Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επιφυλακή για το κύμα κακοκαιρίας
  • [02] Την επόμενη εβδομάδα η απάντηση της Κύπρου στον γγ του ΟΗΕ
  • [03] Στην Αγκυρα την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών
  • [04] Δηλώσεις Μίλερ και Αθνάρ για το Κυπριακό
  • [05] Οχι Συνασπισμού σε μελλοντική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ
  • [06] 24ωρη απεργία αύριο των οδηγών ταξί στην Αττική
  • [07] ΕΕ: Ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς

  • [01] Σε επιφυλακή για το κύμα κακοκαιρίας

    01/12/2002 19:25:31

    Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει από το μεσημέρι όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και τους θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, η ένταση των οποίων θα φτάσει και τα εννέα μποφόρ. Στην Αττική οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή στην περιοχή του Κηφισσού, προκειμένου να αποτραπούν τα φαινόμενα του παρελθόντος με πλημμυρισμένα σπίτια, λόγω υπερχείλισης του ποταμού. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα αυτά, στα οποία θα προστεθούν και χιόνια στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδος, θα συνεχιστούν και αύριο και θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα και από τα δυτικά.

    [02] Την επόμενη εβδομάδα η απάντηση της Κύπρου στον γγ του ΟΗΕ

    01/12/2002 19:24:51

    Την τελική του απάντηση για τα σημεία που η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί αλλαγές επί του σχεδίου Ανάν, αναμένεται να δώσει στον γγ του ΟΗΕ, την προσεχή Τρίτη η Τετάρτη, ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, ενώ στενεύουν τα χρονικά περιθώρια μέχρι Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, στις 12 του μηνός. Η απάντηση αυτή αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο το απόγευμα στη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου και θα δοθεί γραπτώς στον απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ, Αλβάρο Ντε Σότο. Ωστόσο, άγνωστη παραμένει η στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς και συγκεκριμένα του Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος αναρρώνει στη Νέα Υόρκη και συνεχίζει την παρελκυστική του τακτική. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων επισήμανε δεν μπορεί να δεχτεί το κείμενο αν δεν γίνουν αλλαγές και πρόσθεσε, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προθεσμίες στις διαπραγματεύσεις.

    [03] Στην Αγκυρα την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών

    01/12/2002 19:24:44

    Κορυφώνονται την εβδομάδα που αρχίζει αύριο οι διπλωματικές προσπάθειες της ελληνικής πλευράς για το Κυπριακό, αλλά και για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή τη σύνοδο της Κοπεγχάγης. Ιδιαίτερης σημασίας χαρακτηρίζεται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη στην Αγκυρα ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Αύριο ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας Χόρχε Σαμπάϊο, που θα επισκεφθεί την Αθήνα για την υπογραφή της δικύρυξης προσωπικοτήτων για την υποστήριξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

    [04] Δηλώσεις Μίλερ και Αθνάρ για το Κυπριακό

    01/12/2002 19:24:37

    Την εκτίμηση ότι το σχέδιο Ανάν είναι πολύ καλό, μπορεί να λειτουργήσει και να αποτελέσει τη βάση όχι μόνο για διαπραγματεύσεις, αλλά και για συμφωνία, διατύπωσε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Πρόσθεσε επίσης ότι στο σχέδιο αυτό υπάρχουν πολλές λευκές σελίδες, οι οποίες πρέπει να γεμίσουν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Πάντως ο αμερικανός πρέσβης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, κατά πόσο επαρκεί ο χρόνος για επίτευξη συμφωνίας μέχρι τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης. Η επίλυση του πολιτικού προβλήματος δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, επανέλαβε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, σε δηλώσεις του στην Κέρκυρα, όπου συμμετείχε στη σύνοδο της Διεθνούς των Κεντρώων Δημοκρατών. Δεν υπάρχει καμμία προϋπόθεση, η Κύπρος θα μπεί στην ΕΕ, στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός πρωθυπουργός και χαρακτήρισε πολύ καλό το σχέδιο Ανάν.

    [05] Οχι Συνασπισμού σε μελλοντική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

    01/12/2002 19:24:30

    Τέρμα στη σεναριολογία περί μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Συναπισμού, έθεσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, κόβοντας ουσιαστικά τις γέφυρες με το κυβερνών κόμμα. Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κωνσταντόπουλος ξεκαθάρισε ότι τον ΣΥΝ δεν τον απασχολεί κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι στόχος του κόμματός του στις προσεχείς εκλογές είναι να αποδοκιμαστεί η κυβερνητική πολιτική. Δεν γίνεται πολιτική με ευφάνταστες σεναριολογίες και επικοινωνιακές συνταγές, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος.

    [06] 24ωρη απεργία αύριο των οδηγών ταξί στην Αττική

    01/12/2002 19:24:22

    Χωρίς ταξί θα μείνει η Αττική αύριο απο τις 5 τα ξημερώματα, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα του κλάδου. Ζητούν αύξηση των κομίστρων και ελεύθερη πρόσβαση στους λεωφορειοδρόμους.

    [07] ΕΕ: Ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς

    01/12/2002 17:28:28

    Μέσα σε ένα διήμερο, η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε και δίνει στους Ελληνες βαμβακοπαραγωγούς γύρω στις 30 δρχ. το κιλό για το προϊόν τους (περσινής και φετινής σοδιάς).

    Αντιστρέφοντας ένα βαρύ κλίμα που υπήρχε στις Βρυξέλλες και μετά από σκληρές διαπραγματευτικές προσπάθειες, η ελληνική κυβέρνηση

    (υπουργός Γεωργίας Γ. Δρύς και υφυπουργός Γεωργίας Βαγγ. Αργύρης) πέτυχε:

    -Να αυξηθεί η ελάχιστη τιμή παραγωγού κατά 9 περίπου δρχ. το κιλό. Ετσι, από σήμερα, οι παραγωγοί που παραδίνουν το βαμβάκι τους στα εκκοκκιστήρια θα εισπράττουν ως ελάχιστη τιμή 226,7 δρχ. το κιλό, από 218,2 δρχ. που εισέπρατταν μέχρι τώρα.

    Η τιμή αυτή θα δοθεί στο ένα τρίτο σχεδόν της παραγωγής - βαμβακιού καθώς από μια αναμενόμενη παραγωγή 1.100.000 τ. -ποσότητα που δέχτηκε η αρμόδια Επιτροπή- στα εκκοκκιστήρια έχουν ήδη παραδοθεί 720.000 τόνοι.

    Ο υφυπουργός Γεωργίας Βαγγέλης Αργύρης ανέφερε ότι η ανωτέρω απόφαση της αρμόδιας επιτροπής αποδεικνύει την αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η Επιτροπή κλωστικών ινών, τόνισε, αποδέχτηκε τα στοιχεία που έστειλε το υπουργείο Γεωργίας, δεχόμενη την αποτελεσματικότητα των ελέγχων που γίνονται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 December 2002 - 21:30:16 UTC