Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύμα καύσωνα απο αύριο θα πλήξει τη χώρα
  • [02] Σύντομα αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την κατάθεσή του Σ.Ξηρός.
  • [03] Αποτρόπαιο έγκλημα στη Σαρωνίδα
  • [04] Συνέντευξη Παπαντωνίου στη ΒΗΜΑ
  • [05] Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα ιατρεία του ΙΚΑ.
  • [06] Σταθόπουλος για τρομοκρατία
  • [07] Απο αύριο η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων για ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [08] Απο αύριο η καταβολή επιδόματος στου πλημμυροπαθείς

  • [01] Κύμα καύσωνα απο αύριο θα πλήξει τη χώρα

    14/07/2002 12:42:45

    Κύμα καύσωμα αναμένεται να πλήξει απο αύριο ολόκληρη τη χώρα, καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετερεωλογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και η μέγιστη τιμής της στα ηπειρωτικά θα φθάσει του 39 και πιθανόν κατα τόπους του 40 βαθμούς Κελσίου.

    Απο την Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα αγγίξει τους 41 και πιθανόν κατα τόπους και του 42 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται απο την Πέμπτη.

    [02] Σύντομα αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την κατάθεσή του Σ.Ξηρός.

    14/07/2002 12:42:38

    Yπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε ξανά στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του 10ου ορόφου στον Ευαγγελισμό ο 40χρονος Σάββας Ξηρός, μετά τη χθεσινή επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στα μάτια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

    Η επέμβαση κράτησε τέσσερις ώρες, προκειμένου να αφαιρεθούν θραύσματα και να αποκατασταθούν άλλες βλάβες που είχαν προκληθεί στα μάτια του, εξαιτίας της έκρηξης βόμβας στον Πειραιά.

    Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές, τις επόμενες ημέρες ο Σάββας Ξηρός θα ολοκληρώσει την απολογία του στον αρμόδιο εισαγγελέα για θέματα τρομοκρατίας Ιωάννη Διώτη και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του.

    Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό ενός 44χρονου που θεωρείται ''κλειδί'' στις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης της ''17 Νοέμβρη''.

    Πρόκειται για το Δημήτρη Κουφοντίνα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα απο την αστυνομία, αλλά εξακριβώθηκαν απο εγκυρες πηγές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κουφοντίνας κατάγεται απο την Τερπνή Σερρών, είναι γόνος πενταμελούς πάπτωχης οικογένειας και πιθανολογείται οτι στρατολογήθηκε στην οργάνωση την πενταετία 1975-1980 όταν ήταν φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν οτι ο 44χρονος τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά του, ζει στην παρανομία, ενω κυκλοφορούσε με ψευδώνυμα.

    [03] Αποτρόπαιο έγκλημα στη Σαρωνίδα

    14/07/2002 12:42:32

    Αγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε χθες στο 42-ο χιλιόμετρο του δρόμου Αθηνών- Σουνίου, στη Σαρωνίδα.

    Σε μονοπάτι που οδηγεί στη θάλασσα, βρέθηκε το πτώμα ενός άγνωστου άνδρα απο το οποίο έλειπε το κεφάλι και ήταν τεμαχισμένο σε δύο μέρη, μέσα σε σακούλες σκουπιδιών.

    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του προσδιορίζεται χρονικά πριν απο περίπου ενάμισυ μήνα και για το λόγο αυτό ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άγνωστος άνδρας είχε ύψος 1,75 και ήταν μικρότερος απο 45 ετών.

    [04] Συνέντευξη Παπαντωνίου στη ΒΗΜΑ

    14/07/2002 12:42:25

    Η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ έδωσε τέλος στα σενάρια της διαδοχολογίας και στις εκλογές του 2004 θα πάμε με τον Κώστα Σημίτη, τονίζει σε συνέντευξή του στη ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

    Αναφερόμενος στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο κ.Παπαντωνίου δηλώνει οτι σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να κρίνουν το έργο της κυβέρνησης.

    Προσθέτει οτι υπάρχουν μία σειρά απο μεγάλα θέματα, όπως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η υλοποίηση των έργων του Γ'ΚΠΣ που θα δώσουν νέα πνοή στην περιφέρεια, καθώς και το θέμα της εξάρθρωσης της τρομοκρατίας, για το οποίο τονίζει υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης.

    Σχολιάζοντας τέλος την πολιτική κρίση στην Τουρκία και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο υπουργός εκτιμά οτι υπάρχει αρκετό αίσθημα ευθύνης στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, ώστε να αποφύγουν ορισμένοι να εκμεταλλευτούν τη ρευστότητα αυτή.

    [05] Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα ιατρεία του ΙΚΑ.

    14/07/2002 12:42:19

    Με αρκετή υπομονή θα πρέπει να είναι οπλισμένοι αύριο οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, καθώς τα ιατρεία του ιδρύματος θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

    Αιτία μια ακόμη 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ με μισθολογικά αιτήματα, αλλά και με αίτημα τη μονιμοποίηση 5.500 συναδέλφων τους.

    [06] Σταθόπουλος για τρομοκρατία

    14/07/2002 12:42:12

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και συντάκτης του αντιτρομοκρατικού νόμου Μιχάλης Σταθόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΤΥΠΟ της Κυριακής τονίζει οτι πολύ σύντομα οι αρχές θα πρέπει να μετακινηθούν απο την τωρινή λεπτή φάση συγκέντρωσης αποδεικτικού υλικού στις τυπικές πράξεις με τις οποίες κινείται η ποινική διαδικασία.

    Ο κ. Σταθόπουλος επισημαίνει έλλειμμα ενημέρωσης ως προς τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί μέχρι τώρα, ενώ εκφράζει την πεποίθησή του οτι δεν τίθεται θέμα παραγραφής αδικημάτων της ''17 Νοέμβρη'' για τα οποία έχει παρέλθει 20ετία.

    Εκτός και αν, όπως προσθέτει, αποδειχθεί οτι κάποιος αποχώρησε πριν απο το 1982 απο την οργάνωση και την αποκήρυξε, πράγμα που θεωρεί απίθανο. Στην ίδια εφημερίδα ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζει οτι το κόμμα του δεν θα ανεχθεί εκπτώσεις στη μάχη της πάταξης της τρομοκρατίας.

    [07] Απο αύριο η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων για ΑΕΙ-ΤΕΙ

    14/07/2002 12:42:05

    Στην κρίσιμη φάση της συμπλήρωσης και κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων εισέρχονται απο αύριο οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει στις 26 Ιουλίου.

    Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, θα γνωστοποιηθεί σε κάθε Λύκειο η ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να προσέλθουν οι απόφοιτοι για να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους.

    [08] Απο αύριο η καταβολή επιδόματος στου πλημμυροπαθείς

    14/07/2002 12:41:59

    Αρχίζει απο αύριο η καταβολή των έκτακτων επιδομάτων στους πληγέντες απο τις πλημμύρες, λόγω της πρωτοφανούς νεροποντής την περασμένη Δευτέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 July 2002 - 11:30:14 UTC