Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαφαζάνης:Αδικες οι κατηγορίες για Λεσπέρογλου
  • [02] Επίσκεψη Σημίτη σε Ολυμπιακά Εργα στο Ηράκλειο Κρήτης
  • [03] Εκδηλώσεις μνήμης για 11η Σεπτεμβρίου
  • [04] Εναρξη νέας σχολικής χρονιάς
  • [05] ΗΠΑ-Συναντήσεις Παπανδρέου με μέλη Κογκρέσου.

  • [01] Λαφαζάνης:Αδικες οι κατηγορίες για Λεσπέρογλου

    11/09/2002 13:58:30

    ''Αδικες'' χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης τις κατηγορίες σε βάρος του Αβραάμ Λεσπέρογλου,ο οποίος δικάζεται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Ψαρουδάκη τον Οκτώβριο του 1982 στα Εξάρχεια.

    Ο βουλευτής κατέθεσε στο δικαστήριο οτι γνώρισε τον Λεσπέρογλου μέσα απο τους αγώνες για τη θεμελίωση της δημοκρατίας τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

    Σύμφωνα με τον κ.Λαφαζάνη αποτελεί προσβολή για την ελληνική δικαιοσύνη το γεγονός οτι σε ανακοίνωση του Αμερικανικου υπουργείου Εξωτερικών είχε χαρακτηριστεί λανθασμένη η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία είχε αθωωθεί ο Λεσπέρογλου για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

    ''Αν κάποιος παρακολουθεί αυτή την στιγμή τη δίκη με μεγάλο ενδιαφέρον αυτός είναι ο Τόμας Μίλερ'',είπε ο κ. Λαφαζάνης.

    Η δίκη συνεχίζεται.

    [02] Επίσκεψη Σημίτη σε Ολυμπιακά Εργα στο Ηράκλειο Κρήτης

    11/09/2002 13:03:00

    Tις εργασίες κατασκευής των εγκαταστάσεων του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο της Κρήτης ενόψει των ολυμπιακών αγώνων του 2004 επιθεωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Σημίτης έφθασε στις 10 το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου 'Νίκος Καζαντζάκης' (όπου τον υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης, βουλευτές,ο Νομάρχης,ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και νυν υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης,νομάρχες καθώς και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να επιθεωρήσει τα ολυμπιακά έργα που γίνονται στην πόλη.

    Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Πολιτισμού κ.Βενιζέλος, ο υπουργός Παιδείας κ. Ευθυμίου,οι υφυπουργοί Τύπου και Πολιτισμού κ.κ. Χυτήρης και Αλευράς και το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ κ. Νεονάκης. Επίσης, τον συνόδευαν οι ολυμπιονίκες και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Κεντέρης, Θάνου, Καχιασβίλι, Δομάζος, Παπαϊωάννου.

    Αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και επισκέφθηκε το 13ο και 42ο δημοτικό σχολειο στον Κατσαμπά με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

    Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε πολλά παιδιά και συνομίλησε μαζί τους ευχόμενος 'καλή σχολική χρονιά'. Σε δήλωσή του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε οτι αποτελούν ένα μήνυμα για όλη την Ελλάδα, να δείξουμε οτι μπορούμε όλοι μαζί να διοργανώσουμε τους αγώνες.

    [03] Εκδηλώσεις μνήμης για 11η Σεπτεμβρίου

    11/09/2002 13:02:14

    Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ εψάλη το πρωί στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών .

    Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εξέφρασε τη συμπαράσταση της ελληνικής εκκλησίας στους συγγενείς των θυμάτων. Τόνισε ότι η εξόντωση μιας οργάνωσης δεν συνιστά και εξόντωση των γενεσιουργών της αιτιών.

    Το πρωί επίσης στην οικία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ το πρωί στη Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

    Ο πρόεδρος του σώματος Απόστολος Κακλαμάνης, εξέφρασε τα αισθήματα λύπης και αποτροπιασμού ολόκληρου του ελληνικού λαού. Τόνισε ότι όλες μας οι προσπάθειες είναι αταλάντευτα προσηλωμένες στην εξάλειψη της τρομοκρατίας, η οποία συνιστά πληγή και απειλή για τη δημοκρατία και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε μήνυμά του τονίζει ότι μόνο με την προώθηση των αρχών της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου θα πετύχουμε την πλήρη απομόνωση και την ασφαλή ήττα όσων ευαγγελίζονται το φανατισμό και τη βία.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, στο μήνυμά του αναφέρει ότι ο συνασπισμός της ειρήνης που συγκροτήθηκε μετά το δολοφονικό χτύπημα στις ΗΠΑ, για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, αποτελεί σημαντική κατάκτηση για την παγκόσμια κοινότητα.

