Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 17Ν-Προθεσμία για απολογία πήρε ο Γιωτόπουλος
  • [02] Χριστοδουλάκης:Καμμία απόφαση για ΦΠΑ σε νέα ακίνητα
  • [03] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
  • [04] 17Ν-Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Γιωτόπουλος
  • [05] Συνάντηση Χριστοδουλάκη με ΑΔΕΔΥ
  • [06] Συνάντηση Στεφανόπουλου με πρόεδρο Ν.Αφρικής
  • [07] Κανονικά οι πτήσεις της ΟΑ
  • [08] Αντιπολεμική πορεία αύριο στην Αθήνα
  • [09] Ληστεία σε τράπεζα στον Ταύρο

  • [01] 17Ν-Προθεσμία για απολογία πήρε ο Γιωτόπουλος

    30/10/2002 14:25:17

    Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη ζήτησε και έλαβε απο τον εφέτη - ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ο οποίος αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών μετά απο συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.

    Ο ανακριτής έλαβε απολογίες απο τους Θωμά Σερίφη και Βασίλη Τζωρτζάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σερίφης φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στη ληστεία των ΕΛΤΑ στο Αιγάλεω το 1988, την κλοπή όπλων απο το στρατόπεδο Συκουρίου το 1989 και την κλοπή μπαζούκας απο το Πολεμικό Μουσείο το 1990.

    Ο Τζωρτζάτος φέρεται να ανακάλεσε τους προηγούμενους ισχυρισμούς του και να παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην οργάνωση το διάστημα 1986 έως 1992 οπότε και υποστηρίζει οτι αποχώρησε λόγω πολιτικής διαφωνίας που είχε.

    Ο Τζωρτζάτος που βαρύνεται με συνολικά 39 πράξεις φέρεται να υποστηρίζει οτι είχε μόνο βοηθητικό ρόλο στην οργάνωση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Τζωρτζάτος έχει αναθέσει στον συνήγορό του να μελετήσει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη με μηνύσεις καθώς υποστηρίζει οτι στην Ασφάλεια υπέστη βασανιστήρια στο στάδιο της προανάκρισης

    [02] Χριστοδουλάκης:Καμμία απόφαση για ΦΠΑ σε νέα ακίνητα

    30/10/2002 13:42:33

    Με νέα αναθεωρημένη πρόβλεψη για το ΑΕΠ καταρτίζεται ο προϋπολογισμός του 2003 που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα του επόμενου μήνα.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη δήλωσε οτι ο προϋπολογισμός κατατίθεται με βάση νέα υπόθεση για το ρυθμό αύξησης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος χαμηλότερη απο το 4,1% που προέβλεπε το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, προκειμένου να απεικονίζει σε ρεαλιστική βάση τα νέα δεδομένα της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε οτι με τον πρωθυπουργό συζήτησαν τις βασικές κατευθύνσεις του νέου προϋπολογισμού ενόψει και της αυριανής συζήτησης στην Κυβερνητική Επιτροπή.

    Οι κατευθύνσεις αυτές όπως διευκρίνησε ο υπουργός θα είναι οι εξής:

    -Αύξηση των δαπανών του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

    -Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους καθώς και η περιστολή των δημοσίων δαπανών με μέτρα που θα οδηγούν στο συνολικότερο νοικοκύρεμα του Δημοσίου.

    Οσον αφορά στο θέμα της εισαγωγής του ΦΠΑ στα νέα ακίνητα ο κ. Χριστοδουλάκης είπε οτι δεν έχουν ακόμη ληφθεί αποφάσεις

    [03] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

    30/10/2002 12:39:04

    Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 9 ως τις 2 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

    Ο σύλλογος εργαζομένων υποστηρίζει ότι το ΕΚΑΒ με τη σημερινή του δύναμη δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις μισές ανάγκες του πληθυσμού.

    [04] 17Ν-Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Γιωτόπουλος

    30/10/2002 12:38:57

    Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και πήρε το πρωί από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο φερόμενος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη''.

    Επίσης στον επίκουρο εφέτη ανακριτή Θεοχάρη Μπίρμπα απολογήθηκε ο Θωμάς Σερίφης ο οποίος αρνήθηκε τις συμπληρωματικές κατηγορίες που του αποδίδονται. Ομως, δεν αρνήθηκε την συμμετοχή του σε ενέργειες της οργάνωσης όπως είχε καταθέσει στην πρώτη του απολογία.

    Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί και ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ο οποίος θα ζητήσει προθεσμία λόγω αλλαγής συνηγόρου.

    [05] Συνάντηση Χριστοδουλάκη με ΑΔΕΔΥ

    30/10/2002 12:38:51

    Η πορεία της οικονομίας και η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2003 εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη.

    Σημειώνεται ότι αύριο, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του κ.Σημίτη η κυβερνητική επιτροπή με αντικείμενο την κατάσταση του νέου προϋπολογισμού.

    Σήμερα ο κ.Χριστοδουλάκης αναμένεται να συναντηθεί με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, με αντικείμενο, τα θεσμικά αιτήματα, των δημοσίων υπαλλήλων.

    Στο τραπέζι του διαλόγου αναμένεται να τεθεί και το θέμα της καθιέρωσης σε κάποιους κλάδους της αναγνώρισης βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας.

    Ο κ.Χριστοδουλάκης αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι ο νέος προϋπολογισμός, δεν αντέχει αύξηση του κονδυλίου μισθοδοσίας πάνω από 5,9% που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για τους μισθούς του 2003.

    [06] Συνάντηση Στεφανόπουλου με πρόεδρο Ν.Αφρικής

    30/10/2002 12:38:44

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος συναντήθηκε το μεσημέρι στο Κέηπ Τάουν με τον νοτιοαφρικανό ομόλογό του Τάμπο Μπέκι. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διμερή και διεθνή θέματα .

    Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψής του, ο κ.Στεφανόπουλος αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας. Σημειώνεται ότι στην αποστολή μετέχει μεγάλος αριθμός Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ή επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στη νότια Αφρική.

    [07] Κανονικά οι πτήσεις της ΟΑ

    30/10/2002 12:38:38

    Κανονικά πραγματοποιούνται σήμερα οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για το πρωί οι πιλότοι της εταιρίας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Ολυμπιακής να αναστείλει τα δρομολόγια από και προς την Αυστραλία.

    [08] Αντιπολεμική πορεία αύριο στην Αθήνα

    30/10/2002 12:38:30

    Αντιπολεμική διαδήλωση και πορεία προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6.30 το απόγευμα, στην Αθήνα, με αίτημα την αποτροπή του πολέμου στο Ιράκ, και τη μη εμπλοκή της χώρας μας.

    Η αντιπολεμική διαδήλωση διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και κινήσεις ειρήνης.

    [09] Ληστεία σε τράπεζα στον Ταύρο

    30/10/2002 11:43:04

    Ληστεία απο 4 ένοπλους σημειώθηκε το πρωί στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στον Ταύρο Αττικής, που βρίσκεται στην οδο Πειραιώς 209.Οι δράστες αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων πελάτες και υπαλλήλους, απέσπασαν

    απο τα ταμεία άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με αυτόπτες μέρτυρες οι δύο απο τους δράστες διέφυγαν με μοτοσυκλέτα και οι άλλοι πεζή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 October 2002 - 12:30:19 UTC