Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λήψη μέτρων για τους πλημμυροπαθείς
  • [02] Ξεκινά αύριο η νέα σχολική χρονιά
  • [03] Συνεχίζεται η δίκη του Αβραάμ Λεσπέρογλου
  • [04] Νέος κύκλος συνομιλιών για το Κυπριακό
  • [05] Βούλευμα για εξέταση DNA σε μέλη 17Ν

  • [01] Λήψη μέτρων για τους πλημμυροπαθείς

    10/09/2002 20:34:23

    Την ανάγκη να μην επαναληφθούν τα πρόσφατα φαινόμενα με τις πλημμύρες, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς ο πρωθυπουργός στην διάρκεια σύσκεψης, όπου αποφασίσθηκε η λήψη μέτρων για τους πλημμυροπαθείς, στην περιοχή του Κηφισού. Από σήμερα λειτουργούν τρία Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στους δήμους Μοσχάτου, Ρέντη και Φαλήρου, όπου υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ θα προβαίνουν σε εκτιμήσεις ζημιών. Την ίδια ώρα κανονικά προχωρούν οι εργασίες για την θωράκιση του Κηφισού, για την αποτροπή νέων πλημμυρών.

    [02] Ξεκινά αύριο η νέα σχολική χρονιά

    10/09/2002 20:34:14

    Στα θρανία επιστρέφουν αύριο χιλιάδες μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν οτι και φέτος υπάρχουν πολλά προβλήματα. Η ΟΛΜΕ τονίζει την ανάγκη μείωσης των μαθητών ανά τάξη σε 25, καθώς στα μεγάλα αστικά κέντρα οι τάξεις έχουν κατά μέσον όρον περίπου 35 μαθητές, γεγονός που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην εκπαίδευση των μαθητών. Το υπουργείο από την πλευρά του δηλώνει πανέτοιμο για την αυριανή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να αποφασίσουν οι καθηγητές των Πανεπιστημίων αν θα αναστείλουν την αποχή από τα καθήκοντά τους, την οποία συνεχίζουν από τον Ιούνιο.

    [03] Συνεχίζεται η δίκη του Αβραάμ Λεσπέρογλου

    10/09/2002 20:34:04

    Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, η δίκη του Αβραάμ Λεσπέρογλου, για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Ψαρουδάκη, τον Οκτώβριο του 1982. Σήμερα κατέθεσε ο αστυνομικός Χρήστος Πέτρου, οδηγός του περιπολικού που είχε μεταβεί στα Εξάρχεια, όταν πυροβολήθηκε ο Ψαρουδάκης. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι αναγνωρίζει στο πρόσωπο του κατηγορουμένου τον άνθρωπο που είχε πυροβολήσει τον συνάδελφό του. Ωστόσο, η υπεράσπιση του Λεσπέρογλου επισήμανε ότι σε προηγούμενες καταθέσεις του ο κ. Πέτρου δεν είχε εκφράσει βεβαιότητα για τα χαρακτηριστικά του δράστη του περιστατικού. Για μεθόδευση των αρχών, έκανε λόγο ο Αβραάμ Λεσπέρογλου υποστηρίζοντας οτι υπάρχουν πιέσεις από τους Αμερικανούς για καταδίκες στο θέμα της τρομοκρατίας.

    [04] Νέος κύκλος συνομιλιών για το Κυπριακό

    10/09/2002 20:33:53

    Αρχίζει αύριο στην Λευκωσία ο νέος γύρος των συνομιλιών με τον Ραούφ Ντενκτάς. Ωστόσο, ο κύπριος πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, δεν διαπιστώνει καμμία αλλαγή στην αδιάλλακτη τουρκική στάση, αφήνοντας να εννοηθεί οτι δεν διαβλέπει ελπίδες προόφου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, όπως ζήτησε ο γγ του ΟΗΕ. Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ επαναβεβαιώνουν τη σθεναρή δέσμευσή τους για υποστήριξη του γγ του ΟΗΕ στις προσπάθειες, που καταβάλλει για εξεύρεση μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης στο Κυπριακό, όπως ανέφερε ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο Μάϊκλ Κλόσον.

    [05] Βούλευμα για εξέταση DNA σε μέλη 17Ν

    10/09/2002 16:21:11

    Τη λήψη βιολογικού υλικού απο όλους τους κατηγορουμένους στην υόθεση της ''17 Νοέμβρη'' προκειμένου να γίνει ανάλυση DNA διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

    Το βούλευμα (αριθμός 2031/2002) κάνει δεκτή πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Κυριάκου Καρούτσου στον οποίο διαβιβάστηκε αίτημα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου τα αποτελέσματα της ανάλυσης να συγκριθούν με ευρήματα που εντοπίστηκαν στα διαμερίσματα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην οδό Δαμάρεως στο Παγκράτι και στην οδό Πάτμου στα Κάτω Πατήσια.

    Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών αποφαίνονται οτι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης βιολογικού υλικού αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο σε όλες τις προηγμένες χώρες την τελευταία 15ετία και τονίζουν οτι η μέθοδος αυτή έχει χρησιμοποιηθεί ως πειστήριο σε υποθέσεις τρομοκρατικών ενεργειών με πολύ θετικά αποτελέσματα.

    Στο αίτημα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας περιλαμβάνεται λεπτομερής πίνακας των ευρημάτων που μπορούν να αξιολογηθούν μετά απο σύγκριση με το βιολογικό υλικό των συνολικά 16 κατηγορουμένων στην υπόθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 September 2002 - 20:30:13 UTC