Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Βερολίνο ο Κώστας Σημίτης
  • [02] Τουρκικά αεροσκάφη-FIR Αθηνών-παραβάσεις
  • [03] Αρνηση συσσίτιου από κρατούμενους για 17 Νοέμβρη
  • [04] Στην Αθήνα κλιμάκιο της ΔΟΕ
  • [05] Σοβαρά προβλήματα απο καταιγίδα στην Αθήνα.
  • [06] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Μητσοτάκη για Πρόεδρο Δημοκρατίας

  • [01] Στο Βερολίνο ο Κώστας Σημίτης

    07/11/2002 20:10:21

    Στο Βερολίνο βρίσκεται απόψε ο πρωθυπουργός όπου αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον γερμανό καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ΕΕ, με αφορμή την ελληνική προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2003. Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση που διατύπωσε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, ο οποίος αποσυνέδεσε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ από την πολιτική επίλυση του προβλήματος.

    [02] Τουρκικά αεροσκάφη-FIR Αθηνών-παραβάσεις

    07/11/2002 20:10:12

    Εξι σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών προέβησαν σήμερα σε δέκα παραβάσεις των κανόνων ενάεριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα 18 τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά, ενώ σε τρεις περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Σε δύο περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν δύο πολιτικά αεροσκάφη, ένα της Ολυμπιακής και ένα των κυπριακών αερογραμμών.

    [03] Αρνηση συσσίτιου από κρατούμενους για 17 Νοέμβρη

    07/11/2002 20:09:58

    Σε 48ωρη προειδοποιητική άρνηση συσσιτίου, προχωρούν ορισμένοι κρατούμενοι για συμμετοχή στη 17Ν στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Οι κρατούμενοι ζητούν ελεύθερη επικοινωνία με τους δικηγόρους, κατάργηση της απομόνωσης, ανοιχτά κελιά και ο προαυλισμός τους να γίνεται όπως στους άλλους κρατούμενους. Επίσης διαμαρτύρονται γιατί δεν παραδίδεται στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και Αγγελική Σωτηροπούλου το διδακτικό υλικό των πανεπιστημίων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

    [04] Στην Αθήνα κλιμάκιο της ΔΟΕ

    07/11/2002 20:09:45

    Σημαντική πρόοδο σε βασικά Ολυμπιακά έργα, διαπίστωσε σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΟΕ μετά από επισκέψεις τους σε διάφορα έργα. Ο κ.Οσβαλντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας και ζήτησε να συνεχιστεί με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς. Ωστόσο, επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι αξιωματούχοι της ΔΟΕ για τα έργα στο Ελληνικό και το ΟΑΚΑ, καθώς και την κατασκευή του τραμ, μετά και τις αναμενόμενες αντιδράσεις των νεοεκλεγέντων δημάρχων. Ο κ.Οσβαλντ το απόγευμα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ενώ το βράδι είχε συνομιλίες με κλιμάκιο υπουργών στο υπουργείο Πολιτισμού.

    [05] Σοβαρά προβλήματα απο καταιγίδα στην Αθήνα.

    07/11/2002 16:00:03

    Σοβαρά προβλήματα απο καταιγίδα στην Αθήνα.

    Υπότιτλος:

    Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Αθήνα απο την ισχυρή καταιγίδα που εκδηλώνεται. Ο ποταμός Κηφισσός βρίσκεται σε οριακό σημείο, η οδός Πειραιώς και οι γύρω δρόμοι κυρίως στη γέφυρα της Πειραιώς, έχουν πλημμυρίσει, και η κυκλοφορία στην περιοχή είναι αδύνατη.

    Τα νερά ξεφεύγουν και από τις ειδικές σιδερένιες πόρτες στο ποτάμι και διαχέονται στους γύρω δρόμους, του Ρέντη και του Μοσχάτου.

    Τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και των εργολάβων που βρίσκονται επιτόπου καταβάλλουν προσπάθειες να κρατηθούν τα νερά στην κοίτη του Κηφισσού.

    Επίσης, ο ΗΣΑΠ πραγματοποιεί δρομολόγια μόνο απο Κηφισσιά μέχρι τον Ταύρο.

    Η τροχαία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κινούνται χωρίς σοβαρό λόγο με τα οχήματά τους.

    Για την κρισιμότητα της κατάστασης πραγματοποιείται σύσκεψη στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη.

    Στην Ελευσία, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ, απεγκλωβίστηκε απο άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, οδηγός ΙΧ, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε απο τα νερά.

    Στην Αθήνα, επικρατεί κυκλοφοριακό χάος, φανάρια δεν λειτουργούν, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις απο αρκετές περιοχές, για παροχή βοήθειας.

    [06] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Μητσοτάκη για Πρόεδρο Δημοκρατίας

    07/11/2002 14:45:17

    Για απαράδεκτη και καθεστωτική λογική που κινείται εκτός πολιτικής ηθικής και επιστρέφει σε άλλες καταδικασμένες εποχές, έκανε λόγο το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη βουλή, οτι η κυβέρνηση πιέζει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υπογραφή Προεδρικών Διαταγμάτων σχετικά με τη μαραθώνια διαδρομή.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε οτι οταν δεν γίνεται το δικό μας οι θεσμοί ασθενούν, ενω κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή να λάβει σαφή θέση.

    Το πρωί κ.Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ-1 επανήλθε με νέες επικριτικές δηλώσεις κατα του προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με την υπογραφή πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για τη μαραθώνια διαδρομή. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η άποψη του κ. Στεφανόπουλου ότι δεν χρειάζεται να ρωτήσει την αντιπολίτευση για να εκδώσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποτελεί οπισθοδρόμηση για το δημοσιο βίο σε σχέση με την άποψη που εφάρμοσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ότι δηλαδή πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παίρνει τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης, πριν υπογράψει.Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε,

    απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική επίπτωση,αν αρνηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπογράψει,γιατί,όπως είπε, είναι δικό του προνόμιο και δικαίωμα και είναι απο τα ελάχιστα δικαιώματα που έχει κρατήσει ο Πρόεδρος.Ο Κ.Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι ο κ. Στεφανόπουλος ασφαλώς και μπορούσε να μην υπογράψει και γι αυτό, όπως είπε, ο ίδιος λέει πως η άποψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν σωστότερη.Εν πάση περιπτώση, πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, δεν υπάρχει κανένα θέμα αντιδικίας ούτε καμία μομφή εναντίον ουδενός, αλλά είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει νηφάλια για το τι είναι το καλύτερο για την πορεία του δημόσιου βίου.

    Η προεδρία της Δημοκρατίας απάντησε με ανακοίνωσή της στην οποία σημειώνει ότι για την έκδοση των πράξεων αυτών δεν απαιτείται η έγκριση της αντιπολίτευσης.

    [Φώτο-508044]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 November 2002 - 21:30:16 UTC