Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για δηλώσεις Ναϊλς-τρομοκρατία.
  • [02] Επέτειος πραξικοπήματος στην Κύπρο
  • [03] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό Κουφοντίνα
  • [04] Ολοκληρώθηκε η προσφορά μετοχών της ΟΠΑΠ ΑΕ
  • [05] Συστάσεις της ΔΕΗ για τα κλιματιστικά
  • [06] Επίσκεψη Γκιουρέλ στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.
  • [07] Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε
  • [08] Θεσσαλονίκη-Φωτιά σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή
  • [09] Καύσωνας
  • [10] Τρομοκρατία-Ερευνες
  • [11] Συνέντευξη Ν. Κωνσταντόπουλου
  • [12] Κυπριακό-Αλβαρο ντε Σότο-Συνομιλίες

  • [01] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για δηλώσεις Ναϊλς-τρομοκρατία.

    15/07/2002 14:28:16

    Αστειότητες και ανοησίες χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους ισχυρισμούς περι σχέσεων της ''17 Νοέμβρη'' με το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ που διατύπωσε ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Νάιλς.

    ο κ.Πρωτόπαπας επισήμανε οτι δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με όσα λέει ένας συνταξιούχος πρώην λειτουργός ξένης χώρας και τόνισε οτι είναι αδύνατον να παρακολουθήσει κανείς τις ανοησίες του πρώην πρέσβη.

    Αναφερόμενος στις ανησυχίες που διατυπώνονται για τα δικαιώματα των κατηγορουμένων ή των προσαγομένων για την υπόθεση της τρομοκρατίας, ο κ.Πρωτόπαπας διαβεβαίωσε οτι τηρούνται απόλυτα η κρατούσα νομοθεσία και το Σύνταγμα της χώρας.

    Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που μετέδωσαν τα ΜΜΕ για σχέσεις Κουφοντίνα με Μυστικές Υπηρεσίες ο κ.Πρωτόπαπας είπε οτι δεν μπορεί να παρακολουθήσει αυτά τα σενάρια ούτε να μπεί στη φιλολογία των ημερών που οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Εχουμε μπεί σε ένα δρόμο που θα οδηγήσει σε πλήρη εξάρθρωση αλλά χρειάζεται προσοχή και δουλειά. Το κουβάρι έχει αρχίσει να ξετυλίγεται, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

    [02] Επέτειος πραξικοπήματος στην Κύπρο

    15/07/2002 13:18:06

    Ηχησαν το πρωί οι σειρήνες σε όλη την Κύπρο, καθώς συμπληρώνονται σήμερα 28 χρόνια απο το προδοτικό πραξικόπημα της 15-ης Ιουλίου 1974, το οποίο άνοιξε τις πόρτες στην εισβολή του Αττίλα και στην κατάληψη του 37% του κυπριακού εδάφους.

    Σε όλες τις ελεύθερες πόλεις τελούνται μημόσυνα πεσόντων, η βουλή πραγματοποίησε ειδική συνεδρίαση ενώ πραγματοποιούνται και άλλες εκδηλώσεις με τις οποίες η πολιτεία και η εκκλησία αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες του πραξικοπήματος.

    [03] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό Κουφοντίνα

    15/07/2002 13:15:07

    Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού ο οποίος αναμένεται να έχει και άλλες συνομιλίες με τον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη.

    Οι έρευνες συνεχίζονται και για την ανακάλυψη στοιχείων απο τα ευρήματα στις δύο γιάφκες της ''17-ης Νοέμβρη'', ενώ πληροφορίες αναφέρουν οτι οι προσπάθειες για την εξάρθρωση της οργάνωσης έχουν φθάσει σε λεπτό σημείο και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθούν τα πρώτα εντάλματα σύλληψης.

    Στο επίκεντρο των ερευνών των διωκτικών αρχών βρίσκεται ο εντοπισμός του 44χρονου Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος φέρεται ως υψηλόβαθμο στέλεχος της ''17-ης Νοέμβρη'' και ως ο άνθρωπος που γνωρίζει την ηγεσία της οργάνωσης.

    [04] Ολοκληρώθηκε η προσφορά μετοχών της ΟΠΑΠ ΑΕ

    15/07/2002 13:12:51

    Κατά 5,5 φορές καλύφθηκε η διεθνής προσφορά στην τιμή διάθεσης του ΟΠΑΠ και κατά 1,7 φορές η δημόσια εγγραφή στο εσωτερικό, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της ολοκλήρωσης της συνδυασμένης προσφοράς μετοχών του ΟΠΑΠ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα, σήμερα, οι υπουργοί Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος και Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, η τελική τιμή διάθεσης ανά μετοχή του ΟΠΑΠ έφθασε τα 8,44 ευρώ.

