα, που ολοκλήρωσε της ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

    [10] Alpha Bank - Private Banking - Εκτιμήσεις - Δραστηριότητες.

    09/12/2002 17:23:58

    Έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στο τομέα της τραπεζικής μεγάλων ιδιωτών πελατών (private banking) δίνει ο Όμιλος της Alpha Bank μέσω της περαιτέρω διεύρυνσης των υπηρεσιών και προίόντων της στον τομέα αυτό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Μεγάλη Βρετανία (Alpha Bank London και Alpha Bank Jersey).

    Όπως ανέφεραν στο Λονδίνο σε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του τομέα private banking της Alpha Bank ο Μαρίνος Γιαννόπουλος, εντεταλμένος γενικός διευθυντής της τράπεζας και ο Δημήτρης Βερροιόπουλος διευθυντής της Διεύθυνσης Alpha Private Bank, οι προοπτικές ανάπτυξης των εργασιών στον τομέα αυτό στην χώρα μας είναι ευοίωνες. Ειδικότερα σύμφωνα με εκτιμήσεις της τράπεζας, στην Ελλάδα υπάρχουν 240.000 περίπου πελάτες μεσαίας και υψηλής περιουσίας ενώ η αγορά στον τομέα αυτό φθάνει τα 40 δισ.ευρώ. Ειδικότερα οι πελάτες private banking υψηλής κινητής περιουσίας υπολογίζονται σε 40.000 με μέσο χαρτοφυλάκιο 500.000 ευρώ ενώ οι πελάτες private banking μεσαίας κινητής περιουσίας υπολογίζονται σε 200.000 με μέσο χαρτοφυλάκιο 100.000 ευρώ. Στην κινητή περιουσία περιλαμβάνονται ρέπος, αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές και ομόλογα και όχι καταθέσεις Ταμιευτηρίου. Στην Ευρώπη η αγορά του private banking υπολογίζεται σε 4,9 εκατ.πελάτες με μέσο χαρτοφυλάκιο 650.000 ευρώ.

    Όπως επισήμαναν τα στελέχη της Alpha Bank, οι κυριότερες τάσεις στον τομέα της τραπεζικής μεγάλων ιδιωτών πελατών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι η σημαντική ανάπτυξη του onshore private banking και η ταυτόχρονη ισχυρή παρουσία του offshore private banking. Επίσης στον τομέα της τραπεζικής μεγάλων ιδιωτών πελατών σταδιακά εκτιμάται ότι θα επικρατήσει και στην Ευρώπη η τάση της ''ανοικτής αρχιτεκτονικής'' που με απλά λόγια σημαίνει διανομή τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών τρίτων από ένα τραπεζικό όμιλο. Στην Ελλάδα η Alpha Bank διαθέτει δίκτυο 17 μονάδων private banking στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας που στελεχώνονται από 100 εξειδικευμένα στελέχη. Στην Μεγάλη Βρετανία η τράπεζα διαθέτει την Alpha Bank London και την Alpha Bank Jersey που επίσης προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα private banking.

    [11] Πρωτόπαπας:Ο Κ.Σημίτης θα ηγηθεί στις εκλογές του 2004

    09/12/2002 16:16:19

    Ας το πάρουν όλοι απόφαση ότι ο Κώστας Σημίτης θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που θα γίνουν το 2004, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με σενάρια που φέρουν τον πρωθυπουργό να κινεί διαδικασίες διαδοχής του μετά τη λήξη της προεδρίας της ΕΕ.

    Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος, υπάρχει απόφαση του Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία, το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει την επόμενη εκλογική του νίκη με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι είναι και επιθυμία του ίδιου του κ. Σημίτη να είναι ο ίδιος επικεφαλής.

    Ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε επίσης ότι με την ηγεσία του κ. Σημίτη και το έργο της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.

    Σε ερώτηση εξάλλου σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές και οι ευρωεκλογές το Μάιο του 2004 και αν υπάρχει σχετική βολιδοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα αυτό, ο κ. Πρωτόπαπας απάντησε ότι μέσα στα σενάρια που συζητούνται είναι και αυτό της ταυτόχρονης διεξαγωγής των δυο εκλογών.

    Θα ήταν ευκτέο, πρόσθεσε, να γίνουν οι εκλογές ταυτόχρονα και όχι να έχουμε δυο εκλογικές αναμετρήσεις σε σύντομο διάστημα. Πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρξει σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους μετά την ενημέρωση ο κ. Πρωτόπαπας ήταν κατηγορηματικός ότι σχετικά με το χρόνο των εθνικών εκλογών δεν πρόκειται να υπάρξει οτιδήποτε που να κινείται έξω από το πλαίσιο του Συντάγματος.

    [12] Αύξηση επιδόματος ανεργίας απο ΟΑΕΔ

    09/12/2002 16:16:12

    Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά 7%, θα εισηγηθεί η διοίκηση του ΟΑΕΔ, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (11 Δεκεμβρίου) του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

    Η αναπροσαρμογή του επιδόματος, θα ισχύσει απο την 1.1.2003 και θα αφορά όλους τους επιδοτούμενους ανέργους ανεξαρτήτως της ημερομηνίας της πρώτης εγγραφής τους.

    Σύμφωνα με την πρόταση της διοίκησης, το βασικό ημερήσιο επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται στα 11,32 απο 10,58 ευρώ και το ανώτατο ημερήσιο επίδομα ανεργίας φθάνει τα 11,97 απο 11,19 ευρώ. Η επιπλέον επιβάρυνση του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ απο την αύξηση του επιδόματος, υπολογίζεται στα 38,850.000 ευρώ.