    Τέλος το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής ανάλογη εκδήλωση την οποία οργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών

    [04] Εναρξη νέας σχολικής χρονιάς

    11/09/2002 12:49:37

    Με τον καθιερωμένο αγιασμό άνοιξε σήμερα η αυλαία για το νέο σχολικό έτος. Εκτιμάται ότι στη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν περίπου 1.200.000 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης, για να επιθεωρήσει έργα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, παρέστη στην τελετή αγιασμού στο 13-ο και 42ο δημοτικό σχολείο.

    Τόνισε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι μια διαδικασία η οποία δεν σταματά, ενώ αναφέρθηκε και στα ολοήμερα σχολεία και τη σημασία τους τα οποία όπως είπε φθάνουν τα 4.000 σε όλη τη χώρα. Ο κ.Σημίτης αναφερόμενος στους ολυμπιακούς αγώνες τόνισε ότι μπορούμε όλοι μαζί να διοργανώσουμε τους αγώνες αυτούς.

    Στο μεταξύ κλιμάκιο του τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ με επικεφαλής τον υπεύθυνο του τομέα Γιώργο Καλό, επισκέφθηκε το πρωί το 4-ο δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας στον Πειραιά και παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    Επίσης, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισκέφθηκε στον Πειραιά το ειδικό δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο Καστέλλας. Στο μεταξύ από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν το πρωί τα ονόματα 4.690 καθηγητών που προσλαβμάνονται ως αναπληρωτές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    [05] ΗΠΑ-Συναντήσεις Παπανδρέου με μέλη Κογκρέσου.

    11/09/2002 11:15:08

    To θέμα της τρομοκρατίας, οι σχέσεις ΗΠΑΕΕ, το Κυπριακό και το Ιράκ βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

    Στη διάρκεια συνάντησής του με μέλη του Κογκρέσου και Αμερικανούς αξιωματούχους,όπως ο υφυπουργός Εξωτερικών Μαρκ Γκρόσμαν, σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας),αλλά και νωρίτερα σε συνάντησή του με Αμερικανούς δημοσιογράφους και αναλυτές,ο κ.Παπανδρέου διαπίστωσε αυξημένο ενδιαφέρον για τη στάση της Ελλάδας,καθώς επίκειται η ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ,ενώ χαρακτήρισε ως θετική έναντι της χώρας μας τη στάση των συνομιλητών του σε σωρεία θεμάτων που την απασχολούν.

    Ο κ.Παπανδρέου διαπίστωσε «κενό στο διάλογο μεταξύ των δυο πλευρών του Ατλαντικού σε πολλά διεθνή ζητήματα και τόνισε την πρόθεση της Ελλάδας να συμβάλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού,ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ.

    Για το Ιράκ,ο κ.Παπανδρέου σημείωσε την πεποίθηση της Ευρώπης ότι θα πρέπει «να εξαντληθούν όλα τα μέσα που προσφέρει ο ΟΗΕ και η όποια ενέργεια να έχει προβλέψει όχι απλά την άμεση αντιμετώπιση του Σαντάμ Χουσεϊν αλλά και την επόμενη φάση,την επόμενη μέρα,για τη σταθερότητα της περιοχής.

    Για το Κυπριακό, ο υπουργός των Εξωτερικών σημείωσε ότι υπάρχει

    ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανέφερε ότι οι Αμερικανοί τον ρωτούσαν «τί μπορούν να πράξουν για να βοηθήσουν σε αυτή τη λεπτή φάση της προσπάθειας επίλυσής του προβλήματος.Τόνισε επίσης ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει την πολιτική θέληση να πετύχει λύση και γνωρίζει πως η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη αποτελεί σημαντικό σταθμό για την λύση του προβλήματος.

    Ο υπουργός των Εξωτερικών εξέφρασε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον αμερικανικό για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου σημειώνοντας ότι «είμαστε αλληλοεξαρτώμενοι καθώς τα προβλήματα σε μια γωνιά της υφηλίου επηρεάζουν όλους μας.

    Σήμερα ο κ.Παπανδρέπου θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη όπου θα παρακολουθήσει τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ην. Εθνών στο περιθώριο των οποίων θα έχει συνάντηση και με τον Αμερικανό ομόλογό του την ερχόμενη Δευτέρα.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 September 2002 - 11:30:22 UTC