Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιφυλακή για Κηφισσό-Επισκέψεις Σκανδαλίδη-Καραμανλή.
  • [02] Μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα ΠΑΟ-Φενέρ μπαχτσέ
  • [03] Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για τη 17Ν
  • [04] Λήστεψαν την Ενωση Συνεταιρισμών στο Ηράκλειο
  • [05] Επίσκεψη Καραμανλή στον Κηφισό.
  • [06] Ληστείες σε τράπεζες σε Αθήνα και Θεσ/κη-Σύλληψη δράστη

  • [01] Επιφυλακή για Κηφισσό-Επισκέψεις Σκανδαλίδη-Καραμανλή.

    08/11/2002 14:17:33

    Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει ο κρατικός μηχανισμός εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, που όπως έχει προειδοποιήσει η ΕΜΥ, αναμένεται το βράδυ. Η χθεσινή νεροποντή προκάλεσε την υπερχείλιση του Κηφισού, τα νερά του οποίου δεν συγκρατήθηκαν απο τις προστατευτικές μπάρες και ξεχύθηκαν στους δρόμους της περιοχής, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα στο Μοσχάτο. Από νωρίς το πρωί συνεργεία των εργοληπτικών εταιρειών κλείνουν τις τρύπες στα σιδερένια φράγματα που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του συγκεκριμένου σημείου, στον Κηφισό και τοποθετούν τσουβάλια με άμμο έτσι ωστε σε περίπτωση που το ποταμι και πάλι "φουσκώσει" τα νερά να μην υπερχειλίσουν.

    Το μεσημέρι επισκέφθηκε την περιοχή ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Κώστας Σκανδαλίδης και όπως δήλωσε θα γίνει το ανθρωπίνως δυνατό για να μην υπάρξουν ζημιές και θύματα στο μέλλον. Είιπε επίσης οτι υπάρχουν φανερές ευθύνες για τα προβλήματα που δημιούργησε η υπερχείλιση του Κηφισού χθες στις περιοχές Ρέντη, Μοσχάτου και Φαλήρου.

    Νωρίτερα στην περιοχή περιόδευσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση τονίζοντας οτι για τέταρτη φορά μέσα σε δύο μήνες πλημμύρισε ο ποταμός Κηφισός ''διασύροντας την αξιοπιστία της κυβέρνησης και παρασύροντας τα κούφια λόγια οτι έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα''. Την κατηγόρησε επίσης, οτι σπαταλά χρονο και χρήμα χωρίς αποτέλεσμα και σημείωσε οτι και πάλι επιχειρεί να μετακυλήσει τις ευθύνες της χωρίς να βλέπει και να ακούει τίποτα.

    [02] Μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα ΠΑΟ-Φενέρ μπαχτσέ

    08/11/2002 13:48:24

    Ευρεία σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκού-Φενερμπαχτσέ την ερχόμενη Πέμπτη στο γήπεδο ''Απόστολος Νικολαϊδης'' στη λεωφ. Αλεξάνδρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του διευθυντή αστυνομίας Αθηνών ταξίαρχου Νίκου Τσιράκη στο αστυνομικό Μέγαρο.

    Στη σύσκεψη πήραν μέρος όλοι οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που θα διατεθούν, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γκαγκάτσης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ-ΠΑΟ, Άγγελος Φιλιππίδης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Αντώνης Αντωνιάδης και άλλοι αρμόδιοι αθλητικοί παράγοντες.

    Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή τα μέτρα θα είναι πρωτοφανή και δρακόντεια. Θα διατεθούν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί των ΜΑΤ, της υποδιεύθυνσης μέτρων τάξης, της ασφάλειας, της τροχαίας και άλλων υπηρεσιών. Θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου (μία σε απόσταση τεσσάρων στενών γύρω από το γήπεδο, μία περιμετρικά του γηπέδου και μία στις εισόδους). Η τουρκική αποστολή και οι φίλαθλοι θα μεταβούν και θα αναχωρήσουν από το γηπέδο συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

    Το σχέδιο της αστυνομίας έχει δοθεί και σε εκπρόσωπο της τουρκικής πρεσβείας και αναμένεται απάντηση από τους Τούρκους παράγοντες για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα τη Δευτέρα.

    [03] Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για τη 17Ν

    08/11/2002 13:45:17

    Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ανάκριση για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.