    [05] Συστάσεις της ΔΕΗ για τα κλιματιστικά

    15/07/2002 13:12:44

    Λόγω του αναμενόμενου καύσωνα για σήμερα και τις δύο επόμενες ημέρες και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή ηλεκτροδότηση, η ΔΕΗ ΑΕ παρακαλεί τους καταναλωτές της να αποφεύγουν την ταυτόχρονη, με τα κλιματιστικά μηχανήματα, χρήση και των άλλων ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών, όπως ηλεκτρική κουζίνα, πλυντήριο, θερμοσίφωνα, κα, κατά τις ώρες αιχμής 12.30-14.30.

    Ετσι, αποφεύγονται και προβλήματα διακοπής ρεύματος μεμονωμένα στις κατοικίες, λόγω τήξεως των ασφαλειών των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

    [06] Επίσκεψη Γκιουρέλ στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

    15/07/2002 12:57:20

    Την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, θα επισκεφθεί την Παρασκευή ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κυριακή τη χώρα του, στις εκδηλώσεις για την 28η επέτειο της τουρκικής εισβολής. Ο Γκιουρέλ σε δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί "τις παραδοσιακές βάσεις" της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής με κάποιες "αποχρώσεις", χωρίς να διευκρινίσει ποιές.

    [07] Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

    15/07/2002 11:51:23

    Οικογενειακή τραγωδία χθές στο χωριό Αντίγονο της Φλώρινας.

    Ο 88χρονος, Μιχάλης Ιωσηφίδης, μετά από έντονη λογομαχία, σκότωσε με κυνηγετικό όπλο την 76χρονη σύζυγο του, Ανδρονίκη, και έπειτα αυτοκτόνησε.

    Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα του δράστη ήταν μέλος θρησκευτικής αίρεσης και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    [08] Θεσσαλονίκη-Φωτιά σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή

    15/07/2002 11:51:17

    Φωτιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε νεοανεγειρόμενη οικοδομής, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, κοντά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

    Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για εμπρησμό και οι ζημιές ανέρχονται στα 4.500 ευρώ.

    [09] Καύσωνας

    15/07/2002 07:44:35

    Κύμα καύσωμα αναμένεται να πλήξει απο σήμερα ολόκληρη τη χώρα, καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 39 και πιθανόν κατα τόπους του 40 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα αγγίξει τους 41 και πιθανόν κατά τόπους και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται απο την Πέμπτη.

    [10] Τρομοκρατία-Ερευνες

    15/07/2002 07:44:29

    Συνεχίζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών τόσο ως προς την κατεύθυνση των συνομιλιών του αρμόδιου εισαγγελέα για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας Ιωάννη Διώτη με τον επίδοξο βομβιστή Σάββα Ξηρό, όσο και ως προς την ανακάλυψη τεκμηρίων στα ευρήματα απο τις δύο γιάφκες. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του 44χρονου Δημήτρη Κουφοντίνα, που φέρεται ως υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'' και εκτιμάται οτι είναι ο ενοικιαστής της γιάφκας επί της οδού Δαμάρεως στο Παγκράτι.

    [11] Συνέντευξη Ν. Κωνσταντόπουλου

    15/07/2002 07:44:22

    Για εμπόριο σεναρίων απο κατασκευαστές και διακινητές ειδήσεων έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ με αφορμή τη δημόσια συζήτηση για την τρομοκρατία. Αφού τόνισε οτι εναντίον της τρομοκρατίας είναι όσοι τάσσονται υπέρ της ζωής αλλά και υπέρ της δημοκρατίας, είπε οτι πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι και οτι δεν χρειάζονται νόθες ή θολές επινοήσεις, οι οποίες αλλοιώνουν και συσκοτίζουν τα πράγματα.

    [12] Κυπριακό-Αλβαρο ντε Σότο-Συνομιλίες

    15/07/2002 07:44:15

    Επέστρεψε στη Λευκωσία χθες απο τη Νέα Υόρκη ο Αλβαρο ντε Σότο, ενόψει της έναρξης αύριο του νέου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Σήμερα ο κ. ντε Σότο θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Το Συμβούλιο Ασφαλείας υπέδειξε με σαφήνεια οτι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν τηρεί εποικοδομητική στάση στις απευθείας συνομιλίες και αρνείται να επιτρέψει στον Αλβαρο ντε Σότο να παρουσιάσει ιδέες για λύση των βασικών πτυχών του Κυπριακού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 July 2002 - 11:30:28 UTC