    [13] Οικονομική ενίσχυση αστυνομικών,λιμενικών,πυροσβεστών.

    09/12/2002 16:16:05

    Σημαντική οικονομική ενίσχυση θα λάβουν οι αστυνομικοί όλων των βαθμών καθώς και οι πυροσβέστες και οι υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι υπηρετούν στην Υπηρεσία Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Με απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας ικανοποιείται το αίτημα των αστυνομικών και τους χορηγείται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2002 μηνιαίο επίδομα το οποίο για το βαθμό του αστυφύλακα είναι 375 ευρώ, για τον ανώτατο δε βαθμό του αντιστρατήγου 1.050 ευρώ.

    Μετά την αφαίρεση των κρατήσεων (που φθάνει το 40%) το επίδομα για το χαμηλότερο βαθμό του αστυφύλακα, πυροσβέστη και λιμενοφύλακα είναι 225 ευρώ, για δε το βαθμό του αντιστρατήγου και των αντίστοιχων στα άλλα σώματα θα είναι 675 ευρώ.

    [14] Αναβλήθηκε η δίκη για τους 8 τόνους κοκαϊνης

    09/12/2002 15:20:43

    Για τις 23 Ιουνίου αναβλήθηκε απο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη 7 Ελλήνων που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων κοκαϊνης. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2000 μετά την κατάσχεση σε χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας του πλοίου ''Σουέρτε 1'' με φορτίο 8 τόνους κοκαϊνης.

    Το πλοίο που ανήκει σε εταιρία ελληνικών συμφερόντων είχε φορτώσει τα ναρκωτικά στην Βενεζουέλα και είχε προορισμό την Ευρώπη. Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε σε συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις αρχές πολλών άλλων χωρών.

    Κατηγορούμενοι ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης για την υπόθεση είναι οι Ιωάννης και Ηλίας Λαιμός, ο Φίλιππος Μακρής, ο Αγγελος Κανάκης, ο Θεόδωρος Φάτσης, ο Νίκος Μαυριδόγλου και ο Κωνσταντίνος Αθανασίου. Ολοι οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι, λόγω παρέλευσης του 18μηνου ορίου προφυλάκισής του.

    Ο Ηλίας Λαιμός, 55 ετών, που θεωρείται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, είχε συλληφθεί στην Γαλλία και εκδόθηκε στην Ελλάδα πριν λίγες μέρες. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης.

    [15] Μείωση πληθωρισμού το Νοέμβριο.

    09/12/2002 13:38:37

    Μείωση στο 3,6% παρουσίασε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο, απο 3,7% τον Οκτώβριο, όπως προκύπτει απο τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σε μέσα επίπεδα το δωδεκάμηνο Νοέμβριος 2001-2002 ο πληθωρισμός παρουσίασε αύξηση 3,6% σε σχέση με το αντίστοιχο 12μηνο πέρυσι.

    Η μικρή μείωση του πληθωρισμού το Νοέμβριο οφείλεται σε ανατιμήσεις σε είδη διατροφής και κυρίως στο αρνί, το κατσίκι και τα νωπά λαχανικά. Τα είδη αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ παρουσίασαν αύξηση κατά 0,7%. Μείωση κατά 0,6% παρουσίασαν οι υπηρεσίες στέγασης, κυρίως λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Επίσης, κατά 0,6% μειώθηκαν και οι τιμές στις υπηρεσίες μεταφορών, λόγω της πτώσης της τιμής της βενζίνης.

    Αναλυτικότερα, απο τα στοιχεία της ΕΣΥΕ προκύπτει ότι τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών το Νοέμβριο παρουσίασαν τα εισιτήρια των πλοίων (7,3%), οι νωπές πατάτες (5,5%), τα νωπά λαχανικά (4,7%), το αρνί και το κατσίκι (3,5%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών παρουσιάστηκαν στα εξής είδη: στο πετρέλαιο θέρμανσης (5,7%), στη βενζίνη (4,4%) και στο ελαιόλαδο (1,4%).

    - Αμετάβλητος στο 3,9% παρέμεινε ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή το Νοέμβριο, όπως ανακοινώθηκε απο την ΕΣΥΕ.

    [16] Ληστείες σε τράπεζες

    09/12/2002 13:00:28

    Ληστεία απο 3 ένοπλους, με λεία 17,5 χιλιάδες ευρώ, σημειώθηκε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Λιοσίων 117 στην Αθήνα.

    Οι δράστες, κατάφεραν να αφοπλίσουν το φρουρό της τράπεζας και αφού άρπαξαν τα χρήματα, διέφυγαν πεζή.

    Μία ώρα αργότερα, ένοπλος, ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Εγνατίας Τράπεζας, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 20 στο Περιστέρι και αφού απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης διέφυγε πεζός και απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

    Στο μεταξύ το υποκατάστημα της Γιούρομπανγκ στην οδό Πατησίων 325, προσπάθησαν να ληστέψουν χθές άγνωστοι.

    Οι δράστες μπήκαν στην τράπεζα απο ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας εξουδετέρωσαν το συναγερμό και έκοψαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις.

    Στη συνέχεια προσπάθηκαν με τροχό και οξυγόνο να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο και το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων, αλλά απέτυχαν και έφυγαν άπραγοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 December 2002 - 12:30:49 UTC