    Οι εφέτες ανακριτές κκ Λεωνίδας Ζερβομπεάκος, Χάρης Μπίρμπος και Πάνος Πετρόπουλος περάτωσαν το έργο τους και κλείνουν τη δικογραφία προκειμένου να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Εφετών κ. Κυριάκο Καρούτσο που επόπτευσε το ανακριτικό έργο, για να καταθέσει την πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση αναμένεται να εκδοθεί λίγο πριν ή λίγο μετά τα Χριστούγεννα ενώ η δίκη για την υπόθεση θα προσδιοριστεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους.

    [04] Λήστεψαν την Ενωση Συνεταιρισμών στο Ηράκλειο

    08/11/2002 13:13:11

    Ένοπλη ληστεία με λεία 75000 ευρώ έγινε σήμερα τα ξημερώματα στα Πεζά Ηρακλείου, σε βάρος της Ένωσης Συνεταιρισμών. Συγκεκριμένα,σήμερα τις πρωινές ώρες στην κοινότητα Καλλονής του Δήμου Ν.Καζαντζάκη πέντε άγνωστοι δράστες με απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον υπάλληλο της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης χώρου που εκτελούσε καθήκοντα φύλαξης των εγκαταστάσεων της Ένωσης Συνεταιρισμού Πεζών και αφού πήραν τα κλειδιά της εισόδου των γραφείων και του συναγερμού, τον έδεσαν και τον μετέφεραν με το υπ αρ. ΗΚΑ 5558 ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του σε χώρο πλησίον των γραφείων. Εκεί παρέμειναν δύο από τους δράστες και οι υπόλοιποι τρεις αφού άνοιξαν την είσοδο των γραφείων,μπηκαν μέσα και με τη χρησιμοποίηση οξυγόνου παραβίασαν χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των εβδομήντα πέντε χιλιάδων ευρώ περίπου και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο που περιείχε διάφορα έγγραφα της Ένωσης. Οι δράστες αναζητούνται ενώ προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καστελλίου.

    [05] Επίσκεψη Καραμανλή στον Κηφισό.

    08/11/2002 12:14:07

    ''Κανείς δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, το ανάστημα και το φιλότιμο να παραιτηθεί'', δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή του Κηφισού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα απο τις πλημμύρες. Ο κ.Καραμανλής επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση τονίζοντας οτι για τέταρτη φορά μέσα σε δύο μήνες πλημμύρισε ο ποταμός Κηφισός ''διασύροντας την αξιοπιστία της κυβέρνησης και παρασύροντας τα κούφια λόγια οτι έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα''. Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι σπαταλά χρονο και χρήμα χωρίς αποτέλεσμα,σημειώνοντας οτι και πάλι επιχειρεί να μετακυλήσει τις ελπίδες της χωρίς να βλέπει και να ακούει τίποτα. Ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι δεν μπορούν οι κυβερνώντες να κρύψουν την ''ακραία ανεπάρκειά'' τους επικαλούμενοι ακραία καιρικά φαινόμενα,σημειώνοντας πως είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες με την πρώτη δυνατή βροχή και τις τριτοκοσμικές εικόνες οι οποίες διασύρουν διεθνώς τη χώρα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου για τα έργα στον Κηφισό,ο οποίος τόνισε πως ήταν λάθος ο σχεδιασμός,αφού το έργο, όπως είπε, ξεκίνησε ανάποδα. Επίσης,ο κ.Καραμανλής επισκέφθηκε πλημμυρισμένους χώρους και παρακολούθησε τις διαδικασίες απάντλησης των υδάτων από το υπόγειο μιας επιχείρησης.

    [06] Ληστείες σε τράπεζες σε Αθήνα και Θεσ/κη-Σύλληψη δράστη

    08/11/2002 11:36:12

    Συνελήφθη στην Παλλήνη Αττικής, ο Ευάγγελος Στεφανάτος 33 ετών, ο οποίος το πρωί με την απειλή όπλου λήστεψε το υποκατάστημα της NOVA BANK στη λεωφόρο Μαραθώνος 38.

    Ο δράστης αφού απέσπασε απο τα ταμεία 3.000 ευρώ, τράπηκε σε φυγή, συνελήφθη όμως λίγα λεπτά αργότερα από αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή.

    Ληστεία απο τρείς ένοπλους σημειώθηκε το πρωί και στο υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας στην Καλλιθέα Αττικής, στην οδό Δαβάκη 50.

    Οι δράστες ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν απο τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν τρέχοντας.

    Τέλος στη Θεσσαλονίκη ένοπλος, εισέβαλε στο υποκατάστημα της ''Εγνατίας Τράπεζας'' στην περιφερειακή οδό Ευόσμου και αφού αφαίρεσε από τα ταμεία άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό κατάφερε να διαφύγει


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 November 2002 - 12:30:22 UTC